Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa cvrc, ne slažem se sa tim za dnevnik, jer je meni baš prijalo da ovde dodjem i napišem šta sam jela, nekako to ozvaničim , pa budem još ponosnija : ))
i to mi je pomoglo, plus što kada neko vidi moj meni može da mi da neki savet, gde sam pogrešila itd, tako da -nema ništa loše u pisanju dnevnog menija na ovoj temi, jerbo ne pišemo samo dnevni meni

Bi, hvala na informaciji za soja-paštetu. Uzeću jednu pa ću videti kako mi se sviđa. Jeste skuplja od obične, ali ja je ionako ne bih mnogo jela, ona 'kutijica' bi mogla da mi traje cele nedelje jer bih samo malo mazala na tost uz doručak. Merkala sam juče i neki napitak od soje s ukusom vanile, unutra navodno sve sami vitamini, a malo kalorija. I litar kosta 2.5e :eek: Kako god, ja volim da isprobavam nove stvari.
Lepi su ovi Fruktus čajevi, ja najviše volim zeleni s aromom pomorandže, mada njega često nemaju u manjim prodavnicama. (onda kupim 6-7 kutija kad odem do Mega Rode)

Kod nas se ovih dana posti, meni nije problem jer ionako nisam neki veliki ljubitelj mesa&ostalog.

e pa cvrc, ne slažem se sa tim za dnevnik, jer je meni baš prijalo da ovde dodjem i napišem šta sam jela, nekako to ozvaničim , pa budem još ponosnija : ))
i to mi je pomoglo, plus što kada neko vidi moj meni može da mi da neki savet, gde sam pogrešila itd, tako da -nema ništa loše u pisanju dnevnog menija na ovoj temi, jerbo ne pišemo samo dnevni meni

Tara, retki su oni koji ce na kritiku njihovog dnevnog menija odreagovati pozitivno. Uglavnom se brecnu, kao pa sta ako sam pojela malo cajne kobasice nece me to ugojiti..( lupam, ali shvatas poentu!) pritom to sto neko jede barenu boraniju, soja pastetu i slicno nije nikakva topla voda, slozices se.Osim Linde niko nije stavio fotku
Mislim i ne moras da se slozis. Ne patim da budem u pravu.
Ali kilogrami se ne tope od pisanja na temi.

mačko, pa ko kaže da se kilogrami tope od pisanja na temi?
ja sam lepo rekla da je meni prijalo da napišem svoj meni i objasnila zašto, sve i da nisam prihvatila ni jedan savet, moja stvar, meni je to prijalo,meni je to pomoglo i to je jedino što je meni bitno.. ne znam zašto se toliko štrecate ako se neko ogluši na dat savet : S
pa ok, super su saveti, ja neke odbacujem, neke prihvatam i super je davati ih, to stvarno cenim ali ako se nego ogluši o njih zabole me uvce...
i da, i kad sam grešila i jela čajnu ili zaboga dva jaja dnevno i eklere isto mi je prijalo da ovde napišem i ako niko koristi od toga video nije, i eto, uz to pisanje, greške i sve ostalo meni su se kilogrami istopili, što je valjda i cilj...
što se slike tiče, zašto to uopšte spominješ, ne razumem zbog čega je to važno? zbog čega je bitno da neko stavi fotku? ako je osoba na kraju dijete zadovoljna svojim izgledom, zar nije to najbitnije,kakve koristi od njegove fotke?
da se razumemo, nemam ništa protiv fotke , čak mi je i zanimljivo, ali ne vidim problem ni u tome što nisu sve dijetalke okačile svoje fotke i stavile se pred strašni sud...

...cao devojke...

...meni znaci kad napisem sta cu jesti tog dana, onda ako nesto od toga slucajno prekrsim
bude mi neprijatno...i vise se trudim da jedem zdravo.....
...mislim da neko rece ono sto ti ne prija preskoci, ne citaj...moglo bi to da se odnosi i na
menije....zasto da ne..
...volim kad vi napisete sta jedete, cak i ako niste na dijeti ali ste videle neko lepo dijetalno
jelo...tako bar ucimo sta jos mozemo i kako da kombinujemo...

...meni danas bas komplikovano....nema mlecnih proizvoda:(
...dorucak tunjevina, krastavac i integralna kifla
...rucak riba i povrce u foliji...
...valjda ostane i za veceru..

....mnogo vode i dve solje zelenog caja....

