Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Zdravo, nova sam ovde i pocetnik.
Interesuje me sta znaci skracenica Detr. pored Venere (u Ovnu u 10 kuci, u konjukciji sa Marsom). Skracenica se pojavljuje i kod Jupitera (u Blizancima u 12 kuci) , i kod Saturna (u Lavu u 2 kuci uz to konjukcija sa Mesecom).

Hvala unapred!

Pre ce biti skracenica Retro-sto znaci Retrogradna,tj vraca se unazad.
Izguglaj na internetu,imas dosta tekstova o retrogradnim planetama.

Izgon ne slabi planetu, već planeta u izgonu forsira svoje loše osobine... E sad, to što je Venera u izgonu, a Mars u svom sedištu može biti dobra stvar jer Mars može da pomogne toj Veneri putem dispozicije, ali samo ako su u aspektu (u ovom slučaju moguća je samo konjunkcija).

Visoko obrazovanje je dosta širi pojam od samo devete kuće. Zavisi od mnogo toga, što od Asc, MC, Merkura, Meseca, treće i devete kuće... Teško da se može sad šablonirati, jer zaista ima mnogo raznih pokazatelja za tako nešto...

Za daleka putovanja se gledaju deveta, vladar devete i Jupiter, mada ponekad može čak i treća kuća, ukoliko su ta daleka putovanja stvar rutine (npr kod tenisera ili sportista koji često putuju po kontinentima).

Ok, hvala vam na odgovorima. Meni je jedan astrolog čak i rekao da se daleka putovanja gledaju kroz dvanaestu kuću i znak Riba. :think:

Pa i jeste 12 polje i jeste znak riba u zapadnoj astrologiji koja je dosta razlicita od tradicionalne.
Ljudi koji imaju puno ili 12 polje ili Ribe, Mesec u Ribama, Mesec u Strelcu konj. Neptun.... takodje jako cesto odlaze na putovanja, po zemljama koje su civilizacijski, finansijski ili duhovno na sasvim razlicitom nivou od nas i obratno. A cesto mogu odlaziti na putovanja iz duhovnih pobuda, radi licnog istrazivanja i saznanja. ;)

Možda svemirska putovanja? :) Ona i jesu svojevrsna izolacija, tako da mi ta simbolika ima simsla. Verujem da se ni TA ne bi bunila oko toga.

I obilazak izolovanijih ostrva - ovozemaljskih!

Poslednja izmena:
Cao svima,
ja sam pocetnik, a astrologija tako komplikovana :think:.
Imam puno pitanja ali evo su dva da ne gusim.
1. Interesujeme kako se gleda kada neka kuca pocne u jednom znaku predje ceo sledeci znak i zavrsi se u trecem. Pogotovo kada kuca ima jake aspekte. Npr. Osma kuca pocinje u lavu prelazi celu devicu i zavrsava se u vagi, pa su planete koje su u osmoj kuci koja je u lavu u stvari su u devici?
2. Imam u natalnoj karti T kvadrat koji me jako muci :dash:. Sunce koje je u Ribama u drugoj kuci (koja pocinje u Vodoliji) je u opoziciji sa retrogradnim Saturnom u devici u osmoj kuci (koja pocinje u lavu), a oni zajedno obrazuju kvadrat sa mojim Vladarem Neptunom koji je u 12. kuci u strelcu?
Nadam se da neko zna odgovor, ako je nesto mnogo nezgodno pustite me da ostanem u zabludi :)

Cao svima!
Imam jedno pitanje!Da li se kroz natalnu kartu oca i sina rodjenog u braku,moze videti da li je sin uopste dete doticnog?
Nime moj rodjak sumnja da je dete uopste njegovo,sobzirom da je sa zenom tada kad je dete zaceto ziveo razdvojeno,tj bili su u braku na papiru,on je ziveo u Srbiji,ona u inostranstvu,stim da je ona dolazila par puta na vikend.Kada mu je saopstila trudnocu,ovaj je bio zapanjen,ali ona je odlucila da rodi i javila mu se tek kada se sin rodio.
P.S.On zna da se moze danas DNK analizom sve razresiti,ali analiza je skupa,a i dete ne vidja,te mu i ne moze uzeti uzorak za analizu.

