Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da bi trajali i da ih ne bi pojeo hlor, za bazen se kupuju kupaci iz linije endurance
i onda traje koliko hoces godina
Дивка, ти си у праву, али ја лично нисам тип коме је пливање саставни део живота. Више ретка рекреација. Тако сам некако и Марџ доживела.
Па сам зато рађе изабрала купаћи који ће послужити две-три године.

U stvari neću kupovati jednodelni.
Danas bila neka baba u dvodelnom i još neka žena što je imala pirsing na pupku, tako da ne odskačem ja tu mnogo.
Nikad se neću navići na oblačenje u ovim krajevima, mada tu živim 29 godina. Tu je sasvim normalno da se obuku crvene tange i bele helanke, da se proba majica na pijaci tako što se skinu u grudnjak ispred tezge, i da se na bazenu tuširaju u poluotvorenim kabinama bez kupaćeg.

Došla sam samo da vam kažem da sam ispala iz izazova. Znači, sve što ima veze sa dijetom, uspem da zabrljam. Očajna sam, očajna. Ne da nisam skinula 1kg za dve nedelje, nego sam se ugojila 1,2kg.
Šta mi se dešava pobogu pa jedem kao poludela? I dokle, do - kle više, bre!
Nikako da napisem... 1,2 kg nije nista ni gore ni dole za 2 nedelje.
Izem ti taj izazov, nista ne valja. Ne neviraj se, kad resis, a hoces, znas sta treba da radis i to je to. Gledaj to ovako, jednom si uspela, i opet ces :aha:

Ja nisam na rezimu i dalje. Sredila malo stomak i pazim sta jedem. Nista slatko i belo brasno, poneka vocka, ali svaki dan i izbegavam krompir. Svi ostali zdravi UH ukljuceni u normalnim kolicinama. Na trening redovno idem, plus hodam i radim vezbice kad sam raspolozena.
Kilaza stoji, u ogledalu zadovoljna, stomak peva. Sve u svemu super za sad.

Došla sam samo da vam kažem da sam ispala iz izazova. Znači, sve što ima veze sa dijetom, uspem da zabrljam. Očajna sam, očajna. Ne da nisam skinula 1kg za dve nedelje, nego sam se ugojila 1,2kg.
Šta mi se dešava pobogu pa jedem kao poludela? I dokle, do - kle više, bre!
Zato sto si se opteretila brojem.
Brojem.na vagi.
Vijas neke nedeljenr brojeve.
Treba da promenis trajno kod sebe navike u ishrani i uvedes aktivnost.
Mimo izazova. Da to nr shvatis kao kaznu, napor, vijanje nekog broja na kraju nedelje....
I jasam ubedjena da ces biti zadovoljnija.
Jer nije ni poenta imati manje, vec biti zdrav, zategnut, osecati se dobro.
Ovo sve sto radis sebi je neko mora je, nesto na silu, prisilu, na kraju izazova koji je btw nerealan za bilo koga, naravno da ces se osecati iznevereno, i grozno jer je izazov sam tako koncipiran.
Nije svaki.organizam.isti, niti imate iste navike, isto trosite kalorija, a kao treba svi da 'gube' isti broj nedeljno.

Ovo sa podrškom za dijetu je otprilike kao kad imaš dete koje sve lepo jede a prijateljica se žali da joj dete mrljavi i ti se upljuješ da joj objasniš da ona nešto ne radi dobro...onda posle nekog vremena dobiješ drugo dete, totalnog nećejeda i tek onda shvatiš da prijateljica ništa pogrešno nije radila, nego je dete jednostavno takvo.
E tako, mi koje smo nekad bile mršavice, smo delile savete kako to sve može lako uz vežbu i malo odricanja... Onda dođe taj period kad više to ne funkcioniše i ni jedan od saveta koje si delila ne pomaže.
Jednostavno, u nekim godinama to ne da nije lako, nego je gotovo nemoguće, pa je pametnije poraditi na prihvatanju i minimalnim korekcijama, eto, tek toliko da se zdravlje ne ugrožava.

