Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uf, ja te vode sa ukusima ne mogu da pijem.
Neću da kažem na šta me podsećaju :mrgreen:
Stvarno najviše volim vodu, limunadu i ceđenu narandžu, a kad bih baš da grešim - onda rauhov Ice tea od breskve.
I toplu čokoladu sa šlagom :D Mada je to više desert, al dobro :p

Šta znam, ja u Beogradu pijem u proseku 2l dnevno.
Preko leta malo više.
I to mi odgovara.
E sad, u Novom Sadu imam problem što mi je česmuša nekako bljak i onda kupujem flaširanu,
a naravno uglavnom zaboravim da je kupim
pa pijem manje vode... oko 1l.

Joj, što je to nezgodno sa kupovnom vodom. Letos u Tunisu smo kupovale vodu, a pošto nismo imale frižider u sobi, nismo htele neke zalihe da pravimo pa da nam stalno bude mlaka. Onako bar kad kupimo bude hladna. Mnogo nezgodno. I bila sam stalno žedna i stalno u nekoj frci da li da kupim odmah ili posle...

Ja inače pijem iz česme... a u Bgd, kakva god da je - navikla sam na nju i pijem koliko mi se pije. Nekad dodje podne a ja shvatim da sam popila samo 2-3 gutljaja, a nekad naidje, kao ovog momenta, pa ne mogu da se napijem. Mislim da sam posle ručka od 14.00 popila već dve litre. Sedim za kompom i samo idem da napunim one flašice od 1/2 litre. Pa razmišljam jesu li mi te makarone s morskim plodovima bile toliko jake (a nisu) da traže vode... ili imam neki poremećaj, povećan šećer, daleko bilo....
Juče mi priča jedan prijatelj, otišao na rutinske kontrole i utvrdili mu dijabetes 2. Sav se izgubio. Zato ja ne idem na kontrole...:sanke:

Uf, ja te vode sa ukusima ne mogu da pijem.
Neću da kažem na šta me podsećaju :mrgreen:
Stvarno najviše volim vodu, limunadu i ceđenu narandžu, a kad bih baš da grešim - onda rauhov Ice tea od breskve.
I toplu čokoladu sa šlagom :D Mada je to više desert, al dobro :p

probaj i rauchov zeleni caj s ginkom...opce nije losh
ili jos bolje probaj zeleni caj koji si sama napravila, dodala limun ili breskve
blago zasladila i strpala u firizider : )

Pre par nedelja kad sam bila u Beogradu sam izašla sa društvom,
i malo više popila... i naravno ujutro kad sam ustala: nalivam se vodom kao nenormalna.
Mama se istraumirala, odmah misli šećer, ja njoj pokušala da objasnim da nije to u pitanju :mrgreen:
Ali ništa nije vredelo pa sam vadila krv... I osim standardne anemije i malo povećanih masnoća (što sam znala),
sve ostalo mi je ok.

probaj i rauchov zeleni caj s ginkom...opce nije losh
ili jos bolje probaj zeleni caj koji si sama napravila, dodala limun ili breskve
blago zasladila i strpala u firizider : )

Volim običan zeleni čaj, u koji iscedim limun - to uglavnom naručujem zimi u kafićima
kad sam dobra i kuliram toplu čokoladu :p
Inače dečko i ja u poslednje vreme retko kupujemo te sokove jer su nam skupi,
pa uzimamo onaj sirup što se meša sa vodom.
Ja ga retko pijem, i baš ga razredim jer mi je sladak

Volim običan zeleni čaj, u koji iscedim limun - to uglavnom naručujem zimi u kafićima
kad sam dobra i kuliram toplu čokoladu :p
Inače dečko i ja u poslednje vreme retko kupujemo te sokove jer su nam skupi,
pa uzimamo onaj sirup što se meša sa vodom.
Ja ga retko pijem, i baš ga razredim jer mi je sladak

e, zlo su ti sirupi
sam secer + boja
ako te ne mrzi nadji na coolinarki recepte
pa sama napravi kvalitetniji sirup
prilagodjen vasem ukusu

odo, steper me "zove" iz coska : D

Pre par nedelja kad sam bila u Beogradu sam izašla sa društvom,
i malo više popila... i naravno ujutro kad sam ustala: nalivam se vodom kao nenormalna.
Mama se istraumirala, odmah misli šećer, ja njoj pokušala da objasnim da nije to u pitanju :mrgreen:
Ali ništa nije vredelo pa sam vadila krv... I osim standardne anemije i malo povećanih masnoća (što sam znala),
sve ostalo mi je ok.

