Bebisiterka
Početnik
- Poruka
- 1
Cao snajo, jeste da je proslo malo vise vremena od dana kad si objavila naslov, ali saveta nikad dosta. Nadam se da si resila problem mada sumnjam, sem ako nisi otisla na kraju kod ginekologa, posto ja poznajem ovu bolest dosadnu. Slusaj - ja imam 25 godina, i pojavili su mi se isti simptomi kao i tebi pre nekih mesec dana - bukvalno sam mogla grudvicu da napravim od sekreta, i nisam bila u fazonu kao ti da se lecim na 300 nacina pa da tek onda odem kod ginekologa (to je pogresno i nemoj nikad to vise da radis - nego idi odmah i ti cim primetis bilo sta na telu) ukoliko se ne izlecim, nego sam posle nekoliko dana otisla kod doktorke misleci da cu pre toga uspeti te grudvice kupanjem i tantum rosom da uklonim, al malo sutra, i ona mi je otkrila kandidu. Savetovala mi je da ne konzumiram slatkise i hleb i da ne trpim kad idem u wc nego da odmah mokrim, i toooo je bilo sve! Prepisala mi je vaginalete. Mislila sam - dobro, hajde necu da jedem slatkise i hleb, ali - mora da postoji razlog sto mi je to zabranila, i cim sam dosla kuci - otisla sam na google i svasta svasta procitala o gljivici. SLUSAJ OVO - ova gljivica se pojavljuje na: jeziku, u crevima i na genitalijama.Hrani se ugljenim hidratima, secerom i kvascem, i sve dok se to unosi u telo - gljivica nikad nece nestati ... Tako da - sudeci po tome - ne smemo jesti nista od voca, suvog voca jer je takodje prepun secera, med, od povrca sme sve sem pasulja, krompira, sargarepe, graska, nista od brasna jer ima dosta skroba, cak ni pahuljice, alkohol naravno ne, mlecni proizvodi, i najvaznije - antibiotici, jer i oni pospesuju razmnozavanje ove gljivice. Dobro je da bar mozemo ribu i piletinu da jedemo koliko hocemo, ona nam ne smeta. Jedino je problem sto mnogi stocari hrane stoku antibioticima i onda direktno unosimo to u organizam a da ni ne znamo, tako da gledaj da kupujes provereno meso ako je to moguce. E pazi kad nisam pala u nesvest kad sam videla sta sve ne sme
((( .. Mislim - volim sve da jedem, i ubilo me je u pojam kad sam shvatila da brate cak ni voce ne smem, eeeeeej - ma uzas ... Elem - evo sad mi je 7. dan kako ne konzumiram nista od ovoga navedenog, jedva sam prezivela, i bukvalno sam odmah prve noci primetila poboljsanje - koristeci i vaginalete naravno - nit sam imala sekret, niti miris, e sad - jedino problem u glavi zbog odricanja svega ovoga od klope
. A pazi ovo - zeznula sam se sinoc i kusnula malo meda, htela sam da umrem od zelje za slatkim - i odmah jutros su mi se pojavile te glupe bele grudvice, joj koji smor, al to mi je dalo zelju da ne krsim pravila. Na milion sajtova postoji milion saveta o ovoj gljivici, procitaj sto vise mozes, nego jedino sam se mnogo iznervirala kad sam videla da recimo neki clanci dozvoljavaju neku namirnicu - a drugi clanci zabranjuju. Naravno opredelila sam se da i ja ne jedem to sto je zabranjeno, za svaki slucaj, bez obzira sto na drugom sajtu dozvoljavaju. Eto pokleknula sam za medom, mada tesim se time da se na greskama uci
.
Napisah ja roman, ali veruj mi ovo je najkraca verzija koju sam uspela da ti napisem, stvarno se nadam da ces se i ti izvuci iz ove nocne more, ali videces - na kraju kad primetis da su poboljsanja odmah prisutna - bice ti lakse, kao i meni. I pusti to sto ti neko savetuje ovaj ili onaj lek - ne leci se svaka osoba istim lekom - doktor je taj koji ce ti reci sta da pijes, svaki organizam je organizam sa sebe, nekome je pomogao neki lek koji tebi mozda nece, a ti ces se onda deprimirati sto se gljivice nisu povukle, i nastaviti da slusas tudje savete, umesto da ODMAH odes kod ginekologa, i da on lepo kolposkopskim pregledom i vaginalnim brisom utvdi sve sto nije u redu. E da - i pilule za kontracepciju uticu na razmnozavanje kandide. E al nemoj da se nerviras i da kazes - ih sto nisam musko - ova gljivica zahvata i "anakonde"
- nije ni njima nista bolje kad saznaju da su oboleli od toga
.
((( .. Mislim - volim sve da jedem, i ubilo me je u pojam kad sam shvatila da brate cak ni voce ne smem, eeeeeej - ma uzas ... Elem - evo sad mi je 7. dan kako ne konzumiram nista od ovoga navedenog, jedva sam prezivela, i bukvalno sam odmah prve noci primetila poboljsanje - koristeci i vaginalete naravno - nit sam imala sekret, niti miris, e sad - jedino problem u glavi zbog odricanja svega ovoga od klope
.Napisah ja roman, ali veruj mi ovo je najkraca verzija koju sam uspela da ti napisem, stvarno se nadam da ces se i ti izvuci iz ove nocne more, ali videces - na kraju kad primetis da su poboljsanja odmah prisutna - bice ti lakse, kao i meni. I pusti to sto ti neko savetuje ovaj ili onaj lek - ne leci se svaka osoba istim lekom - doktor je taj koji ce ti reci sta da pijes, svaki organizam je organizam sa sebe, nekome je pomogao neki lek koji tebi mozda nece, a ti ces se onda deprimirati sto se gljivice nisu povukle, i nastaviti da slusas tudje savete, umesto da ODMAH odes kod ginekologa, i da on lepo kolposkopskim pregledom i vaginalnim brisom utvdi sve sto nije u redu. E da - i pilule za kontracepciju uticu na razmnozavanje kandide. E al nemoj da se nerviras i da kazes - ih sto nisam musko - ova gljivica zahvata i "anakonde"
.