Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ja se ne bih slepo pridržavala tog pravila Visina u cm -110, i onda dobiješ kao idealnu težinu, to je samo neki okvir otprilike. Ja se sa 56kg osećam tromo i stomak mi pomalo kipi, tako da to ne može biti moja idealna težina. Najsrećnija sam s 52, tada mi je sve potaman. Ne volim ni da spadnem ispod toga, onda počnu da mi se provide rebra, to mi je takođe glupo.
Kako god, ja sam se lepo najela danas, nisam brojala kalorije, jela sam i kolače i srećna sam. :)

i ja :)
mislim lepo sam jela :mrgreen:
vi sve preferirate da imate idealnu tezinu ispod one -110,a ja malo vise nego sto mi tako racuna,jer ja sam zena iz rubensovog vremena :roll: a i mislim da imam dosta misica,koji su tezi
sve u svemu bitno mi je da se u kozi osecam dobro,da sam sigurna kad izadjem iz kuce,a i dok se setam po istoj,da nosim garderobu koju zelim
zivot je svakako kratak da bih ga rpovela jureci za necim sto mi je neko drugi odredio,naravno da smo svi izmanipulisani raznim porukama o tezini,izgledu ali se trudim da nadjem sebe i ono sto me cini zadovoljnom,ko sto rekoh necu da umrem ni gladna ni debela a to je valjda neka ravnoteza izmedju ova dva parceta torte danas i ne znam koliko casa vina i 4.5km istrcanih jutros

tačno tako

mada evo baš pre par dana jedna prijateljica nešto kao sređuje ormare i vadi neke haljine i farmerice
stavlja ih uza sebe, a ono kao da samo dve trećine tela pokrivaju
a baš komentariše kako ne može da veruje da je bila tolicna pre nekoliko godina, kad i dlaje ima istu kilažu
a to za kilažu je sigurno, znam oduvek njenih 55 kilograma koliko i sada pokazuje vaga.....kao da se razvukla što bi ona sama rekla...

ona je mišiće zamijenila salom, pa ima istu kilažu, na mnogo veću zapreminu tijela
tako i ja sada imam 62kg... toliko sam imala jedno vrijeme srednje škole a bila sam vitka... samo sam ja tada aktivno trenirala i bila sva u mišićima... kako su to bila divna vremena, a ne pihtijassta kao sad:S

i ja :)
mislim lepo sam jela :mrgreen:
vi sve preferirate da imate idealnu tezinu ispod one -110,a ja malo vise nego sto mi tako racuna,jer ja sam zena iz rubensovog vremena :roll: a i mislim da imam dosta misica,koji su tezi
sve u svemu bitno mi je da se u kozi osecam dobro,da sam sigurna kad izadjem iz kuce,a i dok se setam po istoj,da nosim garderobu koju zelim
zivot je svakako kratak da bih ga rpovela jureci za necim sto mi je neko drugi odredio,naravno da smo svi izmanipulisani raznim porukama o tezini,izgledu ali se trudim da nadjem sebe i ono sto me cini zadovoljnom,ko sto rekoh necu da umrem ni gladna ni debela a to je valjda neka ravnoteza izmedju ova dva parceta torte danas i ne znam koliko casa vina i 4.5km istrcanih jutros

E, da te pitam za trčanje :) Kako si trčala kad si počela? Koliko si mogla da istrčiš odjednom?
Ja sam počela ove nedelje da trčim, svaki drugi dan, ali još uvek nema šanse da trčim duže od 2 minuta...
Pa kombinujem, dva min trčanja, dva min brzog hodanja, i tako oko 4km.
Kontam da ću uskoro moći više, već mi ovo ide lakše :)

