Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cao svima.........
vidio sam ovdje da svak ima neke svoje teorije u vezi kondiloma,,,ja sam ih uspjesno makao i nemam ih vise,,,,,,,,,:klap:
pomada koja mi je pomogla zove se ALDARA i nisam je kupio ovdje u cg vec u francuskoj.........poslije samo 2 nedelje sve su nestale i evo vise od pola godine nisam primijetio nijednu
pa prema tome,,ko god ima problema neka odmah kupi ovu kremu !!!!!!!!!!!1:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Pozdrav svima... imam problem koji polako pocinje da me plasi. Imam 20 godina. Prvu menstruaciju sam dobila sa 13 i od tada mi se bas nikada nije desilo da naredna bude tacna, naprotiv kasnile su i po 15-20 dana. Citala sam u raznoraznim casopisima da otrpilike treba 2 godine da se menstrualni ciklus stabilizuje, ali proslo je 7 do sad. Poslednju menstruaciju imala sam sredinom avgusta, a prethodnu pocetkom jula (u septembru jos uvek nisam imala). Kod ginekologa nisam bila nikada.

На колико дана, у просеку, имаш менструације ?

И могла би да посетиш гинеколога, не само због менструације. ;) Гинеколошки прегледи су неопходни због превенције разних болести које певенцијом можемо да спречимо, а небригом да доведемо себе у катастрофално стање. :)

Dobro vece, mozete li da mi date odgovor na pitanja neka :D e ovako: Hm planiram da odem kod ginekologa i da uzmem antibebi pilule? kakav ce pregled biti? da li je pametno piti ih? i da li je tacno da izazivaju gojenje i hormonski bum u organizmu?

Pregled bi trebao da bude kao i svaki drugi, papa, kolposkopija, verovatno i grupa sekreta ako nisi skoro radila, ultrazvuk, moguće i pregled dojki, krvna slika, i razgovor.
Ne znam da li je pametno piti, ja sam pila 2x po 2 godine, i zadovoljna sam.
Pilule ne izazivaju gojenje, nego nekontrolisano ždranje.
Da, pilule sadrže hormone i piju se tačno prema propisanom uputstvu, piješ ih ako si sigurna da želiš da ih piješ duži vremenski period, nema smisla odustajati kad god i kako god, nego i to u dogovoru sa dr....

Imam 20 godina. Poslednji dan menstruacije ovog meseca mi je bio 8. 19.septembra me stomak boleo, isto kao pred menstruaciju, i pojavila se krv, znaci sve je isto kao menstruacija... Jos uvek sam nevina. Dva dana nakon 8.septembra sam imala nameru da spavam sa deckom, medjutim pokusali smo i odustali jer je mene jako bolelo. Interesuje me, da li ova krv moze da ima neke veze sa tim ili...? Jos da dodam, kada sam videla krv pomislila sam da mi nije mozda himen pukao, i cini mi se da ima neke promene na njemu, kao da je rupicast, a inace nije bio. A krw mi i dalje ide, wec tri dana... Hvala unapred, i izvinite na izrazima koji nisu strucni.

kako izgleda povrsina grlica? potpuno glatka ili ne?

svi opisujuju tvdocu i oblik a niko kakva mu je povrsina?

Глатка, розе боје.
Што се површине тиче, нема поптребе да је описују осим ако нечег нема на њему...односно, могу да напишу да је све ок, али и не морају.

postoje posebne kontraceptivne pilule koje se piju za odlaganje menstruacije i za to moraš kod ginekologa da vidiš šta i kako.

Bila sam kod ginekologa rekla mi je sta da uzmem i kaze da je ok nije nista bezopasno mislim nece jako da utice na hormone ... ;)

a moze i kontraceptivne pilule tako sto se ne prekida pauza od 7 dana nakon zavrsene kutije nego se nastvalja nova kutija i tako moze da se pomeri ciklus...

Bila sam kod ginekologa rekla mi je sta da uzmem i kaze da je ok nije nista bezopasno mislim nece jako da utice na hormone ... ;)

a moze i kontraceptivne pilule tako sto se ne prekida pauza od 7 dana nakon zavrsene kutije nego se nastvalja nova kutija i tako moze da se pomeri ciklus...

mogu da zamislim koji haos sebi možeš da napraviš time što nećeš napraviti pauzu od 7 dana nego nastaviš novu kutiju :sad2:

ja sam zbog operacije nosa morala da odlozim menstruaciju i posle vise od pola godine nisam mogla da ustalim hormone, imala sam menstruacije u nepravilnim razmacima .....ako neces posle toga uskoro da ostajes trudna i nije neki problem....

Да, нису то наивне процедуре.
Мислим, чему унеређивање циклуса?
Мислим да је нефер према организму избомбардовати га толиким хормонима зарад пар дана уживања.
Друго је ако се мора, као у случају Неизрециве. :)

Ovako, 22. sept je dobila menstruaciju, 25. smo se malo prepili i ejakulirao sam u nju, apotekarka je sutradan ujutru rekla da su vrlo male sanse da zatrudni posto je bilo u toku mensutracije, ali je ipak popila escapelle kako se vec zove. Menstruacija joj se prekinula 2 dana ranije, a obicno joj traje 7 dana, pa je 3 dana posle toga opet dobila neko krvarenje, ali to je valjda zbog tih hormonskih poremecaja koja izazove ta tableta, no, evo sta se dalje desilo, veceras 3. oktobra spavali smo opet i pukao je kondom :@ ja sam ejakulirao u taj kondom iako to ne radim bas cesto, baksuz! Sad ne znam sta da radim, ona taj escapelle ne sme vise da pije to nije zdravo, da li sme nesto drugo, dal da cekamo da vidimo sta ce da se desi, nemam pojma. Kod ginekologa bi trebalo da idemo, ali molim za savet, misljenje, znacilo bi mi? Hvala.

P.S Izvinjavam se ako nisam na pravom mestu otvorio temu stvarno nemam zivaca da trazim pravi podforum prebacite ako ne valja.

Ovako, 22. sept je dobila menstruaciju, 25. smo se malo prepili i ejakulirao sam u nju, apotekarka je sutradan ujutru rekla da su vrlo male sanse da zatrudni posto je bilo u toku mensutracije, ali je ipak popila escapelle kako se vec zove. Menstruacija joj se prekinula 2 dana ranije, a obicno joj traje 7 dana, pa je 3 dana posle toga opet dobila neko krvarenje, ali to je valjda zbog tih hormonskih poremecaja koja izazove ta tableta, no, evo sta se dalje desilo, veceras 3. oktobra spavali smo opet i pukao je kondom :@ ja sam ejakulirao u taj kondom iako to ne radim bas cesto, baksuz! Sad ne znam sta da radim, ona taj escapelle ne sme vise da pije to nije zdravo, da li sme nesto drugo, dal da cekamo da vidimo sta ce da se desi, nemam pojma. Kod ginekologa bi trebalo da idemo, ali molim za savet, misljenje, znacilo bi mi? Hvala.

P.S Izvinjavam se ako nisam na pravom mestu otvorio temu stvarno nemam zivaca da trazim pravi podforum prebacite ako ne valja.

Трудноћа је готово немогућа.
Нећу рећи да је 100% немогућа али је шанса веома мала.
Не сме опет да пије ту таблету. ;)
Али се припремите на нередован циклус у наредном периоду и на тај начин тренирање живаца. :)

Back