Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ja sam veceras kad sam se izmerila kod drugarice, prokometarisala, da su
se svi ti kilogrami smorili od mene, i resili da pobegnu kod neke druge..a ona
kaze..uuu..nece valjda kod mene doci...:zcepanje:

...jaoj bre...evo posteno ja kada resim da se merim to izgleda ovako...ustanem iz kreveta, odem u toalet, skinem se da kojim slucajem ne dodam koji gram i lagaaaaano stanem na vagu koju postavim na parket kako mi tepih ne bi pokazao vise...ti se meris uvece, punog stomaka odevena...e bre, ne znas ti trikove nas koji pazimo celog zivota na unos kalorija...

Afro, zasto se uopste meris? Prekini jedenje posle pet popodne, lochi zeleni caj i vodu u velikim kolicinama i pravilnim razmacima i pridrzavaj se toga nekoliko nedelja i nece ti biti potrebna vaga jer ce se videti po odeci kad smrsas.

I jos nesto da znate vi koje drzite dijete: odrasla osoba ne mora nikada da pije mleko i jede meso i slatkise. Ako to konzumirate, onda se ne moze retji da imate stvarno volju za mrsavljenjem jer su te namirnice jednostavno ugadjanje zeljama psihe, a ne potrebama tela.

Este znale jos nesto: posle sedam dana totalnog gladovanja samo uz vodu i caj, organizam vise ne trazi hranu i pocecete da jedete ko pticica, a super cete se osecati jer cete izbaciti puno otrova iz tela.

Gde me pogodi...elem, imala ja probleme sa hormonima, estradiol i te fore te dodala neke kile i resila da ih skinem...ubede mene drugarice da probam kupus dijetu...tipa jedes kupus corbu sedam dana i izgubis zeljenih 5 kg...krenem ja da drzim to, nakuvam se corbe, moji rucaju a ja gutam onu vodu sa klipsanim kupusom u njoj i k'o gladno kuce buljim u njihove tanjire fizicko-psihicki gladna, stropostam se kroz dva dana u nesvest, srozao mi se i pritisak i secer, hipoglikemija valjda...mani se, treba organizmu pogon, mada podrzavam u nedelji vocni dan, posni dan vec spram uverenja...

Afro, zasto se uopste meris? Prekini jedenje posle pet popodne, lochi zeleni caj i vodu u velikim kolicinama i pravilnim razmacima i pridrzavaj se toga nekoliko nedelja i nece ti biti potrebna vaga jer ce se videti po odeci kad smrsas.

I jos nesto da znate vi koje drzite dijete: odrasla osoba ne mora nikada da pije mleko i jede meso i slatkise. Ako to konzumirate, onda se ne moze retji da imate stvarno volju za mrsavljenjem jer su te namirnice jednostavno ugadjanje zeljama psihe, a ne potrebama tela.

pa sad...ako zena ima problem sa stitnom zlijezdom tesko ce to tako...lako, realno
moja sestra od tetke ima puno manje godina od Afroo...i vecine nas ovdje, ali i stitnu zlijezdu
koja ne radi kako treba i identican problem kao Afro;
nakupila je puno kilograma, vjezba iako se brzo zamara, pazi sta jede, ali ne vrijedi;
kilogrami se sporo skidaju i brzo vrate...nije to opce zaebacija : (((

Poslednja izmena:
...jaoj bre...evo posteno ja kada resim da se merim to izgleda ovako...ustanem iz kreveta, odem u toalet, skinem se da kojim slucajem ne dodam koji gram i lagaaaaano stanem na vagu koju postavim na parket kako mi tepih ne bi pokazao vise...ti se meris uvece, punog stomaka odevena...e bre, ne znas ti trikove nas koji pazimo celog zivota na unos kalorija...

...hehe...pa ne znam...ja ovo radim od skoro (merenje), a muke sa kilazom
imam "samo" zadnje 3 godine...:rumenko:

...pa ja sam na porodjaj sa drugom cerkom otisla sa 62kg, i to mi je pre
ovoga bila najveca kilaza ikada...:lol:

Gde me pogodi...elem, imala ja probleme sa hormonima, estradiol i te fore te dodala neke kile i resila da ih skinem...ubede mene drugarice da probam kupus dijetu...tipa jedes kupus corbu sedam dana i izgubis zeljenih 5 kg...krenem ja da drzim to, nakuvam se corbe, moji rucaju a ja gutam onu vodu sa klipsanim kupusom u njoj i k'o gladno kuce buljim u njihove tanjire fizicko-psihicki gladna, stropostam se kroz dva dana u nesvest, srozao mi se i pritisak i secer, hipoglikemija valjda...mani se, treba organizmu pogon, mada podrzavam u nedelji vocni dan, posni dan vec spram uverenja...

Nije tacno. Pritisak ti se srozao zbog ko zna kakvog postojeceg nedostatka u organizmu, a ne zbog nedostatka hrane (pre svega, to glupiranje sa kupusom ne moze se porediti sa isposnistvom, pobogu). Ako imas sala za trosenje, neces crtji gladovanjem jer priroda odradi svoje i telo trosi ono sto ima. Mnoge religije su zasnovale svoja ucenja izmedju ostalog na isposnistvu i njihovi monasi ne padaju nichice zbog toga, vec naprotiv, dobijaju snagu i duhovnu i fizicku. Citaj malo o tome umesto zenskih casopisa u kojima se lupeta svasta.