jao, pa možda je i meni sad od alkohola. Bila jutros na pijaci, pa sa sinom na poligonu, vežbao za vozački ispit, malo se smrzla, pa popila gorki list, posle ručka čašu vina... a potpuno sam van forme, pa možda organizam reaguje. Nije mi to uopšte palo na pamet.

Ej, tema malo živnula :)
Ja dobila, imam neopisivu želju za hranom, ali se (relativno) kontrolišem.

A u sredu idem kod babe i dede u Split, gd eću da šetam, šetam, šetam :heart:

Ja pre nego što dobijem imam povećan apetit, a posle ne...

Eeeh blago tebi :aha: - otkad nisam bila u Splitu z:(
Lepo se provedi, uživaj i za mene (bez obzira što je zima z;))...
Pozdravi mi Rivu i Marjan, i galebove i palme i Peristil i more, ustvari sve sve! :zaljubljena:

:zpozdrav:
disn003.gif

...dijeta je najneprirodniji odnos Čovjeka prema sebi. Normalno je imati apetit ili prohtjev za jelom i pićem , nekad fiziološki a nekad psihosomatski i sve to je na Isto... sve su to vidovi borbe organizma sa nama objasnjivim ili neobasnjivim pojavama. ali poslije objedovanja ili zaustavljenih prohtjeva ...treba tijelo malo opomenuti da se sebi obrati tj. fizičkim aktivnostima u skladu sa svakim tijelom ponaosob...pravilan odnos prema sebi je sve...ne zaboraviti da nijesamo djeca ...lagani koraci ka sve težim ili zahtjevnijim fizickim aktivnostima...nema tu teretane ili fitnesi koji su samo promotivnog vida...?

oo, jel mi to imamo novog drugara? pa još kaze da je normalno imati prohteve za hranom. Uvek volim to da čujem. Toga mi ne fali...
Danas sam doručkovala onaj herbalajf jer mi bilo najjednostavnije. Pa na jogu, pa ručak, supica iz kesice sa knedlama i malo onih makarona sa morskim plodovima od juče. Bolje su mi hladne nego tople....
I dodjem na posao, a na mom stolu stoji malo više od pola torte. Velike, čokoladne....
Kolega dobio, a moj sto velik, usred prostorije, a mene nema...
I naravno da sam se poslužila. Super je. I onda sam je sklonila jer me dekoncentrisala. A koka kola i neko žuto gazirano piće (u moje vreme je bio Juppi) sam ostavila, to me ne dovodi u iskušenje. Ja pijem vodu

A da, ti wellness savetnici mi se ništa ne sviđaju.
Svugde po gradu vidim one plakate "Lako do para i posla - postanite wellness savetnik".
Što izgleda kao da može da postane bilo ko, kao i oni putujući prodavci.
A i 6 litara vode z:shock: pa ja bih piškila po ceo dan

Aman, ljudi, sta ste se uhvatili za welnes savetnike i guru-e, pa ja to prepisala od Bi, nisam ni znala da se tako zovu. Bas sam bacila pogled na neki fitnes sajt, tamo neki piju i 8 l, tako da su moje 3 litre sasvim solidne. Upravo se nalivam, nadula sam se kao zaba. Sad pijem 9. casu, ceka me jos 6...
Uzgred, nikad nisam bila zednija nego u Tunisu, a voda tamo skupaaaa...

Poslednja izmena:
Ja pre nego što dobijem imam povećan apetit, a posle ne...

