Ja mislim da ne možemo svi da se ukalupimo u neke vrednosti od____ do_____. Nekom je prirodan visok holesterol (kao uni, iako jede sve ono što se preporučuje), nekom nizak pritisak i niska telesna temperatura. Ja sam godinama imala pritisak 90 sa 60 i to mi je bilo normalno. I onda sam u trudnoći imala 120 sa 80, pa se sestra tamo oduševila jer je idealan, a ja se zabrinula jer je bio visok. I uobičajena telesna temperatura mi je 35°C. Kažu, to ide s niskim pritiskom. I nikad me lekari nisu uzimali za ozbiljno kad mi je temperatura 37, a ja mrtva bolesna. I moja mama nikad nema povišenu temperaturu. Jednostavno nam organizam ne reaguje tako.
I mislim da je Afro u pravu, svo to trčanje po laboratorijama i kontrolisanje svega svaki čas, može samo da nas još više uplaši. Evo mm se osećao sasvim normalno. Nikakvih tegoba ni problema nije imao. Znao je da mu je pritisak malo povišen, ali nije se mnogo uzbudjivao. E onda kad ga je jedno veče izmerio i video da je preko 200, odmah se slošilo i njemu i meni. Sad lekovi, laboratorija, kardiolog, holesterol, trigliceridi.....A sad kad zna sve to ne može da pusti i da se pravi da je sve u redu.
Uglavnom, puno smo šetali danas. Brzim hodom. Jutros na pijacu, sat i 10 minuta. Popodne kod prijatelja na ručak, tamo i nazad peške, po 45 minuta.
Marryanne, ti si nam sada svima uzor. Jel imaš neki plan i program redukovane ishrene, ili po sopstvenom osećaju?
Dobro je ovo što Afro kaže, da ti cilj budu neke stare pantalone, ali meni je super i kad
obučeš neke koje si nosila kad si bila najdeblja, pa vidiš da u njih mogu da stanu dve ili tri ti.
Malo sam se raspričala.
To od vina