Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa nije miris sperme ovo ima jaci miris i taj ceo dan se bas oseti, a ja sam s mojim muzem dugo zajedno i on mi je jedan jedini muskarac za ceo zivot, pa ne mogu da uporedim da li je to normalno. Ja sam izvodila neke svoje zakljucke pa sam se uplasila da mi nije visok ph u vagini pa da unistava spermatozoide (verovatno jako lupetam), a mi uskoro planiramo decu pa se bojim da ce biti problem.

A bolje da odeš na detaljan pregled sa svim brisevima, ako već planirate dete, nego sebi da zakomplikuješ život, ostaneš u drugom stanju a ispostavi se da je neka infekcija u pitanju....

ma idem ja redovno na preglede poslednji put sam bila pre 2 meseca i sve je ok cak ni vaginalete nisam dobila, nego sam slucajno tu temu zapocela sa drugaricom i ona mi je rekla da nema taj jak miris pa sam se bacila u razmisljanje.

imam jedno pitanje, danas mi je 40 dan od prosle menstr, obicno dobijem na najvise 34-36 dana, sad nista. uradila sam 3 testa, 2 popodne i jedan jutros sa jutarnjom i negativan je, ali i dalje nista. ima li sanse da test gresi? nismo koristili zastitu, samo vadjenje :/ i neko mi je rekao da napipam grlic materice ako nije tvrd znaci da je u pitanju trudnoca, a kad pipnem cini mi se da nije bas tvrd kao pre, molim vas odgovorite pocinjem da ludim.

Zanima me koliko dugo nakon prekida trudnoce je normalno krvarenje? Ja sam danas bila na kontroli (7 dana nakon prekida) do sada sam krvarila, ali manje nego u vreme menstruacije i doktor mi je rekao da imam jos 1,7mm krvi (tj rekao je neki strucni naziv, ali sam shvatila da je na to mislio) i da cu to izbaciti u narednih nedelju dana? Da li je uobicajeno da krvarenje traje i 2 nedelje? Hvala unapred!
Да, може да траје и толико. Траје све док се ''не очисти'' сав набујали ендометријум.

Pozdrav, imam jedno pitanje, kada partner svrsi u mene imam posle toga neprijatan miris vaginalnog sekreta, mi smo dosat dugo zajedno i tako je uvek, da li je to normalno ili ?
Може да буде. Свако од нас има свој секрет и жлезде које стварају смегму (то је код мушкараца оно бело што се накупља око главића, а испод кожице). Једноставно, његова смегма може да има интензивнији мирис. То се разликује од особе до особе.
Наравно, ово важи под условом да си урадила микробиолошке анализе и да су оне показале да је све уредно. Нпр. да није неки трихомонас вагиналис који баш уме да да интензивнији мирис секрета...
И нек' те не буни прича о смегми. Чак и кад су људи савршено уредни препуцијалне жлезде луче и никад није могуће у потпуности све сапрати па да мирис скроз изостане. Односно, изостаје он у датом тренутку, али у току односа вагина буде ''намазана'' и касније се тако интензивно осећа.

imam jedno pitanje, danas mi je 40 dan od prosle menstr, obicno dobijem na najvise 34-36 dana, sad nista. uradila sam 3 testa, 2 popodne i jedan jutros sa jutarnjom i negativan je, ali i dalje nista. ima li sanse da test gresi? nismo koristili zastitu, samo vadjenje :/ i neko mi je rekao da napipam grlic materice ako nije tvrd znaci da je u pitanju trudnoca, a kad pipnem cini mi se da nije bas tvrd kao pre, molim vas odgovorite pocinjem da ludim.
Тестови ретко греше.
У сваком случају, да би прекинула нервирање иди у лабораторију и уради hCG из крви. То је потпуно сигуран показатељ осим у случају хормоналног поремећаја.

Poslednja izmena:
Може да буде. Свако од нас има свој секрет и жлезде које стварају смегму (то је код мушкараца оно бело што се накупља око главића, а испод кожице). Једноставно, његова смегма може да има интензивнији мирис. То се разликује од особе до особе.
Наравно, ово важи под условом да си урадила микробиолошке анализе и да су оне показале да је све уредно. Нпр. да није неки трихомонас вагиналис који баш уме да да интензивнији мирис секрета...
И нек' те не буни прича о смегми. Чак и кад су људи савршено уредни препуцијалне жлезде луче и никад није могуће у потпуности све сапрати па да мирис скроз изостане. Односно, изостаје он у датом тренутку, али у току односа вагина буде ''намазана'' и касније се тако интензивно осећа.

