Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedno pitanjce, imam 38 godina i pokusavam da ostanem trudna sa partnerom. Bila sam pre dva meseca na redovnom ginekoloskom pregledu odradila sve moguce nalaze i sve je ok. Ciklus mi je na 24 dana i poslednji je bio 13 maja,a nezasticeni odnos 24 maja. Sledeci ciklus ne ocekujem pre 6 juna. U petak mi krene krvarenje, ali ne klasicno kao kada dobijem i od tada ide neka braonkasata sukrvica i jos uvek traje. Durgarica mi predlaze da radim test na trudnocu, a ja ne znam da li da cekam jos koji dan i zasto ovako vec 4 dan imam sukrvicu a nikako da dobijem. Izvinjavam se ako sam oduzila post.
Ако си имала последњи сексуални однос тог 24. маја, онда и није рано за тест. Тест показује ниво hCG-a у урину који почиње да расте сигнификантно од момента усађивања оплођене јајне ћелије у ендометријум.
Мада, да би била сигурна боље га уради из крви. ;)
Наравно, трудноћа може да почне сукрвицом која замени менструацију, а следећег месеца једноставно изостане.

Ja imam jedno pitanje jel vam se desi kad da imate parčiće usirene menstrualne krvi na ulušku? meni se desilo prošli put da ih imam ali ovaj put baš velike (kasnilo mi je 9 dana tada) i bili su skoro pa crne boje, i bolovi su ovaj put bili nepodnošljiviji nego inače.... šta mislite da je problem? ja ih uvijek imam ali ne toliko drastične... hvala :*
Како ''усирен''? Чврсте контистенције или једноставно већи угрушак? То што је црн, ништа страшно, тако иначе изгледа крвни угрушак. ;)

Ако си имала последњи сексуални однос тог 24. маја, онда и није рано за тест. Тест показује ниво hCG-a у урину који почиње да расте сигнификантно од момента усађивања оплођене јајне ћелије у ендометријум.
Мада, да би била сигурна боље га уради из крви. ;)
Наравно, трудноћа може да почне сукрвицом која замени менструацију, а следећег месеца једноставно изостане.

Како ''усирен''? Чврсте контистенције или једноставно већи угрушак? То што је црн, ништа страшно, тако иначе изгледа крвни угрушак. ;)

ma nije čvrst, ali kad sam pipnula papirom bilo je baš puno sluzokože, čudno mi je bilo to da se pojavio drugi dan ciklusa, obično mi bude pred kraj... I nikad nisu bili tako veliki, veličine najvećeg tampona, obično su približno kao zrna pasulja... Znam da je glupo poređenje ali ne umijem objasnit drugačije

Izvinite na upadu.meni treba pomoc a vezano za CIKLOPROGINOVU.Koliko je ona stetna da se pije.Moram je piti 6 meseci.Imam 38 god i nisam imala menzis vec 4 meseca trudnoca nije

Гинеколог вам је саветује због нередовног циклуса.
Претпостављам да је установио да се не ради о преурањеној менопаузи.
Дакле, морате. ;)
Не може да штети на тој временској дистанци.
Наравно, о нежељеним дејствима се информишите из самог лека. :)

ma nije čvrst, ali kad sam pipnula papirom bilo je baš puno sluzokože, čudno mi je bilo to da se pojavio drugi dan ciklusa, obično mi bude pred kraj... I nikad nisu bili tako veliki, veličine najvećeg tampona, obično su približno kao zrna pasulja... Znam da je glupo poređenje ali ne umijem objasnit drugačije

Дешава се. ;)
Прехлада или микро поремећај хормона и ето га. :)

I dalje je isto.... imala sa u ponedeljak krvarenje kao kada dobijem sa bolovima i to je to... sada i dalje samo malo braonkasto mi ide...
Pitanje za ginekologa: da li da idem na pregled tj da li je ovo zabrinjavajuce ili sta da radim? Odradicu test na trudnocu cisto da izbacim tu mogucnost pa da idem dalje ako nije to u pitanju....
Izvinjavam se ako je pitanje glupo.

