Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam tri sestre od tetke,kao rodjene su mi.sve tri su mi daleko,pa se vidjamo retko,ali smo na cetu nekoliko puta dnevno.sve tri kubure sa kilogramima.najmladja danas kaze da je od letos (znaci za nepunih 6 meseci) dobila 15kg i sad ce poceti da ih skida.
ja jednostavno ne mogu da verujem kako sebi neko moze to da dozvoli.ona je prosle godine jedva skinula sa hrono ishranom,bila je vitka i zgodna.
ja bas nisam mnogo takticna osoba i napala sam je zasto je to sebi dozvolila,kako nije na vreme stala...podzapale smo se i ona meni rece da je meni jedino vazno da sam zgodna.apsolutno netacno,meni je najvaznije da se osecam dobro i fizicki,a jos vaznije psihicki.veliki visak kilograma donosi stid,krivicu,kajanje,depresiju.pa onda stradaju zglobovi,srce,holesterol skace...
valjda je normalno da se merimo jednom nedeljno ili jednom mesecno.pa zadas sebi granicu preko koje neces ici i na kojjoj treba da ti zazvolni alarm.a i to ne bi trebalo da je vise od 3,4 kilograma od idealnog.takav visak nije problem skinuti.ali 15 kila :(
izvinjavam se ako neko pomisli da pametujem,al ovo me je danas bas pogodilo

i imam pitanje za dive.koliko vremena treba da prodje od vezbanja do vecere(salata sa mladim sirom,ili belim mesom)?
Je li imala nekih problema u porodici, na poslu,...?
Moja mama je dugo imala svojih idealnih 56-58. Kako je banka otisla pod stecaj i ona ostala bez posla, tako je pocela nocu da jede i goji se. Sada ima 10-12 kg viska. Nije debela debela, ali bi mogla skinuti bar 7-8.
Neki ljudi se u nekom periodu malo pogube, zapuste, predaju... postane im bitnije uzivanje u ukusu nego zadovoljstvo sobom. A zapravo, ne treba robovati ni hrani ni ogledalu. Nego se usmeriti na zdravlje.

onoliko koliko i je potrebno da stignes od mesta gde si vezbala, do kuce i napravis sebi salatu

ja sam juce i danas na onom detoxi tretmanu
jos sat i 15 min pa cu mocu da popijem cedjeno povrce i voce
nije mi nesto tesko pala, splasnula sam neopisivo, posto sam jako puno vezane vode imala, samo sad ne mogu da odcekam 10h..i osecaj je bas kao da si prociscen..onako lagano, samo sto ne poletis..
vidi nema cicka, jel se ona porodila?

Jeste, u petak
Rodila Elenu

onoliko koliko i je potrebno da stignes od mesta gde si vezbala, do kuce i napravis sebi salatu

ja sam juce i danas na onom detoxi tretmanu
jos sat i 15 min pa cu mocu da popijem cedjeno povrce i voce
nije mi nesto tesko pala, splasnula sam neopisivo, posto sam jako puno vezane vode imala, samo sad ne mogu da odcekam 10h..i osecaj je bas kao da si prociscen..onako lagano, samo sto ne poletis..
vidi nema cicka, jel se ona porodila?

Mene uvek zezne večera. Nikada ne znam šta bih tada smazala a budem baš gladna.

Šta vi njupate uveče?

Od pre 5 dana sam na redukovanoj ishrani i jutros 800g manje. Ne znam šta mi se dogodilo, samo mi je odjednom počeo smetati višak (koji me nije tangirao dobrih 6 meseci), pozdravih se sa grickama, razdelih napolitanke, čips, čokoladice iz šteka i prigrlih meso, povrće, voće i po jedno parče hleba od crnog brašna sa orasima dnevno. Ponovo krećem sa pilatesom (pauzirah dobra dva meseca), mada razmišljam da ga ukombinujem sa teretanom (traka, bicikl i ostale spravice).

Pročitah juče članak na Pan-sportu da je dizanje tegova bolje od trčanja. A od trčanja je mnogo korisnije brzo hodanje. Nervira me konstantno pregačenje između ljubitelja teretane i ljubitelja džoginga i biciklizma oko toga šta je korisnije. Kao što je nekada voće bilo obavezno u ishrani i jurili su nas po kući sa sokićima od jabuke i šargarepe a sada LCHF-ovci padnu u neOsvest kada im pomeneš š od šargarepe, tako i bodibilderi pljuju kardio treninge. A zaboravljaju da je prosečan vežbač neko ko ima višak kilograma i manjak slobodnog vremena i ne bavi se profesionalno vežbanjem već to radi iz zdravstvenih&estetskih razloga.

Šta vi njupate uveče?

Od pre 5 dana sam na redukovanoj ishrani i jutros 800g manje. Ne znam šta mi se dogodilo, samo mi je odjednom počeo smetati višak (koji me nije tangirao dobrih 6 meseci), pozdravih se sa grickama, razdelih napolitanke, čips, čokoladice iz šteka i prigrlih meso, povrće, voće i po jedno parče hleba od crnog brašna sa orasima dnevno. Ponovo krećem sa pilatesom (pauzirah dobra dva meseca), mada razmišljam da ga ukombinujem sa teretanom (traka, bicikl i ostale spravice).