Ali ja taj pojacan miris imam samo ukoliko on svrsi u mene, ako ne onda nemam takvih problema, a ne koristimo kondom!

Аха, нисам сконтала да је само тад.
Онда мора бити у питању нека реакција на нивоу pH и реакције твоје вагине на појачану базност.
Али мислим да нема места бризи.
Сперматозоиде убија повишен pH, значи ка киселом.
Такође, поремећај pH углавном утиче на развој разних бактерија вагинално самим тим да имаш пробелама са pH то би се манифестовало већ коз неке вагиналне проблеме.

imam jos jedno pitanje. planirala sam da pocnem da pijem pilule za kontracepciju, bila sam na pregledu kod ginekologa i on mi je nosalantno dao par nekih prospekata i rekao odluci koje ces. u jendoj apoteci su mi rekli da to ne bi smelo tamo da se daje a u drugoj su mi preporuuzili logest. inace imam 18 godina. zanima me sta ako za par meseci ja prestanem da ih pijem, da li to moze da bude opasno i da li se smeju tako prekidati?

imam jos jedno pitanje. planirala sam da pocnem da pijem pilule za kontracepciju, bila sam na pregledu kod ginekologa i on mi je nosalantno dao par nekih prospekata i rekao odluci koje ces. u jendoj apoteci su mi rekli da to ne bi smelo tamo da se daje a u drugoj su mi preporuuzili logest. inace imam 18 godina. zanima me sta ako za par meseci ja prestanem da ih pijem, da li to moze da bude opasno i da li se smeju tako prekidati?

Promeni ginekologa ako misliš da ne radi posao kako treba.
Pilule se ne počinju tek tako, da bi se prekidale za par meseci.

Gotovo svaki ginekolog zahteva analize krvi da bi mogao da odredi koje pilule da ti prepise..
Ne preporucujem ti da pijes pilule, za koje mislis da ces prestati da ih pijes za koji mesec..
Posavetuj se lepo sa svojim lekarom o svemu!

Да ли пилуле смеју да се пију или не, мора се посебно водити рачуна о такозваном тријасу 3Т:
1. број тромбоцита
2. трансаминазе
3. триглицериди

Затим, ако особа има проширене вене или било коју болест јетре, пилуле не долазе у обзир.
Ако пак има хормонални поремећај, дужност је гинеколога да ординира тачан лек.

Пилуле нису бомбонице па да се гутају неразмишљајући.

Велика већина жена нема нежељене ефекте али оне које их имају, и које су их имале не бригају много за статистику.
Зато, свако ко хоће да их пије зарад контрацепције, поред савршено здравог тела мора да буде спреман да максимално своје тело ослушкује од момента кад почне да узима анти-беби пилуле.

|Pre sedam meseci sam se porodila, i na prvom pregledu je sve bilo u redu. Medjutim, na jucerasnjem sam saznala da imam endometriozu, valjda je to neko tkivo u tkivu. Mozete li mi, laicki, objasniti sta je to, xasto se dobija i kako se leci?
Hvala unapred

pa porazgovarali smo i on kaze da je u redu sve i da mogu da pocnem da ih pijem ali su se u apoteci iznenadili sto nisam vadila krv i tako to pa sam malo zabrinuta...
inace imam jos veci razlog za brigu :/ menstruacije nema, danas je 46.dan... uradila sam jos jedan test (znaci ukupno 4) i negativan je ali i dalje nista :/ planiram sutra da izvadim krv (nisam bila bas pri parama :/) i zanima me ima li potrebe za tim pored toliko testova :/ i citala sam negde da se neke zene rukovode prema tvrdoci grlica materice pa sam pokusala da napipam moj i tvrd je skroz, moze li to nesto da mi znaci :/

|Pre sedam meseci sam se porodila, i na prvom pregledu je sve bilo u redu. Medjutim, na jucerasnjem sam saznala da imam endometriozu, valjda je to neko tkivo u tkivu. Mozete li mi, laicki, objasniti sta je to, xasto se dobija i kako se leci?
Hvala unapred

