Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Znaci koliko je dozvoljeno za konjukciju u natalu? neki kazu do 5 a neki i do 7-8 stepeni..A koliko se tolerise u sinastriji?
Zavisi od planete. Za svetla (Sunce i Mesec) se tolerišu veći orbisi, ne samo za konjunkcije nego i za druge aspekte, recimo oko 10[SUP]o[/SUP] u proseku a za ostale planete manje. U principu što je planeta dalja i sporija, dozvoljava se manji orbis.

a drugo pitaje je da li SMC konj VE u sinastriji donosi sta lepo? :) Hvala..
To zavisi od ostatka uporednog horoskopa i naravno od natala svakog partnera ponaosob, VE na SMČ-u uglavnom ljude samo spoji a šta će biti dalje govore ostali faktori.

A kada se u sinastriji posmatraju mesecevi cvorovi,jel su vazne samo konjukcije cvora i planeta ili se gledaju i drugi aspekti sa planetama?I koliko su bitni aspekti cvorova sa npr.plutonom,neptunom,uranom,a da nisu konjukcije( kvadrati,trigoni,sextili..)?
I da li je u sinastriji vazeci orbis od 6 stepeni za konjukciju (u pitanju su JMC i Mesec) :roll:
Orbisi u sinastriji me jaaako zbunjuju..:dontunderstand:

Natalna karta bez kvadrata? Koliko je to cesto i da li ima neko posebno znacenje, sem da to nadoknadjuju jake konjukcije.
evo mene i ovde. Kazu da su kvadrati, bez obzira sto su losi aspekti, u stvari pokretacka snaga. Mada bi ja rado prepustila nekom sve svoje gadne kvadrate pa neka ga pokrecu koliko hoce. Ja licno nisam videla natal bez kvadrata pa pretpostavljam da to nije tako cesto. Konjukcija je inace veoma jak aspekt i ako su malefici u pitanju (npr Saturn - Mars) onda je to gore od kvadrata. Naravno jos kako je bitno i u kom su polju.

Ja nemam nijedan kvadrat. Sto se tice konjukcija to je po meni jedan lep stelijum Merkur 7 stepeni jarca, Sunce 10, Jupiter 14 na Wegi, Saturn na 19 u cetvrtoj kuci.Mislim da su retke natalne karte bez kvadrata, zato sam i postavila pitanje, sta jos mogu da kazu iskusni astrolozi? Sem odsustva borbe, pokretanja na akciju.

Ja mislim da je to dobro sto nemas kvadrate. Inace je stelijum stvarno lep. Posto sam trenutno u guzvi reci cu ti samo ono sto si verovatno cula i od drugih a to je da vama Jarcevima krece na bolje u drugoj polovini zivota, da je zrelost vase zivotno doba, licno sam se uverila da mnoge zene izgledaju fantasticno iako su postarije (Marlen Ditrih, Ava Gardner, Fej Danavej), bez ikakvih zahvata estetske hirurgije. A ti si Jarac sa naglasenim osobinama tog znaka jer ti je Saturn na Suncu a i rodjena si u subotu - Saturnov dan.

Ja nemam nijedan kvadrat. Sto se tice konjukcija to je po meni jedan lep stelijum Merkur 7 stepeni jarca, Sunce 10, Jupiter 14 na Wegi, Saturn na 19 u cetvrtoj kuci.Mislim da su retke natalne karte bez kvadrata, zato sam i postavila pitanje, sta jos mogu da kazu iskusni astrolozi? Sem odsustva borbe, pokretanja na akciju.

Draga Jupiter idi na forum o duhovima tamo sam ti ostavila neke tehike za resavanje problema sa takvim entitetima. Pozz

Imas opoziciju ako nemas kvadrat.Sto se tice borbe ona dolazi sa losim solarnim horoskopima,narocito kada se nanizu po nekoliko u nizu,

Imas opoziciju ako nemas kvadrat.Sto se tice borbe ona dolazi sa losim solarnim horoskopima,narocito kada se nanizu po nekoliko u nizu,

Da, imam dve jake opozicije ali svasta htela, svasta zapocela, a nista zavrsila. Vreme prolazi, a ja trazim sebe jos uvek u drugoj polovini zivota. Kamael molim za objasnjenje
ona dolazi sa losim solarnim horoskopima,narocito kada se nanizu po nekoliko u nizu,
Da li je to kad planete pomeramo za jedan stepen svake godine?

evo ja na pr. ne znam sta znaci kad je jupiter na vrhu 10. kuce u skorpiji a takodje u 10. kuci mi je MC u vagi?