Ne strecam se, meni ni iz dzepa ni u dzep dal ce neko da oslabi ili ce da bude srecan sa svojim viskom kilograma. Ili ocajan. Slike bi mogle biti dobar motiv, ali ako je to isuvise - ok, ok..opet nemam nikakvu licnu korist od toga.
Tvoja recenica niko koristi od toga video nije upravo je bila moja ideja kada sam napisala prvi post. Zar ne bi bilo korisnije da konkretnim savetima ohrabrimo jedni druge?
Jel jede neko Ella sir sa 0% masti ovde? Jede. I ? Bljutav je, ali mozda 60% zena sa teme nije probalo, pa ce necijim postom na tu temu odluciti da Ellom zameni fetu? I da prestane da se laze da je kriska fete smesan unos kalorija kad pokusavamo da udjemo u proslogodisnje farmerke....O tome pricam.
Ili ja sve ovo pricam dzaba?

ja danas ne postim :)
ne pada mi na pamet, rodjendan mi je
i ima da jedem ovu tortu koju sam napravila
samo mozda sam trebala jos malo da zgusnem fil
ma briga me

e mozda sam trebala uzeti malo mlevenog keksa pa staviti u fil, malo
to ce ga zgusnuti :)
e da da... odo u prodavnicu :D

Ja samo da se javim..imam da se pohvalim minusom od 23kg..:super:

bravoooo :klap: svaka čast :worth: :worth:
ti si bila na un dijeti, jel proslo 90 dana?

ja danas ne postim :)
ne pada mi na pamet, rodjendan mi jei ima da jedem ovu tortu koju sam napravila
samo mozda sam trebala jos malo da zgusnem fil
ma briga me

e mozda sam trebala uzeti malo mlevenog keksa pa staviti u fil, malo
to ce ga zgusnuti :)
e da da... odo u prodavnicu :D

:rodjendan:

ili nije primereno na ovoj temi čestitati rodjendan jer se podržava jedenje torte?

Ne znam čemu neka stroga pravila šta ćemo pisati. Neka svako piše ono što misli da može da bude korisno za njega (tj. nju) samu ili za druge.
Jer to da se pojavio balans sir... može da se napiše jednom i još par puta kad ga kupimo i probamo i šta onda?
Btw, videla sam ga bilbordu. Jel ga neko probao. Jel kao ella (sitan) ili kao mladi?

Ja stavila da se kuva ovas u zrnu, pa ću njega za doručak (spavalo se dugo, kad se spava- ne jede se :zper:) uz voće, sve isto samo zrno umesto pahuljica. A moći će i kasnije da iskoristi kao prilog uz ručak. Za ručak ostalo malo punjenih šampinjona od sinoć i punjenih suvih paprika (izvađene iz zamrzivača) i verovatno još lignje uz to. Kakva kombinacija! Mrzelo me juče da stojim u redu pred ribarnicom, a ovo imam u zamrzivaču. I juče povećali cenu šampinjona. Normalno sam svih prethodnih nedelja kupovala za 160 , juče 200!

Ali rezultat je stvarno impresivan. Tamo se pominjalo skidanje 18 kg. Zadivljena sam i baš se radujem zbog tebe. Zbog svakog ko uspe.
Jel ti to cilj ili ćeš nastaviti? Znam da za tu dijetu mora da se pravi pauza 3 meseca, ali i ono održavanje je dobro, kad nastavljaš sa voćem za doručak. U stvari mislim da za ceo život treba zadržati to pravilno kombinovanje namirnica

bravoooo :klap: svaka čast :worth: :worth:
ti si bila na un dijeti, jel proslo 90 dana?

:rodjendan:

ili nije primereno na ovoj temi čestitati rodjendan jer se podržava jedenje torte?

Ne znam čemu neka stroga pravila šta ćemo pisati. Neka svako piše ono što misli da može da bude korisno za njega (tj. nju) samu ili za druge.
Jer to da se pojavio balans sir... može da se napiše jednom i još par puta kad ga kupimo i probamo i šta onda?
Btw, videla sam ga bilbordu. Jel ga neko probao. Jel kao ella (sitan) ili kao mladi?

Ja stavila da se kuva ovas u zrnu, pa ću njega za doručak (spavalo se dugo, kad se spava- ne jede se :zper:) uz voće, sve isto samo zrno umesto pahuljica. A moći će i kasnije da iskoristi kao prilog uz ručak. Za ručak ostalo malo punjenih šampinjona od sinoć i punjenih suvih paprika (izvađene iz zamrzivača) i verovatno još lignje uz to. Kakva kombinacija! Mrzelo me juče da stojim u redu pred ribarnicom, a ovo imam u zamrzivaču. I juče povećali cenu šampinjona. Normalno sam svih prethodnih nedelja kupovala za 160 , juče 200!

