Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je otkriven na obicnoj analizi krvi koju mi dao dr da uradim kada sam imala upalu pluca. I moj dr opste prakse mi daje da uradim kompletnu krvnu sliku i urin otprilike jednom godisnje obicno kad se razbolim pa dodjem kod njega, pa on kao usput ajd i ovo da proverimo, plus mi ginekolog proverava krvnu sliku jednom godisnje jer pijem pilule za kontracepciju. Mada, mene moj holesterol uopste ne uzbudjuje :lol:

Meni je otkriven na obicnoj analizi krvi koju mi dao dr da uradim kada sam imala upalu pluca. I moj dr opste prakse mi daje da uradim kompletnu krvnu sliku i urin otprilike jednom godisnje obicno kad se razbolim pa dodjem kod njega, pa on kao usput ajd i ovo da proverimo, plus mi ginekolog proverava krvnu sliku jednom godisnje jer pijem pilule za kontracepciju. Mada, mene moj holesterol uopste ne uzbudjuje :lol:

Ne treba da te uzbudjuje,ali povedi racuna,premlada si za takve rezultate,ok i geni igraju bitnu ulogu,ali bas zato i treba da se kontrolises i pazis na ishranu..Videces kad dodjes "u godine" kao ja,pa ne znas gde ces :mrgreen:

Ja mislim da ne možemo svi da se ukalupimo u neke vrednosti od____ do_____. Nekom je prirodan visok holesterol (kao uni, iako jede sve ono što se preporučuje), nekom nizak pritisak i niska telesna temperatura. Ja sam godinama imala pritisak 90 sa 60 i to mi je bilo normalno. I onda sam u trudnoći imala 120 sa 80, pa se sestra tamo oduševila jer je idealan, a ja se zabrinula jer je bio visok. I uobičajena telesna temperatura mi je 35°C. Kažu, to ide s niskim pritiskom. I nikad me lekari nisu uzimali za ozbiljno kad mi je temperatura 37, a ja mrtva bolesna. I moja mama nikad nema povišenu temperaturu. Jednostavno nam organizam ne reaguje tako.
I mislim da je Afro u pravu, svo to trčanje po laboratorijama i kontrolisanje svega svaki čas, može samo da nas još više uplaši. Evo mm se osećao sasvim normalno. Nikakvih tegoba ni problema nije imao. Znao je da mu je pritisak malo povišen, ali nije se mnogo uzbudjivao. E onda kad ga je jedno veče izmerio i video da je preko 200, odmah se slošilo i njemu i meni. Sad lekovi, laboratorija, kardiolog, holesterol, trigliceridi.....A sad kad zna sve to ne može da pusti i da se pravi da je sve u redu.

Uglavnom, puno smo šetali danas. Brzim hodom. Jutros na pijacu, sat i 10 minuta. Popodne kod prijatelja na ručak, tamo i nazad peške, po 45 minuta.

Marryanne, ti si nam sada svima uzor. Jel imaš neki plan i program redukovane ishrene, ili po sopstvenom osećaju?
Dobro je ovo što Afro kaže, da ti cilj budu neke stare pantalone, ali meni je super i kad obučeš neke koje si nosila kad si bila najdeblja, pa vidiš da u njih mogu da stanu dve ili tri ti.
Malo sam se raspričala. To od vina ;)

...slazem se Bi, ja uvek imam taj 90/60 i kad mi skoci na 130-140 ja sam pred slogom...a nekom je to normalno stanje, prosto smo kao sto si rekal
razliciti....

...super ste prosetali, i bilo bi dobro kad bi ste mogli svaki dan bar jedan sat.:)
...i ja sam danas jedan sat posle rucka, bas mi je prialo, i ostala bih jos da mi se nisu obrazi smrzli, a to je opet moja muka sa klimaxom jer sam u
jednom momentu bila skroz mokra i za malo da nisam i jaknu skinula...kad se ta muka stisala, postalo mi je hladno po licu toliko da su me obrazi
pekli....jedva obrnuh cetvtri planirani krug i pravac kuca...
....kad bi me sve to jednom ostavilo na miru, nemam vise zivaca za to, predugo traje, celih sest godina:dash:

...danas doruckovala pola kocke mladog nemasnog sira, rucala pola porcije rucka koji je malo bolonjeze, malo pastasuta, a opet nesto trece,
ne mogu da pojedem koliko sam mogla i to mi je bas drago, ponosna sam na sebe kad ostane u tanjiru:lol:

...vecerala kao juce jaje i drugu polovinu one kocke sira....glad ne osecam.....

