Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
59, odnosno 58 bre : )
46 sam imala pre nekoliko godina, al sam izgledala jezivo

Aaaaaaaaa moja priča...
Pre godinu i po dana počnem da živim s dečkom i sa 47 kg ( ali stvarno sam bila kao avet, inače mi je redovna kilaža 50, a do 52 kg zimi ) nabacim 57....Znate ono, udobnost i radost novog zajedničkog života, pa spremam sve što volimo da jedemo, pa više ne jurcam po gradu ( bar ne u nekadašnjoj meri),a prestala i sa pilatesom ( promenili mi trenera, a novi mi se ne svidja), pa subotom film i kokice, pa tamo neke večerice...i eto...A slabo jedem slatkiše..ovo je sve od konkretne hrane..krkalo se, priznajem:rumenko:Počela uz njega i sokove da pijem,a inače nisam ljubitelj...Nikad nisam držala dijetu, nego su moje uobičajene navike i ishrana bili odgovarajući ,a sad kada se to promenilo..i ja sam se zaokruglila :) I bacim se na neku, znate već ono: "proverenu dijetu" - svi skinuli čudo kila ( što jeste istina) i skinem i ja 7.Ali dijeta restriktivna u smislu potpunog izbacivanja odredjenih namirnica ( znam, idiot sam što sam se toga hvatala uopšte) i dobijem alergiju, a i bubrezi zakazali, pa pesak...Za alergiju dobijem žešću dozu kortikosteroida od kojih sam bila straaaašno gladna, dešavalo se da se noću probudim kao da imam zver u stomaku, pa sam morala da je nahranim - inače nikad nisam jela noću...i evo nas opet na 57kg.Sva garderoba mi je nekako sapeta i tesna,a ne kupujem ništa veće, jer naravno, smršaću!:hahaha:Dodjem na posao, krenem da tipkam po tastaturi,a košulja samo što mi se na pocepa na ledjima:eek: A tek slike s mora...:rotf: nema mlohavo, ništa ne visi, ali zato kao bacačica kladiva..ni novi kupaći nije pomogao...Ili to sve meni tako deluje, jer nisam navikla da budem popunjena..no, 10kg je 10 kg.Ali imam dobru volju i vraćam se na ono kako sam se hranila pre i već vidim da lagano splašnjavam.Nameravam da istrajem u tome, vratim se vežbanju, koje mi baš nedostaje i valjda ni rezultat neće izostati.Nisu dijete za mene, odmah se razbolim:D

Au, Kerefeko, ti se baš uništi.
Dobro je što si sve ovo napisala da vide uglavnom mlade devojke koje su sklone takvim restriktivnim merama, da to nije nimalo naivno i da nisu saveti stručnjaka da je potrebna uravnotežena ishrana i unošenje svih grupa namirnica samo prazna priča....
Dobro je što si se vratila na raniji način ishrane koji ti je prijao i činio dobro tvom izgledu i zdravlju.
Mi starije smo se već davno uverile da "što je brzo to je kuso" i da brze dijete, čak i ako daju rezultate, oni nisu trajni. Zato se trudimo i podržavamo u tome da promenimo navike u ishrani i životu... jer samo trajne promene mogu da dovedu i do trajnih rezultata...

Al sam ovo napisala, ko pismeni zadatak

Nema potrebe da se tripujete da je striktna dijeta za svakog pogubna..ja sam samo na mleku u jogurtu skidao i nije bilo problema..evo ovi u survivoru jedu samo pirinac i nista im nije..samo se treba malo raspitati koja je namirnica najhranjivija a ne goji

Poslednja izmena:
To što si ti ili neko tako radio, ne znači da je to dobro i zdravo, a pogotovo ne da treba da se preporuči... Usvakom slučaju tako može verovatno samo nekoliko dana...
A šta oni u survivoru jedu, mi ne znamo. Ne misliš valjda da je stvarno tako kako prikažu na TV. Osim ako si bio tamo pa znaš.
Izvinjavam se što pišem o nečemu što ne znam, jer nisam gledala taj survivor... ali znam da su mediji velika manipulacija

