Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
odlucila sam da stavim spiralu.dr. mi je predlozio da kupim mona lizu. molim za misljenje dr. da li je dobra ta ili ima neka bolja? pre par godina sam stavljala neku u domu zdravlja i posle par meseci je morala da se izvadi jer se iskrivila.

Ја не знам ништа о тим спиралама, сем о мирени и класичној спирали.
Можда нам Весна одгонетне одговор. :)

imam i ja jedno pitanjce :)

Sa detaljnim pregledima kod ginekologa sam krenula u novembru.
Radila sam kolposkopiju i papa test. Otkrivena mi je ranica na grlicu materice, ali nije maligdno.
Inače imam zavaljenu matericu (to sam znala od ranije), ono što je za mene bilo novo je da mi je materica- sem što je zavaljena potpuno zalepljena za desnu stranu.
Na ultra zvuku je pokazano da je ona zapravo zalepljena za jajnik. (dva puta sam radila ultrazvuk- mogu prekucati rezultate).
Ginekolog mi je rekla da uzrok tome mogu biti hronične upale karlice. I na moje pitanje "da li mi to može praviti problem pri ostajanju u drugom stanju", rekla mi je " za mene najbolje da ako mislim da imam dece da što pre počnem da radim na tome".
Nakon toga uradila sam bris- vaginalni i crvikalni.
Na rezultatima je pokazano da imam neke bakterije i ešerihijukoli. Prepisala mi je da pijem neke lekove( dosta su bili jaki, ali sam zaboravila kako su se zvali) i da stavljam vaginalete( 6 dana).
Nakon popijene prepisane terapije opet sam uradila briseve, s tim da sam uradila i test na miko i ureaplazmu i hlamidiju.
Rezultati su bili apsolutno neverovatni. Svi su bili negativni. Nisam imala ništa.

Dobila sam da pijem QLairu- tablete za kontracepciju. Koje bi trebale da mi pomognu zbog jakih bolova u ciklusu, kao i zbog mog problema sa zavaljenom i zavarenom matericom. Medjutim od kako sam počela da je pijem- prvi dan ciklusa (danas mi je 12 dan, a trebala bih da pijem bar 3 mesc) imala sam još jače bolove. Nekad mi je bol baš tačno bio lociran na tom mestu gde ima "problem". Takodje primetila sam da od kad mi se ciklus završio imam sekret jako tamne boje. crvenkasto- braonkasto. Do sad ništa slično nisam imala u životu.

Interesuje me da li ovom terapijom mogu da izlečim taj moj problem, i koja je verovatnoća da jednog dana ostanem u drugom stanju?
Generalno do sad sa imala situacija kad je začeće moglo da se desi- bili su plodni dani, ali ništa se nije desilo.
Na nekim sajtovima sam čitala da u tom slučaju treba promeniti pozu.
Da li mi neko može reći nešto više o ovom mom problemu?
Hvala!

Заваљена материца се од вајкада сматра мини проблемом за останак у другом стању али не и знаком неплодности.
Поза која се препоручује: од позади, па кад партнер сврши у тебе нагнеш се напред са подигнутим боковима бар на 5 минута. Ако ме разумеш. :lol:Или Одмах направиш ''свећу'' па у тој пози проведеш опет неко време.
Гинеколози себи свашта дају заправо да причају, сматрам тај њен коментар јако неумесним ''да је најбоље да поченш да рађаш што пре''. Требала би да зна да правила нема и управо тако би требала и да се постави. Да ти објасни ризике и која је вероватноћа у твом случају да исти доведу до проблема.
Што се тиче терапије контрацептивима, не би требало да буде тако јаких болова. Јави јој се и објасни јој ситуацију. Верујем да ће ти променити врсту осим ако се до тад не среди ситуација.

