Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u mom slucaju osim estetski momenat je jedini koji je polozan diskusiji
osecam se ok, reyultati analize krvi su mi apsolutno odlicni, cak one dve svima bolne tacke holesterol i trigliceridi su na donjoj granici, seser ttakodje
ali iako mm nema primedaba na moj izgled, sta vise sad sam pravo otelotvorenje muskih percepcija yenstvenosti, (i kuk i sruk i sisa) mislim bar muskaraca koje ja znam da imaju takve stetske kriterijume, ja nisam zadovoljna sto mi struk nije 65 cm
i sve sto radim radim zbog sebe
da se ja osecam dobro

- - - - - - - - - -

posteno, o ydravlju ne raymislajm mnogo
jer da raymisljam
nikada ne bi bila u drustvu pusaca, jer sam tada pasivan pusac
nikada ne bi jela povrce i voce koje se kod nas kupuje
a o mesu i suhomesnatom da ne pricam...
ali
ja nisam iz te price.....

zdravlje mi je sigurno bitnije od kilograma
ali ako imam viska ne znaci da necu imati opterecenje zglobova manje kondicije zakrecene krvne sudove visok pritisak itd
a bolji izgovor ne postoji

Ti si u onoj manjini koja misli o zdravlju dok ga ima. :) Ja sam u onoj većini koja će misliti kada ga izgubi. :(

Znam ja da to što sam zdrava, osećam se sjajno, mogu volu rep da iščupam, imam 100 kg i tamanim sve što mi dođe pod ruku nije dobro. I to ne da nije dobro, nego je užasno. Ali to sam ja. Zdrav život, zdrava ishrana, umerenost...sve je to od mene daleko svetlosnu godinu.

Nemam šta ja da pričam o zdravlju, kada se bavim čime se bavim, i kada na +40C u hladu, u 12h ja na sred njive berem dinje. Jer mi od toga zavisi egzistencija. Kada mene ne bude, o egzistenciji će misliti oni koji ostanu. Ali trenutno, u ovoj situaciji, u ovoj državi, ja moram i da budem na suncu, i da podignem džak od 50 kg (iako ću najverovatnije morati da izvadim reproduktivne organe), i da se ispečem na suncu, i da pokisnem do gole kože...Jedino sam se hladnoće spasla. Tada ne izlazim iz kuće, samo jedem. :lol:

malo motivacije

1013319_567292316700618_194462632_n.jpg

Ja sam citavo leto jela salate, grilovane tikvice, patlidzan, blitvu...samu zelenjavu, sve sa min. kalorija, bila aktivna fizicki (dok me nije rame zezulo) i uredno dobijala na kilazi.
E, to ne da frustrira...nemam reci.
Stitna naravno, usporen metabolizam. I pored lekova nece da radi. Ustvari, ovih dana mi je kontrola, ne znam kako sad stvari stoje.
Pre mesec dana sam pustila rucnu, ako se debljam daj da bar jedem ono sto deblja. I jedem i slatko i testeninu. (male kolicine, da se razume, odusak...)
Ali ne dobijam vise na kilazi, cak ide dole...pa se nadam da je konacno pocela da radi...

Inace, isti princip sam koristila, idem sve do gornje granice (76kg u mom slucaju), i tu palim alarm i skidam kg...uvek je lakse skinuti manje, i dok se nisu "ustalile".
Merenje, odeca (ali bez elastina, pomeranja dugmadi i stalih varki:lol:), najbolji "kontrolor"...
Moguće da si baš takvom ishranom dovela metabolizam na nezavidan nivo.
Ako si u konstantnom deficitu sa kalorijama, on će se usporiti i čim pojedeš nešto obimnije organizam odmah skladišti.
Nakon mjesečak dana održavanja kalorija na nivou od oko 10-20% ispod onog potrebnog za održavanje trenutne kilaže, kažu da je potrebno razbiti monotoniu sa jednim periodom kvalitetne hrane ali malo jačeg unosa, i vratiti se posle na onaj deficit.
To pojačanje natjera metabolizam da živne.

Moguće da si baš takvom ishranom dovela metabolizam na nezavidan nivo.
Ako si u konstantnom deficitu sa kalorijama, on će se usporiti i čim pojedeš nešto obimnije organizam odmah skladišti.
Nakon mjesečak dana održavanja kalorija na nivou od oko 10-20% ispod onog potrebnog za održavanje trenutne kilaže, kažu da je potrebno razbiti monotoniu sa jednim periodom kvalitetne hrane ali malo jačeg unosa, i vratiti se posle na onaj deficit.
To pojačanje natjera metabolizam da živne.