Nema potrebe da se tripujete da je striktna dijeta za svakog pogubna..ja sam samo na mleku u jogurtu skidao i nije bilo problema..evo ovi u survivoru jedu samo pirinac i nista im nije..samo se treba malo raspitati koja je namirnica najhranjivija a ne goji

Pa,ja tako ne mogu....Pred maturu sam malo jela,kao bila na nekoj dijeti,za dorucak se jede pomorandza,za rucak obicno jaja ili tako nesto,vecera je vec malo bolja,hleb se skoro i ne jede...I,tako,ja pocela sa njom,meni super.Kad sam trebala da odem na probu haljine doruckovala sam,cijeli dan setala psa sa momkom,bila po nekim kaficima(pijuckala vodu,ili nezasladjenu kafu),i oko 4 sata otisla sa njim na probu haljine...Kako sam morala da stojim jer jos nije bila zavrsena osjetila sam da mi je malo lose,i da mi se vrti u glavi...Kako sam pomislila da mi nije nista,i dalje sam stajala,i onesvijestila sam se....Tako da sam shvatila da te dijete nisu za mene,i da ne mogu da izdrzim da za dorucak pojedem samo voce(ma koliko to bilo zdravo)...

Au, Kerefeko, ti se baš uništi.
Dobro je što si sve ovo napisala da vide uglavnom mlade devojke koje su sklone takvim restriktivnim merama, da to nije nimalo naivno i da nisu saveti stručnjaka da je potrebna uravnotežena ishrana i unošenje svih grupa namirnica samo prazna priča....
Dobro je što si se vratila na raniji način ishrane koji ti je prijao i činio dobro tvom izgledu i zdravlju.
Mi starije smo se već davno uverile da "što je brzo to je kuso" i da brze dijete, čak i ako daju rezultate, oni nisu trajni. Zato se trudimo i podržavamo u tome da promenimo navike u ishrani i životu... jer samo trajne promene mogu da dovedu i do trajnih rezultata...

Al sam ovo napisala, ko pismeni zadatak

Odličan 5! Šalim se, ali stvarno lepo napisano.Nisam ja baš tako mlada, prevalila 30,ali neiskusna po pitanju dijeta, jer mi nisu trebale, a i lenja sam za to spremanje obroka po papiru.Uglavnom, naučila sam lekciju da nema izbacivanja namirnica, nego smanjujem količinu ili malo izbegavam slatko i smanjim ostalo.Genetski nemam predispozicije da budem bucko, nego sam se uljuljkala u svom novom gnezdu, pa eto, desilo se....

E, kakav dan.... pre podne sam bila gladna, pa sam užinu (nekoliko smokava) pojela u 11, a ručak (makarone s prelivom od povrća) u 13h i posle 2 sata sam opet bila gladna. I posle posla odem ko drugarice, popijem kafu i sok, proskitam još po gradu, odem u nabavku i večeram tek u 22h. Ali to mi vreme bilo mnogo manje kritično nego dok sam sedela na poslu. Valjda se nešto dešava pa ne razmišljam o jelu. Nisam ni puno večerala, jednu faširanu šniclu, tanjir cušpajza od tikvica i mešanu salatu.
Ali sam posle pojela 2 rum pločice, sreća da nema više u pakovanju i da je to bilo poslednje

Odličan 5! Šalim se, ali stvarno lepo napisano.Nisam ja baš tako mlada, prevalila 30,ali neiskusna po pitanju dijeta, jer mi nisu trebale, a i lenja sam za to spremanje obroka po papiru.Uglavnom, naučila sam lekciju da nema izbacivanja namirnica, nego smanjujem količinu ili malo izbegavam slatko i smanjim ostalo.Genetski nemam predispozicije da budem bucko, nego sam se uljuljkala u svom novom gnezdu, pa eto, desilo se....

Ovo je moj provereni dugogodišnji recept.
I da se pohvalim, jutros sam imala 63kg! Znači 2kg manje za 5 dana. :worth:
E sad, to je verovatno voda izašla iz mene. Onih 3kg što je preostalo cenim da će ići mnooogo sporije...