Заваљена материца се од вајкада сматра мини проблемом за останак у другом стању али не и знаком неплодности.
Поза која се препоручује: од позади, па кад партнер сврши у тебе нагнеш се напред са подигнутим боковима бар на 5 минута. Ако ме разумеш. :lol:Или Одмах направиш ''свећу'' па у тој пози проведеш опет неко време.
Гинеколози себи свашта дају заправо да причају, сматрам тај њен коментар јако неумесним ''да је најбоље да поченш да рађаш што пре''. Требала би да зна да правила нема и управо тако би требала и да се постави. Да ти објасни ризике и која је вероватноћа у твом случају да исти доведу до проблема.
Што се тиче терапије контрацептивима, не би требало да буде тако јаких болова. Јави јој се и објасни јој ситуацију. Верујем да ће ти променити врсту осим ако се до тад не среди ситуација.

Nije rekla da mi problem može praviti zavaljena materica, već to što je bukvalno slepljena za jajnik koji na ultrazvuku deluje potpuno "pogužvano". tačnije materica i jajnik su srasli zajedno.
zbog toga je rekla da mogu imati problema

Nije rekla da mi problem može praviti zavaljena materica, već to što je bukvalno slepljena za jajnik koji na ultrazvuku deluje potpuno "pogužvano". tačnije materica i jajnik su srasli zajedno.
zbog toga je rekla da mogu imati problema
Она не може да види ултра звуком да ли је нешто слепљено или није. То ти одговорно тврдим. :) Можда имаш скраћен јајовод, рецимо. Али ако имаш редовне менструације, не треба ту превише дизати фрку.

Она не може да види ултра звуком да ли је нешто слепљено или није. То ти одговорно тврдим. :) Можда имаш скраћен јајовод, рецимо. Али ако имаш редовне менструације, не треба ту превише дизати фрку.

Nije zakljucila na osnovu ultrazvuka, vec na obicnom pregledu. Jer svaka zavaljena materica bi mogla rukom da se pomeri. Kod mene to nije bio slučaj, zato je shvatila da je nešto drži, tj. da je negde zalepljena.
Onda je uradila ultrazvuk i videla je da je u pitanju jajnik.

Inače imam redovne menstruacije, užasno bolne ali redovne.

VIRGINIJA-naravno da ces moci da radjas!Pa vidis da u danasnje vreme gotovo da nema situacija koje se nemogu premostiti!
Na cetvrtoj godini faxa ode moja cimerka kod ginekologa i ova joj kaze,zbog uvecanih jajnika,da ce tesko ostati trudna.Razocara se ona,ispica momku,oboje se isplacu,napiju,navale na sex bez zastite...kad ona ostane trudna iz cuga!Posle bese"Kuku,nismo diplomirali":D
Da samo znas sa kakvim nalazima zene ostaju trudne!A neke ispravne ko anatomski atlas pa im ne ide!

Pozdrav, u pretposlednjoj menstruaciji sam imala bol kad mi se zavrsavala sto mi se nikada ranije nije desavalo, pa onda pred poslednju menstruaciju sam imala bol u desnom jajniku bio je prilicno jak, nadala sam se da ce da prodje posle menstruacije, medjutim i dalje ga osetim ali tek po malo i jako ga osetim na kraju odnosa tacnije probode me bol na pocetku orgazma i posle bolucka jos koji minut, pa me interesuje sta moze biti dok ne odem kod moje doktorke?

Jutros sam bila kod doktorke na pregledu, dok me je pipala odozgo i nije tako bolelo, ali kad mi je malo dublje stavila ruku i zavukla sa strane bas bolelo, napisala da mi je duglas osetljiv i rekla da je neka upala i dala mi dovicin da pijem i polyginax vaginalete da stavljam, kaze da nema potrebe za ultrazvukom. Ja popila jutros dovicin i bilo mi bas muka, valjda mi nece tako smetati kad se zeludac malo navikne!

Jutros sam bila kod doktorke na pregledu, dok me je pipala odozgo i nije tako bolelo, ali kad mi je malo dublje stavila ruku i zavukla sa strane bas bolelo, napisala da mi je duglas osetljiv i rekla da je neka upala i dala mi dovicin da pijem i polyginax vaginalete da stavljam, kaze da nema potrebe za ultrazvukom. Ja popila jutros dovicin i bilo mi bas muka, valjda mi nece tako smetati kad se zeludac malo navikne!
Da li ti je rekla da je upala jajnika ili materice..ili i jednog i drugog..
Dovicin se stvarno hoce da stvara tegobe za zeludcem i crevima...
Uzmi ti i po l caps Probiotika dnevno,dok pijes taj Dovicin...

