Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, ja sam...alergicna izgleda na nesto u toj masti...kremi, sta li je;
kad je O. prosle godine imao bolove u ledjima mazala sam njega...
i njemu nista, a mene su dlanovi svrbili za poludit + crvenilo : (((

ne mora značiti da si alergična... crvena konjska mast grije, dok zelena hladi i njih dvije se koriste za zarličite stvari
meni u apoteci rekli da ovu crvenu ne treba koristiti kod povreda, već samo kod reumatskih problema... jer povrede treba hladiti a ne grijati... zato se za povrede koristi zelena
zelena je jako prijatna, ali od crvene dlanovi peku... čak i nakon pranja ruku koža se užari jer to je jaka koncentracija gela koji se još utrljava i kada se užari ne znaš da li te peče ili svrbi

za crvenu bi trebalo da važi da ne smije kod proširenih vena da se koristi... jer njih ne bi trebalo zagrijavati... to i na svim anticelulit kremama sa termo efektom piše... koža sa kapilarima i venama ne smije biti tretirana

Tara, ja ne znam da li je nezdrava, na onom forumu(vidu rep.) je neka žena nju hvalila ali ostale nisu koristile pa nisu znale, ali je mene baš svrbilo kod koljena, pa ću izbjegavati taj dio... zato te pitah da li ta žena navodila neke slučajeve kada se ne koristi... kao što je ožiljačno tkivo, jer baš u tom dijelu butina imam strije, i pored koljena samo me t svrbilo... svuda ostalo samo pecka

ne mora značiti da si alergična... crvena konjska mast grije, dok zelena hladi i njih dvije se koriste za zarličite stvari
meni u apoteci rekli da ovu crvenu ne treba koristiti kod povreda, već samo kod reumatskih problema... jer povrede treba hladiti a ne grijati... zato se za povrede koristi zelena
zelena je jako prijatna, ali od crvene dlanovi peku... čak i nakon pranja ruku koža se užari jer to je jaka koncentracija gela koji se još utrljava i kada se užari ne znaš da li te peče ili svrbi

za crvenu bi trebalo da važi da ne smije kod proširenih vena da se koristi... jer njih ne bi trebalo zagrijavati... to i na svim anticelulit kremama sa termo efektom piše... koža sa kapilarima i venama ne smije biti tretirana

Tara, ja ne znam da li je nezdrava, na onom forumu(vidu rep.) je neka žena nju hvalila ali ostale nisu koristile pa nisu znale, ali je mene baš svrbilo kod koljena, pa ću izbjegavati taj dio... zato te pitah da li ta žena navodila neke slučajeve kada se ne koristi... kao što je ožiljačno tkivo, jer baš u tom dijelu butina imam strije, i pored koljena samo me t svrbilo... svuda ostalo samo pecka

pazi kad ja za to...crvena/zelena ne znam opce
ovo sto smo mi imali je neka u zelenoj bocici
i prilicno sam sigurna da je alergijska reakcija
jer je tipicna... za mene; crvenilo, svrab...blag dermografizam; ono kad se poceses trag ostane ispupcen...
to doduse nije bilo po dlanovima vec po ruci gdje sam se umazala tim cudom...
kad sam popila antihistaminik smirilo se, al toj kremi vise ne prilazim : )

jer je tipicna... za mene; crvenilo, svrab...blag dermografizam; ono kad se poceses trag ostane ispupcen...

...a ona je puno blaza od crvene...i jos hladi...
...znac ako ustreba opet da ga mazes imaj pri ruci one hiruske rukavice :)

