Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...dobro dan drugarice :D

...jutros popila nesicu, i onda doručkovala parče bakinog hleba sa malo pilećeg
parizera i jednu papriku svežu..;)

...za ručak ću da zakuvam supu, onu što sam skuvala u subotu pa deo zavrzla
samo ću umesto običnih rezanaca, dodati dronjke...

...za užinu bruskete samo 2 komada.......večera verovatno samo časa jogurta...

...ako me ne bude mrzelo prošetaću da kupim ono lepo crno grožđe, koliki su
grozdovi, meni jedan traje dva dana...baš je slatko...:lol:

..dobro došla..samo ako ti je taj broj u niku godište, stvarno ne znam
šta će ti dijete...malo više aktivnosti i sve će se vratiti u normalu...;)

..danas sam ispoštovala sve što sam rekla...tačno kako sam ovde
zapisala....

..nego nešto razmišljam, danas sam zaspala, nisam se pokrila i bilo mi je
hladno....sad me prolazi jeza, i već imam kijavicu, e to se nije dešavalo
ne pamtim od kad.....i sad bi trebalo da popijem čaj..al' ja bi rađe supu,
jest da je domaća....i da je kaloričnija od one iz kesice...al to je jedino
što bi mogla da progutam...:mrgreen:

Afrodita, varaš se ako misliš da je domaća supica kaloričnija od one iz kesice, tamo svašta trpaju, nemoj se zavaravati. Bolje u supu dodaj vode da provri, biće razblažena a garant će ti više prijati nego kojekakvi koncentrati.
I još nešto ako se ne ljutiš. Zašto uopšte jedeš bilo kakve parizere? Imam rođaka koji je inženjer prehrane u jednoj fabrici salama i kad mi je pričao šta sve ide u na pr. -pileća prsa- a to bi trebalo da bude kvalitetno, fuuujjjjjj, veruj mi nikad više nisam okusila nikakvu salamu.

Afrodita, varaš se ako misliš da je domaća supica kaloričnija od one iz kesice, tamo svašta trpaju, nemoj se zavaravati. Bolje u supu dodaj vode da provri, biće razblažena a garant će ti više prijati nego kojekakvi koncentrati.
I još nešto ako se ne ljutiš. Zašto uopšte jedeš bilo kakve parizere? Imam rođaka koji je inženjer prehrane u jednoj fabrici salama i kad mi je pričao šta sve ide u na pr. -pileća prsa- a to bi trebalo da bude kvalitetno, fuuujjjjjj, veruj mi nikad više nisam okusila nikakvu salamu.

...ne ljutim se zašto bih...:eek:

...bar mi na ovoj temi nemamo problema sa tim da nam se na nešto skrene pažnja,
sem onih bezobrazluka koji su bili nedavno...

...pa nešto mora da se jede, šta je zdravo danas, ja doduše nikad ne kupujem one
kao domaće kobasice u prodavnicama jer sam bila očevidac kako se spremaju i to
je stvarno bljak......
...odoh da zagrejem supicu...;)

...ne ljutim se zašto bih...:eek:

...bar mi na ovoj temi nemamo problema sa tim da nam se na nešto skrene pažnja,
sem onih bezobrazluka koji su bili nedavno...

...pa nešto mora da se jede, šta je zdravo danas, ja doduše nikad ne kupujem one
kao domaće kobasice u prodavnicama jer sam bila očevidac kako se spremaju i to
je stvarno bljak......
...odoh da zagrejem supicu...;)

Jedan predlog moje drage prijateljice: u svim mega-marketima imaš na pr. file pilećih grudi, tanko isečeno da muva dupe poseče :hahaha: lepo to ispečeš nekoliko komada i ostaviš u frižider pa uzmeš kad si gladna i ubaciš u sendvič. Dodaš malko paradajza i sveže paprike, mljac, mljac :hahaha:

Jedan predlog moje drage prijateljice: u svim mega-marketima imaš na pr. file pilećih grudi, tanko isečeno da muva dupe poseče :hahaha: lepo to ispečeš nekoliko komada i ostaviš u frižider pa uzmeš kad si gladna i ubaciš u sendvič. Dodaš malko paradajza i sveže paprike, mljac, mljac :hahaha:

...pa da u pravu si...ja često jedem pileće belo, em volim, em nije masno,
a, toga se nisam setila....:hvala:

...pa da u pravu si...ja često jedem pileće belo, em volim, em nije masno,
a, toga se nisam setila....:hvala:

