Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако отвориш врата док ти рада напа, само јој правећи промају смањујеш дејство и умјесто да она увуче већину паре, промајом је распршиш по стану.
Боље је оставити да аспиратор одради своје, па после отворити врата и прозоре да се додатно провјетри.

..hvala...znaci toliko se to oseca, sad sam menjala filter u aspiratoru, vise nece riba u moju kucu...a mislila sam da otvaranje vrata ima kontraefekat al dobo sad bi sta bi...

Juce sam bila dooobra, pojela tanjir corbe za dorucak, rucak upola manji nego obicno, vecera ponovo tanjir corbe...a setala ukupno 3 sata. Divan dan, topao, vocke procvetale, mirisu, mirisu narcisi, zumbuli i ljubicice, milina setati
Ali su me nocas bolela stopala i tetive oko clanaka, jutros sam ustala sva polomljena

Danas ustala u devet ali sam tek u 11 jela, sipala na tanjir upola manje nego sto obicno sipam, a + sipam dok nisam krenula na dijetu po 2 puta, nekad i treci put :rumenko: ( imala grilovano meso i pomfrit, salata mesavina zelene i lisca maslacka). I na polovini rucka sam bila sita... ali sam pojela sve, jer kao prvo " steta da se baci":D, ali ne zbog cene nego je tako ukusno bilo, a drugo plasila sam se da cu biti gladna i necu izdrzati da ne jedem ponovo posle sat-dva. I nije mi prijalo, jos uvek imam utisak da imam kamenje u stomaku. Gledam proslo je cetiri sata od rucka a nisam gladna uopste.
Pre podne sam oko 40 minuta setala, sad krecam na jos sat vremena
Na koliko dana se vi merite? Jutros kad sam ustala stomak mi " zalepljen za ledja", ne pamtim kad se desilo da jedem kao sinoc u pola sedam i vise ne to vece. I jutros stanem na vagu: 79 :D

...super Duso :ok:

...ja sam se merila neki dan kod komsinice kaze ima vagu, ali ne zna da li je tacna...a nema veze, vidim ja po sebi gde sam i sta sam...nije mi bitna vaga
koliko to sto udjem u nesto od odece ili ne udjem...to je meni uvek bila najbolja mera...nego eto sto bih da po nekad znam o kojoj se brojcici radi...:)

...ja ne budem gladna kad doruckujem po HI, najedem se lepo i posle ova dva obroka onako, lagano....

...rucala dana onaj jucerasnji rucak i uz to dodala malo ajvara...taman fino se najela...sta cu za veceru e to ne znam...imam neku tunjevinu, sto ne volim bas,
ali daj sta das...mozda to veceras i zelenu salatu, tek da obavim ono sto se mora....

Duuso, ja sam to "ukusno" prevazisla tako sto pravim neukusne obroke. Nije to namerno. Nego u ovoj hrono ishrani kad za večeru mozeš da jedeš samo belance, ribu i belo meso i belo povrće, a najčešće nemam ni vremene ni volje da se bavim pripremom toga, pa samo ispečem belance ili skuvama jaje pa odvojim žumance , a uvek imam u zamrzivaču filete oslića, pa to skuvam s nekim povrćem, ili napravim neku čorbu pa umešam belanca.... pa iako stavim nekih začina, to sve u svemu obično ne bude ništa naročito, tako da zadovoljim potrebu za jelom, a nemam želju da pojedem više toga.
A merim se svaki dan. Znam da ne treba, ali šta to može da smeta.

..drugarica se sprda...

- - - - - - - - - -

...ja kuvam corbu za veceru, pileca ledja tek da bude malo uskusnije, od mesa sa njih se niko nije najeo...pola praziluka i tikvicu iseckala i jos malo sipala
kuvanog paradajiza...malo ce to biti retko po mojoj proceni..al to je sto je..

Ona je mrtva ozbiljna, tvrdi da je tajming najvažniji i tako i jede sve po štoperici. Loodilo.

...znas kako, razmaci izmedju obroka treba da budu od 4-6h...idealno je 5 ipo...
...uzina kad moze da se jedne nesto slatko je od 16-18h zimi i leti valjda od 17-19h...tad moze da pojede
i malo cokolade kocku ili dve, a ne 100g....i samo crnu...

...znas kako, razmaci izmedju obroka treba da budu od 4-6h...idealno je 5 ipo...
...uzina kad moze da se jedne nesto slatko je od 16-18h zimi i leti valjda od 17-19h...tad moze da pojede
Pa ne znam, meni sva ta pravila ne zvuče uverljivo.... jer se ceo taj šou na kraju svede da ti zapravo unosiš manje kalorija nego pre, i vodiš računa o tome šta jedeš. A da mi neko govori "ujutru moraš zeleno, uveče crveno, a u podne žuto", i slične stvari, meni to opasno smrdi na pseudonauku...