...e, da kad sam se vratila iz setnje klementina i kafa...eto to je danas:D

Ja mislim da ne možemo svi da se ukalupimo u neke vrednosti od____ do_____. Nekom je prirodan visok holesterol (kao uni, iako jede sve ono što se preporučuje), nekom nizak pritisak i niska telesna temperatura. Ja sam godinama imala pritisak 90 sa 60 i to mi je bilo normalno. I onda sam u trudnoći imala 120 sa 80, pa se sestra tamo oduševila jer je idealan, a ja se zabrinula jer je bio visok. I uobičajena telesna temperatura mi je 35°C. Kažu, to ide s niskim pritiskom. I nikad me lekari nisu uzimali za ozbiljno kad mi je temperatura 37, a ja mrtva bolesna. I moja mama nikad nema povišenu temperaturu. Jednostavno nam organizam ne reaguje tako.
I mislim da je Afro u pravu, svo to trčanje po laboratorijama i kontrolisanje svega svaki čas, može samo da nas još više uplaši. Evo mm se osećao sasvim normalno. Nikakvih tegoba ni problema nije imao. Znao je da mu je pritisak malo povišen, ali nije se mnogo uzbudjivao. E onda kad ga je jedno veče izmerio i video da je preko 200, odmah se slošilo i njemu i meni. Sad lekovi, laboratorija, kardiolog, holesterol, trigliceridi.....A sad kad zna sve to ne može da pusti i da se pravi da je sve u redu.

Uglavnom, puno smo šetali danas. Brzim hodom. Jutros na pijacu, sat i 10 minuta. Popodne kod prijatelja na ručak, tamo i nazad peške, po 45 minuta.

Marryanne, ti si nam sada svima uzor. Jel imaš neki plan i program redukovane ishrene, ili po sopstvenom osećaju?
Dobro je ovo što Afro kaže, da ti cilj budu neke stare pantalone, ali meni je super i kad obučeš neke koje si nosila kad si bila najdeblja, pa vidiš da u njih mogu da stanu dve ili tri ti.

...ovo zna da bude i opasno, pa se opustis, kao super mi je, sad i onda malo po malo povecas kolicinu hrane, i slatkisa i svega necega....

Hvala puno :D..Pila sam pre svakakva g...a,mislim da je i to doprinelo i poremecaju,i sve vecem "bujanju" :mrgreen: ..Onda mi je uslo u glavu da imam 35 god i da nemam svo vreme ovog sveta-majka mi je umrla u 38-oj od srca,otac u 55-oj od leukemije :(..Pa,nisam se rodila da jedem,nego da zivim! Veliku ulogu igra i stres,jbg,a ko ga danas nema?Sama sam redukovala ishranu,smanjila unos..ne kazem da ne jedem ovo ili ono,ali kad god mogu,izbegnem,krenula sam na plivanje+vezbe..Uglavnom,ide polako,ali sigurno i bespovratno dole..

...ovo zna da bude i opasno, pa se opustis, kao super mi je, sad i onda malo po malo povecas kolicinu hrane, i slatkisa i svega necega....

E, ovo je moja boljka...
Smrsam, opustim se...i tako u krug +/-5,6kg. :roll:
Ovih dana su mi cudne kombinacije hrane padale na pamet, i ispunjavala sam sebi zelje (sosevi, razna testa, medena pita), taman sto sam oslabila, mislim da sam vratila, nisam se vagala doduse, ali osetim po hlacama...i od sutra opet jutarnje vezbe. Pola sata, vise razgibavanja radi...i razbudjivanja...
Samo setnja, nista drugo vec mesec dana ne radim, i tacno se osecam zakrzljalo...

E, ovo je moja boljka...
Smrsam, opustim se...i tako u krug +/-5,6kg. :roll:
Ovih dana su mi cudne kombinacije hrane padale na pamet, i ispunjavala sam sebi zelje (sosevi, razna testa, medena pita), taman sto sam oslabila, mislim da sam vratila, nisam se vagala doduse, ali osetim po hlacama...i od sutra opet jutarnje vezbe. Pola sata, vise razgibavanja radi...i razbudjivanja...
Samo setnja, nista drugo vec mesec dana ne radim, i tacno se osecam zakrzljalo...

..pa jeste, jer mislis kao ajde malo zasluzila sam, pa jos i ovo, pa neka vidi kako mi je sve siroko...kad ono, caooo fina linijice, opet sve po starom...
..i trenerke su tacno ubica za svakog, sem naravno onih koji svakodnevno vezbaju...

...uh a sta ja da kazem koja ne radim uopste....uzas...

..pa jeste, jer mislis kao ajde malo zasluzila sam, pa jos i ovo, pa neka vidi kako mi je sve siroko...kad ono, caooo fina linijice, opet sve po starom...
..i trenerke su tacno ubica za svakog, sem naravno onih koji svakodnevno vezbaju...