Ma sve ok, to su sve dobronamerni saveti, i ZD sama zna.
Ali je užasno teško nositi se sa tim da ti kilogrami, ne da ne idu lako, nego ne idu nikako, i teško je imati volju da izdržiš a ništa se ne pomera i ne mrda i stoji i ide unazad.
Meni je štitna def usporila, moji hormoni su u granicama normale, ali moram deset puta više da se odričem da bi se nešto pomerilo negde, bilo gde.

Pa sve sto je receno je tacno. I da je izazov glupost, posebno ako mozes da ispadnes iz njega, kao da si na nekom takmicenju.
tenor (9).gif

...a posebno ako je samo vaga merilo....ja dokazah sa 5 kg za 5 dana gore-dole.
Da sam ja na takvom izazovu, jela bih non stop, jer te podsvesno opterecuje.
Domacica sve zna, kao i svi mi... ali smo ovde da kukamo, da se savetujemo i podrzimo.
I ako nam neko kaze nesto sto nam odgovara, probamo ili usvojimo.

A nije nemoguce, samo tesko. I sasvim je ok ako neko trenutno ne moze da se disciplinuje.... jer ne mora. I to je super.
Treba samo svi da pripazimo, da ne dodjemo u situaciju da moramo, bas zbog tih godina.

Ja nisam mislila nista lose
Naravno da nisi. Nego uvrezeno je misljanje da oni koji nemaju problem sa kilazom, nemaju pravo glasa.
To moze da vazi za muskarce, koji nista ne razumeju, a pogotovo ne zenu sa hormonskim divljanjima, pa ti daju savet...ma samo umereno.
Odmah mi iskoci koprivnjaca. :tiganj:

Elem, ja u udarnom PMSu. 1 cm manje u struku i butinama, Kukovi ne mrdaju (osim na zumbi :lol:).

Na vagu ne stajem bar jos nedelju dana, obecala drustvu s posla... oce da me biju, onako dobronamerno i vaspitno :rumenka:

Nije da nemaju pravo glasa nego ne mogu da razumeju, ma koliko zeleli, problem osobe koja npr ima taj problme
Ja sam do pre 8 god isto imala problem da se ugojim, bila mrsava, jela sta god itd
I mogla sam da ponavljam fraze drugarici koja je kuburilq sa kg ali nit sam mogla da je razumel nit neki praktican svat da joj dam
Ne radi se tu o zlonamernosti vec o tome da dok ne gazis u necijim cipelama ne mozes da ga razumes

Mardz je navela dobar primer, imas decu koja jedu sve i necejede, i sad sam ja kao velika majka i pametnica jer moje dete jede stvarno sve
Malo morgen, tako mi zapala kasika, imala sam srece i sve super
Kao sto sam imala seece da zderem sta hocu i da se ne gojim

I mislim da nemam bas mnogo pametnih saveta da dam mami cije je dete necejed osim da mu ne gura smoki ako kaze da nece supu i tu je pocetak i kraj

Tako da nije stvar u tome da neko nema prava glasa, niti da je neko zlonameran radi se o prostoj nemogucnosti da istinski razumes problem dok te ne zadesi

Ја сам одабрала аутофагију ни не знајући за њу. Некако од раних пубертетских дана нисам јела после 18ч. Наравно, деси се и није то ригорозан режим ког се опсесивно придржавам али од 365 дана у години, сигурно 250 не једем после ручка. Пијем воду и она ми реши тај неки осећај пуноће желуца, ситости/глади.
И једем све.
Глумица Тања Бошковић ме је одушевила у једном интервју, кад су је питали која је тајна њене добре линије, само је рекла:"Гладна сам од 1986.!".
Логично.:D

Naravno da nisi. Nego uvrezeno je misljanje da oni koji nemaju problem sa kilazom, nemaju pravo glasa.
To moze da vazi za muskarce, koji nista ne razumeju, a pogotovo ne zenu sa hormonskim divljanjima, pa ti daju savet...ma samo umereno.
Odmah mi iskoci koprivnjaca. :tiganj:

Elem, ja u udarnom PMSu. 1 cm manje u struku i butinama, Kukovi ne mrdaju (osim na zumbi :lol:).

