Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako vas zanima savet od privatnog trenera u vezi najboljih rezultata vezbanja, onda procitajte ovo:

trbusnjaci se ne rade svaki dan, i ne rade se samo oni..ako se rade intenzivno (prekoo 300), maksimum je 2 puta nedeljno...ostalim danima treba raditi kardio (trcanje, aerobik - 1 dan), teretana (2 puta nedeljno ali razlicite grupe misica) i obavezno jedan dan u nedelji sat vremena istezanje...
posle treninga, u roku od pola sata treba jesti (slozene ugljene hidrate npr. pirinac, proteine - riba, i tecnost...+cokoladno mleko) jer se misici razgradjuju ako se ne nahrane posle treninga...

ja sve i da hocu ne stizem :(
evo danas sam odradila pa cu u utorak sigurno jer sam free ali posle toga do nedelje nemam pojma hocu li naci slobodan momenat,imam vizitu iz sedista firme u sredu,u cetvrtak inventar,u petak i subotu treba sve sr;anj;e od inventara vratiti na mesto i eto,svaki dan ce mi smena biti "all day" (7-21) jedino da trcanje po radnji dozivljavam kao aerobik :lol:
volela bih da mogu opet da trcim,to sam nekad radila bar 3-4 puta nedeljno ujutro,pre posla,pre dorucka u sumi,bilo je super,ali tad sam radila nezahtevan posao koji se nalazio na 10min od kuce

ja sve i da hocu ne stizem :(
evo danas sam odradila pa cu u utorak sigurno jer sam free ali posle toga do nedelje nemam pojma hocu li naci slobodan momenat,imam vizitu iz sedista firme u sredu,u cetvrtak inventar,u petak i subotu treba sve sr;anj;e od inventara vratiti na mesto i eto,svaki dan ce mi smena biti "all day" (7-21) jedino da trcanje po radnji dozivljavam kao aerobik :lol:
volela bih da mogu opet da trcim,to sam nekad radila bar 3-4 puta nedeljno ujutro,pre posla,pre dorucka u sumi,bilo je super,ali tad sam radila nezahtevan posao koji se nalazio na 10min od kuce

ne pricaj mi nista...
ja hocu da umrem sa ovakvim rezimom + radno vreme mi je non-stop, bez jednog jedinog jebanog slobodnog dana...

pa zato postoje razne vežbe i sportovi, da može da izabere svako šta mu odgovara. Malo je to i vezano sa godinama... meni jee sa mojih 45 potrebno da se dobro istegnem, ne bi li malo uminuo bol u leđima i ramenima nastao zbog celodnevnog sedenja za kompjuterom. Aerobik i trčanje meni ne prijaju, ali mi je pilates - prava stvar.... a u planu mi je i da probam jogu.
A definitivno mi je najviše prijalo plivanje na moru, ceo dan, svako malo odplivam - dopliva... ništa me nije bolelo niti se kočilo....

Ja sam razdelio sve namirnice iz frižidera i nakupovao samo one bogate belančevinama...
I meso ostavio naravno...
Sad' je druga nedelja kako se tako hranim i nije loše, osećam se bolje, uz trening sam nabacio
dosta mišića a skinuo ono malo pojasa za spasaanje što sam imao. :)

Podsećaš me na MM.
On isto tako kad krene u teretanu (ne znam odakle mu samo volja da izdrži), čim dođe kući prvo neke ugljene hidrate, pa posle neko meso bez gram masnoće, i izgubi svo salce što nabaci kad ne vežba, i zategne se k'o praćka.
Prosto se zabrinem da mi ga neka cica ne otme...

A ja sušta suprotnost, negdašnji sportista, a sad obična lenčuga šta se bilo kog vida vežbanja tiče.
Jednostavno nema ni snage ni volje za to, a pogotovo ne samo da radim vežbe kod kuće.

