Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Na prvom mestu posmatraš planete u devetoj (nebitno da li su u Vodoliji ili Ribama, ako ih ima više, prednost daješ planetama u Vodoliji ili koje su bliže vrhu kuće), zatim gledaš Saturna (ili Urana ako ti je baš toliko stalo do njega). Mada ovo se odnosi samo na daleka ili putovanja na koja ne ideš često. Kraća ili učestala putovanja gledaš kroz treću kuću.

Takođe bi trebala da uzmeš i Mesec u razmatranje jer je on signifikator svih putovanja.

Pozdrav svima... ja sam ovde nov potrebno mi je malo vremena samo dok se uklopim...inace sam iz Makedonije..a astrologija me strasno interesuje...
tako da...mozete li mi reci sta znaci...

Dakle u znaku sam Blizanac u podznaku sam Ovan...
prva KUCA mi je u Ovnu i u njoj je vladar MARS na 26 stepenu...
zatim...u trecoj kuci imam Veneru koja je na 18 stepenu sunce mi je u trecoj kuci u Blizancima na 19 stepenu merkur je u trecoj kuci na 0 stepenu u raku
u petoj kuci je planeta CHIRON u LAVU na 6 stepenu
u sestoj kuci je planeta JUPITER u DEVICI na 6 stepenu
u sedmoj kuci je planeta MESEC u VAGI na 16 stepenu
u osmoj kuci je planeta PLUTON RETROGRADNA u SKORPIJI na 20 stepenu
u devetoj kuci je planeta TRUE NODE u Jarcu na 0 stepenu
u desetoj kuci imam NEPTUN koji je retrogradan u JARCU na 18 stepenu i URAN isto u JARCU retrogradan na 17 stepenu
i
u jedanestoj kuci je planeta SATURN retrogradna u VODOLIJI na 18 stepenu...

bilo bi mi drago kad bi mogli reci o ovome nesto bar ukratko...Hvala vam UNAPRED...:)

:mace:Draga Venus, pretpostavljam da mislis na vladara osme kuce obzirom da se radi o Veneri koja vlada Bikom a ne na tvog vladara (planetu koja vlada znakom u kome ti se nalazi Ascendent) mada obzirom na tvoj nickname licis na Vagu. Ne zelim da te plasim jer predikcije na osnovu ovako malo podataka su neprecizne a i svi ti natalni aspekti su samo potencijali na koje razne okolnosti (ne samo astronomske) uticu da se realizuju u potpunosti. U svakom slucaju Algol nije dobra Zvezda - to je Meduzina glava sa kosom od zmija koja je pretvarala u kamen svakog ko je pogleda. No jednog dana pojavio se Persej i odsekao joj je istu (mada je i takva zadrzala moc okamenjivanja - sto bi reko Harry Potter "Petrifikus totalus!!!"). Osma kuca je kuca seksa, smrti, nasledstva i regeneracije pa Algol na njenom vrhu moze znaciti i probleme sa glavom - i fizicke i mentalne. Takodje mozes doci do nasledstva preko necije nasilne smrti - mozda bracnog partnera (vladar sedmog - brak). U pitanju su jake i opasne energije koje je bitno nauciti kontrolisati. Ako pravi dobre aspekte daje ti veliku borbenu moc i ti negativni simboli se manifestuju ka tvojim neprijateljima - no to ne treba zloupotrebljavati. Potencira seksualnu strast a i ukazuje na manijakalnog partnera narocito ako ti je Venera blizu a izgleda da jeste jer se obe planete (zvezde) nalaze u Biku - sto bi znacilo da te takve osobe privlace.Savet - ne dozvoli da ti strast pomuti razum jer mozes imati ozbiljne posledice.

Poslednja izmena:
:mace:Draga Venus, pretpostavljam da mislis na vladara osme kuce obzirom da se radi o Veneri koja vlada Bikom a ne na tvog vladara (planetu koja vlada znakom u kome ti se nalazi Ascendent) mada obzirom na tvoj nickname licis na Vagu. Ne zelim da te plasim jer predikcije na osnovu ovako malo podataka su neprecizne a i svi ti natalni aspekti su samo potencijali na koje razne okolnosti (ne samo astronomske) uticu da se realizuju u potpunosti. U svakom slucaju Algol nije dobra Zvezda - to je Meduzina glava sa kosom od zmija koja je pretvarala u kamen svakog ko je pogleda. No jednog dana pojavio se Persej i odsekao joj je istu (mada je i takva zadrzala moc okamenjivanja - sto bi reko Harry Potter "Petrifikus totalus!!!"). Osma kuca je kuca seksa, smrti, nasledstva i regeneracije pa Algol na njenom vrhu moze znaciti i probleme sa glavom - i fizicke i mentalne. Takodje mozes doci do nasledstva preko necije nasilne smrti - mozda bracnog partnera (vladar sedmog - brak). U pitanju su jake i opasne energije koje je bitno nauciti kontrolisati. Ako pravi dobre aspekte daje ti veliku borbenu moc i ti negativni simboli se manifestuju ka tvojim neprijateljima - no to ne treba zloupotrebljavati. Potencira seksualnu strast a i ukazuje na manijakalnog partnera narocito ako ti je Venera blizu a izgleda da jeste jer se obe planete (zvezde) nalaze u Biku - sto bi znacilo da te takve osobe privlace.Savet - ne dozvoli da ti strast pomuti razum jer mozes imati ozbiljne posledice.

puno hvala na odgovoru :) meni je venera vladalac osmog polja,ali i ascedenta (bik-vaga sam) hvala jos jednom :)))))

Bitno je kakve venera aspekte pravi i gde joj je i kakav dispozitor, to sto je na algolu vrh kuce moze i ne mora puno da znaci...

Hvala. Dispozitor je mars u biku,u sedmom polju. Inace,moja venera (vladar znaka i podznaka) je u konjukciji sa suncem,hironom i merkurom,trigonu sa jupiterom,i opoziciji sa uranom. Zato mi je tesko da sve to povezem,pa sam ovde potrazila pomoc. Hvala jos jednom :))))))

:vatromet:Draga Venus posto ti je Venera tako dobro aspektovana - tesko da ce biti nekih losih stvari - poznato je da dobri aspekti ublazuju lose (a i u pravu je SBOJANA sto se tice dispozitora). Ta konjukcija sa Suncem, Hironom i Merkurom je milina jedna a tek trigon sa Jupiterom covek samo pozeleti moze. BIK - VAGA obecava lep i zenstveni izgled. Pozdrav Agatha

Jedno početničko pitanje,
naišla sam već par puta na formulacije orijentalne i okcidentalne planete...problem je što ja nikako da skapiram šta je to .
Jesam već tražila po netu ali bi mi ipak značilo da mi neko ovako lepo objasni...

Recimo ako je meni So u 7 polju, da li su onda sve planete iznad horizonta ( iznad sunca) orijentalne a ispod horizonta okcidentalne ili ?

Poslednja izmena:

Back