Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
od jutros sam tri puta otvorila frizider da se javim kutiji jafa kolaca. Pogledam ih sa suzom u oku i zatvorim frizider. Nije da mi se jedu, ali cinjenica da sam sebi zabranila slatko samo mi je u oci udarila te ih gledam, pa gledam. Danas mi je dan D, posle danas ce mi biti lako.
Prosla me prva upala misica, veceras opet na pilates.

imam tri sestre od tetke,kao rodjene su mi.sve tri su mi daleko,pa se vidjamo retko,ali smo na cetu nekoliko puta dnevno.sve tri kubure sa kilogramima.najmladja danas kaze da je od letos (znaci za nepunih 6 meseci) dobila 15kg i sad ce poceti da ih skida.
ja jednostavno ne mogu da verujem kako sebi neko moze to da dozvoli.ona je prosle godine jedva skinula sa hrono ishranom,bila je vitka i zgodna.
ja bas nisam mnogo takticna osoba i napala sam je zasto je to sebi dozvolila,kako nije na vreme stala...podzapale smo se i ona meni rece da je meni jedino vazno da sam zgodna.apsolutno netacno,meni je najvaznije da se osecam dobro i fizicki,a jos vaznije psihicki.veliki visak kilograma donosi stid,krivicu,kajanje,depresiju.pa onda stradaju zglobovi,srce,holesterol skace...
valjda je normalno da se merimo jednom nedeljno ili jednom mesecno.pa zadas sebi granicu preko koje neces ici i na kojjoj treba da ti zazvolni alarm.a i to ne bi trebalo da je vise od 3,4 kilograma od idealnog.takav visak nije problem skinuti.ali 15 kila :(
izvinjavam se ako neko pomisli da pametujem,al ovo me je danas bas pogodilo

i imam pitanje za dive.koliko vremena treba da prodje od vezbanja do vecere(salata sa mladim sirom,ili belim mesom)?

Ja smokvo imam 15 kg više nego u ovo vreme prošle godine. :sad2: I kako tebi nije jasno kako neko to sebi dozvoli, tako meni nije jasno kako ljudi odolevaju hrani. Kako uopšte uspevaju da nemaju viškove, a vole da jedu. Ti sama za sebe pričaš da si gurman i da voliš masno i slasno, a jedeš prokelj. I kako tebi nisu jasni ovakvi kao ja, meni nisu jasni takvi kao ti. :)

imam tri sestre od tetke,kao rodjene su mi.sve tri su mi daleko,pa se vidjamo retko,ali smo na cetu nekoliko puta dnevno.sve tri kubure sa kilogramima.najmladja danas kaze da je od letos (znaci za nepunih 6 meseci) dobila 15kg i sad ce poceti da ih skida.
ja jednostavno ne mogu da verujem kako sebi neko moze to da dozvoli.ona je prosle godine jedva skinula sa hrono ishranom,bila je vitka i zgodna.
Некад било сад се помињало...
Бтв ако то ,,далеко" подразумева САД, Канаду, Аустралију... они кад се угоје од ГМО ђубрета и шећера који садржи сваки залогај тамо онда је и бог реко лаку ноћ.
ja bas nisam mnogo takticna osoba i napala sam je zasto je to sebi dozvolila,kako nije na vreme stala...podzapale smo se i ona meni rece da je meni jedino vazno da sam zgodna.apsolutno netacno,meni je najvaznije da se osecam dobro i fizicki,a jos vaznije psihicki.veliki visak kilograma donosi stid,krivicu,kajanje,depresiju.pa onda stradaju zglobovi,srce,holesterol skace...
valjda je normalno da se merimo jednom nedeljno ili jednom mesecno.pa zadas sebi granicu preko koje neces ici i na kojjoj treba da ti zazvolni alarm.a i to ne bi trebalo da je vise od 3,4 kilograma od idealnog.takav visak nije problem skinuti.ali 15 kila :(

i imam pitanje za dive.koliko vremena treba da prodje od vezbanja do vecere(salata sa mladim sirom,ili belim mesom)?
Уствари и у колико времена је последњи термин за вежбање да би се легло и заспало у неко крштено време, а не да се блеји ко сова целу ноћ?:think:

- - - - - - - - - -

Ja smokvo imam 15 kg više nego u ovo vreme prošle godine. :sad2: I kako tebi nije jasno kako neko to sebi dozvoli, tako meni nije jasno kako ljudi odolevaju hrani. Kako uopšte uspevaju da nemaju viškove, a vole da jedu. Ti sama za sebe pričaš da si gurman i da voliš masno i slasno, a jedeš prokelj. I kako tebi nisu jasni ovakvi kao ja, meni nisu jasni takvi kao ti. :)
Тебе урнишу слаткиши.

ma fora je sto ja jedem sve zivo i masno i slasno,ali se merim.pa kad vaga pokaze 3 kg vise,onda prelazim na brokoli i presnu cveklu i celer.
ne valjda ni svega se odricati,al ne valja ni nemati meru u jelu.znaci postoje dani za burek i postoje dani za brokoli i salatu od svezeg korenja

....Smoki ja sam se ugojila 15kg, a da nisam bila ni svesna, radila sam tad jako puno sati dnevno, stitna otisla dodjavola, a kako je to bilo za tih 6 meseci, sve malo po malo
prosto se naviknes na svoj "novi lik" pa sebi i ne izgledas toliko ugojeno....vagu doduse nisam imala, nemam je ni sad, ali da ne bese moje prijateljice koja je lekar i koja me
zna 25g ko zna sta bi bilo...ona me je alarmirala...poslala kod lekara, i tad ustanovismo da je u pitanju hipotireoza i taj usporeni metabolizam, a mnogo manje sam jela nego
sad...mada sam i sedela po 16h za stolom i kompom...nisam ni znala kad sam jela i sta sam jela, a kad nisam...
...i jesam ih jedva skinula, i odrzavala 3 g a onda su poceli da se vracaju, pa se sad borim da tome stnem na put....iako i dalje nemam vagu, odlicno vidim po odeci dokle sam
dosla....

