Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...dobro jutro i ovde od mene...

...ja jutros pre bilo čega, lekić, sad pijem kaficu, posle ću čašu jogurta i 1 krišku
crnog tosta i 1 kolut nečeg suhomesnatog...

...za ručak će biti grašak od juče...;)

Danas sam za dorucak pojela, jabuku, sljivu, pola sendvica i jogurt. Ukrao mi direktor drugu polovinu :lol:

Oko 6 sam pojela tanjir pasulja, malo salate i parce hleba.

Majku mu, kad napisem ne zvuci mnogo...a ja znam da jeste :think:

Dobro vece!
Pozdravlja vas jedno pravo prase.
Doruckovala jaja sa nekim sirom koji sam prokriumcarila iz hercegovine jer je nesto najbolje sto sam probala, malo nekog pravog integralnog hljeba + paradajz
rucala sendvic
a zasladila se sa pola kilograma sladoleda
sladoled sam jela i nakon dorucka

i tako

mada sam propjesacila pola grada a i malo dodatnih aktivnosti
mada me to ne izvlaci ni malo

ipak am pocela opet da treniram... bajs, steper + sindi
pa cemo da vidimo

samo da nisam jela onaj sladoled:S
pohvalno je sto sam odbila bajadere:D

Zdravo da ste cure. Aj da se i ja uključim na ovu temu.
Do 45-te godine nisam imala ni grama viška a jela sam sve što mi se htelo i što mi je prijalo. Aliiiiiii, krenula menopauza pa valjda krenulo i ono krkanje od pre da me maltretira, kako god, sada imam 53.g. i do pre pola godine sam imala nekih desetak kg viška. Visoka sam 172cm i kako rekoh do 45.g. sam imala po meni idealnu težinu. U mladosti sam imala 60kg. kasnije dobila još nekih pet-šest ali to se baš i nije primećivalo. Pre godinu dana sam imala skoro 80kg. Pre skoro dve godine sam dobila snajku, jedno dobro, fino i nadasve lepo stvorenjce, linija idealna a ona bogami ume dobro da pojede. Nikad je nisam pitala kako uspeva da je ne uvredim ali me je baš zanimalo. Posle nekoliko meseci "poznanstva" sama mi je predložila njen sistem ishrane. Jede kad joj se i šta joj se jede ali svaki četvrti dan NE JEDE NIŠTA, pije sokove, čajeve, kafu.
Neko vreme sam to ignorisala, ali sam pre oko pola godine počela i ja tako da radim i skinuh svojih 10kg viška. Sad sam opet ona stara (kamo sreće da sam ona mlada :hahaha:) Imam 66kg. dobro se osećam, jedem sve kao i pre, ali svaki četvrti dan kao i moja snajka, ne jedem ništa sem napitaka.
Srećno ko se odluči.

možda jeste delotvorno na nekome ali ja čisto sumnjam da ako se ostale dane krka sve u šesnaest da taj jedan dan nešto izvlači ;) i naravno, to uopšte nije zdravo

više mi se sviđa način na koje forumašice s ove teme mršave, polako ali zdravom ishranom i što je najvažnije, psihološkom samokontrolom.

svaka vam čast, svakoj, puno sreće u skildanju kilograma, znam da nije lako jer moja majka ima >40 i na istim je mukama...

:D p.s. pametno što na negativne padobrance ne obraćate pažnju :)

...ček šta spada u te napitke sve..ako te na mrzi da napišeš....:)

Ne mrzi me, znači, čajeve svakojake, sokovi bez šećera, sama ih miksam, kajsije, breskve, jagode, šta god je u sezoni, kafu pijem kao i uvek, ja preferiram nes sa malko šećera i malko mleka, ali čajevi su neprevaziđeni, čim osetim glad, ja udri po čaju, koji god da skuvam i popijem odmah mi glad ode na sat-dva.
Da odgovorim i onoj curi ispred tebe, ja nikad nisam preterano krkala, ali volim da pojedem i pavlaku i majonez i šniclu, ali od kada ne jedem svaki četvrti dan, hvala bogu ne gojim se, a što je i najvažnije skinula sam onih desetak kg koji su me ubijali.
Jedem kao i uvek ali kako rekoh svaki četvrti dan samo tečnost, nije tako teško kao što na prvi pogled izgleda, meni je bilo teško prve dve nedelje, sada mi je sasvim normalno.

