Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mene zanima kod ovih zena koje imaju istu tezinu oduvek
kako je to moguce?da li je to bukvalno receno ili...?
ja sam primetila da s godinama sam nekako teza,iako npr obim ostane isti tezina je veca,da li to ima veze s kostima ili vec nemam pojma
ali npr nekad sam imala 50kg,sad mi se cini da bih bila kao kostur s tom tezinom
nekad sam bila debela svinja s 57,a sad bi mi ta tezina savrseno odgovarala

ja sam primetila da s godinama sam nekako teza,iako npr obim ostane isti tezina je veca,da li to ima veze s kostima ili vec nemam pojma
ali npr nekad sam imala 50kg,sad mi se cini da bih bila kao kostur s tom tezinom

Moja razlika u težini u 20-oj i sada je 4 kg,ja za to kažem da je isto :D,ali ne tvrdim da izgledam kao onda:zcepanje:Ja sam se u mladosti bavila sportom,tada nisam imala masnog tkiva,sada imam.

Meni je merenje TT prešlo u naviku,već 20 godina stanem svaki dan na vagu,i ne razmišljam o tome.Osetim svaki kilogram viška ,već i bez merenja.Neko će reći da to već prelazi u opsesiju,ali ja mislim da je to bitno,da znamo stati kod prvog kilograma viška.Očuvati težinu je mnogo lakše nego se osloboditi nakupljenog viška.

e i ja tako radim,to je ritual jutarnji
pri dijetama se preporucuje da se meri nedeljno ali ja ne mogu
za nedelju dana mogu da izgubim ali mogu i da nabacim ako ne pazim
tako da mi to da blagu uzbunu da stanem,a i da vidim kako mi telo reaguje na odredjenu hranu/aktivnost/pice

Meni bliske i drage osobe sam decenijama gledala kako ne preduzimaju ništa,uzalud su bili saveti,literatura...ne pa ne!Zbog toga sam ja zacrtala sa koliko kilograma bih želela da dočekam starost(optimista;) ),radi dece.Starost je ionako teška,ja ću bar da se potrudim koliko zavisi od mene,a neminovno se ionako ne može izbeći.

Odoh ja dalje od teme,ali po mojoj logici stvari i ovo spada u podršku(podsticaj) za dijetu
smilie_girl_148.gif

Nema me ceo dan..i vec ima materijala za citanje :D

Samo da vas pozdravim :)

I meni znaci sto pisem ovde, nekako se osecam obaveznijom..kao kad nesto javno kazes - pa prekrsis - bude te blam..
a ovako kad kazes (u) sebi..lakse je da se prekrsi :lol:

ja se merim nedeljno, i od kada sam to uvela mnogo mi je lakše, ono svakodnevno merenje me je ubijalo u pojam, sa variranjem, čas se primim čas se smorim : )
inače ja sam smršala još 500gr, sada imam tačno 52 kg (ovo posebno naglašavm za mrs.bi : ), a nisam na nekoj striktnoj dijeti, samo i dalje ne jedem po pekarama a včere su mi uglsvnom lagane ako ih imam i to je sve
nalivam se zelenim čajem i dalje al na žalost ne radim nikave vežbe već neko vreme : (

ja se merim nedeljno, i od kada sam to uvela mnogo mi je lakše, ono svakodnevno merenje me je ubijalo u pojam, sa variranjem, čas se primim čas se smorim : )
inače ja sam smršala još 500gr, sada imam tačno 52 kg (ovo posebno naglašavm za mrs.bi : ), a nisam na nekoj striktnoj dijeti, samo i dalje ne jedem po pekarama a včere su mi uglsvnom lagane ako ih imam i to je sve
nalivam se zelenim čajem i dalje al na žalost ne radim nikave vežbe već neko vreme : (
Ленчугица!!!
:mrgreen:
Па ти макар шетај, или активно, или оно неколико станица буса пре куће изађеш па ходаш, исто и кад идеш на посао кад имаш времена...
Или се упиши на неки курс аеробика, јоге и тако то...
:think:

:D Haha, Tara, hvala na preciznosti. Jel ti to bio cilj? Tačno 52 kg, a ne 52 i 400 g.
Ja sve ne prijavljujem moj broj kg, čekam da padne ispod 60, što mi je prvi cilj. Ali nikako. Nisam daleko, samo 1 - 1,5 kg (moja vaga je starinska i neprecizna), ali to malo nekako najteže dostižno.
A sutra che biti iskušenje - uskršnja trpeza kod roditelja. (tamo se uvek prejedem, sve mi lepo). Još ja postila (uglavnom)... samo to da preživim

...bravo Tara..:)..dosla si do lepe brojke, samo je sada odrzi, ono sto sam videla na slici, mislim da ti je to lepa tezina za tvoju visinu, taman...
...ja juce bas disciplinovana, jednu ribu sa malo povrca sam jela ceo dan...danas pa skoro da sam jela po onom Dukanu, da ne bese parce crnog hleba za
rucak...
...vagu jos nisam priustila sebi, a morac sto pre, meni znaci merenje, iako mi i farmeke puno govore, o trenutnom stanju..
...sutra idem kod kumova na rucak, a tamo sto rece Bi svega i svacega, trudicu se bar da budem umerena i da ono sto bude jedem bez
hleba..pijem drugu kutiju zelenog caja, sve mi lakse ide, pa se nadam da cu uskoro preci na onaj rinfuzni, koji je znamo vec mnogo jaci,
bas me interesuje razlika u delovanju....

...od hodanja me bole zadnji delovi butina, sto bi znacilo da deluje hodanje...presla sam danas bar 5km, u potrazi za lekom, a onda jos
sisla 4 stanice pre kuce, pa i to pesice...
...uskoro cu imati moje najdraze goste, pa ce tek tu biti fizickih aktivnosti i puno setnje..:)

Čitam vas ja i dalje,pa da i objasnim zbog čega: oduvek me je interesovala ishrana,još onda kada se o tome nije toliko polemisalo.

Nikada nisam bila na dijeti,nisam imala potrebe.Moja ishrana u ranoj mladosti i sada,u četrdesetim,se drastično razlikuje a težina mi je ista.Neko bi možda rekao da se ja dijetalno hranim ali ja jedem samo ono što želim i koliko želim i što je najvažnije uvek postavim sebi pitanje:da li ti baš ovo treba?

Možda imam i sreće da ja volim voće i povrće,sireve a manje meso i masne namirnice.Šećer skoro i da ne koristimo,jer kolače jako retko pravim a za ostalo je dobar i med.Nama je već sve preslatko.Retko pohujem,još ređe pržim u ulju(jedino krofne,imam i ja slabosti:D)Mogla bih još da pišem šta i kako ali ne bih da preteram.

Po mom mišljenju sve se to prvo rešava u glavi pa posle ide lakše.Imam loših primera oko sebe,ceo život pričaju o dijetama,muče se i vrate se na početak(kod njih je već u pitanju zdravlje).Odustala sam ,više ne reagujem,možda nisam trebala ni ovde???

Nadam se da se niko nije našao uvređen ovim postom,samo sam želela da podelim svoje iskustvo,možda će biti nekom od koristi.

smilie_girl_032.gif

skroz se slazem...
i mislim da kad se jedenju doda neka neprimerena emotivna dimenzija, onda se bas to odrazava na izgled...
npr. neki ljudi shvataju dijetu kao najgoru cenzuru gde sebi zakidaju na zivotu :lol: i stalno se provlaci taj osecaj da se nema, ne sme, ne moze (sve negacije) i onda covek pukne i "nagradi" se mascu i secerom....
ne treba vezivati hranu za emocije koje nemaju veze sa njom (obilje, sigurnost...itd)
i mislim da kad bi se ljui potrudili da samo budu pozitivni prema zdravoj hrani, to bi vec bio napredak...
a ne gledati na jabuku, salatu i laku veceru kao na neopisivo mucenje o odricanje...

skroz se slazem...
i mislim da kad se jedenju doda neka neprimerena emotivna dimenzija, onda se bas to odrazava na izgled...
npr. neki ljudi shvataju dijetu kao najgoru cenzuru gde sebi zakidaju na zivotu :lol: i stalno se provlaci taj osecaj da se nema, ne sme, ne moze (sve negacije) i onda covek pukne i "nagradi" se mascu i secerom....
ne treba vezivati hranu za emocije koje nemaju veze sa njom (obilje, sigurnost...itd)
i mislim da kad bi se ljui potrudili da samo budu pozitivni prema zdravoj hrani, to bi vec bio napredak...
a ne gledati na jabuku, salatu i laku veceru kao na neopisivo mucenje o odricanje...

