Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..nista ne mesim jer mere nemam...ni one kao heljdine pite i kojesta sto moze po nekad...e ja bi se tog dana ubila od tog testa,
sta ce mi to..kad sam jedno beskarakterno bice kad su testa u pitanju, ne treba ni da ih imam u blizini...

E ja isto nemam mere, ukupno 6 savijacica sam pojela danas. Ali sam zato vecerala paradajz corbicu od povrca i mesa bez hleba.
Ni ja ne bih za sebe mesila, ili bih to radila jako retko, ali sta cu kad moj muz voli testo vise od icega. Bila su nekad vremena dok su deca bila kuci kad sam 7 dana nedeljno mesila nesto uvece. Sad to radim 1-2 nedeljno. Eto mesicu u petak ponovo savijacice, sin mi dolazi kuci i kad je cuo sta smo imali danas kaze " a meni neces da pravis? ". I sta cu, nije mi problem napraviti nego sto ja tad navalim ko pustena sa lanca
I kod mene je oko tri sata pocela sitna kisica ali sam ipak izasla da prosetam, nisam dugo, oko 45 minuta

Шта је толико чаробно у тамањењу чоколаде?

Разумем да одлазиш у посластичарницу на неке колаче са пуно воћа и шлага (:heart:) али ово ...:roll:
Kolaci sa slagom i vocem na jednoj strani - na drugoj cokolada ... biram cokoladu :D. Svaki put

A tebi jexy ne znam sta da kazem, ista sam, ja sam zadnji put pojela za kratko vreme 3 Milke od po 300 grama... i otekle mi noge, ruke, kapci pali preko ociju... otisla kod doktora, pomislio na reumatoidni artritis, poslao me da izvadim krv, srecom nije, sve ok... ali u urinu Ca oksalata puno. I kad sam izguglala ima ga puno u cokoladi tako da sam sebi rekla da moram da se kontrolisem a to mogu samo ako je ne vidim jer ne umem da uzmem samo kocku. Tu ti niko ne moze pomoci, jedino ti sama

E ja isto nemam mere, ukupno 6 savijacica sam pojela danas. Ali sam zato vecerala paradajz corbicu od povrca i mesa bez hleba.
Ni ja ne bih za sebe mesila, ili bih to radila jako retko, ali sta cu kad moj muz voli testo vise od icega. Bila su nekad vremena dok su deca bila kuci kad sam 7 dana nedeljno mesila nesto uvece. Sad to radim 1-2 nedeljno. Eto mesicu u petak ponovo savijacice, sin mi dolazi kuci i kad je cuo sta smo imali danas kaze " a meni neces da pravis? ". I sta cu, nije mi problem napraviti nego sto ja tad navalim ko pustena sa lanca
I kod mene je oko tri sata pocela sitna kisica ali sam ipak izasla da prosetam, nisam dugo, oko 45 minuta

...ja ne odoh nigde ali sam dogovorila sutra prepodnevnu setnju...
...druga je to stvar kad nisi sama..i ja sam tako svojevremeno naucila da razvlacim pitu sto moja majka nije nikad, iako je recimo dete sa sela...u vreme inflacije
deca su bila mala, a treba da jedu nesto i da ponesu u skolu i ja na posao...vikendom nikad nisam kupovala hleb,mesila sam redovno..godinama..e sad necu ni
sto mi se jede...tu i tamo povremeno napravim sebi (ovo dok nisam pocela sa HI) jednu palacinku u velikom tiganju, namazem sa dosta domaceg dzema od sljiva ili
kajsije..i to je to..da isprzim 5 pojela bih svih 5..da isprzim 10 ista stvar...nista jutro ne bi docekalo...eeeeeeeee...neces...kad ne umes ko svet..onda neces nikako...

