Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam što te to čudi... poznato je da ako premalo jedeš + si fizički aktivna telo šteka za crne dane i uglavnom se goji. A ako tad spadaju kg onda su to uglavnom mišići ili voda, tako da telo bukvalno samo sebe jede...
Kad se jede pravilno i sve ali pomalo i često, e to je trik za uspešno skidanje kg...

Meni je takav rezim ishrane odgovarao godinama, i odrzavala sam kg u granicama normale...sam mi je organizam odbacio neke stvari (gazirano, cips, kroasane, meso...)
Imam i genetsku predispoziciju za "lenja creva", i vec 10 god. ima kako sam promenila navike...tako da nije do hrane.
Za godinu dana sam dobila oko 9kg (zna mi i u toku dana varirati 1-3kg), tacno otkako pijem lekove za stitnu.
Ovaj visak mi se nekako veze za to...i plus dokusurila me povreda ramena letos (tacnije upala tetive, kalcifikacija zgloba...), bukvalno mesec dana nepokretna ruka, strogo mirovanje, fizikalna...pa ne mogu vise da vezbam nista sto mi stvara opterecenje na rame.
Ali polako se iole vraca na svoje, pa cu, nadam se da se aktiviram opet...

dakleM
da mi je neko rekao da cu februara pored reke sretati ljude koji su raspalili rostilj
i da cu sa potpuno mokrom kosom, cak i neuvijonom u peskir ici na rucak kod sveki rekla bi mu da je lud
a bili juce tako
istina mm i a naobuceni u crne trenerke i crne jakne, one vetronepropusne, ja jos i neke kao pantalone koje pokrivaju stomak i deo nogu do kolena koje koriste kok bokseri ili bokseri uopste ya trening, dakle u stadijumu kljucanja ali namerno + Dona i Baja pa pored reke
I walked with MapMyWalk! Distance: 7.27mi, time: 02:37:15, pace: 21:38min/mi, speed: 2.77mi/h.
ovo nije bas tacno, jer smo se setili na pola puta da merimo
ni bryina bije ta, mnogo je veca dok hodamo ali smo nekoliko puta ceklai da se Dona i Baja okupaju ko u sred avgusta
lepo legnu u vodu i hlade se:eek:
prokljucali smo, umorili se, ali osecaj je odlican
pose se castila sa sarmom
ebala im kevu moja sveki, tim sarmama moze da osvoji Ameriku

kod mene situacija vrlo cudma
vaser vaga kaze ima gubitaka
mada nisam ja opsednuta brojem kg
cm nesto nisam se ni premerila, kad sam na nedelju dana radila cini mi se nista
a sa druge strane farmerice mi spadaju

daleeeeko je to od onoga sto hocu
ali
ne merim nista na grame
ne geldam da li ima ili nema uh, lipida i sl
jedem sve kao i do sada
samo mnogo manje
ne pijem kk
samo povremeno gutljaj dva:rumenko:
ne pijem sokove
samo sveze cedjen limun i narandzu
idem na anticelulit masaze
sto nema veze sa kg ali se ja bolje osecam

:kuvar5:

2qmgaz7.jpg

:jede:

Jaja, mlijeko, sjemenke, žitarice... to ništa?
Kako si ogranizovala jelovnik?
Spremaš li na pari povrće?

Od navedenog samo mleko i jogurt bez laktoze smem, ostalo ne.
Jelovnik je uglavnom voće i povrće, juče večerala malo lososa prženog na grillu.
Povrće uglavnom jedem sveže, ne kuvam ga. A i kad spremam nešto tipa pečurke, spremam ih u woku bez ulja.
Razmišljam se da uzmem kokosovo ulje, čujem da je dobro :aha:

Jelovnik je uglavnom voće i povrće, juče večerala malo lososa prženog na grillu.
Povrće uglavnom jedem sveže, ne kuvam ga. A i kad spremam nešto tipa pečurke, spremam ih u woku bez ulja.