E sad naravno, najbolja je ona dijeta koja daje rezultate i ne škodi zdravlju, pa kome to odgovara, alal mu dijeta. :lol:

A to je sada naucno dokazano netacnim...

Mukica :lol:

daj neki link

- - - - - - - - - -

Pa ne znam, meni sva ta pravila ne zvuče uverljivo.... jer se ceo taj šou na kraju svede da ti zapravo unosiš manje kalorija nego pre, i vodiš računa o tome šta jedeš. A da mi neko govori "ujutru moraš zeleno, uveče crveno, a u podne žuto", i slične stvari, meni to opasno smrdi na pseudonauku...

E sad naravno, najbolja je ona dijeta koja daje rezultate i ne škodi zdravlju, pa kome to odgovara, alal mu dijeta. :lol:

pa i jeste pseudonauka. citala malo o osnivacu tj. o njegovoj dijeti, za pola stvari stoji pretpostavlja se, veruje se i slino :)

Ma ima gomila gluposti, a najveće su te boje, koje za koji obrok. A suština jeste to što kažeš da se unosi manje kalorija nego pre. Izbace se slatkiši (Afro je objasnila kad sme i koliko, s tim što je to samo kad održavaš težinu, znači zauvek, dok u vreme restrikcije, dok se čisti organizam ili skidaju kilogrami, toga nema), izbaci se testo, i skrobne namirnice (to je po meni greota, nemoguće da su tako opasne) i voće (što mi je takodje malo susludo) i svede ti se ishrana na meso i povrće....
Te teorije o razmacima izmedju obroka... ne znam. Meni više logike ima ona sa više manjih obroka.

pet puta dnevno na po 3 sata

tri obroka i dve uzine, po mogucnosti vocne

to je ritam koji se dobije kada se skida tezina pod kontrolom lekara u zavodu za higijenu zdravlja, bgd

pridrzavam se koliko mogu, evo sad za uzinu solju tople bele kafe

...ova daje rezultate, a ima dobru stranu sto nikad nisi gladan...samo moras da
postujes pravila sta sa cim ne sme da se kobinuje i vremenski raznak...

...ustvari to nije dijeta, to je nacin ishrane..:ok:

- - - - - - - - - -

pet puta dnevno na po 3 sata

tri obroka i dve uzine, po mogucnosti vocne

to je ritam koji se dobije kada se skida tezina pod kontrolom lekara u zavodu za higijenu zdravlja, bgd

pridrzavam se koliko mogu, evo sad za uzinu solju tople bele kafe

...da za zdrave ljude koji nemaju probleme sa stirnom zlezdom recimo...
...probala sam da jedem na 3h i gojim se...malo je to vremena da bi moj usporeni metabolizam to
sagoreo i malo se organizam odmorio....

...ovo daje fino rezultate, jako mi se dopada, a bila sam bas skepticna...hbg svako ima pravo da pogresi...

...bice i ovde uzine, ali kad prodje 28 dana restrikcije, kad se organizam ocisti, interesantno je da se meni slatko
ni ne jede....da mi je neko rekao da ce se to ikad desiti ne bih mu verovala..ok nema niceg slatkog u kuci (cokolada,
keks) ali to me nije ranije sprecavalo da odem i kupim, jelo mi se...sada ne...:D

Ma ima gomila gluposti, a najveće su te boje, koje za koji obrok. A suština jeste to što kažeš da se unosi manje kalorija nego pre. Izbace se slatkiši (Afro je objasnila kad sme i koliko, s tim što je to samo kad održavaš težinu, znači zauvek, dok u vreme restrikcije, dok se čisti organizam ili skidaju kilogrami, toga nema), izbaci se testo, i skrobne namirnice (to je po meni greota, nemoguće da su tako opasne) i voće (što mi je takodje malo susludo) i svede ti se ishrana na meso i povrće....
Te teorije o razmacima izmedju obroka... ne znam. Meni više logike ima ona sa više manjih obroka.

...ali zasto ne dijeta smanjenih kalorija, ako smanjis na 1350...1500 cal a hodas 200cal vise gubices po 700 cal dnevno a jesces ukusno...koliko moze bez ukusa da se zivi i izdrzi:(

...inace i ja moram na dijetu, hocu da izgubim 3 - 5 kg...ali bas ne umem da se organizujem...