Ovo je moj provereni dugogodišnji recept.
I da se pohvalim, jutros sam imala 63kg! Znači 2kg manje za 5 dana. :worth:
E sad, to je verovatno voda izašla iz mene. Onih 3kg što je preostalo cenim da će ići mnooogo sporije...

pa to je ono što mene ubi, to je bio i moj proveren recept, na kojim sa bila opako ponosna i sada me izneverava već godinu dana, pa počinjem da mislim da nešto drugo nije ok : S
i svaka časta eli na skinutim kg!!

To što si ti ili neko tako radio, ne znači da je to dobro i zdravo, a pogotovo ne da treba da se preporuči... Usvakom slučaju tako može verovatno samo nekoliko dana...
A šta oni u survivoru jedu, mi ne znamo. Ne misliš valjda da je stvarno tako kako prikažu na TV. Osim ako si bio tamo pa znaš.
Izvinjavam se što pišem o nečemu što ne znam, jer nisam gledala taj survivor... ali znam da su mediji velika manipulacija
Jeste u pravu si samo nastavi tako:bye:
Pa,ja tako ne mogu....Pred maturu sam malo jela,kao bila na nekoj dijeti,za dorucak se jede pomorandza,za rucak obicno jaja ili tako nesto,vecera je vec malo bolja,hleb se skoro i ne jede...I,tako,ja pocela sa njom,meni super.Kad sam trebala da odem na probu haljine doruckovala sam,cijeli dan setala psa sa momkom,bila po nekim kaficima(pijuckala vodu,ili nezasladjenu kafu),i oko 4 sata otisla sa njim na probu haljine...Kako sam morala da stojim jer jos nije bila zavrsena osjetila sam da mi je malo lose,i da mi se vrti u glavi...Kako sam pomislila da mi nije nista,i dalje sam stajala,i onesvijestila sam se....Tako da sam shvatila da te dijete nisu za mene,i da ne mogu da izdrzim da za dorucak pojedem samo voce(ma koliko to bilo zdravo)...

Naravno da mozes samo voce i ako jedes na svaka 3 sata i unosis kvalitetne namirnice nece biti problema..znaci mogla si da se onesvestis i ako nisi pila dovoljno tecnosti..moze secer da ti padne to se 100% srusis..a ja ono sto napisah nije dijeta..nikad nisam drzao dijetu..samo sam izbacio hleb i gluposti koje sam do tad jeo..i uz svaki obrok mleko ili jogurt i to dosta..to me zasiti i ako obratis paznju na dijete reci ce da pre jela popijes 2 case vode koje ti popune zeludac i u startu nema mesta za visak hrane..takodje ako procitas dnevni unos potrebnih vitamina za normalno funkcionisanje organizma to se danas u par tableta unese..sto ne kazem da treba ali sve potrebno moze biti u par 100tina grama..a neko pojede kilo prasetine koj ce mu to osim navike da se dobro oseca

Ja sam razdelio sve namirnice iz frižidera i nakupovao samo one bogate belančevinama...
I meso ostavio naravno...
Sad' je druga nedelja kako se tako hranim i nije loše, osećam se bolje, uz trening sam nabacio
dosta mišića a skinuo ono malo pojasa za spasaanje što sam imao. :)

Ja sam razdelio sve namirnice iz frižidera i nakupovao samo one bogate belančevinama...
Sad' je druga nedelja kako se tako hranim i nije loše, osećam se bolje, uz trening sam nabacio

baš lepo izgledaš i fino si pocrneo :zper:
šalim se.... važno da se dobro osećaš i da si zadovoljan

e to i jeste moj glavni problem-razdelila bih ja sve iz frižidera i hranila se onako kako želim, ali imam dva termita u kući koji kukaju čim se ja bacim na dijetu i uvedem zdravu hranu-kažu gde je moj omiljeni holesterol-majonez...:lol:
pa kako onda....:dash:
dobila sam kilo opet....