...mozda ne bi bilo lose da sestra malo prekontrolise hormone, ne mora da znaci da se bas ugojila od preobilnih obroka....

...ja bih volela da mi je neko skrenuo paznju puno ranije, manje bih se mucila...

poznavaoce,jedna je u kanadi :)
meni vezbanje prestaje u 8,u pola devet vec veceram,ne znam da li je to prerano?ako cekam recimo devet,onda je to vec kasno .a nisam osoba koja ce da preskace veceru
Да си имала екстреман напор било би рано, овако је ОК.
Заправо ако једеш без последица(нпр мучнина) и због апетита, а не на силу, баш те брига, ферцераш без проблема..

dobro tebi je zbog bolesti.ona meni kaze,ja sam se tesila sve kao pa dobro ne stoje mi ovi kilogrami tako jako strasno,pa ima i debljih od mene....

- - - - - - - - - -

Да си имала екстреман напор било би рано, овако је ОК.
Заправо ако једеш без последица(нпр мучнина) и због апетита, а не на силу, баш те брига, ферцераш без проблема..

i ja se nadam,sad cemo videti sta dive preporucuje

dobro tebi je zbog bolesti.ona meni kaze,ja sam se tesila sve kao pa dobro ne stoje mi ovi kilogrami tako jako strasno,pa ima i debljih od mene....

- - - - - - - - - -

Пази ја сам двадесет година тренирао и играо кошарку за Бечејац, Академик из Србобрана и Детелинару, а моја жена одбојку за Војводину и после утакмице иде се у свлачионицу, туширање, облачење и клопа.
Преждеравали смо се ко прасићи, без последица!

- - - - - - - - - -

..moja majka je to radila, od svoje 48-me, kad je pocela da dobija na kilazi, i uvek trazile neku ekstremno debelu, pa pita, jesam ja ovolika..nisi...eee..dobro je,
i onda kad dodje kuci navali na sve sto goji...nikad u zivotu nije htela da se "muci" sa dijetama, al se zato danas i zadnjih 15 godina muci sa zglobovima,
visokim pritiskom, secerom i svim i svacim....hebiga ne moze ni tako...
...ja bi mogla da pojedem masno cebe, i soder s' plaze mogu da svarim a da nema nikakve tegobe, pa ne radim to....

ma fora je sto ja jedem sve zivo i masno i slasno,ali se merim.pa kad vaga pokaze 3 kg vise,onda prelazim na brokoli i presnu cveklu i celer.
ne valjda ni svega se odricati,al ne valja ni nemati meru u jelu.znaci postoje dani za burek i postoje dani za brokoli i salatu od svezeg korenja

Ja sam citavo leto jela salate, grilovane tikvice, patlidzan, blitvu...samu zelenjavu, sve sa min. kalorija, bila aktivna fizicki (dok me nije rame zezulo) i uredno dobijala na kilazi.
E, to ne da frustrira...nemam reci.
Stitna naravno, usporen metabolizam. I pored lekova nece da radi. Ustvari, ovih dana mi je kontrola, ne znam kako sad stvari stoje.
Pre mesec dana sam pustila rucnu, ako se debljam daj da bar jedem ono sto deblja. I jedem i slatko i testeninu. (male kolicine, da se razume, odusak...)
Ali ne dobijam vise na kilazi, cak ide dole...pa se nadam da je konacno pocela da radi...

Inace, isti princip sam koristila, idem sve do gornje granice (76kg u mom slucaju), i tu palim alarm i skidam kg...uvek je lakse skinuti manje, i dok se nisu "ustalile".
Merenje, odeca (ali bez elastina, pomeranja dugmadi i stalih varki:lol:), najbolji "kontrolor"...

Isto. Svako jutro se merim. Tako ne mozes da se zaneses i ne primetis.

A sto se tice problema kod odolevanja hrani- vec sam pisala. Cesto pravim kolace, torte, mesim peciva,... Ali, sebi jedno parce/ komad, sinu 2-3 a ostalo podelim. Zadovoljis zelju za ukusom a ne mozes da preteras.

onoliko koliko i je potrebno da stignes od mesta gde si vezbala, do kuce i napravis sebi salatu

ja sam juce i danas na onom detoxi tretmanu
jos sat i 15 min pa cu mocu da popijem cedjeno povrce i voce
nije mi nesto tesko pala, splasnula sam neopisivo, posto sam jako puno vezane vode imala, samo sad ne mogu da odcekam 10h..i osecaj je bas kao da si prociscen..onako lagano, samo sto ne poletis..
vidi nema cicka, jel se ona porodila?

kako? previse se opuste
ja sam skinula nekih dvadeset i vise kila pre mozda 6.7 godina
a upropastila sam se dijetom posle koje sam se i ugojila toliko

drugo
neko ima takav organizam da mu ne treba mnogo da radi na sebi, a nekome treba truda i rada
mnogo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back