Meni je HI ok kao nečiji način da smrša ali mi kao nečiji način ishrane zvuči potpuno suludo, pogotovo sa tim no no voće momentom.
I ok, znam da može voće da se jede popodne, al ne može me niko ubediti da je to jedino ispravno.
No, svako od nas bira kako će da živi pa i kako će da se hrani, što je dobro meni ne mora biti dobro drugima i obrnuto.
Nisam isključiva, ali ja ne mogu da preživim dan na jabuci u 17h popodne, jer jaaaako volim da jedem voće ujutro i uveče i jbga :))))

Једна од добрих страна хроно исхране јесте баш то уоброчавање.
На ово ...87 који је спортиста може да преврне очима, називајући то застарјелим методама мршављења, али, ако се погледа прихологија дебелих људи, проблем је баш у неорганозованости.
Да дебео човјек може да се исконтролише, не би ни био дебео.
Прешавши на режим у којем му се говори када и шта да једе, он се осјећа као дијете које је сигурно у родитељској бризи. Смијеш слаткише, али само од пет до седан поподне. И онда емотивно лабилна особа трепти и трпи до пет. Да није режима стукла би можда три пута више од дозвољеног.

Једна од добрих страна хроно исхране јесте баш то уоброчавање.
На ово ...87 који је спортиста може да преврне очима, називајући то застарјелим методама мршављења, али, ако се погледа прихологија дебелих људи, проблем је баш у неорганозованости.
Да дебео човјек може да се исконтролише, не би ни био дебео.
Прешавши на режим у којем му се говори када и шта да једе, он се осјећа као дијете које је сигурно у родитељској бризи. Смијеш слаткише, али само од пет до седан поподне. И онда емотивно лабилна особа трепти и трпи до пет. Да није режима стукла би можда три пута више од дозвољеног.

...upravo...

..ja bas i nisam debela ako se poredim sa onima od 90-100 i vise kg...ali znam da sam na putu da budem cim se malo opstim, a narocito u zimskom periodu
kad mi je fizicka aktivnost skoro nikakva...leti je vec druga prica...ovo mi bas pase zbog toga sto me drzi pod kontrolim ili ja sama sebe tako drzim pod kontrolom,
onda necu nikako da zanemarim monenat dorucka....nisam doruckovala od skole...a sad svako jutro sednem i lepo se najedem i tek posle toga pijem kafu, sto je
takodje bitan momenat...svakako je zdravije nego ono sto sam pre radila sebi...

..do kad ce me ovo drzati ne znam, nije ni vazno, vazno je da mi sad prija i da ce kilogrami otici...ovi koji bi presli u jos da nisam na vreme reagovala...:)

]Ma ima gomila gluposti, a najveće su te boje, koje za koji obrok. [/B]A suština jeste to što kažeš da se unosi manje kalorija nego pre. Izbace se slatkiši (Afro je objasnila kad sme i koliko, s tim što je to samo kad održavaš težinu, znači zauvek, dok u vreme restrikcije, dok se čisti organizam ili skidaju kilogrami, toga nema), izbaci se testo, i skrobne namirnice (to je po meni greota, nemoguće da su tako opasne) i voće (što mi je takodje malo susludo) i svede ti se ishrana na meso i povrće....
Ja tek juce videh da se neko smeje sto opet pa neko drugi mesha boje:zcepanje:
Malo sam prostudirala ovu dijetu, ali to za boje sam nekako verovatno previdela, a mozda i namerno jer to ne moze da postoji.

Moj muz je stvarno oslabio deset kg sa ovom dijetom, ali to sa bojama nije igralo nikakvu ulogu, a nije se pridrzavao ni mnogih drugih
"pravila" jer mu ih ja nisam ni objasnila imajuci u vidu da to nikada ne bi ni prihvatio.
Drzao je ovu " dijetu" tri meseca , dopala mu se, drzace je i dalje, mada nema potrebe da vise slabi, cak bi bilo i nepozeljno pri cemu
ja mogu da kazem ( poznajem svog coveka) da je jeo mnogo vise nego sto je ikada u zivotu jeo, ali je on takav lik da mu beli hleb, testenine,
o kolacima i slatkisima i da ne govorim, jednostavno nista ne znaci. Njegova je slaba tacka krompir u svim mogucima varijacijama,
ali je i to izbacio pri cemu jednom nedeljno smaze i dva tri krompira, ali kod njega ovaj nacin shrane savrseno funkcionise,.
Inace je stvarno smeshno pricati o belim, zelenim, crvenim i roza pa na strafte namirnicama koje covek (ne) sme da unosi.

Poslednja izmena:
Ocajna sam. Juce mi je bio jeziv dan, jela sam kolko sam bila gladna i slatkise, i danas kilo vise. Ne znam, ali ovo je gore njega cekanje Godoa, ulazes napor 20 dana, a za jedan dan sve u pm.
За почетак раздвој УХ од осталог(протеини и мас').
Дакле оброци без 'леба, а кад су у питању УХ онда само УХ.
Једи воће уместо слаткиша, оно је савршено здраво и безбедно упркос што неки тутумраци тврде супротно... па примати имају шаке подешене баш за убирање воћа, еволуција је до коске на страни нас воћара.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back