...uh a sta ja da kazem koja ne radim uopste....uzas...

cuti tu..ti za dorucak pojedes pola kivija i kafu..
za razliku od nas koje se ubijamo od aktivnosti..al zato klopa :rumenko:

...nije pola nego ceo kivi:lol:

....e, ali sam ja po celi dan skoro svaki dan u 30kv, pa sto god da pojedem ne potrosi se, a vi bar
vezbate, narocito ti, imas mogucnost da vezbas kad god hoces i koliko hoces....eh, ne staji mi
na muku..:(

...i ja bi volela da mogu da jedem normalno, i da to potrosim kako treba, bolje bi se osecala sigurno.....

...nije pola nego ceo kivi:lol:

....e, ali sam ja po celi dan skoro svaki dan u 30kv, pa sto god da pojedem ne potrosi se, a vi bar
vezbate, narocito ti, imas mogucnost da vezbas kad god hoces i koliko hoces....eh, ne staji mi
na muku..:(

...i ja bi volela da mogu da jedem normalno, i da to potrosim kako treba, bolje bi se osecala sigurno.....

ma ja kod sebe gledam da sam najkrace..
to sto mogu kad i koliko okaci macku o rep..meni je tu radno mesto..za trening jedva uhvatim pola sata..
zato i gledam da bezim napolje i predjem makar 10km svaki dan..to mi je spas..
a kad uhvatim 20 ili 30km - mojoj sreci nema kraja..zato mi je juce bio vrh dan i zato me danas ono zezanje oko auta nije izbacilo iz takta..:andjeo::ogledalo::lb::srecna:

pa to je i zdravije...izgladnjivanje uz 0 fizicke aktivnosti je katastrofa. em ces da budes slab em mlohav :confused:
sad se setih price od pre neki dan, neka poznanica i njene dijete i rezimi ishrane :neutral: izgladnjuje se a vamo ne bi mrdnula debelu guzicu....i kao jao reko mi nutricionista da pijem puno americke kafe, jer je diuretik. i to sa zasladjivacem. ono...ne znas sta je bolje, da li sto se namerno isusuje ili sto se truje aspartamom, sejkovima, suplementima i slicnim glupostima. i onda kad nije na dijeti udri po picama, kineskoj fast fud hrani, kolacima, kafama iz starbucksa i slicno :neutral: ja joj rekoh ti si drago dete totalna budala, a i tvoja sestra koja ima jos goru dijetu. umesto sto gladujete dignite guzicetine sa stolice i optrcite bar tri kruga oko zgrade :neutral: a u celoj prici uplacuje teretanu i nikad ne ide....tuga, a devojka ima 22-3 godine. tupa glava koja nikakav savet ne prihvata, a izleda da im je i keva isti debil.

pa to je i zdravije...izgladnjivanje uz 0 fizicke aktivnosti je katastrofa. em ces da budes slab em mlohav :confused:
sad se setih price od pre neki dan, neka poznanica i njene dijete i rezimi ishrane :neutral: izgladnjuje se a vamo ne bi mrdnula debelu guzicu....i kao jao reko mi nutricionista da pijem puno americke kafe, jer je diuretik. i to sa zasladjivacem. ono...ne znas sta je bolje, da li sto se namerno isusuje ili sto se truje aspartamom, sejkovima, suplementima i slicnim glupostima. i onda kad nije na dijeti udri po picama, kineskoj fast fud hrani, kolacima, kafama iz starbucksa i slicno :neutral: ja joj rekoh ti si drago dete totalna budala, a i tvoja sestra koja ima jos goru dijetu. umesto sto gladujete dignite guzicetine sa stolice i optrcite bar tri kruga oko zgrade :neutral: a u celoj prici uplacuje teretanu i nikad ne ide....tuga, a devojka ima 22-3 godine. tupa glava koja nikakav savet ne prihvata, a izleda da im je i keva isti debil.

pa da to je onaj nutricionista koji ce posle da je preporuci kod svog muza onkologa :roll:
a i ona sa stavom da kad uplati ima utisak da je kao da je odradila..
ma to kad se americki mozak uljuljka u salo, prestane i da misli..

...ja se ne izgladnjujem, popijem ujutro veeeliku solju nes kafe, ali sa cistim mlekom 2.8mm...posle toga pojedem neku vocku koju imam,
par dana sam jela po pola kocke mladog sira nemasnog....rucam oko 14h normalno samo manje nego pre nedelju dana, kolicinski manje,
posle oko 17h popijem isto nes samo malo manju solju....a sta sam vecerala zadnjih dana vec sam pisala...

