Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bez ljutnje, ali onaj ko za sebe tvrdi da sve zna dok drugi ne uglavnom se smatra nadmenim i uobraženim. Ne mislim samo na ovo nego i inače u životu.
Sto bi se ljutila.
Ako neko nesto zna sta treba da laze da ne znada bi se drugi osecali dobro?
To je psiholoski pogresno.
Dakle pricati istinu nije nadmeno nego Bog tako trazi.

njoj stihovi iz biblije sluzi samo za uvrede
ne razume ih
Jel si ti nasao da Hristos kaze za lazne proroke da se po plodovima poznaju? zasto ona to krije, zasto kaze da ja govorim trule reci, nece da obrati paznju iz JS biblije joj citiram, a ovamo trazi paznju? ja bih bar priznao, promakio mi, nisem video, sta cu... ali ne, ona krije jer je pece savest, jer PRO-ROK 1914, zli plodovi, ne treba da se crta, samo da se otvori Biblija i procita na koga se odnose.
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi
  • Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...

Ako nisi znao ti stihovi se mogu primeniti na druge stvari.

Mogu se primeniti na ljudsku licnost.
plodovi su osobine.
I kakve osobine neko ispoljava on je takav.
To ga deklarise.
Takodje plodovi su dela.
Ti stihovi razotrivaju svakog coveka ko je.
Takodje se mogu primeniti i na religiju.

Ako se vide plodovi religije vidimo kakva je religija.

Dakle svaki covek sebe deklarise na osnovu plodova - dela.
Matej 7
“Prepoznat ćete ih po plodovima njihovim. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve s čička?” (Matej 7:16
dalje se kaze
21 Neće svako tko mi govori: ‘Gospode, Gospode’, ući u kraljevstvo nebesko,
nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima.

Eto tu se vidi da nista ne znaci nekome koji se samo deklarise kao vernika
ako nema dela vere - ako ne vrsi Bozju volju.

A JS se razlikuju po tome sto vrse Bozju volju.

A lazni proroci ili lazni ucitelji su ti koji govore a ne rade onako kako Bog zahteva.
Isus ih je razotkrio kao licemere kada je rekao:
Matej 23

3 Zato činite i držite se svega što vam kažu, ali ne činite po njihovim delima[, jer govore, a ne čine.

i ostale karakteristike

8 A vi ne dozvolite da vas zovu učiteljima,*jer jedan je vaš učitelj, a vi ste svi braća.

9 I nikoga na zemlji ne zovite ocem, jer jedan je vaš Otac — onaj koji je na nebesima.

23 „Teško vama, pismoznalci i fariseji, licemeri, jer dajete desetak od nane i kopra i kima,
a zanemarili ste ono što je u Zakonu važnije: pravdu, milosrđe i vernost.

Ovo prvo je trebalo činiti, a ono drugo nije se smelo zanemariti.

24 Slepe vođe, koji cedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate kamilu!

25 „Teško vama, pismoznalci i fariseji, licemeri, jer spolja čistite čašu i činiju,
a iznutra su pune grabeža i neumerenosti.

Ako nisi znao ti stihovi se mogu primeniti na druge stvari.
zasto ih onda Hristos nije primenio, vec samo na LAZNE PROROKE, a ti na sve druge, samo izostavljas bas LAZNE PROROKE - gori vatra, sve u nama, lalalal, pece savest, jeh, svedoke
p.s. sad ce mo da te opomene za spam, non-stop kopiras isto iz raznih poglavlja biblije, a pricamo samo o ovim
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivii
  • poznacete ih, ili poznacete NJIH - koga, sve druge, kako ti kazes, ili bas samo lazne proroke?
  • p.p.s jel pece jako ako se radi samo o laznim prorocima, jel pece savest?

