Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko, 80,90?
Ja bih bila premršava sa 70kg. Ni kada bih mogla, dotle ne bih išla.
Čak i kada sam imala 76 - 77kg Sava mi je govorio da sam mršava u licu, i da mi ne stoji. Bez obzira na to, ja bih volela tih 76, 77, a volela bih da dođem i do 75kg.
Ali ne bih mogla ovako kao @Cru* . Ne bih mogla u potpunosti da se odreknem onoga što volim. Jedino kada bi mi zdravlje bilo ozbiljno ugroženo.

Koliko, 80,90?
Čak i kada sam imala 76 - 77kg Sava mi je govorio da sam mršava u licu, i da mi ne stoji. Bez obzira na to, ja bih volela tih 76, 77, a volela bih da dođem i do 75kg.
Ali ne bih mogla ovako kao @Cru* . Ne bih mogla u potpunosti da se odreknem onoga što volim. Jedino kada bi mi zdravlje bilo ozbiljno ugroženo.
Sad tačno imam 91kg, i dr je rekao da je to tako zbog terapije, a naduvena sam sa groznim stomakom kao da sam pred porođaj. Užas, na porođaj sam išla jednom sa 55kg, a drugi put sa 64kg. Najteža sam u životu pre terapije bila sa 68 i to je onako, moja idealna je uvek bila kad sam prešla 30, 64kg, sve preko mi je stvaralo šlaufe one poviše kukova, stomak nisam imala, a zamisli me sad. Sve ovo ostalo trpim ali ovo čudo od stomaka baš teško.
Sve se nadam sad ću se kod dece malo više kretati pa i ovaj lek što doca kaže hoće da izazove anoreksiju što u mom slučaju nema šanse, valjda skinem neko kilo.
Slatko ne jedem, ne mesim ništa, hleb tek po nekad i opet džaba... debela je debela :mrgreen:

Ja sam samo jednom u životu imala 55kg, i izgledala sam kao kostur. Majka me bila oplakala, mislila je da bolujem od neke neizlečive bolesti. A ono bila samo hipertireoza.
Kao papagaj ponavljam, ali opet da napišem - vežbanje je zakon za fizički izgled. Ja nisam brže mršavila dok sam vežbala, ali sam daleko bolje izgledala. Noge su mi bile kao u tridesetogodišnjakinje. A sada opet balvani. :rida:

Ja sam samo jednom u životu imala 55kg, i izgledala sam kao kostur. Majka me bila oplakala, mislila je da bolujem od neke neizlečive bolesti. A ono bila samo hipertireoza.
Kao papagaj ponavljam, ali opet da napišem - vežbanje je zakon za fizički izgled. Ja nisam brže mršavila dok sam vežbala, ali sam daleko bolje izgledala. Noge su mi bile kao u tridesetogodišnjakinje. A sada opet balvani. :rida:
Meni su se stepenice pokazale kao najbolje, kad smo živele na 8 spratu, a lift nije bio uključen. Možeš misliti nekoliko puta gore dole. Svaka cura je mogla da mi pozavidi, a sad se jedva popnem ovih 16 stepenika :(

Koliko, 80,90?
Nikako da sednem za racunar danas.
Samo da me ne shvatite pogresno, nisam se ja odrekla u potpunosti onoga sto volim, zato kilaza ide gore dole. Ali ne previse, jer se pustim malo, pa prikocim.
Ja se generalno skidam sa testa, posebno slanih varijanti i bezim od brasna i skroba ali ne 100%
Ali ja volim mnogo stvari da jedem, osim slatkog.... na mom rezimu moze svasta lepo da se jede, nema jelovnika, ne broje se kalorije, sve je punomasno i ukusno..
Evo sad sam jela kineze u domacoj varijanti, samo bez pirinca.
Povrce, meso, pecirke, zacini, sos, ljuto....sve.
I svaki dan smisljam kako da budesto ukusnije i raznovrsnije.
Mozes da budes na mom rezimu i da jedes samo meso, zeleno povrce i salatu, ali to je previse rigorzono za mene.
Ja prvenstveno volim da jedem, da kuvam, i da uzivam u svakom zalogaju i ukusnoj hrani.
Najvise volim da mesim...ali to izbegavam cak i kad nisam na rezimu.
I bolje je da pojedem parce torte, nego parce hleba....slatko me ne zanima, osim voca.