polako boko, povratićeš ih opet tj skinuti ih
***, teško je, nisi robot i moraš da daš sebi oduška nekada, ok vratila si 2 kg, malo si se opustila, uživalal u čarima hrane i sada ideš dalje, vratiš se na stari režim i to je to
šta je dva u odnosu na skinutih devet

nisam ceci pred pms-om, pojma nemam šta se dešava
ali to traje već neko vreme, ona 2 kg sam skinula tek kada sam jela samo salatu i bananu i jogurt i lubenicu
i ne znam, nemoguće da mi je odjednom metabolizam tako usporio ili šta već, jer ne ovakvom režimu sam već desetak dana i ništa t skinula sam dva i vratila 1 (ranije bih se osušila za to vreme)

jer naviknes telo na jako malo i onda kad pojedes nesto konkretno, sve ti se odmah zalepi..
proteine nigde nemas a to bi trebalo...
voce je puno secera...jedna jabuka ima kalorija kao parce hleba (znam, znam, ni ja ne verujem)

+ voce nadima, bolje da ga jedes umereno i dosta pre bilo koje druge hrane...

ako oćeš dobru guzu...mora malo bolje ti čučnjevi da idu, samo polako:D

ja imam problem sa kolenom, ne bi ni trebalo didem na aerobik...al šta ću kad volem, a tek čučnjeve:aha:
koliko mislis da je potrebno cucnjeva kad vezbas?
ja radim 3 serije po 20+3 serije po 20 ono kad legnes na ledja,noge savijene u kolenima i dizes goozu+3 serije po 20 kad u prethodno opisanoj pozi sa podignutom goozom skupljas i siris kolena

...dobar dan drugarice dijetalke....

...ja sam se ovih dana hranila totalno neredovno i nezdravo..ali pošto sam prehodala
jako mnogo...i nijednom nisam večerala mislim da i nisam nešto mnogo vratila, jedino
nisam stizala da radim vežbe...a nisam imala ni snage za bar jednu večernju turu...
...kad bi se kretala kao ove nedelje mislim da mi nikakva dijeta ni vežbe ni nebi trebale...al'
ipak mislim da bi to bilo moguće samo kad bi se zaposlila kao poštar...ovo je bila
vanredna situacija....
...eto mene ponovo sa vama od sutra, opet sa starim načinom ishrane, a od večeras
sa vežbama...

ako vas zanima savet od privatnog trenera u vezi najboljih rezultata vezbanja, onda procitajte ovo:

trbusnjaci se ne rade svaki dan, i ne rade se samo oni..ako se rade intenzivno (prekoo 300), maksimum je 2 puta nedeljno...ostalim danima treba raditi kardio (trcanje, aerobik - 1 dan), teretana (2 puta nedeljno ali razlicite grupe misica) i obavezno jedan dan u nedelji sat vremena istezanje...
posle treninga, u roku od pola sata treba jesti (slozene ugljene hidrate npr. pirinac, proteine - riba, i tecnost...+cokoladno mleko) jer se misici razgradjuju ako se ne nahrane posle treninga...

...dobar dan drugarice dijetalke....

...ja sam se ovih dana hranila totalno neredovno i nezdravo..ali pošto sam prehodala
jako mnogo...i nijednom nisam večerala mislim da i nisam nešto mnogo vratila, jedino
nisam stizala da radim vežbe...a nisam imala ni snage za bar jednu večernju turu...
...kad bi se kretala kao ove nedelje mislim da mi nikakva dijeta ni vežbe ni nebi trebale...al'
ipak mislim da bi to bilo moguće samo kad bi se zaposlila kao poštar...ovo je bila
vanredna situacija....
...eto mene ponovo sa vama od sutra, opet sa starim načinom ishrane, a od večeras
sa vežbama...

Pa definitivno nas sve ubija moderan način života tj. slabo kretanje. Mišići nam prosto atrofiraju, a salo se samo taloži.

Pa definitivno nas sve ubija moderan način života tj. slabo kretanje. Mišići nam prosto atrofiraju, a salo se samo taloži.

...upravo to...i ja sam sebi zadala zadatak, da svakog dana prepešačim bar jedan
dobar sat...nebitno sa ciljem ili bez njega, ali da hodam i to onako kao da žurim
negde...možda se pokaže kao dobra stvar.....sigurno me ne bi boleli kukovi kao što
me sada bole....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back