Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam pila sokove jednom i bilo je to zapravo pravo otkrovenje za mene. Nakon 3 dana sam se potpuno izduvala, piskila sve vreme, osećala se lagano kao pero. Plus, što sam razmišljala brže i bistrije , majke mi moje :lol:
Mislim da sam o tome i ovde pisala, meni je to bilo fascinatno. Doduše, nije baš dugo trajalo :malav:
Тако сам једне године отишла недељу дана раније на море да будем мало сама.
И живела на лубеници. Верујем да је највише до тога, али ми је пријала и самоћа, мој ритам без и најмањег компромиса, море, књига, шетња по плићаку, изласци и заласци сунца у тишини...
Као да сам се опет родила!

E, al kad neko dođe na 360.stranu I počne da bistri i tome da nema mrsavljenja bez fizicke aktivnosti, kako dijete nisu funkcionalne i treba promeniti ishranu i način života, meni tačno ne bude dobro :lol:
Posebno volim padobrance koji imaju 3 posta na temi, a sva tri su edukativne prirode :malav:

P. S. Boki, nisam mislila na tebe, ali jesi bila okidač :lol:

A и нормалне су те фазе. Када се угојимо, па скинемо...
Важно да се човек тргне и каже "Баста!"
Па како год да иде, иде.
Не разумем како се неко сети да има вишак тек када нагура 30 кг.
Зависи од грађе, висине и килаже, неко осети и 2, неко 5, неко 10... Али 20-30 да не осетиш. Па се изненадиш- не зезај.

Jesu normalne i ova tema je tema podrške kada shvatimo da je dosta i treba nam neko da razume, neko kome možemo malo i da kukamo itd.
Овде су неки као једна моја другарица која то не ради намерно али нема осећај, а друга јој замера... Често све три идемо на кафу. Ова прва је сладокусац без мере а ова друга вечито на дијети. И 100 х јој каже- хајдемо на кафу, ако ћеш слатко једи пре или након што се видимо, на дијети сам. И ова прва увек наручи нешто и још описује како је укусно, како јој прија непцима... Као да то намерно ради.
Када ми се дете у 5. основне убуцило, не претерано али довољно да се обрати пажња, нисам ни за себе уносила у кућу оно што он не треба да једе. Исто бих се солидарисала и са партнером па и колегом ако смо заједно 8 сати на послу. И онда дођу овде па каче оне слике које маме :(

E, al kad neko dođe na 360.stranu I počne da bistri i tome da nema mrsavljenja bez fizicke aktivnosti, kako dijete nisu funkcionalne i treba promeniti ishranu i način života, meni tačno ne bude dobro :lol:
Posebno volim padobrance koji imaju 3 posta na temi, a sva tri su edukativne prirode :malav:

P. S. Boki, nisam mislila na tebe, ali jesi bila okidač :lol:
Ma boli me dupence i da jesam 😁

e dakle, ajmo sve iz pocetka..dan prvi juce.
klimaks se smirio, nema vise ludovanja, dakle pravi trenutka da se vratim na moju normalnu kilazu.
bice to operacija od najmanje godinu dana, i moram izbaciti slatkise. dugo sam razmisljala kako cu, jer brate volim-ovisna sam najgrdje
u tom razmisljanju nabih jos +5.
i tako, odlucih da vise ne mislim, nego da ne jedem i videcemo il pokojnik il pukovnik.
drzite mi fige.

inace, kako mi je krenuto klimaks, tako negde zadnjih pet-šest godina, ugojila sam se 30 gore pomenutih kila..:()
i nije bilo tesko uopste na zimu dobijem 10, na prolece skinem 5.

Evo i mene. Sve super, kg idu u minus, sporo ali idu, i onda sinoć pojedem dva reda čokoladne oblande. :sad2: Ničim izazvana. Plus nekoliko kolača sa višnjama, a ja uopšte ne volim i ne jedem višnje. :zeek:
Ali nazvaćemo to trenutkom slabosti. Jutros ovsena kaša za doručak, već sam popila litar vode, idem kod mame na ručak, naručiću pileće belo na roštilju + zelena salata, jer danas je novi dan.
Padnem, ustanem, namestim krunu i nastavim dalje. Jer ja sam kraljica nesamokontrole.

Khm, khm... Onaj moj jedan dan se pretvorio u tri. :sad2: Znači, jedem k'o da sutra ne postoji, što bi rekla naša pesnikinja Mira Alečković.
Kako da se vratim na pravi put, kako? Očajna sam, stvarno. Više ne znam šta da probam, kako da se motivišem... Gladna sam, nervozna, troma, lenja... Ubiću se.
Htela sam da kupim neku haljinu, koja me malo zateže, da bih se trudila da ne zateže.
Ali sam odustala, jer nemam para da bacam, a ovako po sistemu korak napred, tri nazad, to će biti bačene pare.