Evo opet mene da vam solim pamet... :) Devojke,nema potrebe da budete na bilo kakvim dijetam,treba samo zdravo da se hranite i sve ce biti ok.Citam postove i vidim mnogo pogresnih stvarcica,kao npr. mlecne proizvode nikako uvece,oni mnooogo goje,a ako vec hocete mlecni proizvod uzmite Ela sir koji ima samo 0,5 % masti,ali ni njega ne pre spavanja,vecera neka budu proteini(piletina,riba,jaja...) sa salatom i integralnim pirincem(pirinac umesto hleba),Mlecni proizvodi neka budu za dorucak i to ako npr. jedete musli ili ovsene sa mlekom,onda to jedite svaki drugi dan,zasto...pa razmislite zasto je 90% malih beba buckasto,jer mleko goji. ;) Ali zato ima dosta zdrave hrane,ima je za pet nasih zivota a ne jedan.Voca jedite koliko hocete,jer voce je 90% voda i ne moze da skodi,pojedite za dorucak vocnu salatu u kojoj ce biti recimo jabuka,banana i pomorandza. :) Sta je cilj,samo naucite koje su namirnice zdrave i to je to...Kad zelite da smrsate smanjite samo unos ugljenih-hidrata(ove uh bi trebalo da jedemo svi: pirinac,krompir,ovsene,povrce i voce) a povecate unos proteina(jaja,riba,piletina,junetina,pecurke),ono sto je bitno je da uh iz voca i povrca mozete jesti do mile volje,a povesti racuna o uh iz drugih izvora.Recimo dva puta nedeljno mozete pojesti za dorucak celu cokoladu od 100 g,ili ubacite dan u nedelji kad jedete slatkise i ostalo,ali samo jedan dan i on bi se mogao zvati junk day.Kad niste na "dijeti",tj. smanjenom unosu uh i secera,onda svaki dan sebi mozete da priustite dva losa obroka,ali da to bude dorucak i uzina posle dorucka jer je tad metabolizam najbrzi,recimo dorucak u pekari neke djakonije a uzina sladoled,dok ostali obroci budu zdravi i u sluzbi lepog izgleda i zdravlja. :) Inace pozeljno je svaki dan pojesti nesto slatko isto kao i masno,ali mora se znati sta je to slatko i masno sto je zdravo,recimo med sa susenom pecurkom(pozeljno je Shitake pecurke) na prazan stomak,ujutru kao prvi obrok,a masno neka bude kikiriki,indijski orah i bademi,ukupno 50-100 g.Jos nesto,nemojte piti sokove,jer tako pijete kalorije,bolje pojedite jabuku nego da pijete sok od jabuke,jer posle soka cete biti gladni,a posle cele jabuke necete odmah... ;) Naravno,ide leto i treba uzivati,ali zato mora se i znati kako... :) Eto,malo sam vas udavio,ali to ja da vam olaksam... :) P.S nemoj te verovati svemu sto pise u novinama i casopisima,obrazujte se na pravim mestima... :) Knjiga Vezbanje i Zdravlje od Stevena Gaskila i Brajana Sharkija prava stvar za svakog. ;) naravno i forum Pansport-a,ali to sam vec dva puta napisao. ;) :)

Laki, opet lepi saveti, polako pamtim i prihvatam jedno po jedno. Nego, jel možeš nešto malo više da napišeš o shitake kad si već pomenuo. Kako se sprema, gde je najbolje da se nabavlja (na mojoj pijaci ima na jednoj tezgi), u kom obliku?

...cek Laki, hoces da kazes da je 1 kiselo mleko nesto sto ce da me goji....???
...hoces da kazes da je bolje da je bolje jednom nedeljno pojesti celu cokoladu nego svaki dan jesti musli i mleko (ne jedem svaki dan)..ali me zanima...?
...zasto nam je bas potreban krompir, ja se ne secam kad sam ga pojela...ne volim krompir, sem u pireu, a nema pirea bez malsaca...pa eto nevolje...
...zar tvrdos da je bolje pojesti za veceru jaja nego ono kiselo mleko...i koliko to moze da goji mleko sa 0.5%mm....

onda je to tvoje baš alergija... ja sam pomislila da si možda nesvjesna siline pečenja koji ova krema izaziva, a normalno je: )

...e, hvala ti Trojo...:)

...nego dobro jutro dijetalke...
...mogu da konstatujem jednu jako bitnu stvar, ne znam da li ce ovaj zeleni caj da utice na moju kilazu, ali na san utice definitivno,
ja bolje spavam, sto mi puno znaci...probudim se naspavana, i raspolozena...:)
...danas kafa, zeleni caj, musli i mleko...
...za rucak klot pasulj, corbast...mlad luk i rotkvice...
...i opet nemam pojma sta bih za veceru, ali ima vremena do tada, smislicu nesto....
...i te neke uzine su mi problematicne danas...ne izlazi mi se napolje po ovoj kisi, a juce zaboravila da kupim voce...

probaj, ja ga uzela malo da izbacim raznorazne toksine iz organizma, i za svasta nesto sto se pisalo ovde...
..pijem i dalje dve veeelikeee solje dnevno, jednu ujutro i jednu pred spavanje...za sad imam samo pohvale,
za njega....videcemo hoce li uticati i na kilazu....

