Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja tako za 5 dana od dva odlaska u bolnicu na prijemu čujem i neverujem +6kg više. Kad im kažem da im vaga nije ok oni se smeju i kažu kako mogu da pitam doktora šta sam primila od terapije da bi mi toliko podiglo kilažu. Srećom to kod tebe nije slučaj ali uradi hormone štitne, i to sam prošla i od njih kad polude hoće kilaža nekontrolisano da krene gore i teško se skida na žalost.
Hormone stitne sam radila relativno skoro, i bili su u redu. Ginekoloski UZ pre mesec dana. Isto sve ok.
Moja creva su problem, i ovog puta mislim da sam sama kriva za to, zbog restriktivnog rezima dijete, kad mu vreme nije (nedostatak normalnog povrca u prolece). A ja i ne mogu svo povrce iako ga ima, zbog problema sa gastritisom i gorusicom.

Moram da menjam nesto...i to ce najverovatnije biti nesto vrlo slicno hrono ishrani, gde je ipak ukljuceno sve po malo.

Inace jutros bolja...2 kg manje nego juce. Prodisala sam, bukvalno.
Posle sam popila tabletu za izbacivanje tecnosti, i nalivam se vodom...bas da vidim kakav ce rezultat biti sutra.

I eto...treba mi podrska, iako kazu da kukam bezveze... angazovala sam i kolege (ekipa sa kojom pijem kafu ujutru)
Mucenici, svi se bave mojim stomakom :lol:

Morala sam jutros u 7.30 da vodim ćerku na trening na bazen. I lepo sam odlučila da, dok je ona na treningu, ja isto tamo plivušim.
Sad sedim na tribinama jer njen trening još traje a meni je sar vremena dosta, i umirem od gladi.
Jel pametnije da nešto pojedem pre plivanja ili da gladujem dok ne dođem kući pa onda orobim frižider i nadoknadim tri puta izgubljene kalorije?

Morala sam jutros u 7.30 da vodim ćerku na trening na bazen. I lepo sam odlučila da, dok je ona na treningu, ja isto tamo plivušim.
Sad sedim na tribinama jer njen trening još traje a meni je sar vremena dosta, i umirem od gladi.
Jel pametnije da nešto pojedem pre plivanja ili da gladujem dok ne dođem kući pa onda orobim frižider i nadoknadim tri puta izgubljene kalorije?
Treba da se jede i pre i posle.
Kod plivanja, malu kolicinu pre...i vecu posle.
Nije do kalorija nego do oporavka organizma posle treninga.
A ko nije u kondiciji, napor za organizam je veci.

Uh, kako ću u 7h da jedem?
Još moram i neki jednodelni kupaći da kupim, jer takvih nemam, a vidim sve ove oko mene dolaze pristojno obučene.
Jel ima u njujorkeru ili vaikikiju već kupaćih?
Ne planiram da dam bogatstvo za nešto što baš neću često koristiti, a u intersportu nema ispod 7000.

Još moram i neki jednodelni kupaći da kupim, jer takvih nemam, a vidim sve ove oko mene dolaze pristojno obučene.
Ne planiram da dam bogatstvo za nešto što baš neću često koristiti, a u intersportu nema ispod 7000.
Ako ti je lakse, mene ubedjuju dugo ljudi koji se stvarno razumeju da treba da jedem u pola 6 ujutru, jer ustajem u 5, zbog stomaka.
A onda mi oci vade sto ne jedem posle treninga...a kako da jedem u pola 11 uvece :sad2:
Generalno pojedi par zalogaja nekog integralnog hleba sa nekim namazom, ili nesto slicno.
Samo da sprecis organiztam da se muci dok plivas.
Pa posle jedi normalno.
A za kupace ne znam, nisam zagledala po radnjama

Hormone stitne sam radila relativno skoro, i bili su u redu. Ginekoloski UZ pre mesec dana. Isto sve ok.
Moja creva su problem, i ovog puta mislim da sam sama kriva za to, zbog restriktivnog rezima dijete, kad mu vreme nije (nedostatak normalnog povrca u prolece). A ja i ne mogu svo povrce iako ga ima, zbog problema sa gastritisom i gorusicom.

Moram da menjam nesto...i to ce najverovatnije biti nesto vrlo slicno hrono ishrani, gde je ipak ukljuceno sve po malo.

Inace jutros bolja...2 kg manje nego juce. Prodisala sam, bukvalno.
Posle sam popila tabletu za izbacivanje tecnosti, i nalivam se vodom...bas da vidim kakav ce rezultat biti sutra.

