Почиње "стриптиз" Томислава Николића!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toma hoće da tuži državu zbog mandata
Subota, 14. mart 2009. 09:13

Srpska napredna stranka(SNS) mogla bi uskoro da podnese tužbu protiv države pred Sudom za ljudska prava u Strazburu, zbog oduzimanja 580 odborničkih mandata u skupštinama opština, najavio je lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

Nikolić je za ”Večernje novosti” rekao da će njegova stranka ipak iskoristiti sve pravne mogućnosti u Srbiji, pre nego što se obrati međunarodnim arbitrima.

On je rekao da su pred domaćim sudovima odbornici SNS podneli mnogo tužbi, ali da su troškovi ogromni i da stranka nema novca da ih finansira.

"Mislim da je slučaj naših odbornika zreo da se nađe i pred Sudom za ljudska prava u Strazburu. Ranije sam poštovao princip da država ne sme da se tuži, čak i onda kada nas je Milošević pokrao na Kosovu uzevši nam 50 mandata, ali je sada druga situacija", kazao je Nikolić.

On je dodao da aktuelna vlast mora da prihvati evropske vrednosti po kojima su poslanici i odbornici vlasnici mandata.

Nakon rascepa Srpske radikalne stranke, novoosnovani naprednjaci zadržali su 33 od 613 mesta u lokalnim skupštinama. Na izborima 11.
maja prošle godine SRS je osvojila ukupno 1.586 odbornika.

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=127793

Томо где је дно ???
Још увек путујеш ???

Нису "повратили", то су мандати које је СРС освојила на локалним изборима и успела да задржи упркос покушајима крађе ...

Нема ту ничега сумњивог, Закон о локалним изборима је прецизан ...
А и оставке нису "затурене" ...

И за твоју информацију,
највећи број мандата није ни дошао до Суда ...
Све је било јасно, активиране су оставке и Административни одбори у Скупштинама општина су морали да поступе по Закону и Пословнику о раду ...
За разлику од Републичке Скупштине где Председник Административног Одбора представник ДС-а измишља све могуће и немогуће начине да задржи Томиним издајницима и потенцијалним коалиционим партнерима украдене мандате ...

Дакле, све је јасно !!!
Дапаче, "транспарентно" !!!!

Нису "повратили", то су мандати које је СРС освојила на локалним изборима и успела да задржи упркос покушајима крађе ...

Нема ту ничега сумњивог, Закон о локалним изборима је прецизан ...
А и оставке нису "затурене" ...

И за твоју информацију,
највећи број мандата није ни дошао до Суда ...

Jedno vreme nisu raspolagali tim mandatima, tako da su ih ipak povratili. Što odlukama suda, što lokalnih skupština.
Samo podsećam kako sudovi rade svoj posao iako ih nazivate "tadićevim" kad vam ne odgovara.
Kad vam odgovara presuda onda ćutite i konstatujete kako je to u skladu sa zakonom.
Dva aršina:super:

Где сад нађе да "Jedno vreme nisu raspolagali tim mandatima" ???

СРС је увек располагала мандатима, од званичних резултата Локалних избора ...
Само су неки, по узору на Тому, покушали да узурпирају нешто што им ни по ком основу не припада ...
Пробали да украду, па не може ...
И Тома ће пре или касније тако проћи ...

"Брзо гомно врх нема !!!"

Оног тренутка кад Тадићи процени да се Тома недовољно не ангажује на деструкцији опозиције, слатко ћемо се смејати и ја и ти ...:super:

Pa prekinuli ste opstrukciju da bi se usvojio budžet, mora nešto i da dobijete.
Sitno, doduše:D

Прекинута је опструкција - иначе потпуно легалан инструменат парламентарне борбе опозиције - у тренутку када би неусвајање буџета могло проузроковати озбиљно нарушавање већ уговорених аранжмана, значи у интересу Републике Србије и њених грађана ...

За узврат тражени су одређени уступци (што је такође нормално и уобичајено) који су обећани и наравно нису испуњени ...

Прекинута је опструкција - иначе потпуно легалан инструменат парламентарне борбе опозиције - у тренутку када би неусвајање буџета могло проузроковати озбиљно нарушавање већ уговорених аранжмана, значи у интересу Републике Србије и њених грађана ...

