kisela bombona
Elita
- Poruka
- 20.126
Одбор за равноправност полова осудио је јуче обраћање Томислава Николића, лидера СНС, на седници парламента 13. фебруара, када је говорио о посланици СРС Гордани Поп-Лазић.
Од 12 чланова одбора, од којих су већина њих из редова ДС и СРС, одлучили су да је Николић увредио посланицу радикала, али и да она није увредила њега када је вређала његову породицу и оптуживала га да има ванбрачну децу.
Николић је тада рекао да је Поп-Лазићка „као страшило дигла увис и руке и ноге", што је изазвало бурне реакције код посланице радикала.
Поп-Лазићка је тада рекла да је она удовица и да је такве оптужбе тешко погађају.
У писму одбору Томислав Николић је навео да је погрешно реаговао, и затражио да се у стенограмима од септембра 2008. до данас прочитају делови о увредама које су на његов рачун износиле посланице радикала Гордана Поп-Лазић, Вјерица Радета, Наташа Јовановић и Елена Божић-Талијан.
Писмо одбору назвао је елементима његове одбране и затражио да то скупштинско тело осуди и забрани сваку врсту дискриминације.
- Не видим да сам било шта погрешио, на телевизијском снимку се види да је тада подигла руке и ноге увис. Можда сам ја непримерено реаговао, али Гордана Поп-Лазић је мене са те исте говорнице називала свакаквим именима, рекла да сам „псето" и да имам ванбрачну децу, чиме је директно угрозила и мене и моју породицу - казао је Николић.
Лидер напредњака је одбору доставио 176 страница извода из стенограма, где се види на које су све начине посланице радикала вређале њега и његову породицу. Он је још додао да не зна да ли би на исти начин реаговао да се ситуација понови.
Одбор је апеловао на све посланике да се са уважавањем односе једни према другима са становишта равноправности полова и та одлука, за коју су гласали сви присутни чланови осим посланика Напред Србијо, биће достављена парламенту да се са њом упознају сви посланици.
Е. П.
http://www.pravda.rs/dogadjaji/7500/sheshe-i-tadi-osudili-nikolia
Текст је преузет из Правде па самим тим звучи одвратно, претенциозно и навијачки у корист Николића али сам га намерно поставила да се види да његови испади и некултура ипак не пролазе некажњено и да је Административни одбор у коме седе чланови свих посланичких група ипак препознао ко ту кога вређа и малтретира и казнио правог кривца а не жртву која се само јако добро брани.Све у свему, и Тома је џаба кречио и само нека настави да је прозива, сигурна сам да ћемо чути и детаљан наставак приче о ванбрачној деци а онда га ништа неће опрати
И стварно је јадно и бедно да сада подноси пријаве на 176 страница о наводним увредама од пре пар месеци. Зашто се није жалио чим је то изречено? Па он је критиковао Гордану јер је плакала 2 сата након што је извређао а он се жали са пар месеци закашњења, само зато што се она жалила на њега. Где је ту логика?
![]()
Охохо,.
тоооооо,...........значи,...креће..... "стриптиз"!
Знала сам ја, чим крене прича о изборима,..ето нама Томе,..
са својим "стриптизом"...
.
Све у свему, и Тома је џаба кречио и само нека настави да је прозива,
И стварно је јадно и бедно да сада подноси пријаве на 176 страница о наводним увредама од пре пар месеци. Зашто се није жалио чим је то изречено? Па он је критиковао Гордану јер је плакала 2 сата након што је извређао а он се жали са пар месеци закашњења, само зато што се она жалила на њега. Где је ту логика?

Odma da se glasa da se ciganima dodele kuće od po sto kvadrata svakom paru za početak...Posle da im se dozvoli da se šire...Znaš šta bre uradiše pvi tvoji radikali u Zemunu...Koja ciganmala...Oni Cigani što su živeli u Zemunu pre drugog svetskog rata su bili iole civilizovaniji...Ovo sad...
Radikali su JEDINE sluge srpskih neprijatelja,od Hrvata do Amerikanaca...Vi se postarajte da stvarno budete drugačiji,a ne da se samo šminkate drugom maskarom