Ma moja doktorka slabo prica, dala mi samo tablete, i to da se radi o upali sama sam morala da pitam i da je duglas osetljiv procitala sam sa monitora, ja sam u subotu popila poslednji dovicin ali nista me nije popustilo, a stavljala sam i obloge od belog vina, da li ce mi sad injekcije prepisati? Idem u sredu opet kod nje na papa i kolposkopiju, da li ce to moci da mi radi ako sam jos pod upalom?

Ако је слузница грлића упаљена, онда налаз може и да омаши. ;)
У принципу, требала би прво да те излечи па да ти одради папу и колпо.
Може упала бити и у самом дугласовом шпагу, не морају бити упаљени, нужно, вагина или грлић. ;)

Danas sam bila kod doktorke uradila mi je papa i kolposkopiju i zakazala mi ultrazvuk za dve nedelje. Opet me je pregledala i bolelo je pa mi je dala novu turu antibiotika za ovu upalu, ciprocinal 2x1 5 dana da pijem, mada valjda je prvo trebala da proveri sta leci al' dobro valjda ona zna bolje od mene! Dala mi je da radim laboratoriju- krv i mokracu, e sad mene interesuje da l' da pocnem da pijem ovaj antibiotik pre nego sto dam krv ili da cekam?

Danas sam bila kod doktorke uradila mi je papa i kolposkopiju i zakazala mi ultrazvuk za dve nedelje. Opet me je pregledala i bolelo je pa mi je dala novu turu antibiotika za ovu upalu, ciprocinal 2x1 5 dana da pijem, mada valjda je prvo trebala da proveri sta leci al' dobro valjda ona zna bolje od mene! Dala mi je da radim laboratoriju- krv i mokracu, e sad mene interesuje da l' da pocnem da pijem ovaj antibiotik pre nego sto dam krv ili da cekam?

Pravilo je da se nalazi laboratorije rade pre uporebe antibiotika :)

Тако је. :)

Da, ali ovi su mi zakazali vadjenje krvi danas kad sam zvala tek za 19.04 pa sam ja pocela danas da ih pijem!!!!!!! Moracu da vidi nesto preko veze, mada to mrzim, posto pojma nemam sta je ova napisala da mi rade jer se to salje kompjuterski, pa ne mogu privatno! Danas osecam jaci bol, da li to moze biti od toga sto antibiotici deluju? imam i osecaj ko da mi je neko vatru dole zapalio!

Da, ali ovi su mi zakazali vadjenje krvi danas kad sam zvala tek za 19.04 pa sam ja pocela danas da ih pijem!!!!!!! Moracu da vidi nesto preko veze, mada to mrzim, posto pojma nemam sta je ova napisala da mi rade jer se to salje kompjuterski, pa ne mogu privatno! Danas osecam jaci bol, da li to moze biti od toga sto antibiotici deluju? imam i osecaj ko da mi je neko vatru dole zapalio!

E cvrc ..... sad gotovo
trebala si privatno i odneti joj a i ova je mogla napisati da je HITNO

sad moras da napravis pauzu nakon antibiotika bar 5 dana pa tek onda uraditi jer ces inace dobiti lazan nalaz

malo edukacije bar osnovne , ne skodi a pomaze , bar za drugi put :)

Pa da ali ako pitas doktorku da li da pijem antibiotik ili da izvadim prvo krv , a ona kaze obavezno od veceras da pijes, sta u tom slucaju, ja sam diplomirani inzenjer, a ona doktor medicine i onda racunam da ona bolje zna, ja sam pretpostavila da to moze dati lazan nalaz zato sam vas i pitala ali sta sad da radim,u ponedeljak pijem poslednji, a uspela sam za ponedeljk vadjenje krvi da zakazem, nazalost sve se moze preko veze! I Koliko to moze da da lazan nalaz, odnosno koje vrednosti mogu biti u krvi, a koje u urinu lazne? Ja sam je izabrala za svog doktora zato sto je strucnjak i najbolja kod nas!!!!!!!! Samo bi gore napravila da sad prestanem, pa posle vadjenja krvi da nastavim da pijem?

Back