....iskreno ja bi volela kad bi mogla sebi da priuštim to neko organizovano vežbanje,
bilo koje vrste...em duže traje nego što ja vežbam kod kuće...em su to tamo ipak
ljudi koji su kompetentni za te stvari pa znaju da pokažu i usmere, šta i kako....
....al' sad u vreme ove krize i nemanja posla, to je samo pusta želja:mrgreen:

Meni isto pilates ne odgovara. Ja moram dobro da se oznojim jer jedino tako silazi salo. A na pilatesu zevam.
Affro, razumem te skroz. Ja sam u srednjoj školi radila vežbe kući, imala sam video kasetu :lol: aerobik od Jane Fonda i bila je ok za početak. Posle par meseci nije bilo više nikakvog napretka. Pogotovo što stalno treba da se rade drugačije vežbe. A da sama radim kući, to sam lenja. I ne umem. Skoro 20 godina idem na te grupne treninge, ali jednostavno ne znam sama da odradim.
Osim toga, primetila sam da sam ja više tip za grupno vežbanje. Kad vidim kako svi rade, moram i ja. :mrgreen:
Išla sam jedno vreme i na trčanje, ali me smorilo što bude čas kiša, čas vetar, pa onda dođe zima i ništa od toga.

e to i jeste moj glavni problem-razdelila bih ja sve iz frižidera i hranila se onako kako želim, ali imam dva termita u kući koji kukaju čim se ja bacim na dijetu i uvedem zdravu hranu-kažu gde je moj omiljeni holesterol-majonez...:lol:
pa kako onda....:dash:
dobila sam kilo opet....

Nije tu kriv holesterol, vec zasicene masti koje sadrzi majonez, koje mu daju visoku kaloricnosti koje se sporo vare. Doticne namirnice sa slicnim sadrzajem treba konzumirati samo za rucak, eventualno za dorucak, mada i tad nije preporucljivo za osobe koje imaju slabiju probavu i zatvor.
Drzite se za dorucak namirnica bogatijijim vlaknima, za rucak moze masno, uvece samo proteinska hrana. Ja sam doticnim sistemom sprzio 20 i kusur kila, naravno uz odredjen program vezbanja. ;)

pa zato postoje razne vežbe i sportovi, da može da izabere svako šta mu odgovara. Malo je to i vezano sa godinama... meni jee sa mojih 45 potrebno da se dobro istegnem, ne bi li malo uminuo bol u leđima i ramenima nastao zbog celodnevnog sedenja za kompjuterom. Aerobik i trčanje meni ne prijaju, ali mi je pilates - prava stvar.... a u planu mi je i da probam jogu.

Ako zeli da se smrsa mora neki oblik aerobnog treninga, trcanje, plivanje, bicikl, brzo hodanje ili slicno. Tim vezbama se brze aktivira sagorevanje masnih naslaga, uz naravno i promenjen nacin ishrane. Aerobik i pilates su vise za zatezanje misica, ne bas i za gubljenje masnih naslaga, mislim mogu i oni ali sve je to neuporedivo neefikasnije nego aerobni trening.
Setnje su idealne za tebe, setaj po razlicitim podlogama, po uzbrdicama, uz stepenice i slicno, nadji neki svoj ritam. Setnje trose prosecno oko 300 kalorija na sat u zavisnosti od inteziteta i kilaze. To onda kombinuj sa pilatesom da se utegnes.

...trčanje nije za mene, kažu ne umem da dišem, a i pušač sam veći deo svog života,
tako da mi duša na nos izađe kad potrčim i za autobusom....mada se to retko i dešava...

...grupne vežbe bi bile idealne....morala bi da se raspitam malo bolje oko cena,
mada sumnjam da ima nešto ispod 3000dinara..a to je puno...:mrgreen:

....iskreno ja bi volela kad bi mogla sebi da priuštim to neko organizovano vežbanje,
bilo koje vrste...em duže traje nego što ja vežbam kod kuće...em su to tamo ipak
ljudi koji su kompetentni za te stvari pa znaju da pokažu i usmere, šta i kako....
....al' sad u vreme ove krize i nemanja posla, to je samo pusta želja:mrgreen:

Pa to i pričam, mene može da pokrene samo neko grupno, organizovano vežbanje sa instruktorom, a za to nemam ni vremena ni para...

Ako zeli da se smrsa mora neki oblik aerobnog treninga, trcanje, plivanje, bicikl, brzo hodanje ili slicno. Tim vezbama se brze aktivira sagorevanje masnih naslaga, uz naravno i promenjen nacin ishrane. Aerobik i pilates su vise za zatezanje misica, ne bas i za gubljenje masnih naslaga, mislim mogu i oni ali sve je to neuporedivo neefikasnije nego aerobni trening.
Setnje su idealne za tebe, setaj po razlicitim podlogama, po uzbrdicama, uz stepenice i slicno, nadji neki svoj ritam. Setnje trose prosecno oko 300 kalorija na sat u zavisnosti od inteziteta i kilaze. To onda kombinuj sa pilatesom da se utegnes.[/QUOTE]

super, obožavam da šetam...
nemam ja nešto puno kila viška i nije mi potrebna neka aktivnost konkretno za mršavljenje, više da razmrdam delove tela koji su uvek u istom položaju.
I ne odustajem od penjanja na III sprat na poslu, a stara zgrada, visoki spratovi....