E, da te pitam za trčanje :) Kako si trčala kad si počela? Koliko si mogla da istrčiš odjednom?
Ja sam počela ove nedelje da trčim, svaki drugi dan, ali još uvek nema šanse da trčim duže od 2 minuta...
Pa kombinujem, dva min trčanja, dva min brzog hodanja, i tako oko 4km.
Kontam da ću uskoro moći više, već mi ovo ide lakše :)

prvo sam trcala po 2km
1km trcanje,pa brzo hodanje,nekih 100m pa opet trcanje i tako
kad osetim da ne mogu stanem tj hodam,ne zaustavljam se,ali ako ne mogu ne mogu
i sad trcim dva kruga oko parka,ali isto tako ako ne mogu onda kombinujem
nekih dana smo vise u formi,nekih dana manje
meni je najbolje ujutro da trcim,tad se osecam najbolje,i napunim se energije za dan,dok npr popodne me iscrpljuje i smlati
nekad,ne znam zasto ali me boli ispod rebara i tad mi bas lose ide,a nekad samo letim, gotovo se uopste ne "odmaram"
posle trcanja se obavezno istezem,i to je kraj sportskog intermeca za mene
danas sam trcala s mm pa smo pravili dosta pauza jer on nije u formi,i dok se on odmarao ja sam na klupi radila sklekove :lol:

prvo sam trcala po 2km
1km trcanje,pa brzo hodanje,nekih 100m pa opet trcanje i tako
kad osetim da ne mogu stanem tj hodam,ne zaustavljam se,ali ako ne mogu ne mogu
i sad trcim dva kruga oko parka,ali isto tako ako ne mogu onda kombinujem
nekih dana smo vise u formi,nekih dana manje
meni je najbolje ujutro da trcim,tad se osecam najbolje,i napunim se energije za dan,dok npr popodne me iscrpljuje i smlati
nekad,ne znam zasto ali me boli ispod rebara i tad mi bas lose ide,a nekad samo letim, gotovo se uopste ne "odmaram"
posle trcanja se obavezno istezem,i to je kraj sportskog intermeca za mene
danas sam trcala s mm pa smo pravili dosta pauza jer on nije u formi,i dok se on odmarao ja sam na klupi radila sklekove :lol:

Ma ja uvek slušam svoj organizam, ako osetim da ne prija-stanem.Isto mi se dešavalo da me zaboli ispod rebara, uglavnom sa desne strane, i tada moram da stanem...
Ne znam zbog čega je to.
U poslednje vreme sam se rekreirala uveče, jer mi je odgovoralao da me nešto razbudi za celonoćno učenje, ali se sad vraćam na normalan režim, i trčanje ujutro.
Samo ne znam da li da jedem ujutro pre trčanja, šta, koliko... sad ću malo da izguglam.
A istezanje je obavezno, posle svakog vida rekreacije, i uživam u tih 10ak minuta

ja ranije nisam jela jer sam se bojala da cu da povratim,ali sad jedem,lagano
popijem kafu,casu vode ili soka od narandze i cerealije special K (je l ima to kod vas?) ili nesto slicno
onda malo kuliram,dok se spremim,dok se odvezem do parka(ne mogu da trcim po betonu,ume i glava da me zaboli a i posle sume ja na beton ne mogu) prodje npr sat do dva
onda se vratim,istusiram i namazem sa bye bye cellulite

Tako sam i ja kontala. Neke žitarice čim ustanem, ili voćka, pa dok se spremim i sve, posle nekih 45 min - 1h na trčanje.
Znam da na skroz prazan stomak ne mogu, jednostavno ceo život doručkujem (makar voćku, ceđenu narandžu, bilo šta), i sada ako ne jedem čim ustanem odmah mi se manta.
E, koliko mene nervira što trčim po betonu, ali ovde mi je najzgodnije, živim na ogromnom bulevaru koji ima uređenu pešačku stazu, i biciklističku, dugačak je oko 2,5 km, i to mi je super mera... do kraja bulevara i nazad. Posle na tuširanje i trk u biblioteku :)
A kad mi mama uplati pare krećem i na bazen :D Jedva čekam :D
Prija mi ovo proleće

meni ujutru bas bas ne prija trcanje, inace nisam jutarnji tip i tad mi je energija na dnu cini mi se. obicno idem da trcim oko 22-23 uvece, ali pre podneva nikako u svakom slucaju :) inace trci koliko mozes, ojacavaj se na steperu ili nekoj srodnoj masini ako mozes i malo po malo podizi kilometrazu, bez ikakvog pritiska, vec kad osetis da mozes i da ti prija :)

