Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutros sam samo popila kafu, hrana mi se nešto gadila, pa sam preskočila doručak...
Išla na trčanje... još me nije prošlo crvenilo(o kako to mrzzzzzzim), ali sam se i našetala i natrčkarala (kondicija mi je na nuli, pa nisam mogla ni tri kruga da sastavim odjednom, već sam išla krug trčanja pa brzog hoda)... ali prija
Odmorila malo i sada sam klopala... neku super salatu od kupusa i sargarepe uz sirće od divlje jabuke i maslinovo ulje i bareno ćureće meso... pojela sam i krišku ražanog hljeba(on je tvrd i kriškica je veličine pola kriške bijelog, pa mi to ne djeluje kao loše)
Jutros pila propolis, pred klopu i ehinaceu... malo imunitet da ojačam, jer mi je prehlada preko glave... otkada pijem sve to uspjela sam da sastavim mjesec dana bez prehlade, što je veliki uspjeh za mene:S

cc6868c6df069311859ab80159282698.gif
cure ,ja sam jos na dijeti,53.dan,skinula sam 16kg...da se javim samo..nisam jos prekrsila nista...naprotiv krenula sam ludacki da pesacim..

cure ,ja sam jos na dijeti,53.dan,skinula sam 16kg...da se javim samo..nisam jos prekrsila nista...naprotiv krenula sam ludacki da pesacim..

Bravo, baš sam se raspitivala za tebe. Svrati češće da nam se pohvališ i daš podstrek

...neka ti je ziva i zdrava..:heart:

....ja rucala manji tanjir onog beckog kupusa, i parce crnog hleba...
....uz ovo stvarno ne mora meso....

....sad treba smisliti sta za veceru...

Afro, još od juče sve hoću da te pitam, kakav je to bečki kupus?

Ja sam se jutros vratila na moje ovsene pahuljice s puno svežeg voća i malo krupno melvenih badema i cimetom.
Za ručak sam napravila mnogo lep bućkuriš, od onog što sma imala u kući: isekla bukovače, praziluk na kolutiće, šargarepa i celer na štapiće i kelj na rezance, sve to prodinstala na malkice maslinovog ulja, dodala soja sos, celerovu so, kurkumu, kari, uz to integralni pirinač. Ručala kod kuće i ponela na posao. Nisam stigla da napravim neku čorbu, a mogla sam od istog tog, samo sa vodom.

Imam pitanje za te čorbice što ste mi preporučivale.. ja pravim redovno, od raspoloživog svežeg povrća (ili ono smrznuto za minestrone, mnogo mi se svidja sastav), ali vrlo retko blendiram. Ima li to blendiranje neki drugi smisao, osim da se sakrije šta ima unutra. Znam da tako mame sakrivaju kelj, karfiol i ostalo što deca obično ne voli.
Mislim, ja sa zadovoljstvom pojedem svo to povće u izvornom obliku.

Bravo, baš sam se raspitivala za tebe. Svrati češće da nam se pohvališ i daš podstrek

Ja sam se jutros vratila na moje ovsene pahuljice s puno svežeg voća i malo krupno melvenih badema i cimetom.
Za ručak sam napravila mnogo lep bućkuriš, od onog što sma imala u kući: isekla bukovače, praziluk na kolutiće, šargarepa i celer na štapiće i kelj na rezance, sve to prodinstala na malkice maslinovog ulja, dodala soja sos, celerovu so, kurkumu, kari, uz to integralni pirinač. Ručala kod kuće i ponela na posao. Nisam stigla da napravim neku čorbu, a mogla sam od istog tog, samo sa vodom.

Imam pitanje za te čorbice što ste mi preporučivale.. ja pravim redovno, od raspoloživog svežeg povrća (ili ono smrznuto za minestrone, mnogo mi se svidja sastav), ali vrlo retko blendiram. Ima li to blendiranje neki drugi smisao, osim da se sakrije šta ima unutra. Znam da tako mame sakrivaju kelj, karfiol i ostalo što deca obično ne voli.

...to tvoje bas lepo zvuci...ukusno...:ok:

...corbice sam upravo zbog toga sto si navela i pocela da ubacujem u secka kad
se sve na pola obari/skuva...ali nikad bas onako skroz...Kris je jednom rekla da
nije bas dobro potpuno usitniti, zbog rada creva ako se ne varam...nego da ostane
onako po malo i da se zvace...:lol:

,,tu Minestrone i ja koristim kad nemamo bas neki izbor na pijaci...i ubacim sve
sto mi se nadje u frizideru, samo sto pre svega na fakticki 2 kapi ulja prodinstam
glavicu crnog luka...eto ja to tako...

...a Becki kupus..je mnogo prosta stvar, ukusno, moze uz neka mesa, krompir,
bareni pirinac sta god ko voli..jeko doda kad je gotovo i flekice, ja ne...