ma sto mi ne bi cestitali rodjus i sto ne bi9 pojeli malo torte za isti
msm, ne treba se bas toliko bojati perceta torte il dva za neke specijalne prilike
kad vec inace vodite racuna o ishrani
to parce vam nece znaciti puno
a i treba nekada ugoditi i svom hedonizmu :)
ionako nisu sad bas to neke kalorije koje se ne daju potrositi :)

hvala :***

Ne strecam se, meni ni iz dzepa ni u dzep dal ce neko da oslabi ili ce da bude srecan sa svojim viskom kilograma. Ili ocajan. Slike bi mogle biti dobar motiv, ali ako je to isuvise - ok, ok..opet nemam nikakvu licnu korist od toga.
Tvoja recenica niko koristi od toga video nije upravo je bila moja ideja kada sam napisala prvi post. Zar ne bi bilo korisnije da konkretnim savetima ohrabrimo jedni druge?
Jel jede neko Ella sir sa 0% masti ovde? Jede. I ? Bljutav je, ali mozda 60% zena sa teme nije probalo, pa ce necijim postom na tu temu odluciti da Ellom zameni fetu? I da prestane da se laze da je kriska fete smesan unos kalorija kad pokusavamo da udjemo u proslogodisnje farmerke....O tome pricam.
Ili ja sve ovo pricam dzaba?
aman mačko, meni je pomoglo,da li razumeš? jer ja sam ovde zbog sebe, na ovoj temi, da bih ja smršala, i onda, kada ja dodjem i napišem svoje meni(obajsnila sam u prvom postu zašto mi je bitno da napišem), dakle ono što sam ja jela, meni bude lakše i ja smršam. ako je meni bitno da napišem svoj meni ne vidim zašto bi tebi smetalo i zašto bi pod obavezno neko drugio morao da ima koristi od toga (a kao što već rekoh može da ima jer se obično na meni dodeli neki savet, na svakom pojedinačno je da li će da ga prihvati ili ne)
dakle, dolazim ovde da uz ćaskasnje o ella siru i pisanje svog menija, smršam i ne vidim u tome apsolutno nkiakav problem niti razlog da moj meni bilo kome smeta.
ne dolazim ovde da bih, samo i isključivo delila i primala savete

...ja zaboravih da cestita Ljubic...bravoooo, ti si heroj:super:

..Barb srecan rodjendan i sve najbolje:heart:

...videh i ja na bilbordu reklamu za Balans sir, nisam ni Ellu probala,
inace retko ili nikako ne jedem sir...kupih nedavno malo za punjenje
sampinjona, ostatak sam pojela iz 2x...a ostalo je jedno 60grama..
...i juce jednu kocku od neke bake na pijaci, mlad, a mogu se zakleti
da u njemu nema vise masnoca nego u tom sto se reklamira....kad uzmu
sav kajmak iz njega..sta ustvari ostane....nista...:think:

...na Vidikovcu sampinjoni bili juce 160, ali su predhodnih dana bili od
120-140..znaci svuda poskupeli..samo je ova pijaca nesto jeftinija od drugih..

...rucak u rerni.....kad bude gotovo okacicu slike..na onoj temi...;)

aman mačko, meni je pomoglo,da li razumeš? jer ja sam ovde zbog sebe, na ovoj temi, da bih ja smršala, i onda, kada ja dodjem i napišem svoje meni(obajsnila sam u prvom postu zašto mi je bitno da napišem), dakle ono što sam ja jela, meni bude lakše i ja smršam. ako je meni bitno da napišem svoj meni ne vidim zašto bi tebi smetalo i zašto bi pod obavezno neko drugio morao da ima koristi od toga (a kao što već rekoh može da ima jer se obično na meni dodeli neki savet, na svakom pojedinačno je da li će da ga prihvati ili ne)
dakle, dolazim ovde da uz ćaskasnje o ella siru i pisanje svog menija, smršam i ne vidim u tome apsolutno nkiakav problem niti razlog da moj meni bilo kome smeta.
ne dolazim ovde da bih, samo i isključivo delila i primala savete
:))))
a i ja bih ubila za one eklere mmmmm
srecnice :*

Ćao ljudi :)
Mislim da je poenta teme da svako gura onako kako mu prija.. ako je nekom podstrek da napiše meni, što da ne?
Sve što daje vetar u leđa je poželjno :).
Naravno, svoje mesto pod suncem treba da dobiju i saveti, sugestije o vežbanju, ishrani.. ili drugim metodama. Nema potrebe da se ograničavamo samo na jednu stavku :).

Što se tiče soja pašteta, neko vreme sam ih jela (od raznih proizvođača), ali se ispostavilo da mi je soja suviše teška za stomak.. pa sam je batalila.
Ali sigurno je bolje da konzumirate nju, nego mesnu paštetu.

(mislim najbolje je sirovo, sirovo i sirovo! :) )

Što se tiče tih napitaka od soje sa raznim dodacima, obavezno treba videti kakav je sastav..ako ima previše onih emulgatora, veštačkih dodataka, to zna da napravi havariju u stomaku (ko ima osetljiviji stomak).
A to se posebno odnosi na veštačke zaslađivače, tipa aspartan, koji donesu daleko veću štetu nego "obični" šećer.