I eto...treba mi podrska, iako kazu da kukam bezveze... angazovala sam i kolege (ekipa sa kojom pijem kafu ujutru)
Mucenici, svi se bave mojim stomakom :lol:
Pokušaj da se rešiš gorušice tako što ćeš ujutro i uveče piti po 1 noplazu ili peptokaid ili nešto slično, ima tih lekova dosta. Meni se pojavila od hemo i baš sam imala problem, srećom uspela sam tako da ga se rešim, ali sam izbacila i veštačke sireve tipa abc, i ostalo.

Pokušaj da se rešiš gorušice tako što ćeš ujutro i uveče piti po 1 noplazu ili peptokaid ili nešto slično, ima tih lekova dosta. Meni se pojavila od hemo i baš sam imala problem, srećom uspela sam tako da ga se rešim, ali sam izbacila i veštačke sireve tipa abc, i ostalo.
Pijem ja lekove vec godinama, ali nisu trajno resenje, a i ne preporucuje se da se pije duze od 2 meseca u kontinuitetu.
Posle mora pauza isto toliko. Tako mi re rekao doktor.
Ja sad pijem povremeno i gledam da izbegavam, ali zato neke stvari ne smem da jedem uopste, kao slatku papriku, u bilo kom obliku, osim ajvara. Jedino mi je on ok u malim kolicinama.
A cili mi ne smeta za divno cudo.
I svez beli i crni luk, posebno mladi, svez praziluk,rotkvice, kuvani paradajz. Od voca svi agrumi. I svo meso pohovano sa prezlama. Uzas.
Tomatino mogu, ali ponekad i malo. I junetina mi jako smeta.
I svi tvrdi sirevi i kackavalji.
Tako da...veselo je sa mojom ishranom

Onda moraš pronaći razlog zbog čega ti se toliko skuplja voda u organizmu
jedan od potencijalnih razloga je intolerancija na odredjene namernice koja dovodi do stvaranja imunih kompleksa, a koji povisavaju osmotsku vrednost krvi; a onda da bi sistem ostao u homeostazi to se kompenzuje zadrzavanjem tecnosti u organizmu. postoje laboratoriski testovi intolerancije, a opciniono moze se i empirijski pratiti zavisnost unosenja odredjenih namernica i naglih skokova koje vaga registruje.

jedan od potencijalnih razloga je intolerancija na odredjene namernice koja dovodi do stvaranja imunih kompleksa, a koji povisavaju osmotsku vrednost krvi; a onda da bi sistem ostao u homeostazi to se kompenzuje zadrzavanjem tecnosti u organizmu. postoje laboratoriski testovi intolerancije, a opciniono moze se i empirijski pratiti zavisnost unosenja odredjenih namernica i naglih skokova koje vaga registruje.
Jasno mi je.
Ali gde uraditi test intolerancije? A da bude pravi, validni.
Meni su uvek delovali kao prodavanje magle.
A ja se trudim da pratim, samo ponekad imam utisak da mi sve smeta, bar po malo.
Treba da zivim na belom mesu i salati, bukvalno,da se ne bih nadimala i zadrzavala vodu.

Jasno mi je.
Ali gde uraditi test intolerancije? A da bude pravi, validni.
Meni su uvek delovali kao prodavanje magle.
A ja se trudim da pratim, samo ponekad imam utisak da mi sve smeta, bar po malo.
Treba da zivim na belom mesu i salati, bukvalno,da se ne bih nadimala i zadrzavala vodu.
Ne zivim dugo u Srbiji pa ne znam tacno koji lab daje korektne rezultate ali cini mi se da je Kvinsi svojevremeno radila i da je bila zadovoljna.
Postojale su dve vrste testiranja:
1. iz seruma, slicno kao kada se odredjuju antittela na konkretne alergene, samo sto se u testu intolerancije odredjuje druga klasa imunoglobulina.
2. biorezonantna, zasnovana na merenju frekfencija; po principima kvantne medicine, najblize receno, ali sam mehanizam mi nije tacno poznat.

Problem vezan na prvu vrstu testiranja je u izboru namernica koje potencijalnu uzrokuju intoleranciju jer su testovi americki i nisu bas reprezentativni za nase podneblje, tj ukljuceno je testiranje na namernice koje mi ovde retko il nikako i ne konzumiramo. Takodje rezultati mogu biti lazno negativni za namernicu koja definitivno izaziva intoleranciju a dugo je nismo konzumirali, tako da vise i ne postoje IgG antitela na nju.

