Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ови моји на послу ненормално пију Колу. Као воду... А вода нам се вуче.
Донесем с времена на време кутију бананица или тако нешто, оде док кажеш пиксла. Прошли пут колега донео кантицу наполитанки- исто.
А када ми је друг донео јабуке из свог воћњака, па сам део попела горе у фирму, за јабуку се нико није ухватио.
Ја сада понесем себи воћку и у ово време када ми се приспава поједем.
tako i ja 10 godina vodu nisam ni okusio, samo gazirana gomna
posle kad sam prvi put u zivotu otisao na uz...vise to cola gomno u usta ne stavljam :(

a za padobrance... gde odem na slavu il neko slavlje gde iznose padobrance, kazu gostima preventivno, budite jako brzi jer ovaj ce sve da ih izede u roku od minuta :lol:

Ахаха... Ја и моји снови :lol:
Као, Домаћица и ја возимо неку торту преко границе да испоручимо. А пошто има неко специјално постоље које после враћамо, мора као ата карнет :lol:
И седнемо негде да се одморимо и једемо. На дијети смо :lol: и гледамо салате. Каже Домаћица: "Ја ћу омиљену салату- Плазму у млеку" и крене грохотом да се смеје :lol: :heart:

Nema :sad2:

Ja sam od sutra opet na dijeti!

Sl nedelje radim od kuce pa nisam htela da pocinjem detox
Nego cu od sl ponedeljka a do tada da probam da se obuzfam
Merila sam se juce jer sam morala l da izmerim, znaci ovoliko kg sam imala kada sam krenula na porodjaj!!
64
Moram kako znam i umem da dodjem do 56 makar, a onda i do 54

Ja do petka treba da skinem 1,5kg da bih u izazovu prošla u sledeći krug, a da ne iskoristim džokera. Jer jednom za ta 4 kruga merenja može da se iskoristi džoker, ako za dve nedelje nemaš 1kg manje.
A u stvari je lako mršaviti kg dvonedeljno, nego sam ja stoka. Vidim da mogu, i da mi ide, pa onda navalim da jedem. Kao siroče na daći, kaže se u mom kraju.
Kao što ti moraš da izmršaviš , tako ja moram da počnem da vežbam. Sva sam mekana i pihtijasta, to mi je gadnije nego što sam debela. A ne moguuuuu :rida:

Merila sam se juce jer sam morala l da izmerim, znaci ovoliko kg sam imala kada sam krenula na porodjaj!!
64
Koliko si visoka?
64 uopste nije mnogo kilograma za visinu od oko 170.

64
Ladno da se ne usvinjih zadnjih dva ti mjeseca, mogla sam biti mrsavija od tebe.
A u k:lol:

64
И ја сам отишла са 64 да се породим :)

Našla na Instagramu neku ženu koja je napravila izazov. Platiš 1500 dinara, dobiješ jelovnik koji koristiš dve nedelje, i da bi prošla u naredni krug na merenju (koje je takođe na dve nedelje) moraš da imaš 1kg manje. Onda dobiješ nov jelovnik, pa teraš dalje... I tako 8 krugova. Počela sam 31.1. A traje do 30.04.
Teoretski, mene bi to vratilo na kilažu koja mi prija, i sa kojom izgledam pristojno. I tada bih imala bar još 5kg viška, ali bolje 5, nego +13kg, sa koliko sam započela izazov, u odnosu na tu moju željenu kilažu.
Na stranu to što sam se ja pomirila da nikada više neću moći da imam 75kg. Biću srećna da 7 bude prvi broj na vagi, i da to održavam.

Mislim, ovo iz poslednjeg pasusa mi je bilo cilj, do kog sam i došla, i čak i uspela da se spustim na 76 zarez nešto. Ali je kratko trajalo, vratila sam se na oko 80, i nisam umela ni to da sačuvam. U nekom trenutku sam imala 93kg.
Svaka cast, da ne citiram oba posta :ok:

I samo da napomenem,. nije nemoguce samo tesko da se skine do te sedmice, a mozda i vise. Ja sam ti ziv primer.sa 92 na 68 za 6 meseci...pa posle i do 65..I od trad se krecem u rasponu od 71-64, u zavisnosti da li sam na rezimu ili nisam :roll:
Samo se drzi.
I kukaj, to je sasvim dozvoljeno i opravdano. I ja kukam. Stalno :lol:

Svaka cast, da ne citiram oba posta :ok:

I samo da napomenem,. nije nemoguce samo tesko da se skine do te sedmice, a mozda i vise. Ja sam ti ziv primer.sa 92 na 68 za 6 meseci...pa posle i do 65..I od trad se krecem u rasponu od 71-64, u zavisnosti da li sam na rezimu ili nisam :roll:
Samo se drzi.
I kukaj, to je sasvim dozvoljeno i opravdano. I ja kukam. Stalno :lol:
Meni je zaista nemoguće. Ja sam za 6 meseci skinula 12kg, i odmah za mesec dana vratila 3. I onda sam tih -10 krckala godinu dana. Svaki mesec +1kg, i evo me tu gde sam.:zroll:
Nisam karakter, ebiga. Ne volim da sam debela, a mnogo volim da jedem. Ta dva u mom slučaju ne funkcionišu nikako. Pa ili sam debela, ili sam željna hrane. Ne toliko ni gladna, koliko željna. U stvari, ne umem to ni da objasnim. Znam samo da mi nedostaje hrana, i da se mučim prilično.