Moguce, verovatno. Od silne zelje da sto pre skinem...uporim ga dodatno, izgleda.
Znam da nema mrsanja (ubrzavanja metabolizma) bez proteina, a ja ih ne volim nikako. I bas bas se teram da ih jedem.
Citam po onom sajtu, ima super ideja, malo i preterivanja za moj pojam, ali osnova je sasvim na mestu...
Nasla sam cokoladu sa steviom, meni je fina. Za krizne momente. :)
Drug mi je poklonio knjigu Ane Gifing Hrono ishrana. Slicno, ali ova mnogo vise dozvoljava ( i slatko, samo u odredjeno vreme)...i ima vise logike. I prakticnija je.
Mada, opet, svaki organizam je prica za sebe. Ranije kad sam skidala kg, najbolje se pokazao Dukan. I za skidanje i odrzavanje.
Ali sad mi se nesto ne da taj rezim...nisam disciplinovana u glavi. Tacnije nisam dovoljno motivisana da kazem-do tad i do tad, toliko kg manje.
Isto je i sa vezbanjem-setnje i vezbe za rame koje moram, to radim...ostalo-ne da mi se. :neutral:

Ovo je jako vazna informacija za zene koje drze dijetu sa malo ili nimalo ugljenih hidrata.
Nemojte da koristite nikakve zasladjivace. U tu grupu se racunaju i prirodni i neprirodni zasladjivaci bez kalorija i ugljenih hidrata.

Imala sam cudne reakcije i cudna stanja (slabost misica, umor, pospanost i generlno manjak energije) od zasladjivaca. Radi se o tome da mi je zasladjivac koji sam koristila (stevia) spustao secer u krvi i pritisak i time mi pravio prepreke u mom normalnom aktivnom zivotu. Istrazivala sam malo na tu temu i ustanovila da je to standardna reakcija.

Ovi zasladjivaci su odlicna alternativa za ljude sa dijabetesom, ali za ljude koji nemaju te probleme ovi zasladjivaci mogu da naprave probleme. Mozda nekom ti problemi ne zvuce nesto ozbiljno, ali ako ste zauzeti i vodite dinamican zivot ovo je itekako lose.

Ovo je jako vazna informacija za zene koje drze dijetu sa malo ili nimalo ugljenih hidrata.
Nemojte da koristite nikakve zasladjivace. U tu grupu se racunaju i prirodni i neprirodni zasladjivaci bez kalorija i ugljenih hidrata.

Imala sam cudne reakcije i cudna stanja (slabost misica, umor, pospanost i generlno manjak energije) od zasladjivaca. Radi se o tome da mi je zasladjivac koji sam koristila (stevia) spustao secer u krvi i pritisak i time mi pravio prepreke u mom normalnom aktivnom zivotu. Istrazivala sam malo na tu temu i ustanovila da je to standardna reakcija.

Ovi zasladjivaci su odlicna alternativa za ljude sa dijabetesom, ali za ljude koji nemaju te probleme ovi zasladjivaci mogu da naprave probleme. Mozda nekom ti problemi ne zvuce nesto ozbiljno, ali ako ste zauzeti i vodite dinamican zivot ovo je itekako lose.

nije to od zasladjivaca vec zbog manjka ugljenih hidrata gde organizam razlaze secere na monosaharide i disaharide, do glukoze maltose itd, a oni se koriste kao glavni izvor energije
kada organizam ne dobija dovoljni ugljenih hidrata (skrob laktoza saharaza itd) uzima masti kao izvor energije i prelazi u stanje ketoze, ali ne one kod dijabeticara, koje je stetno , nego one koji su nusprodukt nepotpune razgradnje masnih kiselina u jetri. Kad se ubrzano proizvode, nakupljaju se u krvi i nastaje stanje koje se zove ketoza. Telo ponovo ima izvor energije, nema vise potrebu za ugljenim hidratima pa je zaustavljeno stvaranje glukoze iz uh.

dok se telo neprilagodi potpuno, imas manje enrgije, logicno.
Zasladjivaci samo prolaze kroz probavni sistem, telo ih neapsorbuje, i ne koristi uopste.

nemojte da vezbate. nije zdravo.:( sto vise vezbate, postajete jaci i organizmu treba vise treninga. :(

posle ako prestanete, naebali ste.

- - - - - - - - - -

ja se sada kajem sto sam uopste ikada vezbala, jer ja sad to moram stalno. a sta cu kada ostarim da radim i kada vise ne budem mogla ovako. :(

- - - - - - - - - -

jos ako kao zensko imate ludu genetiku, pa ste jaci od prosecne zenske osobe...tek onda ste naebali. :rida:

Mene uvek zezne večera. Nikada ne znam šta bih tada smazala a budem baš gladna.

Šta vi njupate uveče?

