Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja krompir ne volim, osim kuvan i u krompir salati... Kad kazem ne volim, to znaci, mogu da jedem ali izbegavam ako ne moram. Pomfrit ne volim uopste. NI pice lazanje i te kombinacije sa paradajzom i kecapom.
I da.... hrana za mrsavljenje ne mora da bude i hrana za mucenje, ali ako bi neko ziveo samo na slatkom i testima, onda je sve mucenje.
@Zadovoljna domacica
Karfiol kuvan na pari ili blansiran ne smrdi. Ni ja ne volim klasicno kuvan, ili nedajboze zamrzavan u domacoj varijanti. Bljak
I zasto samo piletina? ja jedem sve vrste mesa i iznutrica... i domace suseno i slaninicu... opusteno

Eh, pa i ja ne jedem kako bih zelela... kad jedem, rastem u sirinu.:lol:
Retki su srecnici koji to mogu.
Imam jednog takvog...
Ima dana kad doruckuje pola kile bureka, ruca makarone sa nutelom, vecera puzice od onog fantasticnog lisnatog iz Lidla.... i mrsaviji od mene
I meni kvari dijetu svaki put kad se vidimo.
Al sta cu, ne bunim se kad mi neko kuva. Cutim jedem i zavidim 😁

Ja krompir ne volim, osim kuvan i u krompir salati... Kad kazem ne volim, to znaci, mogu da jedem ali izbegavam ako ne moram. Pomfrit ne volim uopste. NI pice lazanje i te kombinacije sa paradajzom i kecapom.
I da.... hrana za mrsavljenje ne mora da bude i hrana za mucenje, ali ako bi neko ziveo samo na slatkom i testima, onda je sve mucenje.
@Zadovoljna domacica
Karfiol kuvan na pari ili blansiran ne smrdi. Ni ja ne volim klasicno kuvan, ili nedajboze zamrzavan u domacoj varijanti. Bljak
I zasto samo piletina? ja jedem sve vrste mesa i iznutrica... i domace suseno i slaninicu... opusteno

a meni je gle cuda omiljena lazanja, lazanja bolonjeze i spagete bolonjeze. :lol: pomfrit mi je njam njam, pa ga utapam u kecap.:zkez:

pa karfiol moze lepo da se prokuva da ne omekne skroz, onda se ti cvetici stave u pleh, biber, so, persun od zacina, onda se stavi panceta ili neka druga dimljena slanina, pa se zalije sa neutralnom pavlakom, ali sa zivotinjskim masnocama (najjeftinija te vrste je u lidlu) i jos se izrenda neki zuti sir, gauda, trapist sta god, moze i dimljeni sir jos bolje. i sve to se lepo zapece u rerni.

a ja jedem kupovne slaninice i ostalo, jer domace nemam. moze i u toj varijanti kupovnoj, ali citati obavezno deklaraciju.

ja za razliku od vas nekako uzivam i u toj zdravoj hrani. posle mi bude uzivanje da jedem i nezdravu. ne bi mi bilo uzivanje da stalno jedem nezdravo, osetila bih se umorno, tesko i lose.

sto neko rece ne oblacimo se svecano svaki dan, pa ne treba da jedemo svecano svaki dan.

mene low carb ili ketoza jednostavno isposte. ono sto nasa bogi drzi kao post, za mene je to ishrana bez ili sa vrlo malo uh.

I evo.
Presek 1.04.
Jos 1 kg na vagi od juce...3 kg za 3 dana.
Moram da vidim sta se tu desava... jesam naduvena ali ne toliko da bi vaga tako ludovala. I da resim problem stomaka i zarvora.
Centimetri su tu negde, nista se nije promenilo za nedelju dana. I dalje stoji -6 cm u struku i -2 u kukovima... za 2 meseca. Malo, ali ok.

I posle kazu, ne valja da se meris cesto... treba jednom mesecno.
Pa 01.03 sam imala 2 kg manje. Da ne znam da su ta 3 u plusu samo u poslednja 3 dana, tacno bih odustala od svega :sad2:

Ja se merim uglavnom jednom nedeljno. Ali ni to mi ne pomaže. Kada rešim da mažem eurokrem na plazmu u ponoć, ništa ne pomaže.
Sto jes, jes :D
Ja nisam na dijeti do ponedeljka.
Danas je mami rodjendan, ali sestra i cerka dolaze sutra.
Danas se pravi reforma, ruska salata i jos ponesto. Za rucak lizemo cinije...bice taman :lol:
Sutra se mesi i pogaca...,tako da nema striktnog postovanja rezima.
Od ponedeljka nastavljam po propisu.