Ne mrzi me, znači, čajeve svakojake, sokovi bez šećera, sama ih miksam, kajsije, breskve, jagode, šta god je u sezoni, kafu pijem kao i uvek, ja preferiram nes sa malko šećera i malko mleka, ali čajevi su neprevaziđeni, čim osetim glad, ja udri po čaju, koji god da skuvam i popijem odmah mi glad ode na sat-dva.
Da odgovorim i onoj curi ispred tebe, ja nikad nisam preterano krkala, ali volim da pojedem i pavlaku i majonez i šniclu, ali od kada ne jedem svaki četvrti dan, hvala bogu ne gojim se, a što je i najvažnije skinula sam onih desetak kg koji su me ubijali.
Jedem kao i uvek ali kako rekoh svaki četvrti dan samo tečnost, nije tako teško kao što na prvi pogled izgleda, meni je bilo teško prve dve nedelje, sada mi je sasvim normalno.
...pa iskreno ne zvuči mi to loše, može da se proba, ja baš ne volim ni sokove ni čajeve
jedino volim mleko i ceđene narandže..ostalo mi je sve nekako bzvz..ali ako mogu bar
2 nes kafe sa mlekom da popijem uz to i recimo malo jogurta, nekako bi preživela taj
jedan dan.......da li ti piješ nešto od toga..ili samo striktno sokove i čajeve....:think:

...pa iskreno ne zvuči mi to loše, može da se proba, ja baš ne volim ni sokove ni čajeve
jedino volim mleko i ceđene narandže..ostalo mi je sve nekako bzvz..ali ako mogu bar
2 nes kafe sa mlekom da popijem uz to i recimo malo jogurta, nekako bi preživela taj
jedan dan.......da li ti piješ nešto od toga..ili samo striktno sokove i čajeve....:think:

Draga afrodita, ja pijem sve što ni u snu nisam mogla da mislim da bih popila. Na primer, lubenice ne volim, nerviraju me one sitne koštice, ali mi je ukus fiiiiinnnnn, znači, izmiksam lubenicu i popijem sok kada god osetim glad, čajeve pijem umesto vode kad god osetim glad i žeđ. Da budem iskrena, žeđ ne osećam samo glad, i tada opalim po čajevima, sokovima, nes kafu uništavam, pijem otprilike pet na dan, sve, samo ništa čvrsto.
I najviše me iznenadilo to da kad prođe taj četvrti dan, ja više i nisam tako gladna kao što sam mislila da ću biti. Znači, tri dana jedem kao što sam uvek jela, četvrti dan ne jedem ništa, samo pijem. Sad mi već nikako nije frka, ali zaista.

Poslednja izmena:
E pa to je već podnošljivo...čini mi se sasvim moguće, da se pregura, a vredi probati
bar jedan mesec pa ako bude rezultata onda da se nastavi....čitala sam šta si
posala...i kao da si opisala moje promene kilaže, znači nikad, ali nikad nisam imala
viška kilograma, dok nisam ušla u period klimaksa...e onda sam za godinu dana
dobila 10kg, ni ne znam kad i kako....s'njima se borim evo baš dugo, jedva uspem
da skinem 2-3kg, ali je to prosto neprimetno...onda se opet vrate i tako u krug...
...najgore je od svega što ja kad znam da moram da budem na dijeti imam apetit
kao luda...ovako ne, i to me prosto izludi.......hvala ti probaću...pa gore od ovog
biti ne može...:think:

E pa to je već podnošljivo...čini mi se sasvim moguće, da se pregura, a vredi probati
bar jedan mesec pa ako bude rezultata onda da se nastavi....čitala sam šta si
posala...i kao da si opisala moje promene kilaže, znači nikad, ali nikad nisam imala
viška kilograma, dok nisam ušla u period klimaksa...e onda sam za godinu dana
dobila 10kg, ni ne znam kad i kako....s'njima se borim evo baš dugo, jedva uspem
da skinem 2-3kg, ali je to prosto neprimetno...onda se opet vrate i tako u krug...
...najgore je od svega što ja kad znam da moram da budem na dijeti imam apetit
kao luda...ovako ne, i to me prosto izludi.......hvala ti probaću...pa gore od ovog
biti ne može...:think:

E, baš to, dok sam konzumirala sve moguće dijete, dva kilograma manje, pet dobijem i tako nekoliko godina, od kako sam krenula da slušam snajku i kako rekoh jedem kako sam i pre jela, a nisam baš jela krmenadle u saftu, nisam majke mi, od kako sam krenula da jedem kao i pre, a svaki četvrti dan samo pijem šta mi pod ruku padne, rekoh imam 172cm visine i evo već pola godine 66kg. ako tako ostane, biću zadovoljna, ne zbog lepog izgleda, već mi je lakše i prijatnije samoj sa sobom.

E, baš to, dok sam konzumirala sve moguće dijete, dva kilograma manje, pet dobijem i tako nekoliko godina, od kako sam krenula da slušam snajku i kako rekoh jedem kako sam i pre jela, a nisam baš jela krmenadle u saftu, nisam majke mi, od kako sam krenula da jedem kao i pre, a svaki četvrti dan samo pijem šta mi pod ruku padne, rekoh imam 172cm visine i evo već pola godine 66kg. ako tako ostane, biću zadovoljna, ne zbog lepog izgleda, već mi je lakše i prijatnije samoj sa sobom.[/QUOTE]

...eeeeee, upravo ovo...ovo je nešto meni najvažnije, da sam lakša sebi, da budem
zadovoljnija kad se pogledam, da se lakše krećem...što će naravno da se odrazi i
na kičmu koja je viškom kilograma opterećenija...a sa godinama će se to pokazati kao
štetno......plus moji problemi sa štitnom koji dodatno otežavaju skidanje kilograma...

...ako uspem da vratim svojih 60 kg, ili bar 62 ja ću biti prestećna.....:think:

E, baš to, dok sam konzumirala sve moguće dijete, dva kilograma manje, pet dobijem i tako nekoliko godina, od kako sam krenula da slušam snajku i kako rekoh jedem kako sam i pre jela, a nisam baš jela krmenadle u saftu, nisam majke mi, od kako sam krenula da jedem kao i pre, a svaki četvrti dan samo pijem šta mi pod ruku padne, rekoh imam 172cm visine i evo već pola godine 66kg. ako tako ostane, biću zadovoljna, ne zbog lepog izgleda, već mi je lakše i prijatnije samoj sa sobom.

Ja bih te ipak zamolila da napises sta to podrazumeva, jedem kao pre....

Znaci, otprilike, za dorucak ovo, za rucak ono, koliko obroka, koja kolicina, voce, da ili ne, slatko, testo, hleb , meso isto tako....

Sta je to isto kao pre?:think:

...ajde da se upišem ovde....

...doručkovala krišku bakinog hleba, malo pilećih prsa i jogurt...
...ručala tanjir juneće supe, komad kuvanog junećeg mesa, tri baš mala
kuvana krompira, paradaiz sos..i jednu tanku krišku tog bakinog hleba...
...dal je mnogo ili malo ne znam...ali se nisam ni prejela...onako dovoljno....
...za večeru, ću samo tanjir supe....:super:

...i ako jeste, ne mogu samo supu, a i meso kad se ohladi onda mi nije
lepo..a baš volim to meso iz supe....

...e sad imam neke obaveze da "trknem" do grada, taman da to potrošim,
ajd' neću sve..ali bar deo hoću sigurno...:super:

ja sam i dalje na onoj dijeti iz blic žene, sa lubenicama i dinjama
doručkovala sam krišku crnog hleba 50 gr pilećih prsa, onih kao parizer samo lepše
užinala lubenicu
sad ću da ručam:200gr junetine dinstane sa povrćem i grčku salatu
treba i supu, videću da li ću...
za večeru je parče proje i jogurt, znači pravim projicu...