Na vagu ne stajem bar jos nedelju dana, obecala drustvu s posla... oce da me biju, onako dobronamerno i vaspitno :rumenka:

Hormoni su ozbiljna stvar, to stvarno nije sala. Narocito kod 40+ zena.

Sa druge strane, moram biti iskrena. Mislim da zene toliko preteruju sto se tice kilaze da to prelazi u nepristojnost.
Mi imamo kovid, tezi oblik smo dobili svi i meni je danas poznanica poslala da je neka baba omrsavela deset kila sa kovidom. I wow! To je ono, prava stvar.
Meni je to ludilo mozga, dokle to ide. Valjda je osnova svega biti zdrav.

Mora covek da rascisti u cemu je tacno problem. Da li u tome sto ima zdravstveni problem ili u tome sto vise ne moze da jede vece kolicine? Da li je problem u tome sto se goji od vazduha ili rucka malo vise pa se to lepi a ranije se nije lepilo?

Da li se goji ako jednom nedeljno pojede parce torte ili jede po parce torte dnevno? Prvo mora da pregleda lekar a drugo je preterivanje.
Nismo netolerantni ako ne mozemo da popijemo limenku piva uvece. Ko pije limenku piva ugojice se, pre ili kasnije. Ni vrhunski bilderi ne piju alkohol cesto.

Imam jednog druga. Poznajemo se celog zivota i super je covek. On je bio centar jedne ekipe a ja bek druge. Imao je cudan put, od kosarkasa i studenta elektronike do svetskog prvaka i bodigarda zvezda u Americi.
On ima aplikaciju za personalni trening i recepte i sve kako to vec ide. Za tri meseca naplacuje 240 evra. Taj covek zna sve. Izgleda zastrasujuce ali je medaaa medeni.
I razume se u sve, u namirnice, u telo, u trening...ako je covek ozbiljan Milan moze da resi problem za tri meseca.
On moze da objasni zasto uzimamo tri puta dnevno cokoladu. Gde je insulin, gde se skladisti, kako raditi na gustini kostiju, koliko su misici vazni.
On je ozbiljno - neozbiljan covek, voli zivot, nema komplekse pa ih ne nabija ni drugima, glasan, zdrav...njegov sajt je Milanstrongman. Deluje zastrasujuce ali nije, grizli bearrrrr...niti je jeftin, svesna sam toga ali ko zaista procenjuje da ima problem i da taj problem zdravlje moze da plati od srca ga preporucujem...neki mesec mogu parice da se pristede i sa njim korak po korak problem zauvek da se resi.
Ali...da budemo mladji ne mozemo. Treba i tu biti realan.

Ko ne moze sada da plati moze da ga cuje na youtube-u...objasnice covek sve polako, kortizol mnoge stvari blokira...pogledajte i ne odbucujte to sto je musko.

Sa druge strane, moram biti iskrena. Mislim da zene toliko preteruju sto se tice kilaze da to prelazi u nepristojnost.
Mi imamo kovid, tezi oblik smo dobili svi i meni je danas poznanica poslala da je neka baba omrsavela deset kila sa kovidom. I wow! To je ono, prava stvar.

Mora covek da rascisti u cemu je tacno problem. Da li u tome sto ima zdravstveni problem ili u tome sto vise ne moze da jede vece kolicine? Da li je problem u tome sto se goji od vazduha ili rucka malo vise pa se to lepi a ranije se nije lepilo?

Da li se goji ako jednom nedeljno pojede parce torte ili jede po parce torte dnevno? Prvo mora da pregleda lekar a drugo je preterivanje.
Nismo netolerantni ako ne mozemo da popijemo limenku piva uvece. Ko pije limenku piva ugojice se, pre ili kasnije. Ni vrhunski bilderi ne piju alkohol cesto.

