Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh, prvo da napomenem da se jako brinem i da se jako lose osecam. Pre god dana ako ne i vise imala sam gljivice koje se uspesno lecene vaginaletama Nistatin, a spolja sam mazala Kansen kremu. Sada ima problem da sam pre dva dana osetila svrab spolja i oko ulaza u vaginu( izvinite na ovakvom opisu , drugacije ne umem), pocela sam da mazem opet gore navedenu kremu i znam da ce se to resiti, ali problem je u tome sto pre kada sam imala gljivice tokom odnosa sa momkom sam osetila ostar bole,peckanje a sada tokom odnosa ne osetim da me ista boli ili pecka, a mom momku na njegovom "drugu", su izbile crvene tackice, koje ga svrbe, on ce sad kod lekara, a ja posto sam dobila ne mogu, pa me zanima da li postoje neke vaginalete koje mogu da stavljam dok imam menstruaciju? Hvala

prenela si mu gljivice verovatno.. ne bi trebalo da imate odnose dok oboje ne izlečite gljivice, a ako i imate odnose koristite kondom.
ne bi trebalo nikakve vaginalete da stavljaš u toku menstruacije nego sačekaj da se završi krvarenje pa onda kreni sa vaginaletama.

prenela si mu gljivice verovatno.. ne bi trebalo da imate odnose dok oboje ne izlečite gljivice, a ako i imate odnose koristite kondom.
ne bi trebalo nikakve vaginalete da stavljaš u toku menstruacije nego sačekaj da se završi krvarenje pa onda kreni sa vaginaletama.

Uh, dobro ja cu stavljati vaginalate, Nistatin mi uvek izleci lepo, nego problem je sto njega nece da prime u Domu Zdravlja jer je student, a u studentskom ne moze bez indexa, a mi idemo na takav fakultet da nam indexe salju u drugi grad radi upisivanja ocena i jedino sto nam ostaje jeste da pita u apoteci ili ako moze neko od vas da mi kaze sta bi mogao da maze dok ne dodje index :/..Inace imam muku sa tim gljivicama bar 2 puta godisnje :/.

neko stručniji će se već javiti, ali mislim da i on može da maže kansen.

Hvala ti, jer stvarno mi je problem zbog njega, nekako mi se cini da me malo i osudjuje sto sam mu prenela pa se nadam da cu naci neko resenje ovde. A i zanima me, moze li gljivice da se jave samo spolja ili mora da bude i iznutra? (Izvinite na ovako srocenom pitanju ali ne znam kako bih drugacije).

Hvala ti, jer stvarno mi je problem zbog njega, nekako mi se cini da me malo i osudjuje sto sam mu prenela pa se nadam da cu naci neko resenje ovde. A i zanima me, moze li gljivice da se jave samo spolja ili mora da bude i iznutra? (Izvinite na ovako srocenom pitanju ali ne znam kako bih drugacije).

postoje i neke tablete za lecenje gljivica koje se kombinuju sa kremom/vaginaletama koliko znam....znace farmaceut, nemas problem....

Mislim da ovde ne smemo da pisemo konkretne lekove,al probacu(ginekolog sam).Prvo pitanje je da li je samo gljivica(verovatno prepoznajes po tegobama)ili mesana infekcija uz neku bakteriju.najbolje je proveriti bris.A za gljivicu zene najradije uzimaju vag.Lomexin jer je dovoljna jedna da problem resi.Muskarac spolja maze kanesten,kansen,Nistatin...bilo koju mast koja leci gljivice.
Te tablete koje pominjete daju se kad neko ima mnogo ceste probleme sa gljivicama na razlicitim lokacijama(polni organi,usta,creva...)Treba ipak lekar da ih preporuci.
Dok se ne sredi infekcija kod oboje-polne odnose mozete imati samo uz kondom!

Zbog izostanka ciklusa otišla sam kod ginekologa. Na ultrazvuku se videla gomila cisti na jajnicima, po 7-8 na svakom. Radila sam hormonski status i rezultati su u granicama normale sami za sebe ali mi je LH mnogo veći od FSH što ukazuje na sindrom policističnih jajnika. Trebalo bi da radim OGTT test i zanima me, da li je moguće da imam pomenuti sindrom iako imam normalnu težinu, nemam problema sa maljavošću niti kožom i ciklusi su mi do pre tri meseca bili tačni maltene u dan? Imam 32 godine.

Zbog izostanka ciklusa otišla sam kod ginekologa. Na ultrazvuku se videla gomila cisti na jajnicima, po 7-8 na svakom. Radila sam hormonski status i rezultati su u granicama normale sami za sebe ali mi je LH mnogo veći od FSH što ukazuje na sindrom policističnih jajnika. Trebalo bi da radim OGTT test i zanima me, da li je moguće da imam pomenuti sindrom iako imam normalnu težinu, nemam problema sa maljavošću niti kožom i ciklusi su mi do pre tri meseca bili tačni maltene u dan? Imam 32 godine.

Могуће је. У већини случајева се код синдроома полицистичних јајника уопште ни не јављају пропратне појаве које си навела (гојазност, маљавост, масна кожа), углавно само нередовне менструације управо због повишене вредности лутеинизирајућег хормона, а смањене вредности фоликулостимулишућег.
Лечење је прилично једноставно, пацијенткиња добија као терапију хормоне (гестагене) којима се смањује ниво LH.

Питаш за стрес и маст у исхрани- до сад веза са недостатком масти није доказана, а што се стреса тиче, он је углавном покретач сваке болести.

u zadnje vreme mi se pojavilo peckanje ili svrab ili tako nesto... uglavnom otisla sam kod gin. i uradila mi je bris.... bris govori da je III grupa necega u piyanju i nesto leukocita.... Dala mi je Orvagil tablete da uzimam 7 dana i jos neke kapsule... no meni to nije pomoglo posle sam htela da odem na kontrolu i da mi da nesto drugo ali cenjena doktorka ne moze(nece) da me primi jer je presla na odraslo.... otisla sam kod dr opste prakse po savet i dr mi je rekla da probam sa MACMIROR COMPLEX vaginalnom kremom.... ja sam to kupila dosla kuci i otvorila kutiju i dosta hmmm cudno izglkeda.... ne znam dal da probam sa tim .... jer ne ide mi se ponovo kod novog lekara..... opet sve po redu zakazivanje nedelju dana ili dve ranije a onda bas kakav sam baksuz i da dobijem pa jos ponovo zakazivanje .. pa bris i cekanje nalaz.... citava vecnost....

Ne znam da li ima nekog na forumu, da li je neko budan ali mi je potreban malo hitniji odgovor :)
Ne znam ni da li je neko pre postavio isto pitanje, da ne citam sada, evo ovako:
Pocela sam sa terapijom, prepisane su mi vaginalete tacnije gino-daktanol, ostale su mi jos dve znaci za veceras i sutra uvece medjutim upravo sam dobila i ne znam da li trebam da nastavim sa tim ili da cekam da prodje :/

Back