Melita, ako ti nije teško..mada si objasnila već dovoljno...koje čajeve piješ...koje voće miksaš....i da li je velika frka taj dan kada se konzumira samo tečnost....ja najverovatnije sa tim krećem deluje mi sasvim o.k.

koka kolu i ostale sokove zamenite vodom i chajevima (zeleni npr.)

hleb (beli) integralnim dvopekom

smanjite slatkise koliko god mozete...

e onda, kada ostane onih 4-5 kg vishka, bacite se na trchanje, traku, bajs...

Melita, ako ti nije teško..mada si objasnila već dovoljno...koje čajeve piješ...koje voće miksaš....i da li je velika frka taj dan kada se konzumira samo tečnost....ja najverovatnije sa tim krećem deluje mi sasvim o.k.

Odgovaram i tebi i Cruelli.
Ovu dijetu ili šta god da je sam probala nekoliko puta ali nisam bila zadovoljna. Mesec dva sam se pridržavala četvrtog dana pa opet po starom. Razgovarala sam sa jednom prijateljicom nutricionistom koja mi je godinama prepisivala režim ishrane bez uspeha. Njeno mišljenje je bilo, a ispostavilo se da je u pravu, da ja dan pre i dan posle jedem više nego obično. Napravila sam pauzu i mesec dana zapisivala sve što pojedem u toku dana i početkom Decembra prošle godine sam krenula ponovo. Usput sam primetila da sam sa 80kg "spala" na 74kg i shvatila da je ipak vredelo.
A to šta i koliko jedem, to je već individualno, sve to verovatno zavisi i od gena i od metabolizma. Moj najveći problem je što sam ja noćni žderač. Po ceo dan ne jedem ništa sem voća, sokova i kafe, a uveče se najedem i idem u krevet. A to uveče je obično skoro oko ponoći, pa ti vidi.
Po meni, važno je da zapamtiš šta si, koliko i kada jela pre četvrtog dana, pa da kasnije paziš da ne pojedeš više ni dan pre ni dan posle.
Čajeve nikad nisam volela pa sam krenula sa voćnim, stvarno u prodavnicama ima raznih vrsta. Ja najviše volim od crne ribizle, trešnje, mada sad pijem bilo koji, navikla sam. Zasladim sa malo meda. Mleko (sem u kafi) i jogurt tih dana ne pijem.
Danas sam kupila jednu veliku lubenicu i jednu dinju, izmiksiraću, procediti i sutra piti.:)

Poslednja izmena:
Dobar dan drage moje
Ja i dalje nisam nastavila s dijetom, a i ne mogu, imam i previse posla, i idem na voznju, tako da ne stizem i treba mi energije
Vaga pokazuje 64
To i nije tako strasno, al opet ponavljam bilo bi dobro da se vratim na 62
Ksad mi se koleginica vrati s odmora i malo odahnem od posla, krecem opet s dijetom
I drzite se, volja je najbitnija!

Odgovaram i tebi i Cruelli.
Ovu dijetu ili šta god da je sam probala nekoliko puta ali nisam bila zadovoljna. Mesec dva sam se pridržavala četvrtog dana pa opet po starom. Razgovarala sam sa jednom prijateljicom nutricionistom koja mi je godinama prepisivala režim ishrane bez uspeha. Njeno mišljenje je bilo, a ispostavilo se da je u pravu, da ja dan pre i dan posle jedem više nego obično. Napravila sam pauzu i mesec dana zapisivala sve što pojedem u toku dana i početkom Decembra prošle godine sam krenula ponovo. Usput sam primetila da sam sa 80kg "spala" na 74kg i shvatila da je ipak vredelo.
A to šta i koliko jedem, to je već individualno, sve to verovatno zavisi i od gena i od metabolizma. Moj najveći problem je što sam ja noćni žderač. Po ceo dan ne jedem ništa sem voća, sokova i kafe, a uveče se najedem i idem u krevet. A to uveče je obično skoro oko ponoći, pa ti vidi.
Po meni, važno je da zapamtiš šta si, koliko i kada jela pre četvrtog dana, pa da kasnije paziš da ne pojedeš više ni dan pre ni dan posle.
Čajeve nikad nisam volela pa sam krenula sa voćnim, stvarno u prodavnicama ima raznih vrsta. Ja najviše volim od crne ribizle, trešnje, mada sad pijem bilo koji, navikla sam. Zasladim sa malo meda. Mleko (sem u kafi) i jogurt tih dana ne pijem.
Danas sam kupila jednu veliku lubenicu i jednu dinju, izmiksiraću, procediti i sutra piti.:)

Hvala na odgovoru.