...cek Laki, hoces da kazes da je 1 kiselo mleko nesto sto ce da me goji....???
...hoces da kazes da je bolje da je bolje jednom nedeljno pojesti celu cokoladu nego svaki dan jesti musli i mleko (ne jedem svaki dan)..ali me zanima...?
...zasto nam je bas potreban krompir, ja se ne secam kad sam ga pojela...ne volim krompir, sem u pireu, a nema pirea bez malsaca...pa eto nevolje...
...zar tvrdos da je bolje pojesti za veceru jaja nego ono kiselo mleko...i koliko to moze da goji mleko sa 0.5%mm....
Узмимо најјачу варијанту, кисело млеко од 3,2% мм.
Оно, јес' да га нема у продавници, али нека је рецимо из домаће радиности и нека је у питању 2 децилитра.
То је 2*60Кцал=120Кцал.
Ту количину енергије потрошићеш током сата лаке шетње, за око 20 минута трчања, или за око 2 сата спавања.
А калцијум, зарад превентиве од остеропорозе, не можеш усвојити без Д витамина и мм.
А ако је баш критично за тих 120Кцал(куповна млека су увек испод ове границе, али нека имају бар 1,6%мм), па могуће је уштедети на некој другој врсти намирница.

Узмимо најјачу варијанту, кисело млеко од 3,2% мм.
Оно, јес' да га нема у продавници, али нека је рецимо из домаће радиности и нека је у питању 2 децилитра.
То је 2*60Кцал=120Кцал.
Ту количину енергије потрошићеш током сата лаке шетње, за око 20 минута трчања, или за око 2 сата спавања.
А калцијум, зарад превентиве од остеропорозе, не можеш усвојити без Д витамина и мм.
А ако је баш критично за тих 120Кцал(куповна млека су увек испод ове границе, али нека имају бар 1,6%мм), па могуће је уштедети на некој другој врсти намирница.

..upravo sam tako i mislila, nisu to neke kalorije..a jos je kiselo mleko 2,8mm..nema
sa manje, bar ja nisam nasla nigde...

Mlecni proizvodi goje zbog mlecne masti,ali najvise goje jer mleko sadrzi laktozu,zato mleko treba obazrivo koristiti... ;) Musli moze svaki dan,nigde nisam rekao da ne moze ili ne valja,ali treba naci Musli koji nema puno secera,zato je bolja kombinacija Ovsene pahulje,ima dovoljno uh a nema secera uopste.Jaja nemaju u sebi nista sto ne valja i sto nije potrebno organizmu,samo treba znati koliko jaja pojesti.Svaki dan po 3 jajeta mozete jesti i nikad necete imati problem sa holesterolom kog se svi plase u jajetu,ili mozete pojesti i 10 jaja dnevno ali samo 3 cela i jos 7 belanaca.Jaja,riba,piletina sa integralnim pirincem umesto hleba su idealan poslednji obrok,jer su to proteini,a proteini ne mogu da goje(osim ako ne unesete recimo 10 g po kg telesne mase,sto je nemoguce,morali bi pojesti jedno 3-4 kg mesa ;) ) i Pirinac koji je uh ali pripada grupi dobrih uh i ne goji(kad ste videli Kineza debelog ;) ).Kad neko radi na skidanju masnih naslaga,posle neke 3 -4nedelje mora da ubaci Junk Day kako bi i dalje imao dobre rezultate u skidanju masti,zasto...pa organizam posle odredjenog vremena nece da otpusta vise masti,pa ga tako morate prevariti,i onda ce on nastaviti da "otpusta" masti i to je caka,a i lakse se podnese dijeta. ;) Zasti Krompir??? Jednostavno je,napisacu vam tabelu kako bi vam bilo lakse... ;) Krompir,Pirinac,Ovsene,integralne zitarice...to su dobri uh i oni ne goje ako se jedu u normalnim kolicinama(4 g uh po kilogramu tezine).Dobri Proteini:Jaja,Riba,Piletina,Junetina,Curetina,Konjetina,Dobre Masti:Laneno ulje,laneno seme,Maslinovo ulje,masline,lesnici,orasi,bademi...Vlakna:voce,povrce,suve sljive(njih obazrivo jer imaju dosta secera,recimo 50 g je dovoljno i to 2 puta nedeljno,ne vise)...Ovo je otprilike ono sto treba jesti,e sad kad ne zelite da skidate kg i kad ste zadovoljni sobom,mozete ubaciti svaki dan neki obrok koji nije zdrav,recimo uzina posle dorucka budu coko-kroasancici seven days,,ili sladoled i jedan ili cak dva takva obroka ne mogu da skode,jer vam je metabolizam dovoljno brz(ako jedete 5 puta dnevno) i ostali deo dana postujete plan ishrane.Cak i da zaredjate recimo svaki vikend(petak,sub,nede) da jedete sve i svasta i da popijete i alkohol itd.,opustite se,necete se ugojiti,naravno ako to ne radite svaki vikend,jednom mesecno je prihvatljivo. ;) :)