A ako još nabaviš neki maleni roštilj na struju, pa ga turiš na terasu, e, pa onda veselja kol'ko voliš, em ne upotrebljavaš masnoću, em kako kažu nije nezdravo kao na ćumur, em, uh majku mu sad sam ogladnila pišući o klopi :hahaha: a ja danas na soku od lubenice, dinje i još kojekakvim čajevima, joooooojjjjjjjjjjjjjjjjjj

drage moje dobro jutro!evo da vam se javnem na kratko,pošto sam stalno u nekoj žurbi,ali čitam šta je melita pisala,pa da se nadovežem...slažem se s njom,u tim parizerima,viršlama,salamama imas svega....evo kako sam počela ovu intolerantnu ishranu,sve sam izbacila od toga pošto je puno aditiva,nitrita i svega lošeg,kako je melita pisala...pa evo da vam dam nekoliko ideja šta možete umesto toga da jedete...
melita je već pisala za pileće belo,odlično je,brzo se sprema,i odlično je i za sendviče...
onda izdinsta se pileća džigerica na crnom luku,to je sa pire krompirom jedan super ručak,ali ja uvek napravim duplu količinu,i ono što preostane stavim u blender i izmiksam i eto vam home made paštete,izvrsna je,nema aditiva,i lepo namažete na parče hleba za doručak ili večeru,i voila...
pa tu je sardina ili tunjevina koju možete da jedete,ali ako vam je tako već dosadilo,i od toga se može napraviti pašteta,pa se maže na hleb...ocedite mast,u tiganju lepo izdinstate praziluk i babura papriku sitno seckanu,i pri kraju ubacite oceđenu sardinu ili tunjevinu,dobro promešate i stavite u blender kada se ohladi na jako kratko,i eto ribić paštete,može da se meša i sa pavlakom i tako maže na hleb,a može i bez pavlake...
pa onda pohovane tikvice i patlidžan što vam preostane od ručka,samo na minut stavite u mikrotalasnu da se malo zagreje,namažete hleb sa malo putera i umesto salame to stavite od gore...
joj uvek zaboravim kako se to zove,bajat hleb umačeš u jaja i na tiganju ispečeš obe strane...
sa bajatim hlebom i sledeće može da se napravi...jednu supenu kašiku maslinovog ulja sipaš u tiganj i ubaciš izgnječen čen belog luka kada počne da krčka na minut zapečeš jednu stranu hleba u njoj pa drugu...umesto belog luka može i sitno seckan peršunov list,ili bilo koji začin koji voliite,pustite mašti na volju...

to su zaista sve zdrave stvari,koje super mogu da zamene hranu punu aditivi,imam ja još puno takvih ideja,ali sad moram da palim...istrajnost vam želim,i samo napred...

....dobro jutro drugarice:D

....pijem jutarnji nes, i čitam šta ste pisale kao predloge, zanimljivo jeste,
videću da primenim nešto od toga....

....znam da ću za doručak spremiti sebi dve prženice...samo dve jer prosto
ne umem da odolim, pa ako spremim više, više i pojedem...ovako kad nema,
nekako mi bude dosta...što je psiha čudo:mrgreen:

....šta ću za ručak, pojma nemam, smisliću nešto..:think:

dobar dan
ja sam ovih dana jela potpuno nekontrolisano, sto je i za ocekivati s obzirom na broj obaveza i moje skitaranje i poslove koje zavrsavam, neumorna sam od petka, stalno sam bila u nekom pokretu
nisam se ni merila
al znam da sam preterala
ipak cu sacekati koleginicu da se vrati, pa kad mi se tempo na poslu malo stisa i ustali, onda cu opet na dijetu, blagu
svratih da vam mahnem i da vas podrzim, naravno :kiss:

:cao:Pozdrav svim curama sa foruma i cestitke za sve napore koje cinite.

Nisam stigla da procitam sve komentare na forumu, mislim vezano za ovu temu, ali stvarno, ko bi moga da procita ovu silu tekstova od pocetka. Mislim da sam negde uhvatila sustinu, a i ono sto nisam, verujem da cete me uputiti.
Najvise vas podrzavam u iskrenosti, jer vidim da je ovde dosta komentara zapravo iskrena "ispovest" sta je koja uradila, gde je preterala, kako nije uspela da izdrzi da ne prekrsi neka zacrtana pravila i tome slicno.