I sama sam probala (ali nije razlog bio dijeta) i tvrdim da se nisam nikada osecala bolje nego u toku gladovanja.

pa sad...ako zena ima problem sa stitnom zlijezdom tesko ce to tako...lako, realno
moja sestra od tetke ima puno manje godina od Afroo...i vecine nas ovdje, ali i stitnu zlijezdu
nakupila je puno kilograma, vjezba iako se brzo zamara, pazi sta jede, ali ne vrijedi;

...eeeee..hvala ti Zlocko ko sestri...to je ta muka, em stitna, em godine,
klimax mamicumumilu:rtfm:..sve to zajdeno katastrofa:heart:

Nije tacno. Pritisak ti se srozao zbog ko zna kakvog postojeceg nedostatka u organizmu, a ne zbog nedostatka hrane (pre svega, to glupiranje sa kupusom ne moze se porediti sa isposnistvom, pobogu). Ako imas sala za trosenje, neces crtji gladovanjem jer priroda odradi svoje i telo trosi ono sto ima. Mnoge religije su zasnovale svoja ucenja izmedju ostalog na isposnistvu i njihovi monasi ne padaju nichice zbog toga, vec naprotiv, dobijaju snagu i duhovnu i fizicku. Citaj malo o tome umesto zenskih casopisa u kojima se lupeta svasta.

I sama sam probala (ali nije razlog bio dijeta) i tvrdim da se nisam nikada osecala bolje nego u toku gladovanja.
majke ti
a da ti nisi jedna od onih sto veruju u sangejzing
ono bulje u sunce i ne jedu i ne piju nista
:D

...eeeee..hvala ti Zlocko ko sestri...to je ta muka, em stitna, em godine,
klimax mamicumumilu:rtfm:..sve to zajdeno katastrofa:heart:

znas kako, nju gledam kako se muci s kilazom vec godinama
pocelo je nakon trudnoce...i na kraju je ustanovila sta je pravi razlog;
stitnjaca "malo radi, malo ne radi"...
sad pije lijekove, al ne ide ni to sa doziranjem lijekova tek tako...treba vremena...:(((

Mislis da joj moze skoditi ako sasvim iskljuci iz ishrane meso, mleko i slatkise?

Ima istine u tome, ali ja n.pr ne mogu da gladujem..jednostavno ne mogu..Nekad mi tesko i kad ne jedem nesto sto bih htela,
a kamoli da gladujem..

Ma ti mozes na nultoj dijeti cuda da izvedes, znam jer mi je sestra drzala tu dijetu i toliko se izmucila da sada sebi ne dozvoljava visak ni od 200gr, pirova je to pobeda ali ako je neophodna stvar u redu, istrpece se. Htela sam da kazem da nam nas nacin zivota, u nasem drustvu, na nasem stupnju razvitka ne dozvoljava da trpimo gladni sedam dana...monasi koji sede u kelijama i meditiraju i ti koja dnevno predjes 10km, radis, trcis sa jedne na drugu stranu niste bogme isto. Mislim da je medicinski objasnjeno zasto covek mora da odrzava secer u krvi na odredjenom nivou da bi mogao normalno da funkcionise...ne kazem da su svi kao ja jer ocigledno imam probleme vec kazem da je za vecinu ljudi to teska muka sa kojom bi ili izmuceni izasli na kraj ili ne bi izasli uopste jer bi im se smucilo na pola. Ne vidim ni neki poseban razlog za takvo silovanje organizma.

Mislis da joj moze skoditi ako sasvim iskljuci iz ishrane meso, mleko i slatkise?

e, ne "mislim" ja nista o tome sta treba izbaciti, sta ...dodati...
samo kazem da znam kako to izgleda;
imam to u obitelji - djevojku od 25 godina
sve je probala; dijete, aerobik, trcanje, bajs...gladovanje...
na kraju se dogodilo da joj otekne noga...i bukvalno smo je otjerali na vma...odradila detaljne pretrage, konacno...
(do tada je isla svom doktoru pa nutricionisti...)
da bi se ustanovilo kako je stitnjaca uzrok svih njenih problema
nije to samo povecanje tezine vec i zadrzavanje tekucine, brzo zamaranje...: (((

Hahaha, ne zanima me to glupiranje. Taj lik koji je provalio sangejzing je budala.

ja prosto ne mogu da poverujem u te budalastine
ziveti na energiji sunca
on tu spominje energiju iz sinca, fotosintezu
a zaboravio je da mi nismo biljke
a cak i biljke uzimaju vodu i minerale preko korenja, neophodne za tu istu fotosintezu
a on kaze ne pije ni vodu ni nista, ni jede
ma daaaaaa
i onda dodjes u stanje da citas i ne verujes sta ljudi pisu
i aj sto pisu nego sto mu masa ljudi veruje
UZAS
ja odlepila, ne mogu da verujem koliko su ljudi glupi

Ima istine u tome, ali ja n.pr ne mogu da gladujem..jednostavno ne mogu..Nekad mi tesko i kad ne jedem nesto sto bih htela,
a kamoli da gladujem..

To sam i ja mislila i jeste zeznuto prvih dana, ali je snaga volje prevladala jer je u pitanju bio duboko pozitivan motiv. Sad kad su mi ubili volju, ne verujem da bih ikada ponovo mogla iako znam da mi je to bilo super za organizam.

ja prosto ne mogu da poverujem u te budalastine
ziveti na energiji sunca
on tu spominje energiju iz sinca, fotosintezu
a zaboravio je da mi nismo biljke
a cak i biljke uzimaju vodu i minerale preko korenja, neophodne za tu istu fotosintezu
a on kaze ne pije ni vodu ni nista, ni jede
ma daaaaaa
i onda dodjes u stanje da citas i ne verujes sta ljudi pisu
i aj sto pisu nego sto mu masa ljudi veruje
UZAS
ja odlepila, ne mogu da verujem koliko su ljudi glupi

Bas sam skoro gledala jednu devojku na TV Atlas, mislim da je iz Srbije, skroz u tom fazonu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back