Mislim da je to presudno. A ljudi zdravu hranu unapred osudjuju kao nešto loše i bezukusno. Ali teško se boriti protiv predubedjenja. Mene lično najviše nervira kad ljudi nešto ne žele ni da probaju.

:D Haha, Tara, hvala na preciznosti. Jel ti to bio cilj? Tačno 52 kg, a ne 52 i 400 g.
Ja sve ne prijavljujem moj broj kg, čekam da padne ispod 60, što mi je prvi cilj. Ali nikako. Nisam daleko, samo 1 - 1,5 kg (moja vaga je starinska i neprecizna), ali to malo nekako najteže dostižno.
A sutra che biti iskušenje - uskršnja trpeza kod roditelja. (tamo se uvek prejedem, sve mi lepo). Još ja postila (uglavnom)... samo to da preživim

to je bio cilj : )
i slažem se sa vama da je sve u stavu i odnosu prema hrani
ja volim da jedem, volim hranu, volim ukusnu hranu, volim sve da probam i ne postoji jelo koje ne jedem, uživam u hrani *** i kod mene je glavna fora bila da se naučim umerenosti, jer kada se prepustim nemam granice bukvalno, i sve je to bilo super do pre par godina, jela sve i svašta u neograničenim količinama i nikako nisam mogla da se ugojim..kad ono medjutim jednog dana se probudim i shvatim da mi je sve što imam malo... i godinu dana sam se vukla, stani - kreni,dok mi nije kvrcnulo ništa nisam uspevala i sad sam opet zgodna : ))

Ја ћу данас да згрешим :D А од сутра опет програм здраве исхране. Иначе, она 2 кг више што је вага показала прошле седмице су нестала, мора да је то била нека задржана вода због циклуса.
Кад већ помињемо килограме, нејасно ми је кад неко напише да му је нпр. идеална тежина 52 или 60кг, пошто не знам ни колико је дотична особа висока.
Ево ја тренутно имам 54 кг на 166цм, али у последње време више пазим на исхрану, кренула сам на аеробик, не једем ништа калорично увече... Још 2 кг да скинем и бићу задовољна. ;)
Срећан Васкрс свима!

Ленчугица!!!
:mrgreen:
Па ти макар шетај, или активно, или оно неколико станица буса пре куће изађеш па ходаш, исто и кад идеш на посао кад имаш времена...
Или се упиши на неки курс аеробика, јоге и тако то...
:think:
šetam kao luda, tu nema greške, bar tri puta nedeljno po tri sata, o tome sam već pisala, od novog mekatora do konjarnika npr itd,krugovi oko ade,baš duge relacije pravim i stavim tegiće na noge da se zna : )

Ја ћу данас да згрешим :D А од сутра опет програм здраве исхране. Иначе, она 2 кг више што је вага показала прошле седмице су нестала, мора да је то била нека задржана вода због циклуса.
Кад већ помињемо килограме, нејасно ми је кад неко напише да му је нпр. идеална тежина 52 или 60кг, пошто не знам ни колико је дотична особа висока.
Ево ја тренутно имам 54 кг на 166цм, али у последње време више пазим на исхрану, кренула сам на аеробик, не једем ништа калорично увече... Још 2 кг да скинем и бићу задовољна. ;)
Срећан Васкрс свима!

