Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za doručak sam pojela tri ultratanka pirinčana galeta sa malo paštete i šolju jogurta.
Za prvu užinu bananu i narandžu, za drugu užinu još dva galeta i krišku mladog sira.
Sad ručak, zečiji paprikaš, jedan bareni krompir i salata od kisele paprike i to je to.

E sad, ako tako uspem da nastavim, kapiram da će biti ok.
Valjda nije previše toga preko dana što pojedem.
Pokušavam da se ne prežderavam ujutro, pa zato imam doručak i dve užine do ručka, da bih rasporedila unos hrane u toku dana.
Ali od 17-18h ništa ne jedem, rekli su mi da je to najbolja varijanta.

moja sestra je vrlo uspesno drzala dijetu sa nekom NEROM koja se muti u vodi i samo to pije valjda 9 dana...kaze da nije bila gladna a skinula je 4 kg po svakoj turi ,,,Nerisanja,,,
kupuje se u apoteci

Ja sam svojevremeno držala tu NERA dijetu. Istina, nisam bila gladna i oslabila sam, ali sve mi je to totalno neprirodno. To je neki sirup koji se pomeša sa vodom, može da se doda malo ljute aleve paprike, ako se dobro sećam. Ujutru se prvo popije mislim pola litre vode u kojoj se rastvori kašičica ili već neka količina soli (voda je verovatno prokuvane, jer kako bi se so rastvorila). Onda ta so u vodi tako deluje da se creva potpuno isprazne, tj izlazi samo neka vodica (da izvinite, ali tako je), posle par dana kad se izbaci zaostali sadržaj hrane. Onda se ostatak dana pije taj sirup, koji je OK (koliko se sećam, bilo je to pre nekoliko godina). Taj sirup košta djavo ipo i flašica je za nekih nedelju dana. Kupuje se u prodavnicama zdrave hrane.
I šta posle? Na totalno neprirodan i nenormalan način skinete kilograme, koji se posle normalno vrate kad počne da se jede.

Ja sam konačno svesna da mora da se promeni način ishrane zauvek. Pričam juče sa devojkom mog sina koja je oslabila, tako što je izbacila hleb i slatkiše, ali ona ima 18 godina. I konstatujemo zajedno da bi trebalo tako stalno da se hrani, da to nije dijeta nego način ishrane, način života.
I ja sam trenutno u tako jednoj potpuno pozitivnoj fazi ishrane, postim, ne baš strogo, uzmem tu i tamo zalogajčić mesa ili nečeg sa sirom kad pravim za decu. I jako mi prija. Čak razmišljam da nastavim tako da se hranim. Potpuno bez opterećenja, kao što sam i krenula na post, s namerom da probam, da vidim da li mogu. Pa ću tako i da nastavim.
Trudim se bude što više povrća i ribe, i dok sam se toga držala približila sam se cilju (60 kg). Medjutim poslednja tri dana se zalomio neki pirinač, krompir i testenina, pa sam se sad opet udaljila od cilja. Linijom manjeg otpora da ne kuvam posebno za sebe, posebno za decu... ali popraviću ja to.

Drage moje dijetalke, svratih da vas pozdravim i vidim kako napredujete.:D
Prosle su dve nedelje odrzavanja i ja sam za to vreme skinula 2kg a da se nisam bas striktno pridrzavala programa.
Nije me bilo duze vremena jer su mi bili gosti iz Srbije pa nije se stizalo ali evo me opet. Malo sam ispala iz reda ovih desetak dana, nisam uopste vezbala ali cu zato od sutra opet u akciju.:bye:

Bolje vas nasla, vidim da ni vama ne ide lose, samo tako.:heart:
Ma znas Affro i ja cu da probam taj zeleni caj, kupila sam neki jos odavno, zeleni sa jasminom ali ga jos nisam probala. Kod mene na poslu se sve nalivaju sa njim a ja cu ono solju do dve dnevno.

Ma znas Affro i ja cu da probam taj zeleni caj, kupila sam neki jos odavno, zeleni sa jasminom ali ga jos nisam probala. Kod mene na poslu se sve nalivaju sa njim a ja cu ono solju do dve dnevno.

...ja uzela natur, htela sam onaj rinfuzni, ali kad sam pricala sa prodavacicom, ona rece da je prejak, posto ga nisam skoro pila...(a i kad jesam to je bilo nesto malo)..da je bolje da
provo ispijem bar 1 kutiju ovog u kesicama..da se naviknem na ukus, pa ce posle biti lakse...
...juce sam popila 2 solje, velike su bas...sad cu danasnji drugi....
...i da, uspevam da popijem 2L vode...+ caj...:))))