Унутрашњи слој у материци се зове ендометријум. Дакле, то је она слузокожа која се сваког месеца сљушти у виду менструације ако се не деси трудноћа.
Ендометриоза представља раст тог ткива изван материце, најчешће у јајоводу или јајнику.
Тако измештен ендометријум реагује на хормоне који се регуларно луче у току месеса па се и он љушти као да је у материци.
Самим тим, у зависности од локације, може изазвати крварење у било ком делу огранизма.
Најчешће се манифестује болом у карлици.
Ма да и не мора имати манифестације.
Лечи се лековима или хируршким путем, а могуће је и комбиновано.

pa porazgovarali smo i on kaze da je u redu sve i da mogu da pocnem da ih pijem ali su se u apoteci iznenadili sto nisam vadila krv i tako to pa sam malo zabrinuta...
inace imam jos veci razlog za brigu :/ menstruacije nema, danas je 46.dan... uradila sam jos jedan test (znaci ukupno 4) i negativan je ali i dalje nista :/ planiram sutra da izvadim krv (nisam bila bas pri parama :/) i zanima me ima li potrebe za tim pored toliko testova :/ i citala sam negde da se neke zene rukovode prema tvrdoci grlica materice pa sam pokusala da napipam moj i tvrd je skroz, moze li to nesto da mi znaci :/

Тестови су веома поуздани.
Тако да не верујем да си трудна. У сваком случају је веома мала вероватноћа.
Зарад сигурности извади и крв.
Можда си била прехлађена, па зато касни?

А гинеколога промени. То ти топло саветујем као лекар. ;)
Да би пила пилуле морају да се провере вредности које сам горе навела. :)

definitivno hocu, iako u mom gradu on vazi za jednog od najcenjenijih :/ to me najvise i brine, niti sam bila prehladjena, niti sam imala neke stresove, nista, nista. a svejedno sam uradila hcg iz krvi i vrednost je 0.352, a kako sam razumela to znaci da trudnoce nema :) sacekacu jos par dana pa ako nista otici cu kod ginekologa :/

Да, хормон ти је баш низак тако да трудноћа није сигурно. ;)
Можеш сад да се опустиш. :)
До 45 дана да се не добије менструација, теоријски је, сасвим прихватљиво.
Али ако то почне да се понавља, да ти тако циклуси прескачу, ту би имало смисла одрадити детаљно хормоне.

Да ли се Панклав сме пити у трудноћи (8 месец) упоредо са чајем "за труднице" од Јосифа Панчића? И која вода је боља против досадне ешерихије, Пролом или Одмењска?

Ah, zene moje..
Imam mali problem..
Osetila sam peckanje pre dva tri dana, i sve kao procice, procice..Medjutim, danas jedva piskim koliko me pecka, neka upala, imam i pojacan sekret..
A imam ispitni rok- pa, je l moze neka alternativa, da ne idem kod ginekologa sad, jer moram da ucim..
Da li mogu da se kupe neke vaginalete ili nesto sl?..
Inace, skoro, pa redovno idem kod ginekologa..

Opet ja sa pitanjem za Mirenu...imam je 4 meseca, nemam nekih pritužbi osim što mi se pms potpuno promenio. Nisam depresivna kao ranije, ali imam problema sa srcem. Osećam povremeno pritisak u grudima i kao da imam osećaj da slabo i usporeno kuca. Pored toga mi se javljaju valunzi (ako se to tako zove) ono što snalazi žene u klimaksu...preznojim se iz čista mira, to traje 5-10 minuta pa prođe. Sad, da li je moguće da ulazim u klimaks, imam 40 godina i porodila sam se drugi put prošle godine, ili je to posledica mirene ?

