Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto biti bijesna na nekog ko ne radi tebi ništa loše, samo sebi šteti?
Зато што гледаш целе породице које пропадају. Децу коју мајка не може да изведе у парк, испрати до школе, да се са њима игра. Само лежи као биљка. И једе. Једе. Једе. Не јер се десила болест него јер је зависник. Као наркоман, као коцкар,... као сви они који упропашћавају породице и сви су им криви, све преиспитују само они никако да се тргну. И онда се враћају на детињство, патетишу, а не запитају се какве ће последице имати сутра њихова деца што су они данас такви.

Зато што гледаш целе породице које пропадају. Децу коју мајка не може да изведе у парк, испрати до школе, да се са њима игра. Само лежи као биљка. И једе. Једе. Једе. Не јер се десила болест него јер је зависник. Као наркоман, као коцкар,... као сви они који упропашћавају породице и сви су им криви, све преиспитују само они никако да се тргну. И онда се враћају на детињство, патетишу, а не запитају се какве ће последице имати сутра њихова деца што су они данас такви.
Svaka zavisnost je bolest. Ne treba na bolesne ljude biti bijesan. Njima treba druga vrsta emocije.

Svaka zavisnost je bolest. Ne treba na bolesne ljude biti bijesan. Njima treba druga vrsta emocije.
Немам слуха за зависност. Осим ако није насилно наметнута, типа док је неко дете, неко одведен у бело робље па дрогиран и сл. То је друго. Али самоиницијативно ући у то а знати да не ваља- код мене не пије воду. За мене је то саможивост.

Ja se ne mrdam... 65-66, krece se u tom rasponu. Bice muke da skinem bar do 64.
Da bih skinula na idealnu tezinu, morala bih da gladujem, bukvalno. A to ne dolazi u obzir.
Šta znači idealna težina? Moja idealna težina po nekom obrascu je 60kg. To je 25kg manje nego što ja imam sada. I 3 - 4kg manje nego što sam imala sa 20 i 30 godina. Period u kom sam imala 56kg ne računam, jer tada sam izgledala stvarno jezivo. Kratko je trajalo, a majka me već bila oplakala.
Ja sve i da mogu, ne bih želela da dođem do te svoje idealne težine. Kada bih uspela da imam 10 manje nego sada, a 15 više od te idealne, ja bih bila manekenka. Moj skelet, moja građa nije napravljena za 60kg.

Немам слуха за зависност. Осим ако није насилно наметнута, типа док је неко дете, неко одведен у бело робље па дрогиран и сл. То је друго. Али самоиницијативно ући у то а знати да не ваља- код мене не пије воду. За мене је то саможивост.
Oštra si Bogi. Želim ti da te život ne demantuje.

Баш зато што имам искуства са таквима и знам их ко злу пару знам шта пишем.
То може само рођена мама да воли и фер је само она да трпи. Нико више.
Ne mora da se voli ali ne treba ni da se mrzi. Njihov život njihov problem. Ne jedi se Bogi. Samo se odmakneš od njih

Šta znači idealna težina? Moja idealna težina po nekom obrascu je 60kg. To je 25kg manje nego što ja imam sada. I 3 - 4kg manje nego što sam imala sa 20 i 30 godina. Period u kom sam imala 56kg ne računam, jer tada sam izgledala stvarno jezivo. Kratko je trajalo, a majka me već bila oplakala.
Ja sve i da mogu, ne bih želela da dođem do te svoje idealne težine. Kada bih uspela da imam 10 manje nego sada, a 15 više od te idealne, ja bih bila manekenka. Moj skelet, moja građa nije napravljena za 60kg.
Pa tu se racunaju i godine. Kad imas 20-30 godina, onda je 60 ... posle 62-64.
Ja za sebe racunam 63 i ni makac vise... ako dodjem dotle.. ako ne, i ovako je dobro samo da ne ide na gore.