Srećan Uskrs i tebi i svim ostalim drugaricama sa teme i drugih tema. Što se tiče idealne težine, ja mislim da ovde ljudi ne pišu koja im je idealna težina po nekim standardnim merilima, nego koji im je cilj. Npr. meni sa 160 cm sigurno nije idealno 60 kg. Ali pošto ja nikad nisam ni imala idealnu težinu, nije mi ona ni sada cilj. Kao devojka sam imala 57-58, pa se posle to povećavalo i mislim da sam poslednjih godina najduže imala 64, a na momemnte, obično posle Nove godine i čitavih 67. Sad sam prilično zadovoljna jer mi se težina već duže vreme ustalila na 62 i sad napadam 60. Pa kad to osvojim, onda ću postaviti novi cilj, verovatno 58. Dostižniji cilj se lakše ostvari. S godinama shvatimo da u stvari imamo vremena da natenane uradimo to što hoćemo i da nam nije potrebno da oslabimo 5 kg za nedelju dana, da je mnogo važnije da steknemo i pridržavamo se nekih zdravih navika, nego da imamo manje kilograma za neku određenu priliku, pa posle da ih vratimo.
Meni je mnogo važnije što sam prestala da jedem suvomesnate proizvode, što sam za doručak počela da jedem žitarice i voće, a za večeru proteine (kako su mi ovde savetovali), što sam izdržala skoro ceo post, uz sasvim mala "varanja" (ali meni je cilj bio samo da pokušam, pa nisam htela da se opterećujem strogim poštovanjem).
Idem na jogu jer mi je važnije da se oslobim bolova u vratu i ledjima nego da učvrstim telo da bih dobro izgledala. Sve u svemu, drage moje "ja sam vrlo, vrlo zadovoljan tip" i sve vas mnogo volim :zag: i zahvalna sam na raznim dobrim i korisnim savetima koje sam ovde našla.
Ovo je sad zvučalo kao da ja idem negde. Pa idem kod mame na uskršnju trpezu, gde ću da se ubijem od hrane i prekršim sva pravila i zaboravim sve svoje zdrave navike. A onda ću da dođem ovamo da kukam. :zper:

Srećan Uskrs i tebi i svim ostalim drugaricama sa teme i drugih tema. Što se tiče idealne težine, ja mislim da ovde ljudi ne pišu koja im je idealna težina po nekim standardnim merilima, nego koji im je cilj. Npr. meni sa 160 cm sigurno nije idealno 60 kg. Ali pošto ja nikad nisam ni imala idealnu težinu, nije mi ona ni sada cilj. Kao devojka sam imala 57-58, pa se posle to povećavalo i mislim da sam poslednjih godina najduže imala 64, a na momemnte, obično posle Nove godine i čitavih 67. Sad sam prilično zadovoljna jer mi se težina već duže vreme ustalila na 62 i sad napadam 60. Pa kad to osvojim, onda ću postaviti novi cilj, verovatno 58. Dostižniji cilj se lakše ostvari. S godinama shvatimo da u stvari imamo vremena da natenane uradimo to što hoćemo i da nam nije potrebno da oslabimo 5 kg za nedelju dana, da je mnogo važnije da steknemo i pridržavamo se nekih zdravih navika, nego da imamo manje kilograma za neku određenu priliku, pa posle da ih vratimo.
Meni je mnogo važnije što sam prestala da jedem suvomesnate proizvode, što sam za doručak počela da jedem žitarice i voće, a za večeru proteine (kako su mi ovde savetovali), što sam izdržala skoro ceo post, uz sasvim mala "varanja" (ali meni je cilj bio samo da pokušam, pa nisam htela da se opterećujem strogim poštovanjem).
Idem na jogu jer mi je važnije da se oslobim bolova u vratu i ledjima nego da učvrstim telo da bih dobro izgledala. Sve u svemu, drage moje "ja sam vrlo, vrlo zadovoljan tip" i sve vas mnogo volim :zag: i zahvalna sam na raznim dobrim i korisnim savetima koje sam ovde našla.
Ovo je sad zvučalo kao da ja idem negde. Pa idem kod mame na uskršnju trpezu, gde ću da se ubijem od hrane i prekršim sva pravila i zaboravim sve svoje zdrave navike. A onda ću da dođem ovamo da kukam. :zper:

Bi, a kako se to idealno racuna, od visine se oduzme 100 ili 110
msm, ja sebe ne mogu da zamislim sa 80 kila a ni sa 70
a opet ovih 61 mi je malo
i merila sam se juce, heh, ponadala se da od ovoh jedenja torti i svega, da sam nabacila koju kilu
kad ja stojim na 61 i ni da maknem
a jos se osecam i naduvanom
i ja mislim da bi tih 58 na tvoju visinu bilo ok

Što se tiče idealne težine, ja nisam za to da se sve "gleda u gram".
Mišićna masa je daleko teža od sala, pa ako i budem malo teža od moje idealne težine koja mi odgovara, nema veze - jer prirodno kad pojačam vežbe, pojačaće se makar malko i mišići.
Mislim, možda nije loše da ipak više uzimamo u obzir oblik tela, ceo "sklop", da tako kažem :D, da li imamo celulit ili ne...