Ja imam 39 godina i jako sarena iskustva po pitanju ishrane. Kilaza mi je isla u oba smera, imala sam zdravstvene problema, takodje u oba stanja - i kad sam bila mrsava i kad sam bila na granici gojaznosti. Dosta sam paznje posvetila raznim knjigama tipa - Zdravi i vitki, Kako da zadrzite idealnu liniju, Najuspesnije dijete, Dijete poznatih licnosti, Ishrana po krvnim grupama, Makrobioticka ishrana...i tome slicno. Takodje sam citala gotovo sve clanke o ishrani i dijetama po novinama.

Koliko sam mogla finansijski ad izdrzim isla sam i na seminare kod nekih "makrobiotickih ucitelja", kuval sam na tim seminarima, i hranila se tako. Jedno vreme sam bila prilicno okupirana time. Najvecu pomoc i mozda najbolje informacije (najbolje za mene) dobila sam od lekara kod kojih sam se lecila, a to su sve lekari koji su prvo zavrsili zapadnu medicinu, imali praksu u okviru toga, onda otisli na istok i tamo zavrsili jos jedan fakultet - istocna medicina i dijagnostika.

Ja sam jos uvek klimava i nestabilna po pitanju ishrane i rado bih se pridruzila ovom druzenju. Negde verujem da mogu dosta da pomognem i dobijem pomoci, ali najjaci osecaj mi je da je podrska gotovo najvazniji element u ovim naporima, po meni mozda i podjednako vazan kao prava dijagnoza gojaznosti ili mrsavosti, zajedno sa svim receptima.

Ovo su neke uopstene informacije, a svoja iskustva mogu vam izneti polako, kroz dopisivanje i druzenje. Izvinjavam se ako sam bila malo opsirnija, tako sam odabrala da se predstavim i hvala svima koji su odvojili vrem da procitaju ovo.

Na kraju bih zamolila da mi objasnite malo blize, Affrodita je to prokomentarisala, da ima ovde onih koji dodju sa vredjanjem i bezobrazlucima, a bez ikakve korisne informacije i razumevanja.

Moj prvi pozdrav svim curanma. :cao:

...dobro ti nama došla...;)

...nema tu mnogo da se objašnjava, uglavnom povrenemo neko uleti na temu,
oplete po nama da sem, glupe, da nemamo pojma ni o čemu, ismeje nas,
prospe neku svoju "pamet" i uglavnom se na tome završi....:think:

...svaki savet i novo iskustvo nama znači...napiši malo kako se hraniš, šta ti
prija, šta ne...neki novi recept za laganiji obrok...šta god....:ok:

...dobar dan devojke...;)

...nešto ste mi zatajile ovih dana....ja danas popila svoj nes, prošetala malo
do pijace tek da mi ne zarđaju kolena...i pošto sam doručak propustila..a,
mamile me viršle iz frižidera...ajde da spremim ručak...
...šta sam kuvala piše na šta kuvamo danas....

...uglavnom to skuvano sam podelila na dva dela....onaj drugi ću negde oko
17h..i posle toga ako budem gladna, malo grožđa, baš mi prija onako hladno
iz frižidera....:super:

dobar dan devojke,
ja sam još uvek na onoj nekoj dijeti sa dinjama i lubenicama
prija mi, nije mnogo zahtevna
u stvari, prija mi što mi je određeno kad šta jedem i što se toga pridržavam
ponesem tri obroka na posao:doručak, užinu i ručak
e da to ne bi izgledalo kao da se prežderavam, da objasnim današnji meni:
-doručak-kriška crnog hleba namazana pilećom paštetom, nesica naravno
-užina: 100 gr hladne dinje
-ručak 200 gr špageta bolonjeze
sad mi je bila druga užina: lubenica
za večeru je rižoto sa povrćem

izgubila sam 2 kg, za 10 dana, nije to ni bitno, prija mi i opet sam u fazi "splašnjavanja"

e da, moja topla dobrodošlica svim novim članovima:zag:

...to je dobra dijeta za tebe, ja bi mogla da se ubijem jedino,
dinju ne mogu nikad je nisam jela težak mi je njen miris,
znači u startu bi otpla...lubenicu mogu jedno parče u
nedelju dana...eventualno jednu plovinu da jedem dok traje
i to bi bilo to...ali ti voliš, i možeš to tako da je za tebe
odlična...:D

Energetski sejk:

3 kasike soja pahuljica
1 kasika surutke u prahu
3-4 kocke leda
pola banane
1 kasika suvog grozdja
2 dl nemasnog jogurta (moze onaj fit sa q10 i l-carnitinom)

Izmuckate to blenderu i popijte, zadovoljice vase dnevne potrebe za vaznim proteinima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back