Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
na kraju krajeva vrv mnogi ljudi kod kojih zakidanje uh daje super rezultate, dok obicna dijeta sa uh ili ono cuveno probusi kasiku nema efekta u stavri imaju manje ili vise insulinsku rezistenciju. a moguce je da zbog toga onda bolje kroiste masti.

ja nisam isla na test opterecenja glukozom, ali primecujem da imam znake insulinske rezistencije, koji se povuku kada srezem uh. pa kad s eopet vratim na ishranu s auh mnogo bolje ih podnosim do izvesne granice.
Isto tako i kod mene

Pricala sam kako dijete od 1000 - 1200 kalorija ne rade posao, iako ih strogo postujem.
Kad srezem UH na minimum, sve se dovede u red i svi znaci insulinske rezistencije nestanu...posle odredjenog vremema ih podnosim bolje, ali ako preteram ili krenem da se hranim "normalno" po kriterijumima vecine ljudi, opet sve krene ispocetka. O naglom gojenju da ne govorim (bez ikakvog preterivanja u kalorijama).

I kao dete nisam volela slatko, jer sam odmah posle mnogo i neprijatno gladna.
Ali beli lebac su mi gurali i uz makarone...boze kad se setim... jedi hleb, bices gladna...grozdje sa hlebom, leba sa hlebom :lol: Nije ni cudo sto se metabolizam poremetio.
Moja majka tako jede i dan danas. I kad joj kazem da joj se psorijaza pogorsava od glutena, sva zapeni.
Poslusa me dva dana i sve ispocetka. Nema sanse da joj dokazem da mora da izbaci brze UH zbog sala na stomaku, koje joj je opasno za zdravlje, niti da na hleb i brasno zaboravi ako misli da smiri psorijazu

Isto tako i kod mene

Pricala sam kako dijete od 1000 - 1200 kalorija ne rade posao, iako ih strogo postujem.
Kad srezem UH na minimum, sve se dovede u red i svi znaci insulinske rezistencije nestanu...posle odredjenog vremema ih podnosim bolje, ali ako preteram ili krenem da se hranim "normalno" po kriterijumima vecine ljudi, opet sve krene ispocetka. O naglom gojenju da ne govorim (bez ikakvog preterivanja u kalorijama).

I kao dete nisam volela slatko, jer sam odmah posle mnogo i neprijatno gladna.
Ali beli lebac su mi gurali i uz makarone...boze kad se setim... jedi hleb, bices gladna...grozdje sa hlebom, leba sa hlebom :lol: Nije ni cudo sto se metabolizam poremetio.
Moja majka tako jede i dan danas. I kad joj kazem da joj se psorijaza pogorsava od glutena, sva zapeni.
Poslusa me dva dana i sve ispocetka. Nema sanse da joj dokazem da mora da izbaci brze UH zbog sala na stomaku, koje joj je opasno za zdravlje, niti da na hleb i brasno zaboravi ako misli da smiri psorijazu

ovo boldovano je isto i kod mene. ja sma uvek pisala ovde da te dijete od 1000 kalorija ne daju rezultate i da je bolje smanjiti uh, nego masti, jer su nam masti znacajnije za funkcionisanje, a masti dugo i uspesno mogu da zamenjuju uh, dok obrnuto bas i nije moguce. samo sto vecina (ne mislim na tebe) ne konta da treba jesti povrce, jer ima najmanje uh, a znacajno je iz raznih razloga. i onda s edesava da neka koja inace nema insulinsku rezistenciju drzi dijetu s amalo uh i posle ima problema, a jednostavno taj tip ishrane nije za takvu osobu.

dijetom do 1000-1200 kalorija samo usporis metabolizam, a kad jedes masti, proteine i vlakna, mozes da jedes u skladu koliko ti je potrebno, manje od onog sto jedes (zbog idjete), ali nema potrebe da se smanjuju kalorije do neke nenormalne granice koja je jedva za prezivljavanje.

a ja kao dete nisma htela da jedem slatkise, a uvek ih je bilo u kuci. sto je bilo neverovatno, pocela da ih jedem u 3 razredu osnovne.

donesu mi pakovanje kinder jaja, bilo ih je 6 u pakovanju, ja izvadim igracke, jaja ostavim. :lol:

ali pre cu s enavuci na belo brasno, nego na slatko....s tim da pod belim brasnom podrazumevam pizze, pohovano meso, somune, a ne kiflice i takav tip testa. plus krompir koji obozavam u svakom obliku.

gde sam ja to napisala da sma trosila hiljade kalorija na sat? pokazi taj post. samo sam rekla da je 300 do 350 kalorija malo.
Nije malo, to je normalna potrošnja. Ako imaš 65 kg, u mirovanju sagoris 65 kalorija na sat, to je tzv 1 met (potrošnja energije u stanju mirovanja). dizanje tegova je od 3 do 6 MET-a (u zavisnosti od težina koje dižemo), uglavnom su 4 meta jer treba uzeti u obzir pauze, odnosno intenzitet treninga koji nije mnogo visok kada dižeš. Znači, to je meni 240 kalorija, plus 15min kardio i 10min istezanje što je otprilike još 100 kalorija. Retko doguram do 400, to baš mora da bude jak intenzitet.

