ja sam ranije dok sam trenirala primenjivala rotacije uh. ali jedno leto pre par godina, znaci nisma vise isla u teretanu, ja sam 2 meseca bila na rezimu koji sam nazvala slobodne rotacije uh. u stvari tu se sve zivo rotiralo.
osnova je bila 7 dana pon-pet. tih 7 dana sam podelila na 4 dana low caeb ishrane (50 do 70 grama uh), 2 dana proteinska ketoza i 1 dan je bio uh dan.
to su bila 2 letnja meseca, kada je nemoguce, barem meni da primenjujem ketozu jos me je bolela i kicma tjah noga zbog kicme.
proteinska ketoza se bazira na visokom unosu proteina i niskom unosu uh kao kod masne ketoze, ali se kontrolisu i masti i akcenat je na zdravim mastima (nista cvarci, slanina i slicno

). ta dva dana sam jela uglavnom pilece belo i ribu oslic, jer imaju najmanje masnoce, zelenu salatu, krastavac i od masti samo zalivala maslinovim uljem extra devicanskim (2 najdosadnija dana).
low carb dani ja sam ih nazvala normalni dani su dani kada sam jela svo povrce ukljucujuci i patlidzan i paradajz i punila sam papriku sa pirincem, ali ja npr. stavim na 1kg mesa 100 grama pirinca (zive mere), tako da najvise pojedem 15 grama pirinca za rucak sto je 12 grama uh i becarac sam pravila i salsu i punjene tikvice i musaku od tikvica i patlidzan na grcki nacin i jela masne sireve, jaja cela naravno i pravila onaj grilovani patlidzan sa kozijim sirom, sto je smokva dala recept, salsu sam pravila, svasta nesto sam lepo sam jela....dakle kontrolisala sam uh, bez kontrole masti i proteina. jedino djuvec nije mogao da se uklopi u pricu. nisam jela voce i mleko i mlecne proizvode sem punomasnih sireva i belih i zutih (koziji beli).
uh dan tako sam ga nazvala i to sam drpila iz cuvene un dijete tjah iskombinovala sam uh i skrobni dan iz te dijete. tu sam strogo kontrolisala masti na manje od 30 grama na dan, proteine nisma kontrolisalla, ni uh...dakle jela sam najvise pirinac kuvan sa dodatom sargarepom, kukuruzom i graskom, pa sam kuvala krompir (ja krompir obozavam i samo kuvan), pa sma pravila salatu od pasulja onog iz konzerve, jela mladi kuvani kukuruz i naravno posto je bilo leto krkala sma taj dan obavezno lubenicu. htela sam da jedem oslica zbog proteina, ali nesto mi se nije dalo, pa sam pila onaj jogurt od 0 posto masti, a uh me nisu zanimali, jer ih naravno nisma kontolisala.
u drugom mesecu taj uh dan se pretvorio u svasta dan, pa sam jela i djuvec i sladoled i pila ajs kafu i alkohol
stvar je u tome da u toku 1 nedelje imam sve te dane (4+2+1), nebitno kojim redosledom, pa se desavalo da u nedelju jedne nedelje jedem uh dan, pa u ponedeljka koji dolazi opet jedem uh, jer mi se npr. jede lubenica. pa onda ne jedem uh naredenih 12 dana tjah jedem krajem sledece nedelje. ili jedem 3 dana uzastopno proteinski keto, ako npr. u subotu i nedelju jedem keto, pa u sledecoj nedelji u ponedeljak.
fora je samo u tom sokiranju organizma i sa uh se rotiraju i kalorije tjah u danima kada je nizak unos uh unosi se mnogo manje klorija, nego kada je visok unos uh. jedino kada sam morala da kontrolisem kalorije jeste taj uh dan, jer ja nisam htela da imam povecan unos kalorija. ostalih dana nisam morala da ih kontrolisem, jer naravno masti i proteini stvaraju brzo osecaj sitosti. najveci unos kalorija je bio na uh dan, a najnizi unos kalorija je bio na keto dane. nisam strogo brojala, znala sam orijentaciono, pa mi se desavalo da na keto danu se jedva dovucem do 1200 kalorija.
smrsala sam nekih 10-11 kg, a od fizickih aktivnosti samo sam setala i posle sam malo trckarala, i isla sam da plivam. vrv je plivanje najvise doprinelo kao fizicka aktivnost, ali mene je bolela noga.
noga je prestala da me boli tokom tog perioda.