Koliko jedemo jeste individualno, ali nema isto dejstvo ako neko jede jako malo i drzi tvoju dijetu, i onaj ko jede ceo dan i drzi tu istu dijetu. Zato sam ja pitala koliko si jela, da znam da li bi imalo efekta da probam.

Posto taj podatak nemam, onda nista.

Prva recenica je u potpunosti tacna. Svakome je genetika i metabolizam razlicit, i tu cinjenicu treba prihvatiti. Ako je neka osoba recimo sklona gojenju, ne postoji mehanizam kojim mozes to otkloniti, vec moras nauciti da zivis sa tim i da se boris.

Sto se tice ostatka, ne mora da znaci da svako jedenje nocu izaziva kontraefekte. No moras da jedes preko dana. Nocu bi trebala iskljucivo da konzumiras proteinsku hranu sa vrlo malo masti, idealno je recimo da pojedes sendvic sa tunjevinom ili sa salatom i malo feta sira, ili npr. da napravis neki sejk od nekog nemasnog mleka i soja pahuljica.

Svaki dan bi trebao da ti pocne ujutru sa kafom (zaboravi one masne nes kombinacije sa mlekom i slagom preko) ili zelenim cajom radi koncentracije a za dorucak pahuljice. Zasto pahuljice, pa zato sto sadrze slozene ugljene hidrate koje ce ti dati energiju do tamo rucka + sadrze sve manje vise esencijalne mikronutijente (npr. psenicne ili heljdine pahuljice sadrze veliku bazu skoro svih esencijalnih vitamina i minerala + recimo heljdine imaju dosta visoku biolsku vrednost pri razgradnji proteina). Jeftine su, a koristis ih tako sto napravis, najbolje neki sejk od 0.3l mesajuci ih sa mlekom i dodas tipa bananu ili plazme keksa ako ti se ne svidja ukus.
Za rucak po meni najbolje je pored neceg corbastog, salate jesti neku testeninu sa sosom (preporuka karbonara, milaneze ili sos od pecuraka) pritom koristite makarone, nikad ih ne prokuvajte do kraja da budu mekane, jer su onda lakse za probavu i za stomak. Od ostalih stvari moze i piletina, kuvani krompir i kupus ili nesto tako slicno, ne mnogo masno.
Za veceru sam vec manje vise rekao, samo proteinska hrana.

Naravno, neophodna je i neka fizicka aktivnost, jer je zdrav organizam kombinacija fizicke aktivnosti i zdrave ishrane. Tesko se moze smrsaviti a da se ne trenira a samo dijte i obrnuto. Najjeftiniji nacin da se smrsa je trcanje, ako to ne mozes pesaci minimum jedan do jedan i po sat. Naravno ko ima vremena, moze i aerobik, teretana i slicno.

Da, primetio sam da je neko i spomenuo kostunjavo voce, tipa pistaci, orasi, bademi slicno. Jeste tacnoej da su zdravi, sadrze veliki procenat masti koje su nezasicene i zdrave ali su uzasno kaloricni pa pazite. 100 gr sirovih pistaca (o ovim u prodaji tek ne treba govoriti) ima vise kalorija nego 100 gr one najmasnije svinjske slanine. Moja preporuka su ipak bademi, zbog visokog procenta vitamina E ( znacajno opusta i relaksira misice i skida umor) koji sadrzi ali ne vise od 20-30 gr dnevno.

P.S. Nadam se da sam malo pomogao, izvinjavam se ako sam zalutao posto ovde samo zene postuju :rumenko::)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back