Draga svetlanke, kao prvo zahvaljujem ti na razumevanju ove teme, i naravno da apsolutno podrzavam tvoje reci, ali me jednostavno mrzi da ponavljam, naci ce se valjda neki drugi astrolog koji ce odgovoriti na pitanja licne prirode.
Sto se ukljestenih znakova tice, moje iskustvo je pokazalo da je tumacenje te kuce identicno kao i tumacenje svih ostalih, s`tim sto dogadjaji koji se vezuju za datu kucu, kod odredjene osobe, moraju da prodju kroz tri faze. Na primer: ukoliko prva kuca pocinje u vagi, zahvata celu skorpiju i deo strelca, toj osobi ce u prvoj trecini zivota (mladosti)dominirati vaga u prvoj kuci, u sredini zivota koja logicno i najduze traje, dominirace ukljestena skorpija a u starosti strelac, znaci osoba ce se krajem zivota ponasati kao AC strelac. A sve to je naravno i veoma logicno ako uzmemo u obzir direkcije.
Jedini razlog zbog cega je kuca u kojoj je znak ukljesten vaznija, je zato sto ta kuca automatski ima minimum 3 vladara. A ti vladari ( u gornjem slucaju venera, mars, pluton i jupiter) se najcesce nalaze u razlicitim kucama horoskopa, tako da je akcija osobe usmerena na mnostvo razlicitih oblasti. U nasem primeru, da bismo opisali ovu osobu, moramo da pratimo cak 4 planete, koje imaju odredjene aspekte i znacaj u celoj karti.Naravno ovo nam takodje govori da je datoj osobi kuca sa ukljestenim znakom veoma vazna, nekada cak i najvaznija oblast zivota, i da je akcija osobe najvise usmerena u tom pravcu ( a kako, na koji nacin, zasto itd. vidimo kada analiziramo gde su otisli vadari polja).
Sto se dana u nedelji tice, kao i sata rodjenja, ja licno ne koristim mnogo taj metod, mada svaki bolji astroloski program ti pored aspekata pokaze i vladara dana i sata. Naravno ukoliko se potrefi da su vladar sata, dana, ascedenta i celog horoskopa isti, mozemo bez sumnje da zakljucimo da je osoba rodjena pod izrazitim uplivom date planete. U suprotnom, nema razloga da se tome pridaje veliki znacaj u astro-analizi, jer planetu koja je dominantna kod odredjene osobe, lako ces videti u samom natalu.