Meni je zaista nemoguće. Ja sam za 6 meseci skinula 12kg, i odmah za mesec dana vratila 3. I onda sam tih -10 krckala godinu dana. Svaki mesec +1kg, i evo me tu gde sam.:zroll:
Nisam karakter, ebiga. Ne volim da sam debela, a mnogo volim da jedem. Ta dva u mom slučaju ne funkcionišu nikako. Pa ili sam debela, ili sam željna hrane. Ne toliko ni gladna, koliko željna. U stvari, ne umem to ni da objasnim. Znam samo da mi nedostaje hrana, i da se mučim prilično.
Ma razumem skroz.
Ja sam gurman, obozavam da jedem. Sve. Slatkise najmanje, ali obozavam testo, posebno kad sama mesim. Kaze mi neko, zaobidji pekaru...haha...
ja u pekari kupim jedno pecivo koje mi se ne svidja, kuci napravim dva pleha onoga koje mi se svidja... pa lepo, pa vruce.
I muku mucim sa zeljom za tim...sto ti kazes, nisam gladna...ali sto sam zeljnaaa...
A ja sam na LCHF rezimu uglavnom, tako da svi brzi UH ne dolaze u obzir, osim jednom u 2 meseca po malkice. Posebno psenicni proizvodi.

A ja dajem kamion cokolade za parce dobrog bureka sa sirom. Moze i prazan.

Nisam pojela palacinku godinu dana :mmmm:
Pogacu samo kad mesim za Bozic i Uskrs....i tako.
Lepo sam se letos drzala na 65-66 kg...meni je to taman, ja ne volim da sam mrsavija. Ne stoji mi, i tu se svi oko mene slazu.

Ugojila sam se 5 kg lezeci za vreme korone u oktobru...3 nedelje nisam nista jela osim dvopeka, hleba i pavlake.... samo sam to mogla.
I eto +5 dok kazes keks/hleb :roll:.

I tako...pokusala samo da probusim kasiku, a da zaobidjem moj rezim......zivela 2 meseca na 1200 kalorija i nista. Nije se maklo ni 1 kg...uz vezbanje kod kuce. NISTA

02.02. sam krennula na zumbu (70 kg) a 20tog na stroziji LCHF i evo za mesec dana (03.03.) skinula 4,5 kg

I uvek je najveca muka kako odrzati, a ne kako skinuti. A ja znam da moram da se drzim tog rezima zauvek, samo u blazoj varijanti, ako mislim da ne dobijem 10 kg za 3 meseca. ....ukljucim testa...i sve ode u PM.

E ti me u potpunosti razumeš. :cmok:
Za ovih 1200kcal su svi nutricionisti saglasni da je premalo. I verovatno si bila gladna? Ja ne mogu da budem gladna, ali ne smem ni da budem sita. To je ono što mi fali - da sednem i najedem se kao čovek.
Zato povremeno ja i iskočim iz koloseka. Dobijem napade gladi, tada jedem sve što mi padne pod ruku. Bez ikakvog reda. Slano, slatko, pa opet slano... Pa slatko...
Budem srećna kada me drži dva, tri dana. Ali kada zaređam danima tako, pa pridružim jedenje noću, onda budem u baš gadnom problemu.

E ti me u potpunosti razumeš. :cmok:
Za ovih 1200kcal su svi nutricionisti saglasni da je premalo. I verovatno si bila gladna? Ja ne mogu da budem gladna, ali ne smem ni da budem sita. To je ono što mi fali - da sednem i najedem se kao čovek.
Zato povremeno ja i iskočim iz koloseka. Dobijem napade gladi, tada jedem sve što mi padne pod ruku. Bez ikakvog reda. Slano, slatko, pa opet slano... Pa slatko...
Budem srećna kada me drži dva, tri dana. Ali kada zaređam danima tako, pa pridružim jedenje noću, onda budem u baš gadnom problemu.
Meni ti napadi gladi lice na nagle skokove insulina, plus psiholoski momenat hrane kao utehe.
Nije sve u glavi, mnogo je i u ugljenim hidratima. Nemam pojma kakav ti je nacin ishrane na toj dijeti, pa ne mogu da pricam.

Ali ako imas i granicnu insulinsku rezisteciju, kao ja, ako ne i kompletnu.... a lici mi na to, onda nije cudo sto se tako brzo gojis.
Ja dobijam napade gladi posle slatkog, posebno mi je voce na prazan stomak kriticno...pa krene slatko/testo, slano, slatko...sto vise jedem, vise mi se jede...i sav taj zacarani krug iz kog se tesko izlazi, a kilogrami rastu.

Nisam ja dzabe imala 92 kile, a sto dijeta i vezbi probala. I samo mi jedna radi posao (sa ili bez vezbanja)
Ali nikad ne smem da se vratim na staro, jer se i kg vracaju brzooo.

Моје скромно мишљење је да Домаћица воли храну, укус хране. Уопште ми не личи на жену која тиме попуњава неке емотивне рупе. Напротив, мислим да је једна од најстабилнјих особа овде.
Slazem se.
I ja volim da jedem. Obozavam. Sve

Zato i kazem da nije u glavi. Bar ne u tom smislu. Ali puno UH slanih ili slatkih, izaziva skokove insulina, koji obori secer u krvi naglo, dolazi signal do mozga... gladna, onda jedes jos, onda opet isto...i tako u krug. A dokle god je insulin u krvi, potrosnja masti je blokirana, jer je u toku skladistenje viska masti nastale od viska secera.
Plus UH blokiraju hormon leptin, poznatiji kao hormon sitosti, koji javlja da nam je dosta...i onda ne mozes da se zaustavis.

Igranka bez prestanka

Back