Mnogo zavisi od visine, građe i godina. Ja ne znam šta kažu stručnjaci, ali se držim toga da mi bmi bude zdrav. Zbog zdravlja. Za moju sadašnju visinu i godine najbolje bi bilo da imam 70 kg. Ali to je jako teško dostižno u mom slučaju.
Ja sam možda i najviša ovde, imam 175 cm, kada sam imala 65 kg bila sam stvarno mršava, pre jedno 12 godina. Moji su mi rekli da nikako ne smem da se spustim ispod 70 kila.
Sada imam 76. Cilj mi je da smršam još malo, volela bih 4 kg, jer sa 72 kg izgledam vitko.
Sada izgledam ok, i bmi je u redu, nisam blago gojazna, mesecima se hvala Bogu držim na 75-76.
Što se tiče zdravlja linija mi je ok, ovo na čemu radim je estetika.
Batalila sam i bacila nekoliko stvarno malih košulja, sakoa i pantalona. Ne očekujem da ikad više dostignem tu liniju a i demode su stvari. Takođe neke od njih ni ne priliči da nosim sa 43 godine.
Da bih se spustila mimo ove težine u kojoj se ja sada osećam dobro, potreban je ozbiljan trud i dosta odricanja. Kod mene to slabo ide.
Za sada ne napredujem bogzbakako. I dalje sam na istom. Druga nedelja bez pomaka.
Ma i ako je ovako okej je, svakako je skoro minus 5 od prošle zime, a čak minus 8 od moje najdeblje faze. Ne ponovilo se.
Ne opterećujem se mnogo. Ako uspem malo da smanjim hranu, super, ako ne, bitno je da se ne gojim, što za sada uspevam.
Nisam od ljudi koji ne znaju šta je dosta, iako volim da pojedem. Nas troje zajedno imamo ispod 200 kila, i nas troje zajedno jedemo kao prosečan muškarac sam. Mislim da je u tome ključ što niko od nas troje nije gojazan. Nismo alavi, jedemo koliko nam se traži.
Ja lično imam lošu genetiku, otuda ovaj neznatni višak sa kojim se borim. Njih dvoje, a muž ima 53 godine, kao manekeni. Naučeni smo da ne jedemo mnogo.
Primera radi mi podelimo čokoladu od 100 g na nas troje.
I nije čovek gladan ako ne jede mnogo i ako jede redovno, i ako ima kuvane obroke.
Moj jedini i savršeno dokazan način da mi linija bude ok jeste da jedem manje, preskočim večeru i šetam. To kod mene radi.

gledala sam 1 epizodu sa super debelima, ali sa dr hrckom. e ova je bila bas pikantna....znaci, zena belkinja se spetlja sa camugom i rodi 3 sina. on je napusti, ona posle nadje drugog tipa i opet camuga i sa njim rodi 2 dece, sina i cerku.

zvezda emisije je prvi sin kojeg je rodila sa prvim camugom...sin se zove metju, ali u emisiji se zove desteni, posto je transrodna osoba od 303 kg.

e i nas metju/desteni ide kod dr hrcka i sve po redu kako vec ide, ali nosi brushaltere...ok sa tom tezinom i muskarci imaju sise. posto moze da hoda nosi suknje na pola butine i onaj top ili kako se zove ono sto se nosi samo da pokrije sise, a stomak je go :zcepanje:pa nije smrsao kako mu je dr hrcak rekao pa se vukao mesecima. na kraju upisao i burlesku ples...to kad je malo poceo da gubi na tezini. cirkus. :rotf:

a nokti hebote zivot...ima nokte ovolke u razlicitim bojama i jos se sminka, a bolje se sminka od mene. onako povukao je crnaci gen vise, lici na crnkinju.

e kad je smrsao sa 303 kg na 216 pred kraj emisije, pocela sam da primecujem muske crte lica ispod sminke.

Zašto biti bijesna na nekog ko ne radi tebi ništa loše, samo sebi šteti?

pa ja sam besna sto im drzava daje pomoc od koje zive...msm, ok nije u srbiji, ali opet mislim da ne zasluzuju tu pomoc, ima ljudi kojima pomoc vise treba, a ne dobiju je.

e da ta patetika me nervira...te razveli se roditelji, te majka je radila pa je dete bilo samo u kuci.

pa kad s esetim moje generacije, kljuc oko vrata i kad dodjes iz skole sedis kuci sam/a i ostaveti sta da jedes...sladak kupus- sladak kupus...oces-neces. :lol:

ok, ima stvarno onih koji su doziveli traumu tipa silovanje. ali ovo oko razvoda i dete bilo samo kuci...to ne priznajem.

Nemoj molim te, tako se samo ne daj bože možeš razboleti. Nemoj ni da ona primeti da je živu oplakujete, neće joj to prijati ❤️ Kako je ona, kako se oseća, ima li neke tegobe?
Ako mogu pomoći bilo kakvim savetom tu sam kad god sam ti potrebna, molim te bez ustručavanja :zag:
Nema ona pojma kako se ja osjećam. Foliram kao velika. Spremna je da se bori. Pitaću je ako želi pa ću vas spojiti

Dosla sam da kukam.
Sutra pravim presek, ali sam se merila i danas. Centimetri stoje... ja izgledam jos tanje.. svi mi to kazu i juce i danas
Ali vaga pokazuje 2 kg vise
I ide mi na zivce.:mmmm:

A ubacila sam i vezbe za stomak i guzu pored zumbe.
I jedem sve po PSu.
Evo mrljavim po ribi i barenom brokoliju i karfiolu... mrzim kad mi se ne jede moj dorucak :roll:

Dosla sam da kukam.
Sutra pravim presek, ali sam se merila i danas. Centimetri stoje... ja izgledam jos tanje.. svi mi to kazu i juce i danas
Ali vaga pokazuje 2 kg vise
I ide mi na zivce.:mmmm:

A ubacila sam i vezbe za stomak i guzu pored zumbe.
I jedem sve po PSu.
Evo mrljavim po ribi i barenom brokoliju i karfiolu... mrzim kad mi se ne jede moj dorucak :roll:
Али то је баш фина храна, и укусна и здрава. Зашто је доживљавате као мучење уместо као привилегију?
Замисли да не можеш себи то да приуштиш, да си приморана на кромпир и тесто.

Али то је баш фина храна, и укусна и здрава. Зашто је доживљавате као мучење уместо као привилегију?
Ma ja to volim. Bas. I obicno uzivam u takvoj hrani.
Al danas nisam bas svoja ... a i dosadilo mi....jela sam isto to prekjuce, juce slicno samo je bila tunjevina, socivo i salata.
I ne jede mi se opet isto.
Ne volim jednolicnost ni u cemu, a nije bio neki izbor danas. Mogla je pljeskavica i povrce, ili riba.
Ribu volim vise i zdrava je, posebno plava riba, skusa sa rostilja.... zato sam je i uzela.
Ali nije mi prijalo
Zakeram danas :kafa:

Recimo zato što mi se od mirisa kuvanog karfiola pegla. :bljuc:
I zato što bih uvek radije jela ribu sa krompir salatom, a ne sa karfiolom i brokolijem.
I zato što više volim pomfrit uz pljeskavicu, a ne grilovane tikvice.
Nikada ne bih žalila da ne mogu sebi da priuštim brokoli. Ali žalim što sam osuđena na piletinu + povrće + salata ako želim da imam šta da obučem.
A sanjam kroasan sa eurokremom.

Recimo zato što mi se od mirisa kuvanog karfiola pegla. :bljuc:
I zato što bih uvek radije jela ribu sa krompir salatom, a ne sa karfiolom i brokolijem.
I zato što više volim pomfrit uz pljeskavicu, a ne grilovane tikvice.
Nikada ne bih žalila da ne mogu sebi da priuštim brokoli. Ali žalim što sam osuđena na piletinu + povrće + salata ako želim da imam šta da obučem.
A sanjam kroasan sa eurokremom.
Potpis. :malav:

ja sma bila u lidlu. kupovina je bila uglavnom uspesna, sve sam kupila sto sma htela, osim sv. plecke. mislim da je nisu ni izbacili ili zaista mora da se stoji u 8 ujutro ispred.

i napravila sam sebi obrok salatu. isekla zelenu, skuvala jaje, isprzila 1 kobaju sa lidlove akcije, onu rostilj kobaju na kupon, iseckala je, ubacila sve to i izmesala, dodala kasiku majoneza, malo vocester sosa, izgrilovala tjah probala da izgrilujem ovaj sumadijski zreli sir iz lidla 1 kg 300 kinti. ali ne topi se uopste, samo je malo smekasao. poredjala preko one izmesane salate i stavila odozgo nekoliko cerija, sekla sma ih na pola.

i bas sam se najela. :zkez:

uh mizerija, sir ima na 100 grama samo 2,2 gramna uh ali provericu jos jednom.

kupila sam i javorov sirup poslednji komadi za 200 i nesto dinara i pudinge i cokolade z akuvanje i keks kao ti ber, ali to sve pakujem u jedan ormaric.:zkez:

hocu reci hrana za mrsavljenje ne mora biti mucenje...ja cesto pravim te obrok salate i koristim dresinge, ali u vrlo malim kolicinama.

onda pravim red super zdravog tipa karfiol, brokoli, na kasiku, bareno, pa opet red hrane sa malo uh, ali sa nekim nezdravim sastojcima....kao npr. danas.

to je moja nocna mora, a vezano za mogucu hiperinflaciju. ja testa ne volim u toj meri...jedem nezdravo, ali kada jedem nezdravo osnova nije testo. ok, jescu pizzu, pohovano meso, lazanje, ali kiflice, krofnice i ostalo jednostavno meni to nema ukus tjah nije gadno, ali nije nesto sa vau ukusom.

krompir obozavam, jedem ga u svim oblicima, mogu i samo kuvan i nesoljen. ali ne zelim da jedem samo krompir.

plus sve to nije zdravo za siroti pankreas. :(

Back