Od pre 5 dana sam na redukovanoj ishrani i jutros 800g manje. Ne znam šta mi se dogodilo, samo mi je odjednom počeo smetati višak (koji me nije tangirao dobrih 6 meseci), pozdravih se sa grickama, razdelih napolitanke, čips, čokoladice iz šteka i prigrlih meso, povrće, voće i po jedno parče hleba od crnog brašna sa orasima dnevno. Ponovo krećem sa pilatesom (pauzirah dobra dva meseca), mada razmišljam da ga ukombinujem sa teretanom (traka, bicikl i ostale spravice).

Pročitah juče članak na Pan-sportu da je dizanje tegova bolje od trčanja. A od trčanja je mnogo korisnije brzo hodanje. Nervira me konstantno pregačenje između ljubitelja teretane i ljubitelja džoginga i biciklizma oko toga šta je korisnije. Kao što je nekada voće bilo obavezno u ishrani i jurili su nas po kući sa sokićima od jabuke i šargarepe a sada LCHF-ovci padnu u neOsvest kada im pomeneš š od šargarepe, tako i bodibilderi pljuju kardio treninge. A zaboravljaju da je prosečan vežbač neko ko ima višak kilograma i manjak slobodnog vremena i ne bavi se profesionalno vežbanjem već to radi iz zdravstvenih&estetskih razloga.

ja nemam tih problema, ja sam ljubimac i jednog i drugog. :lol: s tim je neka fora u vezi bodibildinga i misicne mase i kardia. mozda ima u tome istine, ali da se tako gubi misicna masa kroz kardio (trcanjem), ja ne bih imala misice uopste. :lol:

Ti si u onoj manjini koja misli o zdravlju dok ga ima. :) Ja sam u onoj većini koja će misliti kada ga izgubi. :(

Znam ja da to što sam zdrava, osećam se sjajno, mogu volu rep da iščupam, imam 100 kg i tamanim sve što mi dođe pod ruku nije dobro. I to ne da nije dobro, nego je užasno. Ali to sam ja. Zdrav život, zdrava ishrana, umerenost...sve je to od mene daleko svetlosnu godinu.

Nemam šta ja da pričam o zdravlju, kada se bavim čime se bavim, i kada na +40C u hladu, u 12h ja na sred njive berem dinje. Jer mi od toga zavisi egzistencija. Kada mene ne bude, o egzistenciji će misliti oni koji ostanu. Ali trenutno, u ovoj situaciji, u ovoj državi, ja moram i da budem na suncu, i da podignem džak od 50 kg (iako ću najverovatnije morati da izvadim reproduktivne organe), i da se ispečem na suncu, i da pokisnem do gole kože...Jedino sam se hladnoće spasla. Tada ne izlazim iz kuće, samo jedem. :lol:

zdravo.

mene smaraju ovi po teretani kada na svaki bol reaguju ko da im je pred glavu i onda mene u cudu gledaju sto ja ne reagujem na upale misica...ne pridajem tome znacaj.

nije to od zasladjivaca vec zbog manjka ugljenih hidrata gde organizam razlaze secere na monosaharide i disaharide, do glukoze maltose itd, a oni se koriste kao glavni izvor energije
kada organizam ne dobija dovoljni ugljenih hidrata (skrob laktoza saharaza itd) uzima masti kao izvor energije i prelazi u stanje ketoze, ali ne one kod dijabeticara, koje je stetno , nego one koji su nusprodukt nepotpune razgradnje masnih kiselina u jetri. Kad se ubrzano proizvode, nakupljaju se u krvi i nastaje stanje koje se zove ketoza. Telo ponovo ima izvor energije, nema vise potrebu za ugljenim hidratima pa je zaustavljeno stvaranje glukoze iz uh.

Zasladjivaci samo prolaze kroz probavni sistem, telo ih neapsorbuje, i ne koristi uopste.

da...neko sporije prelazi u rezim bez uh tjah teze ulazi u stanje ketoze.

sa tim sam se davno igrala i ja spadam u tu grupu ljudi koji tesko ulaze u ketozu, ali nisma imala ni jake reakcije vec vise kao iscrpljenost prvih 4-5 dana. kazu da se u ketozu ulazi u roku od 48 sati. ali ocigledno ne svi.

druga stvar sa zasladjivacima...negde sma citala da se nekada organizam istripuje da je zasladjivac secer i ponasa se u skladu sa tim. tako da neko na keto dijeti moze da pije zero colu, a neko ne. neko jednostavno od toga izadje iz ketoze i ode mast u propast.

Poslednja izmena:

sve sto si napisla je tacno, a za crveno boldovano - jedino sto su zasladjivaci kancerogeni

nemojte da vezbate. nije zdravo.:( sto vise vezbate, postajete jaci i organizmu treba vise treninga. :(

posle ako prestanete, naebali ste.

