Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto, pusti malo kosu...za promjenu...: )

pa evo pustam :D
hehe, sad u subotu dolazim ja, sveze oprana kosa, pustena...
(inace sam je nedeljama vezivala u rep, jer me nervira)
i pojavljujem se
i on zinuo, kao nesto sam mu jako lepa, i lepa mi je kosa
pa onda me videla njegova sestra, pa njegova mama
i svi iste komentare
i ja reko, sta je s ovim ljudima
gledaju me svaki dan, jesu li posandrcali
kad se setih, pa kazem, oprana je, pustila sam je i narasla je dosta
a ovaj moj, uzeo pa se prekstio onako pred svima
ja ga gledam.... pa mislim, krtices se ti :P :D :))))

Mislila sam da to su bajadere na fazon onih Kras. :think:

Ja iz principa ne jedem Kras pa ne znam kakve su njihove, uzimam iz frizidera, neke nase zene prave i pakuju u obicne plasticne kutije, neke su malo bucmastije secene pa njih izbegavam a neke neverovatno tanke...400gr mi izadje 200 dinara, traju dugo te mi se bas isplate... mislim da u principu mozes i da ih napravis, nekako meni je bajadera pun kolac, izdasan, volim i cokoladu, i orahe i keks pa me najlepse zasiti tj.zadovolji zelju za slatkisima...

Ja iz principa ne jedem Kras pa ne znam kakve su njihove, uzimam iz frizidera, neke nase zene prave i pakuju u obicne plasticne kutije, neke su malo bucmastije secene pa njih izbegavam a neke neverovatno tanke...400gr mi izadje 200 dinara, traju dugo te mi se bas isplate... mislim da u principu mozes i da ih napravis, nekako meni je bajadera pun kolac, izdasan, volim i cokoladu, i orahe i keks pa me najlepse zasiti tj.zadovolji zelju za slatkisima...

...znam o kojim kolacima pricas, to su kao "domace" bajadere, ustvari se
prave kao sitni kolaci...videla sam ih par puta u Maxiju....doduse nisam
kupovala, a slicno pakovane i ukusne kolace mozes naci i na pijacama,
prave zene i prodaju.....ja sam nekim povodom vise se i ne secam kojim
kupila pola kilograma, 300 dinara...bili su perfektni, bar ono malo sto
sam probala....

...disciplinovana sam samo kad nemam nista slatko u kuci....:rumenko:zato
nikad i nemam sem u bas izuzetnim prilikama...

A, sad znam na koje mislis. Hvala vazdusasta.
Ali..kod mene se to ne bi moglo zadrzati..2, 3 dana max.

Ovako kupim jednu cok. bananicu ili Juhu, smazem :rumenka: i znam da posle nemam nista vise..

ja obozavam bajadere
one sa mlekom u prahu mmmmm
evo sa danasnjim danom vec 4 dana mi kasni menzis
i mislim da bih pojela i ovaj sto za kompjuter
i tastaturu
i frizider
al avaj
kad je frizider prazan
sto ste morale sad spominjati bajadere koje ja toliko volim :(

ja prosto ne mogu da poverujem u te budalastine
ziveti na energiji sunca
on tu spominje energiju iz sinca, fotosintezu
a zaboravio je da mi nismo biljke
a cak i biljke uzimaju vodu i minerale preko korenja, neophodne za tu istu fotosintezu
a on kaze ne pije ni vodu ni nista, ni jede
ma daaaaaa
i onda dodjes u stanje da citas i ne verujes sta ljudi pisu
i aj sto pisu nego sto mu masa ljudi veruje
UZAS
ja odlepila, ne mogu da verujem koliko su ljudi glupi

Imam jednu prijateljicu koja to..gleda u sunce.:roll: Svi se cudimo i krstimo, i zezamo na njen racun. Nista ona. Zdravo se hrani vidim, i to postujem ali zasto gledati u sunce aman:dash:

Imam jednu prijateljicu koja to..gleda u sunce.:roll: Svi se cudimo i krstimo, i zezamo na njen racun. Nista ona. Zdravo se hrani vidim, i to postujem ali zasto gledati u sunce aman:dash:
Постоји квака!
Знао сам за тог Индијца још пре око 2 године, али нисам обраћао пажњу на то шта прича и шта се о њему говори.
Уосталом није човек фузиони реактор па да из енергије Сунца ствара све потребне материје.
Међутим нашао сам прошле године неки путопис о Бедуинима у пустињама Саудијске Арабије(слатка и лијепа земља:hahaha:) где је неки Француз приметио да они на неколико минута, пред залазак, или у рану зору, гледају у Сунце.
И имају перфектан вид!
Отприлке овако: Гледао сам у Сунце по 15 секунди, три пута са паузама од 2-3 минута између.
Испочетка је мало шокантно, јер је око забљеснуто, боје нереалне а суза је било напретек.
Али после неколико дана је било ОК.
Потом сам продужавао све до минут, непрекидног гледања.
Е сад, важно је разумети да се то ради само када је Сунце ниско над хоризонтом, дакле око пола сат до заласка, увече, или до пола сата после изласка, у зору.
Шта је ефекат, сем што нисам почео да се гојим? Мсм оно наставио сам да се храним као и иначе и још Сунце...
Вид ми је постао оштрији(нисам кратковид, али ни човек са најбољим видом се не може мерити са птицама, тако да има разних ,,оштрина"), јако се побољшала динамика слике(то је случај када на сунчаном дану гледате отворени простор, а потом скренете поглед ка нечем што је тамно, рецим унутрашњост гараже без прозора, и само делимично одшкринутих врата, и одмах, без прилагођавања, се уочавају детаљи у тами) и, што је занимљиво, јер је сушта супротност бљештавилу Сунца, ноћу, у мрклом мраку, изван града, у атару, уочавао сам детаље јасније и боље него пре.
Јасно је да се , због климе, код нас гледање у Сунце не може извести током целе године, али ефекат је трајао негде око 2 месца после престанка, тј са доласком јесени и облачности.
Сем просте чињенице да Арапи, због осунчаности пустиње, и Ескими, због рефлексије Сунца на снегу, важе за људе са најбољим видом + лично искуство, нисам нашао нити један чланак, или рад неког ко би то стручно прокоментарисао.
Сем што би лекари све априори одбацили, иако су малформације ока и вида код Бедуина и Ескима за ред величине испод нивоа урбаног становништва, које је у медицинском мејстриму.
П.С.
Констатација о виду птица је последица тога што птице(баш све) у оку имају један орган који се зове ,,чешаљ", и који друге породице животиња немају, а пропушта онај део светлосних зрака који је ,,најпаралелнији" оси ока.
Отуд су птице жива бића са најоштријим видом.

...i sada ja pod miopijom treba da gledam u sunce iako to gledanje nit' je prijatno nit' ima medicinskog smisla osim finog D vitamina...mislim kako suncevi zraci mogu da pomere fokus u kom se seku zraci u mom oku, dakle zrak se sece ispred mreznjace a sunce ce primorati zrak da pada na nju? Suncevi zraci ce promeniti fizicki defekt u mom oku? 'Oce sutra malo. Taj fizicki defekt moze promeniti dijamantski noz ili laser jer je potreban "rez" koji ce fokus prelamanja zraka pomeriti na pravo mesto. Kratkovidost upravo utice na ostrinu vida, ako covek nije kratkovid njegov vid je ostar, ako je kratkovid njegov vid nije ostar i ima pomenuti defekt koji se samo medicinski moze resiti. Jedina stvar koja je tacna je da "kratak" pogled savremenog drustva utice na sirenje miopije pa nam shodno tome pomaze pogled u zeleno, u prirodu, u more jer odmara oko ali ko je kratkovid tome spasa od gledanja u sunce nema.

....sta da ti kazem, 'ajd da gledamo zajedno u sunce i jedemo sargarepu ustedimo pare i za hranu i za sociva...sto ja mrzim babske lekove pa to je cudo jedno, tako su mi preko bradavica na prstu lepili neki pasulj neke budalastine a civilizovano se kod lekara zavrsi za 10 minuta...

...i sada ja pod miopijom treba da gledam u sunce iako to gledanje nit' je prijatno nit' ima medicinskog smisla osim finog D vitamina...mislim kako suncevi zraci mogu da pomere fokus u kom se seku zraci u mom oku, dakle zrak se sece ispred mreznjace a sunce ce primorati zrak da pada na nju? Suncevi zraci ce promeniti fizicki defekt u mom oku? 'Oce sutra malo. Taj fizicki defekt moze promeniti dijamantski noz ili laser jer je potreban "rez" koji ce fokus prelamanja zraka pomeriti na pravo mesto. Kratkovidost upravo utice na ostrinu vida, ako covek nije kratkovid njegov vid je ostar, ako je kratkovid njegov vid nije ostar i ima pomenuti defekt koji se samo medicinski moze resiti. Jedina stvar koja je tacna je da "kratak" pogled savremenog drustva utice na sirenje miopije pa nam shodno tome pomaze pogled u zeleno, u prirodu, u more jer odmara oko ali ko je kratkovid tome spasa od gledanja u sunce nema.
:hahaha::zcepanje::rotf:
Daklem, da s' izrazim u tvojoj terminologiji: Pao ti šećer i ne razumevaš napisano.
Vidi ovako, nemam miopiju, astigmatizam niti bilo kakvu refrakcionu manu oka.
Vidim zaista OK i veruj mi izvanredan sam strelac, mada ti za to više treba hladnokrvnost i nemanje straha od oružja, imaš svetskih prvaka u streljaštvu i sa nekim manjim deformacijama vida.
Ali veruj mi da postoje izvesne oscilacije kvaliteta vida u okviru onoga što se smatra normalnim.
E sad, nigde u mom postu ne postoji tvrdnja o tome da gledanje u Sunce otklanja miopiju ili neku drugu očnu manu, već da, verovatno u okvirima normalnog vida, poboljšava isti do gornje granice.
Inače jeo sam za doručak domaće kobasice i mladi crni luk, za ručak presan suncokret+kiseli kupus, a za večeru ću videti, u svakom slučaju biće presno kao i prethodni obroci.
Plus što sam dosada utamanio zamašnu količinu jabuka.
A za šargarepe si u pravu, pojedem ih u lepoj količini, kad ih se dohvatim.
I naravno slatkiši su mi strano telo u organizmu.
Moji su roditelji poreklom salašari, pa se ni sestre, ni ja nismo baš kao deca puno nabobali istih.