Nije malo, to je normalna potrošnja. Ako imaš 65 kg, u mirovanju sagoris 65 kalorija na sat, to je tzv 1 met (potrošnja energije u stanju mirovanja). dizanje tegova je od 3 do 6 MET-a (u zavisnosti od težina koje dižemo), uglavnom su 4 meta jer treba uzeti u obzir pauze, odnosno intenzitet treninga koji nije mnogo visok kada dižeš. Znači, to je meni 240 kalorija, plus 15min kardio i 10min istezanje što je otprilike još 100 kalorija. Retko doguram do 400, to baš mora da bude jak intenzitet.

onda sam ja imala visi intenzitet treninga. plus genetika koja mi jhe dala malo vecu misicnu masu nego sto prosecna zena ima. i plus kapacitet pluca koji sam imala.

Ja moje brkove pustam i volim🤣🤣🤣

Ja imam skoro 69 kila.
U novembru 2020 sexam se, jedva 62 kile.
A nosim i dalje istu garderobu.
Ponesto me steze, malo u ramenima, malo u guzi ali podnosljivo 🤣

Prilozi

• 20220315_131623.jpg
    20220315_131623.jpg
    112,4 KB · Pregleda: 35
ovo boldovano je isto i kod mene. ja sma uvek pisala ovde da te dijete od 1000 kalorija ne daju rezultate i da je bolje smanjiti uh, nego masti, jer su nam masti znacajnije za funkcionisanje, a masti dugo i uspesno mogu da zamenjuju uh, dok obrnuto bas i nije moguce. samo sto vecina (ne mislim na tebe) ne konta da treba jesti povrce, jer ima najmanje uh, a znacajno je iz raznih razloga. i onda s edesava da neka koja inace nema insulinsku rezistenciju drzi dijetu s amalo uh i posle ima problema, a jednostavno taj tip ishrane nije za takvu osobu.

dijetom do 1000-1200 kalorija samo usporis metabolizam, a kad jedes masti, proteine i vlakna, mozes da jedes u skladu koliko ti je potrebno, manje od onog sto jedes (zbog idjete), ali nema potrebe da se smanjuju kalorije do neke nenormalne granice koja je jedva za prezivljavanje.

a ja kao dete nisma htela da jedem slatkise, a uvek ih je bilo u kuci. sto je bilo neverovatno, pocela da ih jedem u 3 razredu osnovne.

donesu mi pakovanje kinder jaja, bilo ih je 6 u pakovanju, ja izvadim igracke, jaja ostavim. :lol:

ali pre cu s enavuci na belo brasno, nego na slatko....s tim da pod belim brasnom podrazumevam pizze, pohovano meso, somune, a ne kiflice i takav tip testa. plus krompir koji obozavam u svakom obliku.
Jao da...isto tako...krila sam i gurala sestri da ne vide da ne jedem, jer boze moj, kupili mi i ja sad necu da jedem, nezahvalno deriste. I dan danas slatko ne mora da postoji za mene.
A jesam navucena na belo brasno, ja volim testa, ako sama mesim.

Inace, ja u firmi i u mom okruzenju vazim za primer zene koja je pre 7 godina skinula kilazu sa 92 na 65 i nikad je nije vratila...i svi me pitaju kakooo, mnoge su smrsale, ali su se ugojile ponovo. pa naravno da jesu, kad su se vratile na stari nacin ishrane.
Ja sam ukapirala gde je problem, sela, iscitala, naucila i primenila.... I radi.
Dozvolim ja sebi sve, ali samo ponekad.

I da.. dijeta sa malo UH definitivno nije za ljude koji imaju normalnu insulinsku osetljvost. Ali oni imaju i manje problema sa kilazom generalno

Ja moje brkove pustam i volim???

Ja imam skoro 69 kila.
U novembru 2020 sexam se, jedva 62 kile.
A nosim i dalje istu garderobu.
Ponesto me steze, malo u ramenima, malo u guzi ali podnosljivo ?
:lol:
Tako je boki samo se sexaj :lol: :cmok2:

onda sam ja imala visi intenzitet treninga. plus genetika koja mi jhe dala malo vecu misicnu masu nego sto prosecna zena ima. i plus kapacitet pluca koji sam imala.
Super, blago tebi :)

Jao da...isto tako...krila sam i gurala sestri da ne vide da ne jedem, jer boze moj, kupili mi i ja sad necu da jedem, nezahvalno deriste. I dan danas slatko ne mora da postoji za mene.
A jesam navucena na belo brasno, ja volim testa, ako sama mesim.

Inace, ja u firmi i u mom okruzenju vazim za primer zene koja je pre 7 godina skinula kilazu sa 92 na 65 i nikad je nije vratila...i svi me pitaju kakooo, mnoge su smrsale, ali su se ugojile ponovo. pa naravno da jesu, kad su se vratile na stari nacin ishrane.
Ja sam ukapirala gde je problem, sela, iscitala, naucila i primenila.... I radi.
Dozvolim ja sebi sve, ali samo ponekad.

