Cru*
Veoma poznat
- Poruka
- 10.148
Isto tako i kod menena kraju krajeva vrv mnogi ljudi kod kojih zakidanje uh daje super rezultate, dok obicna dijeta sa uh ili ono cuveno probusi kasiku nema efekta u stavri imaju manje ili vise insulinsku rezistenciju. a moguce je da zbog toga onda bolje kroiste masti.
ja nisam isla na test opterecenja glukozom, ali primecujem da imam znake insulinske rezistencije, koji se povuku kada srezem uh. pa kad s eopet vratim na ishranu s auh mnogo bolje ih podnosim do izvesne granice.
Pricala sam kako dijete od 1000 - 1200 kalorija ne rade posao, iako ih strogo postujem.
Kad srezem UH na minimum, sve se dovede u red i svi znaci insulinske rezistencije nestanu...posle odredjenog vremema ih podnosim bolje, ali ako preteram ili krenem da se hranim "normalno" po kriterijumima vecine ljudi, opet sve krene ispocetka. O naglom gojenju da ne govorim (bez ikakvog preterivanja u kalorijama).
I kao dete nisam volela slatko, jer sam odmah posle mnogo i neprijatno gladna.
Ali beli lebac su mi gurali i uz makarone...boze kad se setim... jedi hleb, bices gladna...grozdje sa hlebom, leba sa hlebom

Moja majka tako jede i dan danas. I kad joj kazem da joj se psorijaza pogorsava od glutena, sva zapeni.
Poslusa me dva dana i sve ispocetka. Nema sanse da joj dokazem da mora da izbaci brze UH zbog sala na stomaku, koje joj je opasno za zdravlje, niti da na hleb i brasno zaboravi ako misli da smiri psorijazu