Cao svima!
Imam jedno pitanje!Da li se kroz natalnu kartu oca i sina rodjenog u braku,moze videti da li je sin uopste dete doticnog?
Nime moj rodjak sumnja da je dete uopste njegovo,sobzirom da je sa zenom tada kad je dete zaceto ziveo razdvojeno,tj bili su u braku na papiru,on je ziveo u Srbiji,ona u inostranstvu,stim da je ona dolazila par puta na vikend.Kada mu je saopstila trudnocu,ovaj je bio zapanjen,ali ona je odlucila da rodi i javila mu se tek kada se sin rodio.
P.S.On zna da se moze danas DNK analizom sve razresiti,ali analiza je skupa,a i dete ne vidja,te mu i ne moze uzeti uzorak za analizu.

Pa mozemo pogledati obe karte ali ih postavi na temi "natalna karta u slikama"..:)

Cao svima,
ja sam pocetnik, a astrologija tako komplikovana :think:.
Imam puno pitanja ali evo su dva da ne gusim.
1. Interesujeme kako se gleda kada neka kuca pocne u jednom znaku predje ceo sledeci znak i zavrsi se u trecem. Pogotovo kada kuca ima jake aspekte. Npr. Osma kuca pocinje u lavu prelazi celu devicu i zavrsava se u vagi, pa su planete koje su u osmoj kuci koja je u lavu u stvari su u devici?
Planete su uvek tamo gde jesu, ako su u Lavu onda su u Lavu i tu nema dvojbe.
Ako se kuća prostire u tri različita znaka to se tumači kombinovano, dakle svaki od tih znakova ima neki značaj u tumačenju kuće ali je uvek najbitniji znak na vrhu kuće (kao i njegov vladar, jer je to onda vladar kuće, ostalo su suvladari) a posle i znak koji zahvata najveći deo kuće.
Šta podrazumevaš pod tim da "kuća ima jake aspekte"? Samo planete grade aspekte, dakle u vezi sa kućama to mogu biti planete-vladari kuće ili planete u njoj, trećeg nema :)

2. Imam u natalnoj karti T kvadrat koji me jako muci :dash:. Sunce koje je u Ribama u drugoj kuci (koja pocinje u Vodoliji) je u opoziciji sa retrogradnim Saturnom u devici u osmoj kuci (koja pocinje u lavu), a oni zajedno obrazuju kvadrat sa mojim Vladarem Neptunom koji je u 12. kuci u strelcu?
Nadam se da neko zna odgovor, ako je nesto mnogo nezgodno pustite me da ostanem u zabludi :)
O tome postoji tema ... T-square.
Za pouzdaniji odgovor potreban je uvid u natalnu, odnosno bitno je kojim kućama te planete vladaju i kakva je dispozicija ... sve zavisi šta te tačno zanima, ali uglavnom T-kvadrat može biti i dobro i loše iskorišćen što opet zavisi dobrim delom od natala.

Može li neko da mi kaže nešto više o konačnom dispozitoru?

Sve što znam je da je to jedina planeta koja je u natalnoj u sedištu. Ali šta ona predstavlja?
Zašto je bitna? Kako utiče na osobu? .....
Hvala...
Konačni dispozitor nije jedina planeta u natalu koja je u sedištu, već jedina natalna planeta u sedištu koja vlada direktno ili indirektno svim ostalim planetama u natalu ... zato se i zove "konačni dispozitor" jer se sve svodi na tu planetu, na kraju.
Ima značaj u smislu da se na neki način ponaša kao vladar horoskopa, s obzirom na to da u sebi sadrži sve ostale planete tako da kada je aktivirana na bilo koji način kroz predikcije obično govori o bitnim događajima. No to sve je najbolje posmatrati na primerima, ovako je ponekad nejasno ... :D

Kako da izracunam srednje mesto u dejvisonom horoskopu :/
Ne znam na šta misliš, možeš li da objasniš? Prvi put čujem da tako nešto postoji.

Back