Imam jedno pitanje dali postoji mogucnos da sam trudna 45 dan je a i dalje nema menstruacije prosli mesec sam dobila na 38 a preprosli na 34 dan.Imam povecani sekret,a i promenila sam nacin ishrane pre 3 nedelje. Jel ima razloga za brigu il je normalno da kasni ciklus.

Imam jedno pitanje dali postoji mogucnos da sam trudna 45 dan je a i dalje nema menstruacije prosli mesec sam dobila na 38 a preprosli na 34 dan.Imam povecani sekret,a i promenila sam nacin ishrane pre 3 nedelje. Jel ima razloga za brigu il je normalno da kasni ciklus.

i sama znas da sekret menja svoj izgled kroz period do ciklusa..rekla bih da ti samo kasni..a to bi trebala da vidis vec posle par daan..

Шанса постоји увек, и први дан након менструације и два дана пре добијања.
Прича о плодним и неплодним данима је смишљена да би ме менструални циклус лакше савладавао као градиво.
У реалу, та прича је једнака Руском рулету. :lol:

šta mislite o prekinutom odnosu kao zaštiti od trudnoće? Podrazumijeva se da ste dugo vremena sa partnerom i da imate povjerenja

super je to sistem zastite..
prema mom saznanju koristi ga 99% populacije..
i jos ako je partner pouzdan, ihaaaaaaaaa..
e sad, ako mu se omakne neki put neki spermatozoidic..
i ako se tebi omakne neki pt neka jajna celijica, zrela..
pa sta fali to je samo jedan bebac vise :ok:

šta mislite o prekinutom odnosu kao zaštiti od trudnoće? Podrazumijeva se da ste dugo vremena sa partnerom i da imate povjerenja

Osam godina sam koristila taj metod kao sredstvo zastite.. guess what... ni jednom nisam ostala trudna.... ma ni jednom nisam imala ni dramu da sam trudna.... tako da ako partner ima iskustva i zna radnju tj. kada da ga izvadi... super stvar, jer ja ne podnosim kondome... probali sa kondomom ma nema sanse da se navlazim.... tako da je moj savet samo napred.....

Osam godina sam koristila taj metod kao sredstvo zastite.. guess what... ni jednom nisam ostala trudna.... ma ni jednom nisam imala ni dramu da sam trudna.... tako da ako partner ima iskustva i zna radnju tj. kada da ga izvadi... super stvar, jer ja ne podnosim kondome... probali sa kondomom ma nema sanse da se navlazim.... tako da je moj savet samo napred.....

... ti palo na pamet da nisi mozda sterilna?

hmmm samo sam pitala za mišljenje o tome pošto sam od milion ljudi čula da je bezbjedno samoooo tako, ja i moj dragi smo pametni mi to ne radimo :)

neznam sta da ti kazem mi smo to koristili godinu dana tj. posle rodjenja prvog djeteta... nisam ostala u drugom stanju ali smo mi znali da hocemo i drugo djete pa da se omaklo nebi bila neka frka, samo je bilo pitanje vremenske razlike izmedju djece, nije pretjerano siguran metod pa ako ne zelite vise ili jos djece nebi preporucila da samo to koristite... meni se za sad najvise svidja spirala i to cu vidjeti posle porodjaja ... ipak nebi da svaki mjesec lupam glavu a znajuci sebe nebi mogla ni jedno svoje djete da ubijem pa makar ih rodila 10-toro :)

pitam jer ja i momak koristimo kondom, ali mi smeta ta guma a probali smo dosta vrsta, nešto ne znam ni kako tablete djeluju po pitanju neželjenih dejstava... I dosta prijateljica mi kaže da ako se pazi ova opcija je relativno pouzdana... Bolje da se raspitam malo nego da posle bude muke... :)

Back