Evo opet mene da vam solim pamet...

Devojke,nema potrebe da budete na bilo kakvim dijetam,treba samo zdravo da se hranite i sve ce biti ok.Citam postove i vidim mnogo pogresnih stvarcica,kao npr. mlecne proizvode nikako uvece,oni mnooogo goje,a ako vec hocete mlecni proizvod uzmite Ela sir koji ima samo 0,5 % masti,ali ni njega ne pre spavanja,vecera neka budu proteini(piletina,riba,jaja...) sa salatom i integralnim pirincem(pirinac umesto hleba),Mlecni proizvodi neka budu za dorucak i to ako npr. jedete musli ili ovsene sa mlekom,onda to jedite svaki drugi dan,zasto...pa razmislite zasto je 90% malih beba buckasto,jer mleko goji.

Ali zato ima dosta zdrave hrane,ima je za pet nasih zivota a ne jedan.Voca jedite koliko hocete,jer voce je 90% voda i ne moze da skodi,pojedite za dorucak vocnu salatu u kojoj ce biti recimo jabuka,banana i pomorandza.

Sta je cilj,samo naucite koje su namirnice zdrave i to je to...Kad zelite da smrsate smanjite samo unos ugljenih-hidrata(ove uh bi trebalo da jedemo svi: pirinac,krompir,ovsene,povrce i voce) a povecate unos proteina(jaja,riba,piletina,junetina,pecurke),ono sto je bitno je da uh iz voca i povrca mozete jesti do mile volje,a povesti racuna o uh iz drugih izvora.Recimo dva puta nedeljno mozete pojesti za dorucak celu cokoladu od 100 g,ili ubacite dan u nedelji kad jedete slatkise i ostalo,ali samo jedan dan i on bi se mogao zvati junk day.Kad niste na "dijeti",tj. smanjenom unosu uh i secera,onda svaki dan sebi mozete da priustite dva losa obroka,ali da to bude dorucak i uzina posle dorucka jer je tad metabolizam najbrzi,recimo dorucak u pekari neke djakonije a uzina sladoled,dok ostali obroci budu zdravi i u sluzbi lepog izgleda i zdravlja.

Inace pozeljno je svaki dan pojesti nesto slatko isto kao i masno,ali mora se znati sta je to slatko i masno sto je zdravo,recimo med sa susenom pecurkom(pozeljno je Shitake pecurke) na prazan stomak,ujutru kao prvi obrok,a masno neka bude kikiriki,indijski orah i bademi,ukupno 50-100 g.Jos nesto,nemojte piti sokove,jer tako pijete kalorije,bolje pojedite jabuku nego da pijete sok od jabuke,jer posle soka cete biti gladni,a posle cele jabuke necete odmah...

Naravno,ide leto i treba uzivati,ali zato mora se i znati kako...

Eto,malo sam vas udavio,ali to ja da vam olaksam...

P.S nemoj te verovati svemu sto pise u novinama i casopisima,obrazujte se na pravim mestima...

Knjiga Vezbanje i Zdravlje od Stevena Gaskila i Brajana Sharkija prava stvar za svakog.

naravno i forum Pansport-a,ali to sam vec dva puta napisao.