...toooo je cudo ne vidjeno...:)

i ja sam se primila na taj zeleni čaj s aromom jasmina, mada sad već duže ne pijem nikakav čaj. Meni je muž zimus doneo neki divan crni celjonski marke "westminster" iz Nemačke, pa sam naručila još. Kaže da mi je kupio još dve kutije sa po 50 kesica. Ima da mi traje i traje. Doneo mi je i zeleni i crni u lišću (kako da kažem) i neki rooibos koji je kažu jako zdrav (ali meni se baš ne dopad ukus) i ono jaje u koje se stavi to lišće da ne mora da se cedi kroz cediljku. Ali, iskreno, bez obzira na to šta se bolje i kvalitetnije, kesice su daleko praktičnije.
Afro, dobro su ti rekle devojek ranije da ne bi trebalo više od 3 normalne šolje (2 dl) zelenog čaja dnevno. Nisu ti čajevi baš naivni. A baš si dobro dogurala do 2 lite vode dnevno + čaj. I mislim da je to dovoljno, da ne treba više.

i ja sam se primila na taj zeleni čaj s aromom jasmina, mada sad već duže ne pijem nikakav čaj. Meni je muž zimus doneo neki divan crni celjonski marke "westminster" iz Nemačke, pa sam naručila još. Kaže da mi je kupio još dve kutije sa po 50 kesica. Ima da mi traje i traje. Doneo mi je i zeleni i crni u lišću (kako da kažem) i neki rooibos koji je kažu jako zdrav (ali meni se baš ne dopad ukus) i ono jaje u koje se stavi to lišće da ne mora da se cedi kroz cediljku. Ali, iskreno, bez obzira na to šta se bolje i kvalitetnije, kesice su daleko praktičnije.
Afro, dobro su ti rekle devojek ranije da ne bi trebalo više od 3 normalne šolje (2 dl) zelenog čaja dnevno. Nisu ti čajevi baš naivni. A baš si dobro dogurala do 2 lite vode dnevno + čaj. I mislim da je to dovoljno, da ne treba više.

...e, prvo se i ja cudim samoj sebi, da mi je neko pre samo par meseci rekao da cu JA ovo moci, rekla bih mu da nije normalan...eeeeejjjjj..2l + caj 2 solje velike, ima tu vise od 2 dl..sigurno, znas
kolike su...:)
...nema sanse da popijem vise od ovoga..ali sad ima jedna muka....mnogo cesce idem u wc-e...i nekad mi je problem kad izadjem napolje, al bas ono....nije mi se to ranije desavalo, a nije ni
cudo sto nije, koliko sam tada pila tecnosti dobro sam uopste isla....

...imala sam ja to "jaje" za kuvanje cajeva, jos je to mama kupila kad sam bila dete..negde u inostranstvu....ali ispada kroz one rupice, pa bude dosta caja u solji, zato sam ga uvek izbegavala...

tačno je to za jaje, ma nepraktično u svakom slučaju

a ja kad negde treba da idem, onda ipak gledam da manje pijem vodu, često ne popijem ni kafu ni čaj ujutru jer su to sve diuretici, a ja ne mogu gde god krenem da jurim wc.

tačno je to za jaje, ma nepraktično u svakom slučaju

a ja kad negde treba da idem, onda ipak gledam da manje pijem vodu, često ne popijem ni kafu ni čaj ujutru jer su to sve diuretici, a ja ne mogu gde god krenem da jurim wc.

...ja kafu ujutro moram, bas zbog toga...a onda cu morati tako kao ti, inace cu biti u velikim problemima...
...e, ja sam pitala tamo na sta kuvamo za recept za punjene sampinjone...ali dade samo Safira neki sa tunjevinom,
ne sumnjam da je lep..ali bih ja neki drugi, nisam jela tu kombinaciju, a nisam nesto raspolozena da rizikujem, nemam ih
previse, ne volim da bacam, za novi ukus moram biti raspolozena, i da pravim bas malu meru...imas li ti neki recept za to?

...ala se raspisah zbog jednog obicnog recepta...eeee...qq...

videla sam da si pitala, ali sam to pročitala posle nekoliko sati, pa sam mislila da si to već napravila i pojela. Meni je najjednostavnije i najprihvatljivije da npr. izdinstaš malu glavicu luka (može i malo belog), dodaš iseckane drščice od pečuka, malo peršuna, pa time puniš. Do ovde se uklapa u post i u dijetu. Ako hoćeš malo bogatije, možeš da narendaš malo nekog tvrdog sira odozgo.
A sećam i recepte gde su u svaki šeširić stavi samo malo putera, pa u rernu da pečurke omekšaju a maslac se rastopi.

videla sam da si pitala, ali sam to pročitala posle nekoliko sati, pa sam mislila da si to već napravila i pojela. Meni je najjednostavnije i najprihvatljivije da npr. izdinstaš malu glavicu luka (može i malo belog), dodaš iseckane drščice od pečuka, malo peršuna, pa time puniš. Do ovde se uklapa u post i u dijetu. Ako hoćeš malo bogatije, možeš da narendaš malo nekog tvrdog sira odozgo.
A sećam i recepte gde su u svaki šeširić stavi samo malo putera, pa u rernu da pečurke omekšaju a maslac se rastopi.