...za Uskrs idem kod dece i onda cu verovatno nesto umesiti ali mi to nije tesko i raduje me jer se one uzele pa je normalno da ih necu odbiti..jos ono malo voli
da mesimo zajedno pa mi sve dodje i igra sa njom i radost...:)

Пијем кад сам жедан, једем кад сам гладан, остало је маркетинг да се направи промет произвођачима флашираних вода.
Да подржим цитат и упозорим вас на здравствени ризик од обливања водом.
http://www.vijesti.me/zivot/previse-vode-i-nije-zdravo-pijte-onoliko-koliko-ste-zedni-28778
http://www.jutarnji.hr/voda-opasna-...liko-stetno-po-zdravlje-to-moze-biti-/959019/
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2011&mm=07&nav_id=525361
http://metro-portal.hr/previse-vode-moze-skoditi/73191

Poslednja izmena:
Pa normalno da si bila pod stresom ako je dete bilo u bolnici, sad je nadam se sve OK pa ces i cokolade izbaciti, ne brini.
U pravu si, bas citam ovo za cokoladu:
"Unošenje čokolade podstiče stvaranje hormona serotonina odgovornog za osećanje sreće i zadovoljstva, a mozak istovremeno oslobađa endorfine koji deluju umirujuće i smanjuju osetljivost na bol."
Sigurno si, jexy na taj nacin pokusavala da se izboris sa stresom i brigom zbog deteta

Affro, znas kako kazu " svemu mogu da odolim - osim tom sto volim "... da ne volimo testa, slatkise ne bi bile na ovoj temi :D
Mada kad su deca u pitanju mora da se mesi i prave kolaci bez obzira na nasu liniju

U pravu si, bas citam ovo za cokoladu:
"Unošenje čokolade podstiče stvaranje hormona serotonina odgovornog za osećanje sreće i zadovoljstva, a mozak istovremeno oslobađa endorfine koji deluju umirujuće i smanjuju osetljivost na bol."
Sigurno si, jexy na taj nacin pokusavala da se izboris sa stresom i brigom zbog deteta

Affro, znas kako kazu " svemu mogu da odolim - osim tom sto volim "... da ne volimo testa, slatkise ne bi bile na ovoj temi :D
Mada kad su deca u pitanju mora da se mesi i prave kolaci bez obzira na nasu liniju

..e jeste to je istina za cokoladu, ja kad sam bila jako nesrecna i uplasena samo mi je cokolada pomagala...kratko, al u tim situacijama i ta kratka "sreca"
bude velika...proci ce je onda to...
...pa ja sam ovde da ne budem jos gora nego sada...kod mene to tako, zato visim na ovoj temi od kad je otvorena..prvo da smrsam,posle da odrzim postignuto,
onda vratim malo.pa opet da to skinem..i tako..:lol:
..naravno da cu da im ucinim po zelji to malo kad smo zajedno...to nema cenu:heart:

Ok, mozda preterah oko kilograma, al pojela sam za poslednjih 10 dana 6x300 gr, stotke na brojim
Jesam bila pod stresom, bila sam sa detetom u bolnici
Psiholog nije losa ideja

Nesto u redu nije

jexy, to je bilo na psihološkoj bazi sigurno. i ne bilo, kad sam videla fotke bolnice i sobe na FB, pa još malo dete i intervencija...
ja znam da bih verovatno slično reagovala jer sam isti tip.
Sada kad je sve prošlo i kad je sve ok, restrikcija, resetuj se i vrati u normalni mode postojanja :D

kaye pesmA: u nesto se udarati mora.
odnosno, kad je covek pod stresom, njemu TREBA endorfin , po svaku cenu. kako i kad se luci endorfin_ kad smo srecni, kad vodimo ljubav, kad se bavimo fiyickom aktivnoscu, ili kad jedemo..cokoladu.
u situacijama kad je covek ogranicen, nema ljubavi, nema vremena ili nacina da se bavi fiyickom aktivnoscu, yatvoren je i izolovan, okrece se onom sto mu je jedino dostupno, a to je hrana. naravano, ne svi, samo neki mi .
kazu da postoji kolicina samokontrole koju covek poseduje, i da mora stedljivo da je trosi. zato ono sto hocemo da promenimo, treba pretvarati u naviku. navika ne trazi napor, samo joj ime kaze. zato je lakse ne jesi uopste slatko,mnego ga jesi umereno, ne biti uopste u vezi, nego biti u losoj, itd
mene je ova zima ubila..previse rada, stresa, razniih skopitcanja, a premalo kretanja i naravno previse hrane. organizam mi je na ivici opstanka, i bogu hvala, sve se privodi kraju, te od vikenda krecem sa redovnom fizickom aktivnoscu sto je za mene presudno.
jexi, ja nisam nikad bila kod cika doce da mi kaze dijagnozu, jer znam da je imam..vezano za slatkise. ali znam sta pali, i to primenjujem povremeno. znas i ti , sigurna sam. kad je ti je previse tesko da primenjujes nesto, jednostavno pusti..jer ti dodani stres od nerviranja najmanje fali.
cim se povatas, bice sve ok.
treba biti dobar prema sebi. cesto imam osecaj da postavljamo previse visoke cilljeve, i onda se cudimo sto se sve rusi ko kula od karata.