Licno nisam radila bilo kakve testove, mada mi je svojevremeno ta tematika bila interesantna pa sam zelela da uradim oba i vidim da li postoji neka korelacija medju njima, kao i da li postoji podudaranjesa empirijskim licnim opaskama sta mi smeta. Imam svoju listu, tek toliko da se ne nadjem zatecena naprasnom nadutoscu i to lepo radi.

Ne zivim dugo u Srbiji pa ne znam tacno koji lab daje korektne rezultate ali cini mi se da je Kvinsi svojevremeno radila i da je bila zadovoljna.
Postojale su dve vrste testiranja:
1. iz seruma, slicno kao kada se odredjuju antittela na konkretne alergene, samo sto se u testu intolerancije odredjuje druga klasa imunoglobulina.
2. biorezonantna, zasnovana na merenju frekfencija; po principima kvantne medicine, najblize receno, ali sam mehanizam mi nije tacno poznat.

Problem vezan na prvu vrstu testiranja je u izboru namernica koje potencijalnu uzrokuju intoleranciju jer su testovi americki i nisu bas reprezentativni za nase podneblje, tj ukljuceno je testiranje na namernice koje mi ovde retko il nikako i ne konzumiramo. Takodje rezultati mogu biti lazno negativni za namernicu koja definitivno izaziva intoleranciju a dugo je nismo konzumirali, tako da vise i ne postoje IgG antitela na nju.

Licno nisam radila bilo kakve testove, mada mi je svojevremeno ta tematika bila interesantna pa sam zelela da uradim oba i vidim da li postoji neka korelacija medju njima, kao i da li postoji podudaranjesa empirijskim licnim opaskama sta mi smeta. Imam svoju listu, tek toliko da se ne nadjem zatecena naprasnom nadutoscu i to lepo radi.
Da, kao sto sam ja zaboravila koliko mi smeta obicno mleko.
Nista, praticu, zapisivacu, pa cu da vidim. Ako se nastavi moram nesto ozbiljnije da preduzmem

Ja jesam radila taj test, ali pre 10 godina i nemam pojma gde. Znam da mi je bas pomogao i da kad sam pratila ishranu u odnosu na te rezultate, nikad se bolje nisam osećala. Znam i da treba da se radi nakon nekoliko meseci ponovo, jer moze da dođe do zasićenja nekom namirnicom i da se rezultati donekle menjaju

ja radila, misim imala sam dozvoljeno 2% namirnica..belo meso, zeleno povrce i limun, i to bilo to:)))
inace bila sam kod mame 4 dana, i sve sam sjebala..sad idemo dalje. necu ni da se merrim jedno 5 dana, pa cu videti gde sam:)

ja radila, misim imala sam dozvoljeno 2% namirnica..belo meso, zeleno povrce i limun, i to bilo to:)))
inace bila sam kod mame 4 dana, i sve sam sjebala..sad idemo dalje. necu ni da se merrim jedno 5 dana, pa cu videti gde sam:)
Leo ja kazem, samo to mi ne smeta...Iako, ne mogu ni svo zeleno, sve trave i lisce mi stvaraju gorusicu, osim blitve, a i brokoli me nadima.
Saaamo je zelena salata top :lol:

Ja sam batalila rezim, dok ne regulisem stomak.
I srecno i zadovoljno sam jela rendanu cveklu,sargarepu i jabuku sa limunom, kuvana jaja i hrono hleb sa malo putera
:jede:

ono sto sam ja skontala neovisno od bilo kakvih testova, najgore reagujem na belo brasno-pite, peciva i to..bukvalno od 300gr pite ili neke kiflice imam 2 kg vise sutradan.
cak ni na slatkise ne reagujem tako burno.
Isto, i tome se ne vracam svakako. Dvaput godisnje moze.
Inace ti UH najvise zadrzavaju vodu, posebno kad su u kombinaciji sa masnocama...pa dodaj na to sir i jogurt i naduven stomak...i veseloo :maramica:

IMG_20220406_122451.jpg

Ili što bi rekla smokva, sve što je dobro ili je nemoralno, ili kažnjivo ili goji. :aha:

Наручи преко интернета.
Ја сам купила једноделни за зимско пливање, коштао је цца. 700 динара.
Класични, једноделни, лепо постављен купаћи. Свакако нам фенсерај не треба за уберхлорисану базенску воду. ;)

Наручи преко интернета.
Ја сам купила једноделни за зимско пливање, коштао је цца. 700 динара.
Класични, једноделни, лепо постављен купаћи. Свакако нам фенсерај не треба за уберхлорисану базенску воду. ;)
da bi trajali i da ih ne bi pojeo hlor, za bazen se kupuju kupaci iz linije endurance
i onda traje koliko hoces godina

Back