Khm, khm... Onaj moj jedan dan se pretvorio u tri. :sad2: Znači, jedem k'o da sutra ne postoji, što bi rekla naša pesnikinja Mira Alečković.
Kako da se vratim na pravi put, kako? Očajna sam, stvarno. Više ne znam šta da probam, kako da se motivišem... Gladna sam, nervozna, troma, lenja... Ubiću se.
Htela sam da kupim neku haljinu, koja me malo zateže, da bih se trudila da ne zateže.
Ali sam odustala, jer nemam para da bacam, a ovako po sistemu korak napred, tri nazad, to će biti bačene pare.
Jao ja zamalo da kupim pantalone koje su me stegle😁 dal da kupim pa cu se stesati, al nisam htela da bacam pare

e dakle, ajmo sve iz pocetka..dan prvi juce.
klimaks se smirio, nema vise ludovanja, dakle pravi trenutka da se vratim na moju normalnu kilazu.
bice to operacija od najmanje godinu dana, i moram izbaciti slatkise. dugo sam razmisljala kako cu, jer brate volim-ovisna sam najgrdje
u tom razmisljanju nabih jos +5.
i tako, odlucih da vise ne mislim, nego da ne jedem i videcemo il pokojnik il pukovnik.
drzite mi fige.

inace, kako mi je krenuto klimaks, tako negde zadnjih pet-šest godina, ugojila sam se 30 gore pomenutih kila..:()
i nije bilo tesko uopste na zimu dobijem 10, na prolece skinem 5.
ja sam u periodu dok sam se borila za kali skinula kilograme
posleme pojela tuga
i onda kad je prestao adrenalin da radi, samo su poceli da se vracaju
a i ja sam imala neku potrebu da se opustim posle svog tog stresa
i tako sam dosla do da prodju praznici, ajde rodjendan je cerkinom decku tu cemo tortu, pa pauza, ajde jos moj rodjendan pa necu vise
i eto prosao rodjendan i sad sve ispocetka
a ja sam bez snage, bez motiva, bez energije, bez iskre koja moze da me pokrene
sestricu klinca treba da pricuvam jos danas, tad sve podredjujem njemu, a onda se spremam da napravim ritam podredjen samo meni
i do leta ne mogu da skinem sve kilograme koje hocu, ali bih volela da vratim svoj zivot sebi

Bile su ovo brutalne dve godine naravno da ljudi gube snagu i da pricaju kamoli motiv za nesto vise.
Nemoguce je da se sve rusi okolo, pandemije, krize, ratovi, medjusobne svadje, maske a da mi ostanemo motivisani.
Nije ovo "nezno prema sebi" vec istini za volju predugo traje da bi se entuzijazam odrzao.
Kada sam lezala grip pa herpes mesec i po dana te '02 nisam mogla da nastavim sa kosarkom. Tada sam se povukla kao dok se ne oporavim...i nikada se nisam vratila.
Izgubi covek snagu, Federer je mononukleozu lecio godinu dana, ako se secate...sada kovidi, vakcine, sedenje u cetiri zida, malo vazduha i ljudi...drzis se godinu dana pa popustis...treba vremena da se ljudi vrate i da ne bude bas veliki krs i lom okolo.
Ne treba da se gojimo nego razumem zasto se gojimo.

pa ja nemam snage vise sebe da mucim. kad osetim da mogu, krenem.kad ne mogu, ne mogu.
sad mi je ok, bez napora..normalno..nista se spektakularno ne desava posle pet dana, ali nisam pojela nista slatko..a to je velika pobeda za mene jer sam prethodnih mesec dana jela od 100gr na vise dnevno
trudim se da spavam, mene to muci-ne spavam, budem umorna, onda budem gladna..nabavila sam bromazepamcice od 3, pa kad vidim da je vrag odneo salu, ja popijem i mir bozji.
radim vezbe svaki dan-te od fizijatra. nekad je 10 min, nekad 45, ali se trudim da ne preskacem. to je vise zbog ledja jer i kad mne boli, ja sam gladna.
misim shvatili ste-sta god mi fali, ja sam gladna:))))))
cilj mi uopste nije neki nivo kila..nego samo da ne jedem slatko(belo brasno testo i sl-sve je to isto) najmanje godinu dana.

Ови моји на послу ненормално пију Колу. Као воду... А вода нам се вуче.
Донесем с времена на време кутију бананица или тако нешто, оде док кажеш пиксла. Прошли пут колега донео кантицу наполитанки- исто.
А када ми је друг донео јабуке из свог воћњака, па сам део попела горе у фирму, за јабуку се нико није ухватио.
Ја сада понесем себи воћку и у ово време када ми се приспава поједем.

a svaki dan nekom rodjendan..:) sve najgore, koleci, sendvicici, peciva, ludillooo
od svega danas sam se uvatila za kiselu vodu:)))))))
Хахаха... Ја се увек као неко сироче ухватим за помфрит или кифлице, јер то иначе избегавам и да правим и да купујем.

А мене ове недеље баш заређало... Јуче на неки рођендански ручак/ вечеру, вечерас на вечеру код сестре и зета, сутра на вечеру у град и у петак излазимо на клопу са пријатељима. :sad2:

Back