- - - - - - - - - -

ja se sada kajem sto sam uopste ikada vezbala, jer ja sad to moram stalno. a sta cu kada ostarim da radim i kada vise ne budem mogla ovako. :(

- - - - - - - - - -

jos ako kao zensko imate ludu genetiku, pa ste jaci od prosecne zenske osobe...tek onda ste naebali. :rida:

eh
u pravu si
ceo zivot sam bila "jaka" zbog sportova koje sam trenirala
i kako prestanem ugojim se i to je tako trajalo trajalo
a kada sam dobila prekid nerva u nozi :dash: izbi katastrofa
i sad kako treniram box, a jaki su treninzi, imam sve vise i vise enrgije, pa sam uvela jos dodatno trcanje jer ne znam sta cu sama sa sobom nekad
od energije
sad kako sam iscasila zglob ne znam sta cu :rida:

eh
u pravu si
ceo zivot sam bila "jaka" zbog sportova koje sam trenirala
i kako prestanem ugojim se i to je tako trajalo trajalo
a kada sam dobila prekid nerva u nozi :dash: izbi katastrofa
i sad kako treniram box, a jaki su treninzi, imam sve vise i vise enrgije, pa sam uvela jos dodatno trcanje jer ne znam sta cu sama sa sobom nekad
od energije
sad kako sam iscasila zglob ne znam sta cu :rida:

lepo ja kazem...naebes. ja pocela da naebavam kada sam shebala koleno i tad mi je postalo jasno koliko je grdna zivotna greska trenirati bilo sta, makar to bilo i rekreativno. pa se povratih. najcrnje je sto kada prestanes, rezultati nestanu i to baci u ocaj. znas sta i koliko mozes i cap, nema vise. ispadne bolje da nista ne radis, ne vezbas, samo neke lagane setnje cisto da se zadovolji potreba za kretanjem i cirkulacija i tako to. :(

a taj box, jel to rekreativno? gde to ima rekreativno. prijalo bi mi malo tepanja. :lol:

meni su rekli da zbog kolena nije pametno da vozim rolere npr. i ja slusam savet...racunam ako ga opet shebem, mozda to bude dozivotno i dozivotni prekid jacih aktivnosti, makar te aktivnosti bile teretana i trcanje. a sad si mi dala ideju box:zcepanje:...kako se toga nisam ranije setila, valjda sto ja volim tepanje koje ukljucuje i noge, al' nema veze...box, sjajan ideja. :zper:

imam tri sestre od tetke,kao rodjene su mi.sve tri su mi daleko,pa se vidjamo retko,ali smo na cetu nekoliko puta dnevno.sve tri kubure sa kilogramima.najmladja danas kaze da je od letos (znaci za nepunih 6 meseci) dobila 15kg i sad ce poceti da ih skida.
ja jednostavno ne mogu da verujem kako sebi neko moze to da dozvoli.ona je prosle godine jedva skinula sa hrono ishranom,bila je vitka i zgodna.
ja bas nisam mnogo takticna osoba i napala sam je zasto je to sebi dozvolila,kako nije na vreme stala...podzapale smo se i ona meni rece da je meni jedino vazno da sam zgodna.apsolutno netacno,meni je najvaznije da se osecam dobro i fizicki,a jos vaznije psihicki.veliki visak kilograma donosi stid,krivicu,kajanje,depresiju.pa onda stradaju zglobovi,srce,holesterol skace...
valjda je normalno da se merimo jednom nedeljno ili jednom mesecno.pa zadas sebi granicu preko koje neces ici i na kojjoj treba da ti zazvolni alarm.a i to ne bi trebalo da je vise od 3,4 kilograma od idealnog.takav visak nije problem skinuti.ali 15 kila :(
izvinjavam se ako neko pomisli da pametujem,al ovo me je danas bas pogodilo

Izvini smokvo, ali moram ti napisati.
Mislim da si malo preterala. Kapiram ja to sve sestre ste i otvorene jedne prema drugoj, ali mislim da baš od tebe nije trebala čuti tako nešto.
Najviše povredi kad ti najbliži i najmiliji tako nešto saopšte, jer niko često ne zna šta se u nama dešava i zašto dobijemo na težini... na kraju krajeva i ne treba nikoga to da tangira, ako me voliš voliš me i poštuješ i sa 90kg i sa 120kg i sa 150kg...
Ok, nije ni njena reakcija baš bila dobra - očigledno je povredilo to što si rekla pa je i ona rekla nešto da tebe povredi... Dok sam bila extremno debela nisam se stidela, niti osećala krivicu, ni kajanje - moje telo i moj život su moji... ali kapiram da osobe koje nisu sklone gojenju to baš ne mogu shvatiti tako :aha:
Kad te sastavi bolest ili neki drugi nedać, na kraju krajeva shvatiš da nešto tako minorno kao 15kg viška stvarno ne čini čoveka, niti je odlika njegove discipline uvek nužno... samo stanje uma...
Verujem da će ona to srediti, a nadam se da ćete se vas dve i pomiriti što pre ako već i niste :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back