Da li si probala ulje od semenki grozdja? Jako je lepo, nema ukus ni miris koji ti se moze pomesati sa hranom, a veoma je zdravo.

Jeste dobro ali je u cvrstom stanju i dosta mirise na kokos.
Imam ga u frizideru, po godinu dana ne mogu da potrosim 500gr jer se bas puno oseca specifican miris.
Od ulja sam najsklonija bundevinom, mislim da je veoma dobro, probaj ako nisi do sada...mozda ce ti se svideti...

Reci mi, sta su ti kazali vezano za zeleni caj, zitarice od celog zrna, kafu i med? Jel to sve izbaceno...ne znam zasto bi izbacili zitarice, sve nesto mislim i nikako da smislim razlog...

Jeste dobro ali je u cvrstom stanju i dosta mirise na kokos.
Imam ga u frizideru, po godinu dana ne mogu da potrosim 500gr jer se bas puno oseca specifican miris.
Od ulja sam najsklonija bundevinom, mislim da je veoma dobro, probaj ako nisi do sada...mozda ce ti se svideti...

Reci mi, sta su ti kazali vezano za zeleni caj, zitarice od celog zrna, kafu i med? Jel to sve izbaceno...ne znam zasto bi izbacili zitarice, sve nesto mislim i nikako da smislim razlog...

Bundevino je baš skupo ovde, pa ga zato nisam uzela, priznajem... a ja volim kokos meni ne smeta toliko, nekako daje orijentalan ukus svakom jelu :aha:
Zeleni čaj ja ne pijem ni ovako ni onako - povraćam od njega, isto tako kafu ne pijem.
Žitarice ne mogu zbog stomaka (manje više rak na debelom crevu, ali posle operacije na želudcu uopšte ne podnosim) a med jedem :aha: evo baš jutros sam ga malo preko voća stavila :aha:

Jasno:)

Zacudila sam se kada sam cula za jogurt bez laktoze i zitarice, rekoh, otkud to...kad ono, problem je druge vrste, shvatam.

Znam da su za debelo crevo najopasniji rostilj, crveno meso, slatkisi, slatka pica i preradjevine. Kafa mi je tu nezgodna jer neko kaze ovako a neko onako...ne znam sta da mislim o toj kafi uopste.

Jeste bundevino najskuplje ali rekoh, mozda je jeftinije u Austriji...ako volis kokos odlicno:ok:

Jasno:)

Zacudila sam se kada sam cula za jogurt bez laktoze i zitarice, rekoh, otkud to...kad ono, problem je druge vrste, shvatam.

Znam da su za debelo crevo najopasniji rostilj, crveno meso, slatkisi, slatka pica i preradjevine. Kafa mi je tu nezgodna jer neko kaze ovako a neko onako...ne znam sta da mislim o toj kafi uopste.

Jeste bundevino najskuplje ali rekoh, mozda je jeftinije u Austriji...ako volis kokos odlicno:ok:

Ma užas su cene :sad2:
Šteta je velika što je dan danas lakše čitaj jeftinije jesti smeće i kalorične stvari, nego povrće, voće itd. Pogotovo meni rekli da jedem sve bio hranu, ja ih oterala u pm :lol:
Volim kokos, ali treba se navići :aha: zato i jedem više sveže :ok:

Da, razumem te...BIO hrana jeste skuplja ali ja bih ti preporucila informacije o tome sta treba da bude BIO a sta bas i ne mora jer je i BIO industriija danas osetila novac.

Krompir, jabuke i spanac...to je vazna BIO hrana jer pomenute kategorije spadaju u najugrozenije zagadjenjem.

Limun, narandze, banane, mango, avokado...sve sto se ljusti zato sto ima debelu koru uopste ne moras da kupujes sa etiketom BIO.

Druga prevara je laneno seme. U prodavnicama zdrave hrane naplacuju skuplje unapred samleveno sto je greska jer je nestabilno.
Najrazumnije je kupiti celo zrno i smrviti ga bilo zubima bilo u avanu pre obroka ili tokom istog.