Što se tiče idealne težine, ja nisam za to da se sve "gleda u gram".
Mišićna masa je daleko teža od sala, pa ako i budem malo teža od moje idealne težine koja mi odgovara, nema veze - jer prirodno kad pojačam vežbe, pojačaće se makar malko i mišići.
Mislim, možda nije loše da ipak više uzimamo u obzir oblik tela, ceo "sklop", da tako kažem :D, da li imamo celulit ili ne...

svi imaju celilit
i mrsavi i deblji
nego se nekima ne vidi toliko
genetika je cudo
bitna je ta skladnost tela
naravno...
nekome jednostavno stoji 'punoca'
nekome stoji 'mrsavost'
joj kad se setim jedne bucke koja je uzasno smrsala
licila mi je na akrepa
faca joj se deformisala
uopste mi vise nije bila lepa
izgubila je ono nesto
sjaj u ocima, neku energiju kojom je zracila
ne mogu to da opisem

svi imaju celilit
i mrsavi i deblji
nego se nekima ne vidi toliko
genetika je cudo
bitna je ta skladnost tela
naravno...
nekome jednostavno stoji 'punoca'
nekome stoji 'mrsavost'
joj kad se setim jedne bucke koja je uzasno smrsala
licila mi je na akrepa
faca joj se deformisala
uopste mi vise nije bila lepa
izgubila je ono nesto
sjaj u ocima, neku energiju kojom je zracila
ne mogu to da opisem

Da, da,tako je.. ja sam pre par godina silom prilika drasitčno smršala, zbog bolesti i oporavka.. I dok se nisam povratila (dobro, sad sam malo otišla u krajnost :mrgreen: ) stvarno nisam ličila ninašta ... obrazi upali, koščato lice..ma užas!! Tad sam baš dobro osetila koliko čovek mora da ima mere u mršavljenju, i videla da za mene nije nikako da padam ispod određene kilaže.

tačno tako

mada evo baš pre par dana jedna prijateljica nešto kao sređuje ormare i vadi neke haljine i farmerice
stavlja ih uza sebe, a ono kao da samo dve trećine tela pokrivaju
a baš komentariše kako ne može da veruje da je bila tolicna pre nekoliko godina, kad i dlaje ima istu kilažu
a to za kilažu je sigurno, znam oduvek njenih 55 kilograma koliko i sada pokazuje vaga.....kao da se razvukla što bi ona sama rekla...

...ja sam nacisto zbunjena ovim proracunima...recimo da sam sada izracunala da je moja idealna tezina 67kg spram visine, ne mogu ni da zamislim kolika bih bila sa tom kilazom kada sa 60kg ne delujem uopste mrsavo, naprotiv, imam viskove koje ne volim. Po nekoj mojoj logici bih najbolje izgledala sa 55-56kg a kada ukucam taj broj kilograma izlazi mi neuhranjenost...ili ja nemam pravilnu svest o svojoj tezini i izgledu, sto mi se ne svidja nikako jer bi znacilo da imam neki psihicki poremecaj, ili ne vazi za svako telo BMI jednako...

Ma svi ti proračuni i standardi su neka teorija, prosek, šta li, a svako svoje kilograme nosi na svoj način i ne može to tako da se uopštava. Ja sam baš poredila npr. svoje slike sa mora u kupaćem, jedne godine kad nisam vežbala i sledeće kad sam pre odlaska na more išla na rekreaciju nekih 6-7 meseci redovno 3 puta nedeljno. Imala sam isti broj kilograma, a razlika u izgledu tela vrlo uočljiva.
I još jedna stvar postaje nezgodna u nekim godinama. Višak kilograma prvo odlazi iz lica (gde i nema viška), pa onda iz grudi koje se prazne i postaju dodatno opuštene (što nije uništila sila zemljine teže) a iz gooze i butina kao da nikad ni ne odlazi, tj. što kaže gergejune, najteže se skida :dash:

...ma nisam ja nigde sitna koliko bih zelela da budem, mislim da za moj tip gradje ne vrede proracuni...merila sam se sada krojackim metrom, svuda bih skinula jos po par centimetara...verovatno su mi kosti lakse a salo vazdusastije nego sto bi trebalo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back