....cao dijetalke...:)

....danas posle standardne nes kafe, kiselo mleko i jedan tanki snit prsute, naravno bez hleba....
....ova prsutica ispala slucajno...ne verujem da ce to jedno parce ista da promeni....
....rucak sve kao juce...
....nekako mi je uvek naveci problem vecera....ako nista ne smislim pametno, onda je tu
ili casa jogurta ili casa kiselog mleka....

....sta da ti kazem, 'ajd da gledamo zajedno u sunce i jedemo sargarepu ustedimo pare i za hranu i za sociva...sto ja mrzim babske lekove pa to je cudo jedno, tako su mi preko bradavica na prstu lepili neki pasulj neke budalastine a civilizovano se kod lekara zavrsi za 10 minuta...

:hahaha: Tačno tako.

Barb B. Cue, mnogo si slatka i izgledaš baš pozitivno.

Uh, sad kad dođem kući moram da spremam ručak (a mrzi me). Što ovde kod mene u blizini nema da se kupi nešto zdravo, a da je već gotovo, pripremljeno?! Pih.
Neću vas smarati pričama šta sam jela, malo mi je bzv da ovde svaki dan iznosim sadržaj svog želuca.
Večeras zumba ;)

Dobar dan svima :)
Doručkovala kajganu od jednog jajeta, za ručak sam ispržila pileće belo na gril tiganju,
uz to mala kockica feta sira... popila do sad 1l vode.
A sad opet kod drugarice do uveče, pa ćemo videti šta ću jesti...

devojke drage,vidim lepo napredujete sa skidanjem nepozeljnih kg.bravo za sve vas,i za one koje su skinule 600gr.za nedelju dana i za one koje su skinule 6kg.za isto vreme.ja sam za nedelju dana skinula 1 kg. ali ja ne znam da drzim dijetu,ne znam da se uobrocim,odnosno ne znam da se pridrzavam onog sto je propisano u toj dijeti.jednostavno sama izbacim slatkise,smanjim testo tj.hleb i unosim puno tecnosti.naravno vodim racuna da pijem niskokalorican jogurt,sir od 0% masti,sidjem dve stanice ranije od odredista pa to parce prepesacim,penjem se svaki dan bar 2x do treceg sprata i ko za baksuz sve prijateljice mi zive na spratovima.i postoji jedna krizna situacija kada mi padne secer,tad odem u moju sobu za durenje i pronadjem bar kockicu cokolade.ma kazem vam lepo da sam nikakav karakter:dash:

Jà Sam totalno neprimerna ove nedelje nit jedem kako treba nit trcim juce mi je prvi i poslednji obrok pizza bio u 18h30+2 velika case koktela Ali Sam zato teglila namestaj i kutije. Racunam da se ove nedelje vratim u normalu po svakom pitanju

Kod mene neveceranje radi bolje nego ista,cak i da jedem cokoladu za Dorucak a preskocim veceru smrsacu... Ali to je moj organizam. Probaj nista te ne kosta sem toga 17 h je vec dosta kasno za rucak u koliko bi ti onda bila vecera kad rucas u to vreme

Pa nem' pojma.
Uglavnom zbrljam nešto od dosade, ako sam kući, oko 20-21h :neutral:

A sad sam imala period da sam jela kao cigin konj, skoro pa ništa, nekih dve nedelje i puno sam se kretala i smršala sam malo, no najbolje je što mi je ubijen taj monstruozni apetit.
I sad bih htela da iskoristim to, pa da nastavim sa mršavljenjem, nije nikakva strašna cifra u pitanju, 5 kg, ali meni deluje nemoguće trenutno :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back