Sto se Shitake pecurke tice,njih mozete jesti kako zelite,kako ko voli,one su najsavrseniji obrok koji postoji,jer sadrze dovoljno Proteina i Uh u sebi. ;) Ja licno ne volim pecurke(sem na pici ;) ),ali sam nasao nacin kako da ih jedem...susena,mlevena Shitaka se sipa u casu,a preko se doda med,to bude tako lep slatkis,svako jutro to pojedem i milina,zavisi od zelje i potrebe,ja sam dve male kasike Shitake(10 g) i velika kasika meda(20-25 g) i od kad to jedem,vec pet godina nisam bio ni prehladjen. :) ;) Ako imas na pijaci,to je najbolja opcija,posto u zdravim hranama to nije to(uglavnom).Ako ne mozete da nadjete susenu,sad ce lepo vreme samo je stavite na sunce i za dva dana je suva,onda je sameljete u blenderu i to je to,onda nabavite prirodni med i milina. ;) Inace susenu-mlevenu Shitaku mozete kao i vegetu dodavati je kao zacin u "sve se mesa",sto kazu na onoj reklami. ;) A sirovu mozete na tiganju,na foliji na plotni,u gulas,sa jajima,napravite kajganu i Shitaku zajedno... ;) Ima mnogo nacina,samo treba biti kreativan. ;)

Evo par predloga za one koji ne znaju sta bi jeli ovih dana a da je zdravo...Dorucak: 3 cela jajeta,100 g integralnog pirinca,solja jogurta.Uzina:Seven days kroasancici,ali malo pakovanje ;),Rucak:150 g piletine,salata,pirinac,Uzina:Jabuka ili banana ili kruska ili bilo sta od voca,Vecera:150 g pastrmke,salata i pirinac. :) Evo,ovako bi izgledao jedan obican zdrav dan,a hvala bogu varijanti ima milion,pa tu moze da se ubaci Musli i ovsene za dorucak,pecurke,junetina,milion vrsta povrca,od brokolija do buranije,ili npr. neki miksevi povrca kao Frikom Zlatna Mesavina u kojoj je kukuruz,grasak,sargarepa,tunjevina,ili voca kao sto je ananas... :)

znači shitake, kao bilo koje pečurke.. probaću ih. Kupovala sam bukovače, pored uobičajenih šampinjona, a sad ću i to. Šta ću, učim se pod stare dane (srednje, da ne preterujem), ali kad takvu tradiciju nisam ponela iz roditeljske kuće.
Mada je moja majka vrlo otvorena za novitete u kuhinji i kad je brat pre nekoliko godina počeo da posti ove velike postove, ona se tako lepo izveštila u spremanju raznih posnih specijaliteta, koji ispadoše bolji i ukusniji od mrsnih.
E, ja sam tako pre 2 godine uvela mnogo lepih žitarica u ishranu kad sam uradila test intolerancije, i koristim ih kao celo zrno (ovas, ječam, heljda...)

Samo imam primedbu na 3 jaja za doručak. Tolika količina je ipak previše za većinu nas ovde.

Šta ti je vedri muški duh
izjava mog prijatelja
ma super sam
a bora na licu a ja dodam kilo i ispeglam boru
i delujem mlađe no svi
i ne treba mi botox
i nemam ja višak kilograma
imama taman koliko treba
samo
treba mi visina od 212 cm
tako da ne moram da držim dijetu i smršam
lakše mi da porastem