Da ne davim, ne muci mene rezim,..mene zove burek iz pekare na cosku, minjina uskrsnja pogaca sa sirom i slicne djakonije.
Al ja se ne dam :lol:

:mrgreen:
FNtZe4DXoAodqfo

samo da se upisem-ne stizem nita jer mi je zavrsni radim ko konj
dan mi je npr 2.5 nedlje od pocetka, -3kg..ok sam ,jedem zaista dobro ali samo to sto smemm i samo u tri obroka.ako bas zakrizi u medjuremenu, u vreme uzina,. pojedem jedan stiropor ili tako nesto
slatko nista, preskocila sam jedno pet rodjendana junacki..i onda je dosao 8 mart, i jedan klijent mi doneo bajaderu..nisam je otovorila do 10 uvece, a onda sam je ubila pola
sutradan naravn pola kile vise-ostatak sam poklonila
ali ok, nema veze, nije ovo trka na sto metar nego bome maraton..kako god okrenes, najmanje sest meseci, a zaista dobro bi bilo godinu dana da se organizam ustabili na toj nekoj novoj tezini, da ne misli da smo u nekoj ozbiljnooj zivotnoj krizi:))
sad nazalost zbog posla nemam ni vremena ni snage za neko ozbiljnije aktivno bavljenje icim-odradim te vezbice od fizijatra par puta nedeljno i to je to

Moje veliko dete je sinoć došlo kući posle duže vremena, i obradovalo majku vagom. :mrgreen:
Meri telesni sastav, jer bez obzira što ne mogu da se nateram da vežbam, u kući me zovu "fitnes instruktorka". :rotf:
Jedva čekam da je stavim u funkciju.
Pogledajte prilog 1119269
Ја у последње време када не знам шта некоме за рођендан да купим, купим вагу :lol:
Па нек тумаче како хоће.

Moje veliko dete je sinoć došlo kući posle duže vremena, i obradovalo majku vagom. :mrgreen:
Meri telesni sastav, jer bez obzira što ne mogu da se nateram da vežbam, u kući me zovu "fitnes instruktorka". :rotf:
Jedva čekam da je stavim u funkciju.

I meni treba takva vaga, nikako da je kupim.
Samo te vage umeju da te bace u depresiju. pre par godina sam isla na pilates i aerobik u isto vreme...nisam bila na mom rezimu ishrane, bila zima i mrzelo me jos i to. Ali brojala sam kalorije. Kilaza je bila na nekih lepih, prilicno utegnutih 65 (visoka sam 170).

Elem, fitnes instruktorka resila da nas izmeri, i ispalo je da imam 31% masti u telu...sto znaci da sam gojazna. A samo 3 kg viska do moje idealne od 62.
NIkad vise nisam htela da stanem na tu vagu.

Doduse, opasna gojaznost je oko struka...tu ja sala nemam, samo butine i guza...ali ipak...

@koto To pola kile je zadrz.ana voda od UH... niko se nije ugojio toliko za jedan dan

Ne bih je ja kupila, imam neku Vox običnu, digitalnu, koja mi radi posao.
Ali, imam Šaomi fitnes narukvicu, i Mi aplikaciju na telefonu, a navodno, ova vaga može sa tim da se poveže.
A moja deca znaju da ja obožavam igračke na struju ili baterije, da imaju sto funkcija, i sto dugmića, i po mogućstvu, još i da svetle.
Tako da polako menjamo uloge. Nekada sam ja njima kupovala igračke, i volela da ih iznenadim, sada to oni rade meni.
Mesoreznica, pekarica, bežične slušalice, toster, vaga... Na sve su mi se oči zacaklile, a oni kažu da sam zahvalna za kupovinu poklona i pričanje viceva. Svakom poklonu se obradujem, i svaki vic mi je smešan.

Bravo za decu 💕💕💕

Inace, sutra cu da jedem pasulj za rucak, posle 3 nedelje. Nije mi bas zabranjen, ali je za izbegavanje.
I bas mu se radujem.
U utorak je sestri rodjendan, Ne planiram da prekrsim rezim, torta me ne zanima....jedina opasnost je neka vruca pogaca, ako bude mesila.
To se jede tek za Uskrs :D

I meni treba takva vaga, nikako da je kupim.
Samo te vage umeju da te bace u depresiju. pre par godina sam isla na pilates i aerobik u isto vreme...nisam bila na mom rezimu ishrane, bila zima i mrzelo me jos i to. Ali brojala sam kalorije. Kilaza je bila na nekih lepih, prilicno utegnutih 65 (visoka sam 170).

Elem, fitnes instruktorka resila da nas izmeri, i ispalo je da imam 31% masti u telu...sto znaci da sam gojazna. A samo 3 kg viska do moje idealne od 62.
NIkad vise nisam htela da stanem na tu vagu.

Doduse, opasna gojaznost je oko struka...tu ja sala nemam, samo butine i guza...ali ipak...

@koto To pola kile je zadrz.ana voda od UH... niko se nije ugojio toliko za jedan dan
slazem se, ali mi posle treba tri dana da tu vodu izbacim..
mism to sto kalorijski secer radi je jedno, a to kako moj organizam reaguje na njega je nesto sasvim drugo.