I da.. dijeta sa malo UH definitivno nije za ljude koji imaju normalnu insulinsku osetljvost. Ali oni imaju i manje problema sa kilazom generalno

znas kako ja kazem, nije problem u nama mi smo zdravi, bolesna je ishrana koju nam nude. a mi imamo dva izbora ili da ardimo na njivi da bismo savladali sve te uh ili da ih smanjimo na nama prihvatljiv nivo. to oni sa tzv. normalnom insulinskom osetljivoscu ne razumeju.

neko se kroz generacije prilagodio velikim kolicinama uh, neko nije.

i da, to sto domacica prica za 50. meni se desilo posle 30.
samo sam pocela da se gojim u smislu do tada sam mogla da pojedem vola kad god ni mrvu se nisam gojila
i onda krece ono klasicno lepljenje cim ne pazim
i tako evo stigla sam do 40. idalje nisam skontala da sam presla 30 :lol:

i da, to sto domacica prica za 50. meni se desilo posle 30.
samo sam pocela da se gojim u smislu do tada sam mogla da pojedem vola kad god ni mrvu se nisam gojila
i onda krece ono klasicno lepljenje cim ne pazim
i tako evo stigla sam do 40. idalje nisam skontala da sam presla 30 :lol:
Мени бака прошле године када ми је честитала рођендан, 35. рекла ”Ето, сада си средовечна.”:lol:
Ове године заборавила да ме зове. Добро је :lol::heart:

Мени бака прошле године када ми је честитала рођендан, 35. рекла ”Ето, сада си средовечна.”:lol:
Ове године заборавила да ме зове. Добро је :lol::heart:
Podseti me na moju tetku, koja se namrsti kad god joj pomenes godine, a ima 70 godina ....a koja je mojoj sestri rekla "Nisi ti bas tako mlada", kad je ona imala 25 godina :zcepanje:

promeni baterije :lol:

ja sam izdrzava dva dana pa sam onda opet kljoknula jedno vece, pa sam onda izdraza jedan dan pa sa sutradan kljoknula
dakle nista uradila nisam
Joj, meni je Dušan tu. To automatski znači mnogo više testa i kolača. A ja karakter nula. Ma kakva nula, minus. :rida:
Imam 1,5kg više nego u petak. To sada znači da do sledećeg petka moram da skinem 2,5kg, da ne iskoristim džokera u izazovu. Ne vredi šetnja, ne vredi konstantno kretanje, kada jedem stihijski.
Baš jutros mi Sava kaže "Nisi TAKO debela". I možda nisam, ali smo oboje konstatovali da bi bilo dobro da imam bar 5kg manje.

Joj, meni je Dušan tu. To automatski znači mnogo više testa i kolača. A ja karakter nula. Ma kakva nula, minus. :rida:
Imam 1,5kg više nego u petak. To sada znači da do sledećeg petka moram da skinem 2,5kg, da ne iskoristim džokera u izazovu. Ne vredi šetnja, ne vredi konstantno kretanje, kada jedem stihijski.
Baš jutros mi Sava kaže "Nisi TAKO debela". I možda nisam, ali smo oboje konstatovali da bi bilo dobro da imam bar 5kg manje.
Ko mene kad je hteo da pohvali, pa kaze, svidja mi se tvoja guza, bas je taman, mekana
.

Ja se izbecila, MEKANA????? 🤣🤣🤣🤣🤣

Zeneee,
Ko je jos na dijeti? Domacice, kako ide?

Ja da zaokruzim mesec dana rezima, iako je pravi presek prvog u mesecu, kad sam pocela ponovo sa treningom.
od 20.02 do danas 2 kg manje i 3 cm u struku.
To je ukupno 5 kg manje i 6 cm :eek: u struku ( od 02.02.)
Kukovi samo -2 cm ukupno ( to mi bas nije merodavno, nikad ne znam gde tacno da merim, a ja imam gradju pescanog sata, mrdnes malo i odmah 2 cm vise)
grudi -3 cm :mmmm:.

Uglavnom, napredak je tu. :maramica:

Prva sedmica je bila prilično loša kad pogledam. Nisam poštovala kalorijski unos, na poslu je bilo strašno, a obaveza nikad više. Nisam čak ni večeru još izbacila. Za sada sam na istom. Moja volja je tu da skinem tih 4 kg, ali sam jeboteh gladna stalno i nema pomaka, samo sam jela. Valjda će ebemmumater konačno toplije vreme da mi se manje traži jaka hrana i malo smanji apetit.
Mada kad vidim šta ona Stojmenov jede u toku dijete smuči mi se. Ona pojede više mesa za ručak nego nas troje ukupno.
Verujem da treba njoj mnogo na njenu težinu, ali to je ipak previše.
Suština je definitivno da samo treba jesti manje i umereno.
Ja nisam na pravoj dijeti, ali pokušavam da se vratim na režim od prošle godine, manje hrane, ranija i manja večera.

Back