Treca prevara su ulja. Naplasili su nas maslinovim koje se toboz ne zagreva ne bi li kupovali susamovo, od kostica grozdja kao i sva rafinisana ulja.
Maslinovo ulje se moze zagrevati a da li je dobro mozes da proveris jednostavnim eksperimentom. Stavi u frizider maslinovo ulje i ono ce se stegnuti ako je kvalitetno.
Ukoliko je nekvalitetno, mesano sa sojinim i susamovim, ono ce ostati u tecnom stanju.
Vazno je da kupujes maslinovo ekstra devicansko u tamnoj, staklenoj boci. Isto vazi i za laneno a sasvim dobar, da ne kazem odlican izvor masti je obican puter.
Mozes slobodno da ga zagrevas, pripremas i prelivas hranu njime. Najbolje je koristiti vise izvora masnoce, recimo jedno fensi ulje (bundevino, kokosovo, laneno...), maslinovo i puter.

Ne znam kako se osecas povodom potaza, supa, corbi i obrok salata. Od necega moras da zivis a bojim se da su ti ishranu sveli na veliki rad.

Ma užas su cene :sad2:
Šteta je velika što je dan danas lakše čitaj jeftinije jesti smeće i kalorične stvari, nego povrće, voće itd. Pogotovo meni rekli da jedem sve bio hranu, ja ih oterala u pm :lol:
Volim kokos, ali treba se navići :aha: zato i jedem više sveže :ok:

billa, interspar, lidl kako oni stoje sa bio proizvodima i cenama istih? ne znam sta jos ima u austriji od tih velikih/vecih prodavnica.
nisam bas pratila na casu, kakvu si operaciju imala na zaludcu?

- - - - - - - - - -

ja bi se zanesvestila bez nekog UH (barem pirinac/krompir) :sad2:

crna ti...ovo samo proleti kroz organizam.

Baš to :aha: evo ručak se kuva :zaljubljena:

billa, interspar, lidl kako oni stoje sa bio proizvodima i cenama istih? ne znam sta jos ima u austriji od tih velikih/vecih prodavnica.
nisam bas pratila na casu, kakvu si operaciju imala na zaludcu?

Imala 29.5.2012 gastric bypass tj smanjenje želudca :aha:
Billa, Interspar, Hofer, Lidl, Zielpunkt... svugde isto njesra... bio baš košta svugde :sad2:

Baš to :aha: evo ručak se kuva :zaljubljena:

Imala 29.5.2012 gastric bypass tj smanjenje želudca :aha:
Billa, Interspar, Hofer, Lidl, Zielpunkt... svugde isto njesra... bio baš košta svugde :sad2:

zato ja voce i ne jedem cesto, nemam kada da ga jedem. za glavne obroke mi nije, za uzine mi isto nije. radije cu da jedem kiselo mleko ili malo mladog sira ili jogurt ako sam gladne, jer to ce me zasiti do sledeceg glavnog obroka. od voca mi vajde nam. nije da ga ne volim, ali jedem ga bas ako mi se jede i to obicno istripujem da mi se jede samo odredjena vrsta i nju uzmem i pojedem.

inace, u zadnje vreme nisma jela crveno meso samo piletinu, ribu, sir i ladno mi se jela cvekla. sinoc izrendam svezu cveklu ko salatu i pojedem, sto mi nije obicaj, i bilo mi bolje. izgleda da sam pocela da gubim gozdje. i danas cu isto. tako da ko ima problem sa gvozdjem (valjda je to u pitanju) sveza cvekla brzo pomogne. ne verujem da sam dresirana i da organizma sam prpoznaje hranu koja mu treba i salje mi signal. :lol:

Ja imam konstantan manjak gvožđa, a povremeno pijem kapi od koprive, jedem džigericu, cveklu.... sada u blenderu pravim onaj miks cvekle, jabuke, šargarepe, limuna i meda... takođe i kafu izbjegavam u blizini obroka i da dam krv, opet bih garant imala manjak gvodžđa :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back