Ja socivo jedem samo kuvano posebno volim crveno. Moze i crno.Ali da znate da se svako socivo raspadne u kuvanju osim obicnog braon/zelenog (to je najbolje iz konzerve). Ubacujem ga i u salate, u mesavine sa tunjevinom i slicno.

Samo ga lepo operem, sipam mlaku vodu, stavim da se kuva, poklopljeno...kad provri, kuva oko minut iskljucim posolim, zacinim i ostavim na ringli.

Moze da se sprema slicno prebrancu, sa mnogo manje luka. Tako je lepo

Moze i kao pire, sa puterom, ili cime god volite

Situacija posle povrede nije strašna. Plus 1kg, ali s obzirom na to da nigde nisam izašla iz kuće skoro dva meseca, sasvim sam zadovoljna. Od onih 80.5 kg prošle zime, sada sam na 76 kg i bmi je zdrav.
Ponovo sam aktivirala fitness pal i počela sam da šetam i dolazim u kancelariju, pišem kalorije i vodim beleške o koracima i dnevnoj potrošnji.
Cilj mi je da do leta skinem još koji kg, stavila sam cilj 74 kg, ali realno ja hoću više, 72, da bih opet nosila onu crvenu haljinu kao prošlo leto.
Utešila sam se što sam se od pada tako malo ugojila, u novembru sam imala 75 kg, a sada sam ponovo počela da živim normalno.
Kada ti se dese neke strašne stvari, ne možeš da misliš o liniji, ali ovog puta sam imala sreće da se ne ugojim.

e ja ne umem da prvim socivo..misim nikad nisma probala..aj saveti

Lakse od pasulja ali tako...kao pasuljcic dodje...

Prvi nacin,
Crni luk dinstam na maslinovom ulju sporo, dodam sargarepu, beli luk i papriku, ubacim 2-3 prsta vode i malo pojacam vatru. Dodam origano, kurkumu i list lovora i sve skupa kuvam na srednjoj vatri.
Dodam bujon (ili vodu plus kocku) i flasu pasate kao i krompir na kockice, cekam da provri, spustim vatru i nakon desetak minuta sipam crveno socivo koje kuvam po uputstvu (obicno bude 20 minuta).
Pred kraj umesam sitno seckan persun i jos malo origana i kasiku maslinovog ulja.
Moze se podgrevati sutradan.
Treba da bude gusto, pa ili malo vode da se stavi ili 1/2 izblendati pa vratiti u serpu.

Drugi nacin i moj omiljeni.
Libanska corba od sociva.
Crni i beli luk (2 veca cena) dinstati lagano, dodati jedan manji krompir, naliti bujon (vodu plus kocku), kada provri smanjiti vatru i dodati kasicicu kumina (dodam i origano). Staviti socivo i skuvati prema uputstvu.
Kada se zavrsi kuvanje malo ohladiti i izblendati. Zaciniti po ukusu persunom i dodati kumin ako ukus nije jaci.
Po sluzenju iscediti malo limuna u tanjir.
Slaze se super sa lepinjicama (zavisno od rezima dijete sve vrste brasna dolaze u obzir), toplim humusom za ekstra proteine i svezom salatom bez zacina.
Moze se podgrevati sutradan.

Ostavicu jos jedan recept koji je zasitan i moze da menja obrok.

Ispeci dve crvene babure u rerni. Skinuti kozu i poprskati maslinovim uljem pa posoliti.
Staviti u blender i dodati dve sake seckanih oraha unapred tostiranih i cen belog luka.
Dodati alevu papriku ili cili sa kajenskim biberom i mrvom kumina (po receptu ide alepo mlevena paprika ali racunam da nije bas dostupna pa se moze zameniti, po mom misljenju).
Staviti sve u blender i izmiksati na krupnije.
Poprskati maslinovim uljem i posoliti po ukusu.
To je muhammara namaz poreklom iz Sirije, iz grada Alepa. Zasitan je zbilja i vrlo zdrav.

Stavlja se i melasa nara ali to nije neophodno pa se ne mora niko opterecivati ali moze se posuti narom, ko voli.
Ide super uz peceni batat (ne znam kako on stoji sa UH) ili mozda moze na meso da se stavi. Ukus je jaci pa vara mozak.

Danas 7500 koraka i 1800 kcal potrošnje. Mašala. Unos 1500. Nisam gladna, popila sam mnogo vode jer ovoliko nisam pešačila od decembra.
Uz to sve moje spratove peške, lift nije radio. Uz sve moje aktivnosti, i mentalne, biće ovo brzo obavljen posao.
Jedem šta volim. Ali gledam da ne jedem više uveče, kad dođem kući da jedem i to je to.
Moja filozofija meni i dalje radi, a drago mi je i da sam se pokrenula.
Svakog dana beležim fitness pal. Čim dođem s posla i jedem, upišem sve.
Zacrtala sam novi cilj. Da dočekam 50 godina sa normalnim BMI.

Back