Pročitah juče članak na Pan-sportu da je dizanje tegova bolje od trčanja. A od trčanja je mnogo korisnije brzo hodanje. Nervira me konstantno pregačenje između ljubitelja teretane i ljubitelja džoginga i biciklizma oko toga šta je korisnije. Kao što je nekada voće bilo obavezno u ishrani i jurili su nas po kući sa sokićima od jabuke i šargarepe a sada LCHF-ovci padnu u neOsvest kada im pomeneš š od šargarepe, tako i bodibilderi pljuju kardio treninge. A zaboravljaju da je prosečan vežbač neko ko ima višak kilograma i manjak slobodnog vremena i ne bavi se profesionalno vežbanjem već to radi iz zdravstvenih&estetskih razloga.
ja jedem salate, kuvano povrce ili meso, ne jedem zajedno uvece nikad, nem pojma sto
i to je uvek posle treninga, budem bas iscrpljena

inace sto se tice teretane ne znam, znam da gledam krosfit, pre mog treninga su, klasicno teretana samo bez sprava, tegovi, nosece kugle, sklekovi, neke meni malo cudne vezbe
a kad dodje neko od njih na nas trening ne moze da ga odradi
pri tom, trcanje na otvorenom i na traci nikad nije isto, teretana ne moze da preznoji nikad koliko bilo koji drugi, dobar trening-sport
a bilderi imaju poseban rezim ishrane i vezbi i tu je snaga pre kondicije

ja jedem salate, kuvano povrce ili meso, ne jedem zajedno uvece nikad, nem pojma sto
i to je uvek posle treninga, budem bas iscrpljena

inace sto se tice teretane ne znam, znam da gledam krosfit, pre mog treninga su, klasicno teretana samo bez sprava, tegovi, nosece kugle, sklekovi, neke meni malo cudne vezbe
a kad dodje neko od njih na nas trening ne moze da ga odradi
pri tom, trcanje na otvorenom i na traci nikad nije isto, teretana ne moze da preznoji nikad koliko bilo koji drugi, dobar trening-sport
a bilderi imaju poseban rezim ishrane i vezbi i tu je snaga pre kondicije

Već sam pisala kako je prošla moja "idem u teretanu, dižem tegove" faza. Jedino za šta skidam kapu jesu čučnjevi sa opterećenjem. Guza bude čvrsta kao stena očas posla.

Znam da su bicikla i traka dušu dali za ljude sa viškom kilograma i da kod njih tegovi ne pomažu dok se višak ne istopi.

Šta vi njupate uveče?

njupanje uvece...pa kada pazim na ishranu onda sta god da dovatim gledam da bude u bas malim kolicinam. meso/sir + salata ako bas imam osecaj da bi mnogo pojela.
vecito pitanj...teretana/trcanje/bicikl/aerobik/i sve ostalo ... pa moja filozofija je da svako radi ono sto mu prija. meni npr prija trcanje, ali lagan tempo i pod uslovom da imam dobre patike. u osrednjim/losim patikama posle trcanja se osecam ocajno. isto meni licno je prija kada kombinujem par aktivnosti koje mi prijaju, napravim raspored kad sta i trudim se da se pridrzavam toga.
e sada bice interesantno videti kako ce to sve da izgleda kada dodje i drugo dete...

moj lanc paket :sad2:

jt8kmo.jpg

...ja volim sve to i kad god imam sve od povrca zbrzam to i uzivam...
...neki dan sam isekla ljubicasti luk, na sire koluove i okrenula ih na teflonu, uz to dva jaja umucena kao kajgana
u to ubacila malo nekog s.vrata...i divota, jedva sam savladala...a kg idu dole..

...u 7 sam vecerala, sad jednu bananu i do sutra do 10 nista...a ond opet u krug na 3h..

DAKLEm
Konacno nisu prayne price mija resenost da stanem na kraj (hvala bogu) jedinoj stvari koja me muci - kg
uhvatila sam se u kostac na svim poljima
istina nestrpljiva sam da za deset dana skinem ono sto godinu dana sam talozila ali to sam ja...sreca te je i mm resio da uradi isto pa ide mnogo lakse
sa druge strane svakog dana kuvam tri jela -za decu (i mene) za njeg (i mene:mrgreen:) i naravno za pse
on desetak dana mozda i vise ne jede przeno samo jedino i iskljucivo kuvano i evo danas pecenu ribu
uglavnom nesto sto nije ni supa ni corba, junetina sa svim mogucim povrcem bez zaprske
ja to mogu da pojedem, ali ako vec spremam recimo deci cufte radije pojedem iste:mrgreen: ili pilav recimo
samo sto pojedm dve tri viljuske
nem kk ustvari ponekad popijem gutlj, ali samo gutljaj i uzivam kao alkos kad se docepa rakije
a tako nekako i izgledam u tim renucima:mrgreen:
slatko ne jedem, povremeno dopustim sebi kocku cokolade, ali zaista kocku dve i to je to
ynam da nisam slika i prilika nekog ko jede ydravo i da ovo nije nacin skidanja kg
ali ipak deluje
ja sam antiprimer svega sto valja
ceznem da smrsam pa da mogu opet da pijem kk:mrgreen:
sa druge strane krenula sam i na tretmane kod kozmeticarke i to je jedan od motiva da smanjim hranu da bar ne dajem pare za dazabe
i tako
mm je vidno smrsao, nije to moogo u kg nekih 3, 4 ali to je sa face i malo sa stomaka pa se odmah vidi
ja nemam viskove na faci pa nije tako ocigledno
ali se osecam mnogo lakse, mnogo vise od ta 3 kg koliko vaser vaga kaze

e da i da dodam za tv
kolzinica je od septembra dod danas hrono ishranom smrsala 8 kg
istina gvozdje joj je 2 pa ce sad na inekcije istog
a bivsi kolega za to isto vreme skinuo 15 kg
ali bez klasicne dijete
samo prepolovio bukvalno sve sto je jeo i pio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back