...izlazim iz kuce svaki dan, hodam gde god idem, nekad brze nekad sporije...od prvog cu na rekreaciju, udavih vise sa pricom, i nisam
gladna sto je najvaznije.....kad me uvece stigne glad, popijem solju jogurta...

NIsam na dijeti, ali pazim sta jedem...moram.

Em se jos lecim od praznika, em me zeza zeludac vec dva meseca.
Beli luk mi ocajno smeta (smrc), pa sam izbacila sva kuvana jela koja ga sadrze...ili kuvam bez njega,
smeta mi i crni, pa i njega izbegavam...aleva paprika i zaprska...o paprici, da ne govorim, to je od ranije....

Elem, dosla sam do zakljcka da mi ne smetaju jaja, meso (kad nije mnogo masno), bareno povrce, zitarice i kiseo kupus, salate bez sirceta, jogurt i sirevi. I cokolada...crna :zkez:

I to i jedem........... a jede mi se prebranac :rida:
Ovo je za rupu, al dosta sam kukala tamo

pa da to je onaj nutricionista koji ce posle da je preporuci kod svog muza onkologa :roll:
a i ona sa stavom da kad uplati ima utisak da je kao da je odradila..
ma to kad se americki mozak uljuljka u salo, prestane i da misli..
pa lenja gu.zica, jos uspavanija glava, logika cao mozak i rezultat - ona se stalno nesto izgladnjuje, kilograme resava kafom (ne znam da li joj je isti nutricionista objansio da tako moze jedino vodu a ne i salcinu da izbaci), a kad god naletim na nju kilaza joj ista ili u plusu....da li je moguce da posle svog vremena bas nista nije naucila :neutral:
ja joj kazem vezbaj - jao ne mogu, tesko mi :sad2: pa onda se izgladnjuj i nastavi da budes mlohava vreca, sta da ti kazem....da bar ne spomene to svaki put kad je vidim, ne bi mi smetalo....a ovako tupljenje i na kraju nista.

pa lenja gu.zica, jos uspavanija glava, logika cao mozak i rezultat - ona se stalno nesto izgladnjuje, kilograme resava kafom (ne znam da li joj je isti nutricionista objansio da tako moze jedino vodu a ne i salcinu da izbaci), a kad god naletim na nju kilaza joj ista ili u plusu....da li je moguce da posle svog vremena bas nista nije naucila :neutral:
ja joj kazem vezbaj - jao ne mogu, tesko mi :sad2: pa onda se izgladnjuj i nastavi da budes mlohava vreca, sta da ti kazem....da bar ne spomene to svaki put kad je vidim, ne bi mi smetalo....a ovako tupljenje i na kraju nista.

pa ti joj sledeci put kazi - jao sto si oslabila uopste te ne vidim..a ni ne cujem :lol:

Evo i mene. Imam 4-5 kg viska. Nisam debela ali hocu da budem zgodna :dash:
Nisam na dijeti,necu da gladujem. Moj problem su ugljeni hidrati ! Testa,slatkisi..mmmm. Vezbam3x nedeljno..3-4meseca . Malo me nervira sto nisam smrsala za to vreme,pa umesto da mi se stanje noge,one su ojacale ,tako da sad :butkice: mada nije po mom ukusu,heheh.
Od prosle nedelje,
pocela sam da jedem vise voca(najvise jabuka) i pijem vise jogurta. Dorucak mi je najjaci,a vecera najslabija ,jedem 100 gr.ugljenih hidrata max devno(100 gr hleba ili pirinca ili krompira..)odprilike.
.. merim se petkom pa bas da vidimo kako ce biti. I gledam sto vise da jedem proteina,sa malo ulja.
I ja mislim da svako treba da malo da isprati ,zapisuje sta i koliko jede,i vidi u cemu preteruje,pa na taj nacin redukuje kilazu. I treba uh,celicna volja ,dok sve to ne predje u naviku...

100 gr.hleba, pirinča, krompira ne može biti isto.
Pogledaj koliko koja namirnica ima u 100gr UH
I meri se u sirovom stanju.
i ne zaboravi da i voće sadrži šećer..:ok:
Navijamo za tebe:heart:
HVALA:z;:

Ma znam ja da se to meri u UH jedinicama,samo me mrzi da se i sa tim opterecujem. 100 gr i vozii i to mi je dosta. Ranije sam brojala kalorije,pa odprilike znam i sta je koliko kaloricno. U sustini ako je zdravo i umereno,ne mozemo pogresiti. A kad je voce u pitanju,znam da su banane i groždje(u sustini sve sto je slatko) nesto sto treba izbegavati. zato su mi na prvom mestu jabukee!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back