..izdinsta se jedna srednja glavica crnog luka, jedna veca sargarepa, pa se ubaci
sitnije iseckan sladak kupus, malo sitnije nego kad se kuva normalni kupus..dodam zacina, posolim malo, malo bibera, ako ima moze list lovora..pri
kraju se sipa kasika sirceta...ja ovog puta nisam, vec sam sipala malo paradajiza
onog Moc prirode sa ljutom papricicom..

.....nego sta mislis da li bi ja mogla ovih dana opet tu nasu kasu da jedem
za dorucak....nesto sam se zainatila, da skinem ove kg, pa bi bas da strogo
povedem racuna sta cu i koliko jesti, dok ne vidim bar mali pomak na dole...:think:

Онда и треба тако.
Иначе и мене мучи тај ,,Бечки купус"?!?
У противном, прогласићу ове преостале остатке остатака мог киселог купуса за ,,прави Бечејски купус"!!!

dijeta-193739-1-2.jpg

Povrće je važan prehrambeni proizvod koji obezbeđuje: vitamine, minerale, proste i složene ugljene hidrate, biljna vlakna, antioksidanse, organske kiseline i razna fitohemijska jedinjenja. Sirovo povrće sadrži dosta vode i sve neophodne enzime. Energetska vrednost povrća je niska, izuzev skrobnog povrća (mahunasto povrće, krompir).

Svarljivost povrća je visoka, ali zavisi od kombinacije sa drugom hranom. Dužina varenja zavisi od količine sirovih biljnih vlakana i načina spremanja.

povrce.jpg
a to znaci da ga ne treba previse dinstati,kuvati uzeti mu dusu...najbolje je kad se malo obari a ono koje moze da se jede sveze jesti sveze.i jos jedan trik koji ce zavarati glad-kad osetimo da smo gladni iscediti neku povrcku i popiti njen sok,necete verovati ali stvarno zasiti.ako je malo gadan ukus moze se dodati sok cedjene jabuke ili narandze.

Poslednja izmena:
..Mistik draga mi to sve vec znamo, prezvakano mali milion puta, i idalje se borimo sa kilogramima, ne odustajemo,
trudimo se da ovo sto radimo ne bude dijeta, vec nacin ishrane..da promenimo lose navike, da se hranimo zdravije i
da uz to i smrsamo...mislim da ces i ti ovde naci veliki broj korisnih saveta..cak i linkova, mada sve sto sam tamo
videla, mi smo vec i same negde zakljucile....

.

bravo!za koje vreme?
dokle mislis da ides?
interesuju me anticelulit tretmani u sopstvenoj reziji?sta ste koristile i sta je pomagalo?
otprilike znam da je rucna masaza najbolja ali sama sebi nikad ne mogu kako treba a mm je previse lenj :neutral:
kako sam pocela da trcim sav celulit je iskocio napolje

Pa za 53 dana..a mislim da idem jos par kilograma..jedno 5..
sto se tice celulita,ja samo rucnu masazu brsljanovim uljem...to mora dugo da se radi,da se sav taj celulit razbije,tusiranje hladnom pa toplpm vodom naizmenicno i nalivanje zelenim cajem da se izbace toksini,naravno dve litre vode najmanje da se pije..i tako mesec,dva,tri...nije celulit toliki problem,lakse je njega razbiti,nego zategnuti se..ja sad razmisljam sta da uradim,da se zategnem nagon ove dijete..mozda bazen,ali ako mi on ne bude bio dostupan..nemam pojma...
P.S.masaza socom od kafe,talogom koji ostane nakon se kafa popije..em jeftino em efikasno,jer svaki od tih preparata sto se koriste protiv celulita ima u sebi kofein..

nemamo ovde taj brsljen gel,a vidim da ga dosta hvalite,a ni soc od kafe :lol:
mislim da mozes vec da krenes sa zatezanjem jer si najvece vec odradila,plivanje,trcanje,step-najbolja je aktivnost ona koju volis,onda je radis mnogo duze i bolje nego nesto sto ti ne prija
sad citam po netu za celulit,najbolja je masaza,kazu cak i obicnom kremom za telo,samo da se masira
plus voda da se pije(to vec radim)
e caj zeleni,to bih mogla samo sto ne volim caj :besna:

za zatezanje stomaka disciplina!!stalno ga drzi uvucenog,tako ce misici da se povuku unutra,koza skupi
kad se bavis sportom uvucen stomak,kad setas,ma sve sto radis koncentrisi se,i on ce tako da se "navikne"
i polako,pretpostavljam da si izgubila tezinu brzo,moras kozi dati vremena da to isprati
(kao posle porodjaja,treba neko vreme da se koza skupi)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back