Evo ja da podelim sa vama jednu nazovi dijetu...Moja drugarica ,koja jae imala 58 kg i tripovala se da je 'debela' zacrtala je sebi da mora da smrsa 10kg o.0...
Na papir je izdvojila namirnice,koje su nisko kaloricne,a viskohranljive...i sama sebi napravila rezim ishrane...Izbacila je slatko,sokove,alkohol,grickalice...I njena ishrana se svodila na ovo:

1.dan
Dorucak: parce hleba sa sirnim namazom
Uzina:casa jogurta
Rucak:kuvani grasak
Uzina:solja caja (bez secera!)
Vecera:dva kuvana jajeta

2.dan
Dorucak: parce hleba sa dva lista sunke(ili salama,pileca prsa)
Uzina: vocka po izboru
Rucak: supa + neko povrce
Uzina:casa jogurta
Vecera: vocka po izboru

3.dan
Dorucak: vocka po izboru
Uzina: jogurt
Rucak: barena virsla
Uzina:caj
Vecera:parce hleba sa sunkom

4.dan
Dorucak:barena virsla
Uzina: crna kafa
Rucak:Supa
Uzina:parce hleba sa sirnim namazom
Vecera: po izboru

5.dan
Dorucak:2 kuvana jaja
Uzina: vockica
Rucak: kuvani grasak
Uzina: vocni jogurt
Vecera: Virsla

Dijeta se ponavlja onoliko puta dok ne dodjete do zeljenih rezultata...Ona je drzala 15.dana,sada jede normalno s tim sto jedan dan u nedelji praktikuje ishranu kao sto je napravila...Kao sto vidite unosi se sve sto je potrebno i voce,i povrce,i kuvano,i mlecne preradjevine,kao i mesne.

Uz dijetu dodaje se 1.5l vode,i sat vremena vezbanja...
Obroci su na svaka 3h...

Ako neko zeli,neka pokusa,ili bar ostavite komentar kako vam se cini njen rezim israhne

Meni se ne sviđa, previše viršli, a nema konkretnog mesa.
Dobro je što pokušava da deli u pet obroka, ali ja bih stavila jedan konkretan, tj ručak.
Mislim da je uvek bolje pojesti pileće ili ćureće belo meso, nego mesne prerađevine.
I neku salatu uz to, naravno

...vala bas....kad im je cena za kg 200 dinara...ja sam neki dan kupila 2 komada, od toga jedan bio gorak...katastrofa...

Izvinjavam se, ali ne mogu da odolim:

Da li znate koliko je u Srbiji prvo potrebno početnog kapitala, a kasnije truda i finansijskih sredstava da se proizvedu krastavci koji su sada za prodaju? I niko nije bio unutra u krastavcu da zna da li je gorak ili nije. A onom ko kupuje, uvek je skupo, a onom ko prodaje, uvek jeftino.

Izvinjavam se, ali ne mogu da odolim:

Da li znate koliko je u Srbiji prvo potrebno početnog kapitala, a kasnije truda i finansijskih sredstava da se proizvedu krastavci koji su sada za prodaju? I niko nije bio unutra u krastavcu da zna da li je gorak ili nije. A onom ko kupuje, uvek je skupo, a onom ko prodaje, uvek jeftino.
Питањце за тебе, искусна Задовољна домаћице, која, претпостављам, производиш и краставце, или си бар верзирана у то.
Вели у мене жена, која је агроном, да се горчина код краставаца јавља само код неких врста, које тако реагују ако се стално заливају водом која је знатно хладнија од температуре подлоге(краставац на слами) или земљишта?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back