За узврат тражени су одређени уступци (што је такође нормално и уобичајено) који су обећани и наравно нису испуњени ...

pa jel ste popustili zbog ustupaka (za koje su vas ispalili) ili zbog interesa gradjana?
To mi baš ne ide jedno sa drugim:mrgreen:

Србију (а не србију) - Велика Србија, велико и слово ...
И није у питању трговина већ договор, нешто што је сасвим уобичајено у свим Парламентима
КАДА СУ У ПИТАЊУ ВИШИ ИНТЕРЕСИ ...

Nebitno velika/mala slova, često me mrzi, jer brzo kucam, ali ne umanjuje ljubav prema Srbiji, ne brini:lol:
Ovde je dogovor napravljen iz VAŠIH interesa, da nije bilo VAŠIH interesa ne bi bilo ni dogovora koji je važan za Srbiju;)

Ти и ја се данас баш напричасмо ...
Пази,
читај добро,
не ВАШИХ него ВИШИХ !!!

Да није било иницијативе ДС-а и молбе да се омогући изгласавање Буџета не би било ни договора (кога ДС наравно није испоштовао) ...

Ти и ја се данас баш напричасмо ...
Пази,
читај добро,
не ВАШИХ него ВИШИХ !!!

Да није било иницијативе ДС-а и молбе да се омогући изгласавање Буџета не би било ни договора (кога ДС наравно није испоштовао) ...
Neka vam to bude nauk za sledeći put, pare unapred ili ništa od posla:lol:

Одбор за равноправност полова осудио је јуче обраћање Томислава Николића, лидера СНС, на седници парламента 13. фебруара, када је говорио о посланици СРС Гордани Поп-Лазић.
Од 12 чланова одбора, од којих су већина њих из редова ДС и СРС, одлучили су да је Николић увредио посланицу радикала, али и да она није увредила њега када је вређала његову породицу и оптуживала га да има ванбрачну децу.
Николић је тада рекао да је Поп-Лазићка „као страшило дигла увис и руке и ноге", што је изазвало бурне реакције код посланице радикала.
Поп-Лазићка је тада рекла да је она удовица и да је такве оптужбе тешко погађају.
У писму одбору Томислав Николић је навео да је погрешно реаговао, и затражио да се у стенограмима од септембра 2008. до данас прочитају делови о увредама које су на његов рачун износиле посланице радикала Гордана Поп-Лазић, Вјерица Радета, Наташа Јовановић и Елена Божић-Талијан.
Писмо одбору назвао је елементима његове одбране и затражио да то скупштинско тело осуди и забрани сваку врсту дискриминације.
- Не видим да сам било шта погрешио, на телевизијском снимку се види да је тада подигла руке и ноге увис. Можда сам ја непримерено реаговао, али Гордана Поп-Лазић је мене са те исте говорнице називала свакаквим именима, рекла да сам „псето" и да имам ванбрачну децу, чиме је директно угрозила и мене и моју породицу - казао је Николић.
Лидер напредњака је одбору доставио 176 страница извода из стенограма, где се види на које су све начине посланице радикала вређале њега и његову породицу. Он је још додао да не зна да ли би на исти начин реаговао да се ситуација понови.
Одбор је апеловао на све посланике да се са уважавањем односе једни према другима са становишта равноправности полова и та одлука, за коју су гласали сви присутни чланови осим посланика Напред Србијо, биће достављена парламенту да се са њом упознају сви посланици.
Е. П.

http://www.pravda.rs/dogadjaji/7500/sheshe-i-tadi-osudili-nikolia

Текст је преузет из Правде па самим тим звучи одвратно, претенциозно и навијачки у корист Николића али сам га намерно поставила да се види да његови испади и некултура ипак не пролазе некажњено и да је Административни одбор у коме седе чланови свих посланичких група ипак препознао ко ту кога вређа и малтретира и казнио правог кривца а не жртву која се само јако добро брани. :klap: Све у свему, и Тома је џаба кречио и само нека настави да је прозива, сигурна сам да ћемо чути и детаљан наставак приче о ванбрачној деци а онда га ништа неће опрати :brus: И стварно је јадно и бедно да сада подноси пријаве на 176 страница о наводним увредама од пре пар месеци. Зашто се није жалио чим је то изречено? Па он је критиковао Гордану јер је плакала 2 сата након што је извређао а он се жали са пар месеци закашњења, само зато што се она жалила на њега. Где је ту логика? :dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back