Imam 20 godina. Poslednji dan menstruacije ovog meseca mi je bio 8. Juce (19.septembar) me stomak boleo, isto kao pred menstruaciju, i pojavila se krv, znaci sve je isto kao menstruacija (iste bolove osecam u donjem delu stomaka, grceve...). Jos uvek sam nevina. Dva dana nakon 8.septembra sam imala nameru da spavam sa deckom, medjutim pokusali smo i odustali jer je mene jako bolelo. Interesuje me, da li ova krv od moze da ima neke veze sa tim ili...? Jos da dodam, kada sam videla krv pomislila sam da mi nije mozda himen pukao, i cini mi se da ima neke promene na njemu, kao da je rupicast, a inace nije bio.
I danas krvarim, vise nego juce. Takodje, ne znam da li ima nekakve veze, ali grudi me bole kad god imam menstruaciju. A sada me bole jos od kad sam imala poslednju, i dalje.
Hvala unapred, i izvinite na izrazima koji nisu strucni

a proslo je 47 dana :/ jel tim nivoom hormona utvrdjeno da trudnoca nije sigurno, bas bas sigurno, 100%? :/
Ако је и анализа крви показала низак ниво хормона трудноће, немаш бриге.
Али иди код гинеколога да те прегледа и да констатује о чему се ради.
Ако ти прескочи један месец нећеш бити ни прва ни последња којој се то десило. ;)

Да ли се Панклав сме пити у трудноћи (8 месец) упоредо са чајем "за труднице" од Јосифа Панчића? И која вода је боља против досадне ешерихије, Пролом или Одмењска?
Панклав смеју труднице да узимају. Е сад, шта тај чај има у себи не знам. Претпостављам да смеју заједно. Уосталом, писало би у самом панклаву у упутству с чим не сме или на чају.
За воду, такође не знам.

Ah, zene moje..
Imam mali problem..
Osetila sam peckanje pre dva tri dana, i sve kao procice, procice..Medjutim, danas jedva piskim koliko me pecka, neka upala, imam i pojacan sekret..
A imam ispitni rok- pa, je l moze neka alternativa, da ne idem kod ginekologa sad, jer moram da ucim..
Da li mogu da se kupe neke vaginalete ili nesto sl?..
Inace, skoro, pa redovno idem kod ginekologa..
Не би било баш одговорно да ти пишем терапију, а да не знамо шта ти је тачно. ;)

Opet ja sa pitanjem za Mirenu...imam je 4 meseca, nemam nekih pritužbi osim što mi se pms potpuno promenio. Nisam depresivna kao ranije, ali imam problema sa srcem. Osećam povremeno pritisak u grudima i kao da imam osećaj da slabo i usporeno kuca. Pored toga mi se javljaju valunzi (ako se to tako zove) ono što snalazi žene u klimaksu...preznojim se iz čista mira, to traje 5-10 minuta pa prođe. Sad, da li je moguće da ulazim u klimaks, imam 40 godina i porodila sam se drugi put prošle godine, ili je to posledica mirene ?

Могуће је и једно и друго.
А могућа је и комбинација.
Међутим, кад крене климакс пада ниво естрогена, а мирена те пумпа другим хормоном.
Да сам на твом месту ослушкивала бих своје тело још 2-3 месеца па ако се настави, рекла бих збогом мирени.
Није она наивна, многе жене имају нежељене ефекте само се о томе не прича јавно јер како би онда гинеколози и фармацеути зарађивали. ;)

Imam 20 godina. Poslednji dan menstruacije ovog meseca mi je bio 8. Juce (19.septembar) me stomak boleo, isto kao pred menstruaciju, i pojavila se krv, znaci sve je isto kao menstruacija (iste bolove osecam u donjem delu stomaka, grceve...). Jos uvek sam nevina. Dva dana nakon 8.septembra sam imala nameru da spavam sa deckom, medjutim pokusali smo i odustali jer je mene jako bolelo. Interesuje me, da li ova krv od moze da ima neke veze sa tim ili...? Jos da dodam, kada sam videla krv pomislila sam da mi nije mozda himen pukao, i cini mi se da ima neke promene na njemu, kao da je rupicast, a inace nije bio.
I danas krvarim, vise nego juce. Takodje, ne znam da li ima nekakve veze, ali grudi me bole kad god imam menstruaciju. A sada me bole jos od kad sam imala poslednju, i dalje.
Hvala unapred, i izvinite na izrazima koji nisu strucni

Софка, ово може бити свашта.
Почев од крварења повређеног химена, преко хормонског поремећаја закључно са трудноћом.
Треба да одеш код гинеколога и да се посаветујеш с њим шта даље да радиш.
Можда чак и да те прегледа. То није ништа страшно, само напоменеш да си невина и гинеколог ће знати шта да ради. ;)

Back