Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pazi, ja nisam pravoslavac a iskreno ni sam nisam ljubitelj pomenute svetopisamske knjige. Od 1995 kada sam prvi put propovedao do danas nisam odrzao nijednu propoved iz te knjige.
pa znam da nisi, ali ja sam bar verovao da nasa vera nije tabu, da ako ovaj tvrdi da je od Hrista, a mnogi ignorisu... ne znam, onda sam ja lud ako sam mislio da je nemoguce da neko nesto, NESTO, A U STVARI, REC GOSPODNJU valjda, ignorise, eto ti npr. cetvrt veka, a ne mozes da izignorises arianino moralisanje, rekoh TRZISNO moralisanje ko ce bolje i vise da se proda u moru denominacija

p.s. ajd sad me pitaj kako sam znao, na mojoj temi, kad rekoh da ni ti ne verujes u tu knjigu, 24 godine, nije malo

Kao sto svako normalan ostavlja svoju imovinu svojim najblizima :)
i tu ste ljjubomorni.
Mi se vama ne mesamo u te pravne stvari i kako cete da vodite porodice
tako da ne mozes ni ti u tudje poslove da se mesas
koje su licne prirode

Pa to ti kazem. I da se ne lazemo najveci primalac imovine jeste SPC jer postoje vernici koji crkvi ostavljaju nasledstvo. Tako je i kod vas, i kod isusovaca... sve crkve i verske zajednice primaju zaostavstonu.

Pa to ti kazem. I da se ne lazemo najveci primalac imovine jeste SPC jer postoje vernici koji crkvi ostavljaju nasledstvo. Tako je i kod vas, i kod isusovaca... sve crkve i verske zajednice primaju zaostavstonu.
Nije tako. ne mozes izjednacavati crkvu koja se bogati sa drugima.

Drugi kao pojedinci ostavljaju imovinu svojim naslednicima
tako rade JS.
ostavljaju svojoj deci zaostavstinu a ne nekom drugome.

Ko nema decu ostavlja onima koji brinu o njima dok su stari
to su sve normalne stvari.

:think:

Zanimljivo je sta nam Arianka ovde pise i "otpisuje" :

https://forum.krstarica.com/threads/nemam-pojma.699174/post-38153532

"
To je psiholoski savet
Vidim lose ti je
Zao mi je zbog toga.
namazani su oni sto klevecu tudju veru
polazis od sebe.
Eto i psujes
jel to lepo osim sto kleveces po forumu
svoje najmilije
bar bi to mogao da ne kleveces roditelje
koji su ti podarili zivot.
stidi se..."

zato bezuspesno pokusavas da otvoris temu: satanisticka SPC
mislis to se nije videlo?
Meni je ta tema smesna
sto bih je otvarala
samo sam predocila to da ima klevetnickih linkova o tudjoj veri
da bi shvatili da nije lepo otvarati klevetnicke teme o JS
i da bi se videli ti dvostruki arsini
da nije dozvoljeno o SPC dati klevetnicki clanak a o JS da jos se to podrzava i pozdravlja

za one koji ne znaju da mediji cesto pisu lazi o klevete o svemu i svacemu pa tako i o veri

Nije tako. ne mozes izjednacavati crkvu koja se bogati sa drugima.

Drugi kao pojedinci ostavljaju imovinu svojim naslednicima
tako rade JS.
ostavljaju svojoj deci zaostavstinu a ne nekom drugome.

Ko nema decu ostavlja onima koji brinu o njima dok su stari
to su sve normalne stvari.
Koja se to crkva bogati nasledstvom? Nijedna crkva u Srbiji se ne bigati nasledstvom. Pazi, neko bi mogao reci i ovako JS imaju xy objekata na abc broj vernika sto znaci da po jednoj zgradi dodje yz vernika - o pa oni su bas bogati.

Srpsko pravoslavlje je komercijalnije dosta, i okrenuto masi, udara na podsvesno kombinujući slovenski paganizam sa pravoslavnim hrišćanstvom . S tim sto 90 posto tzv pravoslavaca nisu nista drugo do sujeverni, plasljivi i egoisticni te se najvise okrecu crkvi zbog straha za svoje zdravlje i blagostanje svake vrste...jer ako se ne prekrste na slavi, ne kazu formalno da veruju u boga , stici ce ih neka kazna. JS ne mogu komentarisati jer ne poznajem licno nijednog pripadnika a i nisu mi nesto privlacni za psiholosko proucavanje, previse su jednosmerni za taj zadatak

:)
Padre , nije 144.000 mala cifra ...
E pazite sad ovo: Armagedon, armagedon, armagedon, da li ti je pametno da radjas decu sad ce armagedon?
i sve js koji se neopoganise sa zenama
Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi.
  • Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...

sve to da zahvalite laznom otkrivenju, po plodovima njihovim poznajte ih, lazne proroke, a ovo su sve plodovi od tog laznog proroka koji napisa knj.otkr. - u basketu se ovo zove zicer, pa da ne propustim da promasim, bolje da zakucam, poen po poen do pobede

Poslednja izmena:

Back