Srećan Uskrs i tebi i svim ostalim drugaricama sa teme i drugih tema. Što se tiče idealne težine, ja mislim da ovde ljudi ne pišu koja im je idealna težina po nekim standardnim merilima, nego koji im je cilj. Npr. meni sa 160 cm sigurno nije idealno 60 kg. Ali pošto ja nikad nisam ni imala idealnu težinu, nije mi ona ni sada cilj. Kao devojka sam imala 57-58, pa se posle to povećavalo i mislim da sam poslednjih godina najduže imala 64, a na momemnte, obično posle Nove godine i čitavih 67. Sad sam prilično zadovoljna jer mi se težina već duže vreme ustalila na 62 i sad napadam 60. Pa kad to osvojim, onda ću postaviti novi cilj, verovatno 58. Dostižniji cilj se lakše ostvari. S godinama shvatimo da u stvari imamo vremena da natenane uradimo to što hoćemo i da nam nije potrebno da oslabimo 5 kg za nedelju dana, da je mnogo važnije da steknemo i pridržavamo se nekih zdravih navika, nego da imamo manje kilograma za neku određenu priliku, pa posle da ih vratimo.
Meni je mnogo važnije što sam prestala da jedem suvomesnate proizvode, što sam za doručak počela da jedem žitarice i voće, a za večeru proteine (kako su mi ovde savetovali), što sam izdržala skoro ceo post, uz sasvim mala "varanja" (ali meni je cilj bio samo da pokušam, pa nisam htela da se opterećujem strogim poštovanjem).
Idem na jogu jer mi je važnije da se oslobim bolova u vratu i ledjima nego da učvrstim telo da bih dobro izgledala. Sve u svemu, drage moje "ja sam vrlo, vrlo zadovoljan tip" i sve vas mnogo volim

i zahvalna sam na raznim dobrim i korisnim savetima koje sam ovde našla.
Ovo je sad zvučalo kao da ja idem negde. Pa idem kod mame na uskršnju trpezu, gde ću da se ubijem od hrane i prekršim sva pravila i zaboravim sve svoje zdrave navike. A onda ću da dođem ovamo da kukam.