:jede:
Boze koliko je cakan ovaj smajli. Isti ja :heart:

I evo.
Presek 1.04.
Jos 1 kg na vagi od juce...3 kg za 3 dana.
Moram da vidim sta se tu desava... jesam naduvena ali ne toliko da bi vaga tako ludovala. I da resim problem stomaka i zarvora.
Centimetri su tu negde, nista se nije promenilo za nedelju dana. I dalje stoji -6 cm u struku i -2 u kukovima... za 2 meseca. Malo, ali ok.

I posle kazu, ne valja da se meris cesto... treba jednom mesecno.
Pa 01.03 sam imala 2 kg manje. Da ne znam da su ta 3 u plusu samo u poslednja 3 dana, tacno bih odustala od svega :sad2:
Aktivni ugalj je majka protiv zatvora, 3x1-2 dnevno.

Posle treće sedmice bilans je samo pola kg manje. Baš pričam sa koleginicom, možemo nas dve da teoretišemo ovde kako sam se ugojila od stresova i neredovnog života, ali veća istina je da ja volim da jedem i onako imam apetit, pa malo genetika i eto ti, devojačku liniju neću imati više nikad, ali dok se držim na normalnom bmi dobro je, i što sam bar vraćanje kg zaustavila.
Mnogo zavisi od genetike, ali i od načina života i stresa, bar kod mene. Ponovo sam se ugojila nakon majčine smrti. Dokaz da čovek može da se goji i kad nema pare.
Od prošle godine do ove sam na svom ispunjenom cilju, nisam vratila kilažu, ali ja hoću bolje, kao prošlo leto. Utešilo me što sam samo 8 kg teža od koleginice koja je baš vitka, i još sam i 3 cm viša, pa se sve tešim da to izgleda sasvim normalno, barem ja sebi izgledam dopadljivo, a to mi je iskreno najvažnije.

jedi punu povrca...mozda jedes malo povrca.
Ma jedem. Vodim racuna o tome. Plus, jedem bobicasto voce, jabuke, natopljene lanene semeke, chia semenke, ovsene mekinje...
Sve to ne obavlja posao, osim sto me nadima vise.
Paradoks, kad god jedem po PSu ja imam zatvor... kad krenem da jedem sve redom, automatski se regulise. Sve naopako

Inace, i dalje 3kg vise na vagi. Bacicu je majke mi

izdrzala sam 5 dana autofagije :vatromet:

bilo je super, sada nastavljam
msm imam onaj jedan dan nedeljno fri i to je to
msm kapiram da je 5 dana nista ali god dana nisam uspela da spojim ni tih 5
Браво!
Ја никако да кренем оне дане на води по месечевим менама. А знам да би ми пријало.
Мислила сам да ћу и ускршњи пост па нисам. И све тако нешто бзвз одлажем.

Тара, ти ћеш сада бити у еуфорији око стана нећеш ни јести :)

nego bas sam razmisljala, mislim da je mene stres oko trazenja stana bas urnisao
da sam zato bila takva kakva sam bila pa i sto se hrane tice, kako mi je taj teret nekako pao uspela sam da se dozovem pameti

msm mozda nema veze jedno sa drugim ali ko zna

Браво!
Ја никако да кренем оне дане на води по месечевим менама. А знам да би ми пријало.
Мислила сам да ћу и ускршњи пост па нисам. И све тако нешто бзвз одлажем.

Тара, ти ћеш сада бити у еуфорији око стана нећеш ни јести :)
pa da, upravo to mislim i ja
idealna prilika da ustedim koji dinar :lol:

te dana na vodi po mesecevi menama je moja mama duug praktikovala
i njoj je to super prijalo
manje vise zbog mrsavljenja koliko zbog oticanja i nadutosti

nego bas sam razmisljala, mislim da je mene stres oko trazenja stana bas urnisao
da sam zato bila takva kakva sam bila pa i sto se hrane tice, kako mi je taj teret nekako pao uspela sam da se dozovem pameti

msm mozda nema veze jedno sa drugim ali ko zna

pa da, upravo to mislim i ja
idealna prilika da ustedim koji dinar :lol:

te dana na vodi po mesecevi menama je moja mama duug praktikovala
i njoj je to super prijalo
manje vise zbog mrsavljenja koliko zbog oticanja i nadutosti

vidis kakva je to sreca sto ne moze da ti u kuhinju stane side by side frizider. zamisli toliki frizider, napunjen do vrha i sa svih strana, a ti na autofagiji. :sad2:

Back