Poslednja izmena:
tI NE SHVATAS DA JE NAMA DATA bOZJA REC DA JE PRIMENJUJEMO
vala bas je primenjujete, i satanisti primenjuju krst, izokrecu ga naopacke, i ono sto nanovo raspinju Hrista, i oni primenjuju, a tek Juda uizdajnik, pa on je primenio starozavetnog svetog proroka Bozijeg za onih 30 srbrenjaka, i sam antigrist primenjuje ali sve ANTI/PROTIVNO/SUPROTNO, kako radili, tako vam i bilo, pise lazni proroci, savest opece, pa primenjujete na sve samo ne na lazne proroke, primena djavolska.

pise belo, ti kazes crno, pise crno ti kazes belo, primenjues dualizam svetlost-tama, primenjenu umetnost, boje sta li? to se zove izopacivanje, a ne primena.
analogno, ma sta analogno, isto bre kod kesarisjkog, primenjuje svetlost sveta, tj. Hrista na lucifera, nosilac svetlosti, PRIMENJENA SVETLOST, A STO OVAJ JESTE, A OVAJ NIJE SAMA SVETLOST, E TO je primena pretece Jovana.. To vase primenjivanje je satanizam, DA LI RADITE TO IZ NEZNANJA, ILI SA NAMEROM, TO JE DRUGO PITANJE, ALI DO NJEGA JOS NISMO NI STIGLI.

Poslednja izmena:
Sto bi se ljutila.
Svi tvrde
Sto bi se ljutila.
Svi tvrde da govore istinu. Zašto bih tebi verovao, a drugima ne?

Jel si ti nasao da Hristos kaze za lazne proroke da se po plodovima poznaju? zasto ona to krije, zasto kaze da ja govorim trule reci, nece da obrati paznju iz JS biblije joj citiram, a ovamo trazi paznju? ja bih bar priznao, promakio mi, nisem video, sta cu... ali ne, ona krije jer je pece savest, jer PRO-ROK 1914, zli plodovi, ne treba da se crta, samo da se otvori Biblija i procita na koga se odnose.
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi
Da ja sam tako razumeo. Zna se danas ko prorokuje i to lažno što se vidi. I Isus jasno upozorava da se ljudi čuvaju takvih. Što neki i dan danas pravdaju lažne proroke ne znam, ako već veruju da je Biblija božija reč.

Svi tvrde

Svi tvrde da govore istinu. Zašto bih tebi verovao, a drugima ne?
Ne svi, neki tvrde da govore istinu a neki veruju da govore istinu
Evo pravoslavci kažu ovako:

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!

To sto radite je govor mrznje sirite mrznju prema JS
umesto da se to cenzurise
Tako da videli ste nov zakon.
А да ли знаш да то важи и за сваки летак - позив за меморијал у сандучету? Да то важи за свако звоно на вратима када сте позвонили без позива? Све то спада у нежељену рекламу.

А да ли знаш да то важи и за сваки летак - позив за меморијал у сандучету? Да то важи за свако звоно на вратима када сте позвонили без позива? Све то спада у нежељену рекламу.
Sad pretera nije tacno da vazi za to.
a ionako sad svevisejavno svedocimo
mislim necete spreciti JS u tome ne brini
Znamo mi zakon i postujemo ga.
Da nije dovoljeno nesto znali bi smo.

Primer lažnog prorokovanja

Zanimljivo je da kada su samog Rasela pitali kako on zna kada će tačno doći Isus, dok Sam Isus govori da „o danu i času tome niko ne zna“. Rasel je na to odgovarao da ni on ne zna za dan i čas, on predskazuje o godini. Ovo je naravno bila lažna zamka, jer reč ‘čas’, na grčkom ‘ora’ označava ne samo čas, već uopšte i vreme. Zato predskazivanje u bilo koje vreme Dolazak Gospoda Isusa Hrista ne predstavlja bogougodno delo.
Dakle, on je predskazao da će do kraja 1914. godine sve postojeće države nestati i biti potpuno uspostavljanje Carstva Božijeg. To se nije dogodilo. To je jasan slučaj lažnog proroštva.

Sad pretera nije tacno da vazi za to.
a ionako sad svevisejavno svedocimo
mislim necete spreciti JS u tome ne brini
Znamo mi zakon i postujemo ga.
Da nije dovoljeno nesto znali bi smo.
Po novom zakonu o kucnom redu imam pravo da tuzim svakoga ko me ometa u mom kucnom miru.
S druge strae to spada u nezeljenu reklamu. Reklamirate vasu veru.
Svasta donose nove zakonske odredbe.

Back