Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зависи о каквом облику кандиде причаш. ;)
Ако говориш о инфекцији, онда се мора прво излечити да би се вто радила.
Али ако причамо о кандиди као редовном становнику вагине, онда не.
Кандида живи у свакој вагини.
83% девојчица се већ рађа са кандидом.
Тако да она сама, док је мирна и перзистира тамо где јој је природно место, не може да штети.

Онда је највероватније неко запаљење у питању или се ради о субдози Мирене (Мирена почела да заказује ;) ).
Гинеколог ће ти прегледом решити дилему. :)

Онда је највероватније неко запаљење у питању или се ради о субдози Мирене (Мирена почела да заказује ;) ).
Гинеколог ће ти прегледом решити дилему. :)
Hvala!
Već sam rekla ginekologinji, pregledala me i rekla da je to na žalost nus pojava na Mirenu???? Da je inače sve u redu.

meni se pre odredjenog vreena pojavlo neko peckanje ili svrab... ne mogu da odredim u genitalnom delu u prelu velikih usana (ako se to tako zove) kao i sekret ima neki miris uglavnom isla sam kod ginekologa i dobila sam canisten vaginaletu i neki sampon.....no to nije pomoglo a ja nisam otisla na kontrolu.... ne znam sta bi to moglo da bude :/

meni se pre odredjenog vreena pojavlo neko peckanje ili svrab... ne mogu da odredim u genitalnom delu u prelu velikih usana (ako se to tako zove) kao i sekret ima neki miris uglavnom isla sam kod ginekologa i dobila sam canisten vaginaletu i neki sampon.....no to nije pomoglo a ja nisam otisla na kontrolu.... ne znam sta bi to moglo da bude :/

Pa kandida verovatno, kanesten je lek protiv gljivica... a kako misliš da se izlečiš ako ne kod ginekologa?

Pa kandida verovatno, kanesten je lek protiv gljivica... a kako misliš da se izlečiš ako ne kod ginekologa?
ma treba da zakazem ponovo a zna se kako to ide.... nazovem call centar-dodji licno, dodjem licno-naz call centar.... i tako u krug.... a sad je jos vruce samo mi dr fali dase idem i da se vracam ..... moracu videti nes al tek kad prodje vrucina.... valjda nije tolko strasno :/

ma treba da zakazem ponovo a zna se kako to ide.... nazovem call centar-dodji licno, dodjem licno-naz call centar.... i tako u krug.... a sad je jos vruce samo mi dr fali dase idem i da se vracam ..... moracu videti nes al tek kad prodje vrucina.... valjda nije tolko strasno :/

Pa ako je kandida nije strašno, koliko subjektivni osećaj može da ti bude strašan kad počne da svrbi, peče itd. A to će se desiti ukoliko se još namnoži. A ti kako o'š :)
A dok ne odeš kod dr koristi intimni sapun umesto običnog, pamučne gaće, izbegavaj tange, sintetičke uloške i uske pantalone... i ima neka fora da se ispiraš rastvorom sode bikarbone i vode, ali nemam pojma ni u kojoj srazmeri ni da li može da škodi, zato čekaj da dođe neko stručniji na temu...

Nezamerite ako je vec bilo pisano na ovu temu,nemam vremena da iscitam sve.Molila bih ako ima neko strucan da mi odgovori na pitanja ili neko ko ima iskustva sa ovim.
Sta izaziva nastajanje ranice na grlicu?
Da li je to moguce izleciti i kako?
Koliko je opasno ako se neleci?
Hvala unapred!
Samo da dodam da je pap test ok.