Eeeh blago tebi :aha: - otkad nisam bila u Splitu z:(
Lepo se provedi, uživaj i za mene (bez obzira što je zima z;))...
Pozdravi mi Rivu i Marjan, i galebove i palme i Peristil i more, ustvari sve sve! :zaljubljena:

:zpozdrav:
disn003.gif

Ja sam u Splitu minimum jednom godišnje, mama mi je Splićanka, tamo su mi i baba, i deda, i tetka...
I još nešto familije je u Splitu, a imam dosta i u Istri :)

I sve ću ti pozdraviti, posebno Marjan, na kome šetam svaki dan :) 2 min od stana mi :)

Ja sam u Splitu minimum jednom godišnje, mama mi je Splićanka, tamo su mi i baba, i deda, i tetka...
I još nešto familije je u Splitu, a imam dosta i u Istri :)

I sve ću ti pozdraviti, posebno Marjan, na kome šetam svaki dan :) 2 min od stana mi :)

Хвала ти, баш си срце z:girl:
Само ти уживај - Срећан ти пут! :zpozdrav:

Живела сам тамо и надам се да ћу макар још једном у животу прошетати Марјаном и Ривом - ако Бог да z;)
(Стан нам је био близу Далме (ако је се сећаш тј ако још увек постоји z;)), а ни Пољуд није био далеко... z:lol:)

Poslednja izmena:
Aman, ljudi, sta ste se uhvatili za welnes savetnike i guru-e, pa ja to prepisala od Bi, nisam ni znala da se tako zovu. Bas sam bacila pogled na neki fitnes sajt, tamo neki piju i 8 l, tako da su moje 3 litre sasvim solidne. Upravo se nalivam, nadula sam se kao zaba. Sad pijem 9. casu, ceka me jos 6...
Uzgred, nikad nisam bila zednija nego u Tunisu, a voda tamo skupaaaa...

ma, zezamo se na racun cijelog tog tipa oko "welnesa" i "savjetnika"...nema
veze s tobom ili Bi...al ima s cinjenicom da gomila...mutnih likova zaradjuje na tudjoj muci...
ocu rec, pij ti vode koliko ti se oce; koliko ti organizam trazi, a ne koliko pise na
nekom sajtu ili koliko ti neki tips s bedzom kaze da trebas piti : )

cinjenica je da ljudi vrlo cesto... pobrkaju...signale
koje im vlastito tijelo salje
pa tako npr. cesto jedemo umjesto da utolimo zedj; misleci da smo gladni...
to, vjerojatno, imam veze i s hranom koju jedemo...

svi se..."goje od hleba i testenine", ako
nisu pametno odabrani i iskombinirani hljeb i tijestenina...
ili ako s istima pretjerujemo
najgore sto mozes uraditi svom organizmu je da se navuces
na rafinirane ugljikohidrate
tipa bijeli hljeb, kifle, krofne, kolacici, keks, namazi, grickalice...
s toga se bukvalno moras skinuti, kao svaki narkoman...

takodjer, sto si mladji cijeli taj proces npr. skidanja kilaze ide lakse...
s godinama + fizicka neaktivnost...ide sve teze; kao i mijenjanje
prehrambenih navika

dijete, kratkotrajne, takve rezultate i daju....kratkotrajne...
ono sto treba mijenjati su navike;
prehrambene + ubaciti neku fizicku aktivnost, sto prije to bolje...

svi se..."goje od hleba i testenine", ako
nisu pametno odabrani i iskombinirani hljeb i tijestenina...
ili ako s istima pretjerujemo
najgore sto mozes uraditi svom organizmu je da se navuces
na rafinirane ugljikohidrate
tipa bijeli hljeb, kifle, krofne, kolacici, keks, namazi, grickalice...
s toga se bukvalno moras skinuti, kao svaki narkoman...

takodjer, sto si mladji cijeli taj proces npr. skidanja kilaze ide lakse...
s godinama + fizicka neaktivnost...ide sve teze; kao i mijenjanje
prehrambenih navika

dijete, kratkotrajne, takve rezultate i daju....kratkotrajne...
ono sto treba mijenjati su navike;
prehrambene + ubaciti neku fizicku aktivnost, sto prije to bolje...

Ja sam ti onda tipicni narkoman, doduse jedem crni hleb, ali volim grickalice. Kad vratim film, vidim da sam jela pogresnu hranu u pogresno vreme, a pri tom se nisam prezderavala, bas naprotiv!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back