...ne, ne to sam htela za sutra, zato sam pitala na vreme:)
...a lepi su krupni, bas sam birala, za punjenje da probam...e to cu ja, nikad ne kupujem maslac, pa nemam, ali cu sutra uzeti onaj malecni,
tek da ne bude suvo..i bez sira..hvala Bi..:)

ej, došla sam da vam kažem moje najnovije iskustvo sa anticelulit mazalicama
dakle, još prošle godine žena, koja je frik u brobi protv celulita i super izgleda i sve, kaže meni da kupim konjsku mast, onu crvenu, neka nemača8ka marka, da je mešam sa bršljen gelom obavezno, da to utrljavam svako veče, masiram (ili ako treniram ili trčim, šetam), da se uvijem u foliju i držim minimum tako 20 minuta, rezultati su ludi
i ja to pokušala, radim to već nekih desetak dana (možda malo više ili manje, kada sam kod kuće mažem se uveče, a ako idem u duge polubrze šetnje namažem pre šetnje) i stvarno primećujem razliku baš vidnui, skoro da nemam više celulita, prosto mi je nevrovatno, jer sam se pre nešto više od 10 dana gledala i baš smorila
e sad ne znam da li je od toga, ok jesam poslednja dva meseca baš vodila računa o ishrani, pijem dosta vode i zelenog čaja ali tek sada primećujem rezultate vidno baš, pu pu pu da se ne ureknem
eto...

tara, da li ti je ta žena išta rekla u vezi sa tim kada se ova mast ne bi smjela koristiti?
na jednom drugom forumu sam naišla na isti savjet u borbi protiv celulita... samo što ga nije probalo mnogo žena, pa i nije bio hvaljen... uuz to nije objašnjeno koja je uloga konjsk masti u svemu tome, da li je u pitanju efekat zagrijavanja i pojačane cirkulacije ili nešto drugo

ja sam ovo probala nedavno, i nije mi baš prijalo unutrašnjoj strani koljena, iako nemam problema sa venama, kao ni onom karličnom dijelu s prijeda, gdje se nalazi šav gaćica(kako ovo grozno objasnih:/) tu me je koža užasno svrbila, ne pekla, nego baš svrbila, i pošto ja tu imam strije od ranijeg gojenja, malo me je bilo strah da to nije neka negativna reakcija koju bi trebalo izbjeći.

(jesi li našla tegiće... si gledala možda i one strunjačice)

tara, da li ti je ta žena išta rekla u vezi sa tim kada se ova mast ne bi smjela koristiti?
na jednom drugom forumu sam naišla na isti savjet u borbi protiv celulita... samo što ga nije probalo mnogo žena, pa i nije bio hvaljen... uuz to nije objašnjeno koja je uloga konjsk masti u svemu tome, da li je u pitanju efekat zagrijavanja i pojačane cirkulacije ili nešto drugo

ja sam ovo probala nedavno, i nije mi baš prijalo unutrašnjoj strani koljena, iako nemam problema sa venama, kao ni onom karličnom dijelu s prijeda, gdje se nalazi šav gaćica(kako ovo grozno objasnih:/) tu me je koža užasno svrbila, ne pekla, nego baš svrbila, i pošto ja tu imam strije od ranijeg gojenja, malo me je bilo strah da to nije neka negativna reakcija koju bi trebalo izbjeći.

(jesi li našla tegiće... si gledala možda i one strunjačice)

nije mi spomenula ništa o tome da nije zdravo (e sad ona je opsednuta i zdravlje, hrani se isključivo makorbiotikom itd pa ja nisam posumnjala u njene metode, a uopšte mi nije palo na pamet da malo proguglam :rumenko:)
mada kontam da se mast najnormalnije prodaje i kod nas i van naše zemlje da ne može biti nezdrava... mene ona ne smeta kada je stavim ali kao štom rekoh stavi se samo mrvica te masti tj dosta manje nego samog gela, tako da ne bude strašno, ali se oseti kako greje

ako možeš pošalji mi link tog forma, sada bih baš da vidim o čemu se radi, ne bih da se zezam ako nije zdravo
p.s. nisam našla tegiće jer ih nisam ni tražila, ovo šugavo vreme me nije motivisalo da odem dalje od posla i stana : (

Doneo mi je i zeleni i crni u lišću (kako da kažem) i neki rooibos koji je kažu jako zdrav (ali meni se baš ne dopad ukus)

Ja ga baš volim,nema kofeina i dobar je leti,rashlađen,
coffee_girl_vishenka.gif
osvežava.Ne volim ni ja od svakog proizvođača,treba probati više vrsta i naići na onaj pravi.
Još mu je prednost što je ukusan i nezaslađen.

smilie_girl_114.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back