Imam jednog druga. Poznajemo se celog zivota i super je covek. On je bio centar jedne ekipe a ja bek druge. Imao je cudan put, od kosarkasa i studenta elektronike do svetskog prvaka i bodigarda zvezda u Americi.
On ima aplikaciju za personalni trening i recepte i sve kako to vec ide. Za tri meseca naplacuje 240 evra. Taj covek zna sve. Izgleda zastrasujuce ali je medaaa medeni.
I razume se u sve, u namirnice, u telo, u trening...ako je covek ozbiljan Milan moze da resi problem za tri meseca.
On moze da objasni zasto uzimamo tri puta dnevno cokoladu. Gde je insulin, gde se skladisti, kako raditi na gustini kostiju, koliko su misici vazni.
On je ozbiljno - neozbiljan covek, voli zivot, nema komplekse pa ih ne nabija ni drugima, glasan, zdrav...njegov sajt je Milanstrongman. Deluje zastrasujuce ali nije, grizli bearrrrr...niti je jeftin, svesna sam toga ali ko zaista procenjuje da ima problem i da taj problem zdravlje moze da plati od srca ga preporucujem...neki mesec mogu parice da se pristede i sa njim korak po korak problem zauvek da se resi.

Ko ne moze sada da plati moze da ga cuje na youtube-u...objasnice covek sve polako, kortizol mnoge stvari blokira...pogledajte i ne odbucujte to sto je musko.
Gledala sam tvog druga na Yt i baš izgleda zastrašujuće a sve njegove priče su mi zvučale kao pretjerivanje. Pogledaću opet, sad mi sve to drugačije izgleda.

Autofagija je odlicna
Ja sam bila god dana na njoj i bilo je sjajno, smrsala, jela bas zdravo, unosila vise tecnosti nego inace i sve vreme se osecala lagano i dobro i psihicki i fizicki
Ali hbg nikako da joj se vratim vec skoro god dana : (
Ja sam probala 16-8, tri dana i odustala...Npr., ako jedem posle treninga u 10 uvece, a moram, ne smem da jedem pre 2 popodne i padam u nesvest na poslu. Suludo

Joj, ako je to onaj Strongman na kog mislim... ja gore iritirajuceg stvora nisam videla.
Sve to sto on prica ja znam, i o metabolizmu masti, nacinu na koji radi insulin i u koje vreme i kako, kako hormoni stresa reaguju, i koliko blokiraju potrosnju masti i zasto, kako secer blokira leptin, hormon sitosti, sta je lipioliza i lipogeneza i kako rade...kao i glukogeneza kad radis na ketonima...itd, itd.
Naucila domaci zadak kad sam krenula na dijetu. Zato mi je i uspelo. Jer sam znala sta, kako i zasto, dovoljno za moje potrebe.
A Strongman mi je arogantan i nekako se sa nipodastavanjem obraca zenama, sa sve tonom mi smo glupe, ocemo neke zumbe-mumbe (njegov izraz), sad ce on da nam pokaze kako se to radi.
Neverovatno koliko brzo me je iznervirao. Pali brate i prosipaj pamet negde drugde

E ja nisam trenirala tada, posl obrok mi je bio u 18h
Ne znam sta bi bilo da sam trenirala, bas sam o tomw razmisljala
Pa to mogu oni koji rade od kuce, sami svoje gazde, ili imaju ceo dan na raspolaganju...pa doruckujes kasno, treniras rano, tu negde uglavis sve obroke...i tako...

Са инсулином је ствар врло једноставна.
Што намирница има виши гликемијски индекс, она више тера панкреас на лучње инсулина.
Инсулин је носач за глукозу и ако га панкреас налучи више него што треба, а то се дешава кад једемо намирнице са високим гликемијским индексом (нпр. индустријски шећер, слаткиши), вишак инсулина који је остао у крви тражи још глукозе и шаље информацију мозгу да активира центар за глад.
Другим речима, кад њопамо слаткише, не гојимо се од његових калорија само, већ и од тога што исти отварају апетит.
Зато је важно да бирамо намирнице нижег гликемијског индекса. Да сачувамо панкреас, да не развијемо дијабетес у старости.
Посебно је важно за људе који у породичној анамнези имају шећерну болест. Јести намирнице са нижим гликемијским индексом.

Данас је јако лако изгуглати таблице намирница сортиране према гликемијском индексу.

• 55 ili manje – nizak glikemijski indeks
  • 56-69 – srednji glikemijski indeks
  • 70 ili više – visok glikemijski indeks
https://www.naturalija.com/glikemijski-indeks-namirnica-tabela/

Back