...mlada je Jexi hvala Bogu resetovace se lako..samo kad je dete ok:heart:

...danas doruckovala, pa isla napolje da vidim nesto taman fino prosetala...vratila se kuci, tek tad pila prvu kafu, sprmila rucak i to bi bilo
to...sta sam kuvala ima tamo na temi o kuvanju, uglavnom pravi je HI rucak, bice za 2 dana sigurno, a mozda i za 3-i...
..za veceru nemam pojam sta cu ima do tad jos dosta vremena...

..e da juce sam se merila 69kg...kaze vaga, koliko je tacna ne znam..ali to je to...u farmerke malo lakes ulazim, osecam se lepse,
ovih 5 ce ici brze ili se ja to samo tako nadam...

Cao svima
Nema me par dana, nisam bas stizala da izlazim na forum, a kuci mi nije radio internet, Hund je iscupao kabl, i naravno nista niej radilo, ni wi fi
Juce je Genije povezao

Samo da izjavim za kameru da je ovo jadno, jadno :aha:
i dalje sve radim kako treba, nista slatko, nista przeno, masno, samo meso, voce, povrce, malo hleba, kuvano itd. i vaga me zaje.bava
:sad2:
ovo nije fer :besna:

..e pa eto znas onda o cemu pricam...nekad kad sam imala kuhinju sa velikim prozorom i totalno izolovanu u drugom delu kuce...nisam ni imala
utisak da se to toliko oseca...ovo je strasno...ribu cu jesti kad budem u prilici van kuce...

...gde ste dijetalci, zvacete pa nemate kad jel :lol:

....jutros doruckovala, pa izasla da prosetam i izvidim stanje na pijaci u kraju.....nesto malo pazarila i vratia se kuci za oko
45 minuta..tek tad popila prvu kafu..
...nesto malo radila po kuci i sad cekam rucak..ako ne bude kise odoh ponovo napolje...
...:)

..to u pocetku, posle se ustali...
..meni je malo vecera...rucak je ok...nista strasno...jako dobro je sto sam naucila ponovo da doruckujem...i sto ne letim prvo za dzezvu ili nes svejedno
cim oci otvorim...
...danas mi je 10.ti dan restrikcije, nisam nista slatko pojela za sve to vreme, ali nista...jedino stevijom zasladim kafu i to 2x1 u toku dana..

...mnogo sam ponosna na sebe zbog tog slatkog, jos ja ne jedem milke i napolitanke..sve uredno sam kupovala "zdrave" slatkise, ali dzaba,
ako kupim 300g to pojedem za dan....e sad neeeemaaaaaaaa...i eto moze se bez njih....

..samo da mi je da prodje rerstrikcija zbog voca...mada i bez njega mogu...sve mogu kad odlucim...

....ne staji mi na muku...ukljucila aspirator na najjace...otovrila sirom vrata od terase..sreca pa se
su vrata od terase u kuhinji...i tako...vecerala pa isla da perem kosu i da se tusiram...strasno:(
...nece vise to u moju kucu uci...a bas ih volim...svud gde peku peku u dubokom ulju...bzvz..
Ако отвориш врата док ти рада напа, само јој правећи промају смањујеш дејство и умјесто да она увуче већину паре, промајом је распршиш по стану.
Боље је оставити да аспиратор одради своје, па после отворити врата и прозоре да се додатно провјетри.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back