A da se nadovežem i na mladi Ella sir ( i meni je bljutav :lol: ).. ko ima mogućnosti, bolje da nabavi domaći mladi sir, ili onaj švapski.. nema tako masnoća, a daleko, daleko je ukusniji od tog veštačkog pomenutog mladog sira.
I inače je dobro nabavljati domaće povoljno ne samo za liniju i zdravlje..šteta što je retko kome to dostupno (npr ovde ja na Fruškoj Gori berem mlade koprive, od kojih se može praviti namaz, čorba, pita...)..no ako vam se ukaže prilika, eto, ako idete na izlet, usput možete da naberete i malo bilja :).

E da, ja se malo aktivirala danas, a kad sam fizički aktivnija, odmah sam i raspoloženija, e sad samo jelovnik da krenem da sređujem (to bez elana misam mogla :lol: ).

Ellu redovno koristim. I sebi i detetu mazem na tost a nedostatak ukusa nadomestim belim lukom u prahu i sitno seckanim vlašcem. Ella jogurt mi se ne svidja ali zato Fit jedino pijemo. Kada hocu da se zasladim u šolju fit jogurta sipam nekoliko kapi tecnog zasladjivača i to je vrlo ukusno. Smešno ili ne ali ja sam počela da pravim kačkavalj koji je manje mastan od svih redovnih.
Ima zilion caka za zdraviju i dijetalniju ishranu. Jel neko jede Betis keks za dijabetičare?

Ja volim ellu namazanu na tost pa posutu seckanim peršunom. Ali redovno kupujem domaći (pijačni) švapski ili sremski sir. Na zemunskoj pijaci su pravi proizvodjači, to se vidi i po količini... kupim kilo, a kad stavim kod kuće na vagu bude bar 1.100 g. A ovi nakupci, da mogu da ti ništa ne daju a da ti uzmu pare. 800g uvr' glave 900.
Vid mene sad, kud sam otišla.
Jednom sam probala neki keks za dijabetičare, ne sećam se koji je bio, mislim da ga Bambi proizvodi, da su bile neke napolitanke i oduševila sam se kako je to dobro. Ne znam čime je zasladjen, ali je zasladjen baš po mom ukusu, jer sve druge napolitanke su mi preslatke. Uopšte, čini mi se da i kod nas sve postaje preslatko. I sokovi i keksi i ta sojina i slična mleka što pomenu Valerija... preslatko. Ja sam uzela neko pirinčano u prahu... uglavnom ga trošim tako što ponekad malo stavim u kavu, za sve drugo mi presladak. A s druge strane ti proizvodi za dijabetičare su tako bezobrazno skupi. Mora li to baš tako. Mislim, da li oni zaista sadrže neke tako skupe sastojke...

...ja stavljam zasladjivac u kafu Huxol, i u caj 1 tableticu..ne mogu bez icega da ih pijem...gorko bas ne podnosim..
...u musli i ovsene kase stavljam Maltex od skoro...i sasvim mi je ok, nije presladak...mada to realno zavisi od
kolicine....
...nikad nisam kupovala nista za dijabeticare, jer kao sto rece Bi, bezobrazno su skupi....

Čitam vas ja i dalje,pa da i objasnim zbog čega: oduvek me je interesovala ishrana,još onda kada se o tome nije toliko polemisalo.

Nikada nisam bila na dijeti,nisam imala potrebe.Moja ishrana u ranoj mladosti i sada,u četrdesetim,se drastično razlikuje a težina mi je ista.Neko bi možda rekao da se ja dijetalno hranim ali ja jedem samo ono što želim i koliko želim i što je najvažnije uvek postavim sebi pitanje:da li ti baš ovo treba?

Možda imam i sreće da ja volim voće i povrće,sireve a manje meso i masne namirnice.Šećer skoro i da ne koristimo,jer kolače jako retko pravim a za ostalo je dobar i med.Nama je već sve preslatko.Retko pohujem,još ređe pržim u ulju(jedino krofne,imam i ja slabosti:D)Mogla bih još da pišem šta i kako ali ne bih da preteram.

Po mom mišljenju sve se to prvo rešava u glavi pa posle ide lakše.Imam loših primera oko sebe,ceo život pričaju o dijetama,muče se i vrate se na početak(kod njih je već u pitanju zdravlje).Odustala sam ,više ne reagujem,možda nisam trebala ni ovde???

Nadam se da se niko nije našao uvređen ovim postom,samo sam želela da podelim svoje iskustvo,možda će biti nekom od koristi.

smilie_girl_032.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back