Само настави са истом терапијом - канестен крем за спољну употребу и бићеш супер. ;)

ovaj... uzela sam na svoju tuku tu kremu.... i korisim je jedno hmmm nedelju dana al samo kad je stavim pa jedno sat dva vremena je bez toog fuj osecaja.....a tamo pise izmedju 1 i 3 puta..... a ja sam uzela za ujutru i uvece....... no hvala u utorak treba da zovem da zakazem.... nadam se da cu uskoro da odem

Zdravo ,
Nova sam na forumu, i imam slican problem kao i sve :) Naime, nakon menstruacije sam drugi ili treci dan imala odnos sa partnerom bez zastite. ZAtim smo kao zastitu, dva dana kasnije uzeli tabletu za dan posle...Par dana nakon nje sam dobila, i trajalo je nekih 5 dana. Medjutim, to je sve bilo proslog mjeseca. Nakon te menstruacije izazvane tom pilulom, pocela sam da koristim pilule Yaz. S obzirom da imam sve simptome trudnoce (kasni mi , a nikada ranije nije, muka mi je, imam vrtoglavice - mada mi je i posao takav da se bas iscrpim; jako sam nervozna i osjetljiva i sl), zanima me da li postoji mogucnost da sve te pilule nisu odradile svoje? Ukoliko nisu, kakve su sanse da je koriscenje Yaz pilula moglo da steti plodu ? Svakako namjeravam da radim test, ali nekako se isto nadam da cete me vi koliko toliko utjesiti. Hvala

Zdravo ,
Nova sam na forumu, i imam slican problem kao i sve :) Naime, nakon menstruacije sam drugi ili treci dan imala odnos sa partnerom bez zastite. ZAtim smo kao zastitu, dva dana kasnije uzeli tabletu za dan posle...Par dana nakon nje sam dobila, i trajalo je nekih 5 dana. Medjutim, to je sve bilo proslog mjeseca. Nakon te menstruacije izazvane tom pilulom, pocela sam da koristim pilule Yaz. S obzirom da imam sve simptome trudnoce (kasni mi , a nikada ranije nije, muka mi je, imam vrtoglavice - mada mi je i posao takav da se bas iscrpim; jako sam nervozna i osjetljiva i sl), zanima me da li postoji mogucnost da sve te pilule nisu odradile svoje? Ukoliko nisu, kakve su sanse da je koriscenje Yaz pilula moglo da steti plodu ? Svakako namjeravam da radim test, ali nekako se isto nadam da cete me vi koliko toliko utjesiti. Hvala

Ne verujem da si u drugom stanju... da li je tvoj partner svrsio u tebe ili ne? i ko je tebi preporucio Yazmin tablete?

Nezamerite ako je vec bilo pisano na ovu temu,nemam vremena da iscitam sve.Molila bih ako ima neko strucan da mi odgovori na pitanja ili neko ko ima iskustva sa ovim.
Sta izaziva nastajanje ranice na grlicu?
Da li je to moguce izleciti i kako?
Koliko je opasno ako se neleci?
Hvala unapred!
Samo da dodam da je pap test ok.
Настанак ранице на грлићу је најчешће узроковано, веровала или не, стресом. Мислим да сам у некој студији прочитала да чак у 70% случајева стрес игра највећу улогу.
Затим нека хронична запаљења...
Раница се најчешће сама повуче, мада гинеколози воле да саветују девојке код којих се налази да роде бебу што пре. Не зато што је ризик за рак велик (јер није) већ зато што ипак постоји. ;)
А колико је опасно? Како код кога. Нема прецизног одговора.
Слушај савет гинеколога по том питању, обавезно. ;)

Zdravo ,
Ово личи на узбуркане хормоне.
Друго, ни једне анти беби пилуле нису сигурне у првих месец дана.
Треће, увек у првих месец дана пијења постоје неке нуз појаве. Код неког су мучнине, код неког суве очи и гребање у очима, код неког главобоља. Али ако и наког другог месеца узимања и даље изазивају тегобе, значи да ти те конкретне не леже.
Шанса за трудноћу постоји, зато уради тест. ;)

Zdravo devojke.. prvi put pisem, mozda sam i pogresila temu, ali sam u losoj situaciji, tako da cu pitati ovde... Ima li neko iskustva sa prekidom trudnoce u Nisu? Ako ima, molim vas da mi napisete neku kliniku ili doktora, jer sam neutesna i ne znam sta da radim... Hvala vam unapred...

Back