Ne bih sada da ispadne da vas nešto nagovaram ili pametujem, ali taj trening ne oduzima mnogo uopšte.
Doduše, ne znam kakav vam je tempo, ja imam dvoje male dece i uskoro ću se vratiti na posao, pa mi sasvim odgovara termin od 21h jer su deca tada već u krevetu.
A plaćam 1800 dinara mesečno za 12 treninga, tj. 3xnedeljno. Meni je to najbolja investicija i pre bih se odrekla mnogih drugih stvari. Ali, kao što rekoh, jer jedino tako sebe nateram da uradim nešto dobro za svoju dušu i telo.

Ne bih sada da ispadne da vas nešto nagovaram ili pametujem, ali taj trening ne oduzima mnogo uopšte.
Doduše, ne znam kakav vam je tempo, ja imam dvoje male dece i uskoro ću se vratiti na posao, pa mi sasvim odgovara termin od 21h jer su deca tada već u krevetu.
A plaćam 1800 dinara mesečno za 12 treninga, tj. 3xnedeljno. Meni je to najbolja investicija i pre bih se odrekla mnogih drugih stvari. Ali, kao što rekoh, jer jedino tako sebe nateram da uradim nešto dobro za svoju dušu i telo.

...to je po meni sasvim dovoljno i jeste čula sam da ima za te pare i ovde kod nas
samo još da otkrijem gde.....našla bi ja čega bi se odrekla zarad zdravlja....:think:

....e, ja sam ponešena našim razgovorom o vežbanju ipak večeras odradila 60 trbušnjaka
i jedva 25 čučnjeva...oni mi predstavljaju strašan problem...ali ne dam se ja...:lol:

.....od sutra opet kreće musli i stari način ishrane, zašto menjati nešto što se pokazalo
kao dobro...:think:

nemam pojma, bila sam u teretani i tamo su bile i te sa pilatesa i sve su bile kockaste a obe devojke sto ih treniraju su bile ideticno gradjenje - istina, bez trunke sala ali grozno nezenstveno...
malo sam gledala sta rade i na onim masinama samo rade ramena i stomak...

meni to bezveze...

Dobro jutro
vikend je prošao, bio je kakav je bio, pun iskušenja i kršenja pravila... kao i uvek.
A danas počinje nova radna nedelja, ja sam se vratila u svoju staru drugu smenu, pa ću pokušati i da uhvatim ritam obroka kakav sam imala pre odmora.
Doručak je već bio ražene i ovsene pahuljice u jogurtu, ali sam ja dodala i kašiku nekih muslija sa suvim voćem, pa mi se to slatkasto voće sa jogurtom nije baš uklopilo. Tako da ću to morati ubuduće da kombinujem samo sa mlekom.
Za ručak imam cušpajz od tikvica, a napraviću i flekice sa kupusom (pisala na kuvanju), što nije baš dijetalno, ali ja ću jesti samo malo... za užinu na poslu.

....e, ja sam ponešena našim razgovorom o vežbanju ipak večeras odradila 60 trbušnjaka
i jedva 25 čučnjeva...oni mi predstavljaju strašan problem...ali ne dam se ja...:lol:

.....od sutra opet kreće musli i stari način ishrane, zašto menjati nešto što se pokazalo
kao dobro...:think:
ajoj ja mesec dana nisam vezbala, alergija me razbijala, i imala sam problema sa plucima..
treba da pocnem ponovo, a znam kako ce biti strasno:dash:
al danas, nema izvlacenja..drzite mi fige:sad2:

Koto, pa ti polako, malo po malo ... imaš vremena, nemaš još ni 40 :):zag:
Jel tako? Ako sam dobro shvatila sa one teme, rođendan je tek u petak?
hahahah..ma ne moze to pomalo, ili sve ili nista..mi mladi to tako:rotf:
salim se naravno, da u petak..:)
kad mi krene ta alergija, onda sva curim, i ne mogu da disem i nista od vezbanja..cim prestanem da vezbam, pocnem da se gojim..:dash:
al evo, cini se da se smiruje, pa krecem u akciju. treba samo izdrzati prvih par puta.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back