Deseta kuca ti je kuca karijere ( profesije) ugled status unapredjenja, kako vas drugi dozivljavaju.Ovo je i kuca drugog roditelja ( prvog gledamo u cetvrtoj kuci).
Osim toga,obzirom da je ova kuca nasuprot cetvrte kuce ona se odnosi i na zivot u inostranstvu.Za upitera u desetoj kuci se kaze da ga imaju ono rodjeni pod "srecnom svezdom).Jupiter u 10 kuci moze da ukaze na nekoga ko ce biti javna licnost ili se cak baviti politikom.
Uglavnom je to dobar polozaj koji daje uspeh i moc ( naravno zavisi sve kakvi su aspekti).
Ali obzirom da je Jupiter u Skorpiji osobe cesto mogu biti nepravedne pa cak i agresivne..To su osobe koje vole da dominiraju, ali su dobri organizatori i obzirom da se Jupiter nalazi u kuci karijere , trebalo bi da budu uspesne u svoe poslu..
Eto ja malo samo laicki..

Da, imam dve jake opozicije ali svasta htela, svasta zapocela, a nista zavrsila. Vreme prolazi, a ja trazim sebe jos uvek u drugoj polovini zivota. Kamael molim za objasnjenje Da li je to kad planete pomeramo za jedan stepen svake godine?

Opozicija cepa.svaka planeta vuce na svoju stranu,ako je u aspektu brza planeta poput Urana onda neocekivano poremeti dogadjaje ili na samom finisu i stvari se cesto ne mogu dovesti do realizacije i pocetne zamisli.

Kada se planete pomeraju za jedan stepen godisnje u pitanju su primarne direkcije i kod profesionalnog tumacenja ne treba izostaviti.
Kod solarnog horoskopa se uzima trenutni polozaj planeta u trenutku dolaska sunca na svoju natalnu poziciju ili na onaj stepen u odredjenom sazvezdju gde se naslo kada smo se rodili.

Hvala na odgovoru Kamael.
Upravo to, svako vuce na svoju stranu. Ne znam da li je ovo greska, ali otkad je Uran brza planeta? Znam da on donosi haos. Samo sa tim haosom sam naucila da zivim, dobro dodje mom Saturnu.
Sto se tice solagnog horoskopa u trenutku mi je terminologija bila nejasna, ja ga zovem godisnji.
Jos dva pitanja.
Da li jos neko sem Dupora smatra da Algol deluje u kvadratima i opoziciji?
Mesec na 29 stepenu blizanaca? Tu je i neka zvezda nekretnica, ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Neptun donosi haos,Uran neocekivane dogadjaje i situacije koji mogu promeniti ceo tok zivota u jednom trenutku.U tom smislu je brz.Stavise,prevazilazi i samu brzinu svetlosti.

Nije mi poznato misljenje drugih u vezi aspekata Algola.Po meni deluje samo u konjukciji sa nosiocem pa i tada dejstvo se ispoljava samo ako osoba udje u spiritualne svetove ili svet nauke.

Mesec na 29 st.blizanaca nije toliko bitan,u smislu da ne donosi nista sudbonosno,od osobe kojoj je ovde polozen se trazi da se okrene tradicionalnim vrednostima,i ako se ovo uradi moze se dosta prosperirati.

Hvala Kamael.
Imam jos jedno pitanje, ne znam na koliko mesta sam ga postavila ali mi niko nije odgovorio a u literaturi bas nisam nasla.
Pluton konjukcija severni mesecev cvor u 12 u devici, sekstil mars (egzaktni) deseta rak, trigon stelijum Merkur, Sunce, Jupiter, Saturn u Jarcu u cetvrtoj, sa Merkurom aplikacioni jedan stepen pa onda ostale planete.
Ako neko zna i zeli da mi odgovori bila bih zahvalna.

Tako dobro aspektovan Pluton (plus konjukcija S. Cvor) meni govori da ces kad tad u sebi otkriti neki ezotericni potencijal a karmicka duznost ti je da ga iskoristis i tako pomognes i sebi i drugima.Mozda si i zbog toga prijemnik za onog duha o kome smo ranije pricale. Lici mi i na talenat za arheologiju i sve sto je u vezi sa zemljom i ispod zemlje, staro, tajno itd.. Hvala za reputaciju, uzvracam

Pozdrav..:)
Imam pitanje...ja sam bik, on ovan..oboje imamo veneru u ovnu. Meni je mars u lavu njemu u ribama. Plus trigon mog marsa i njegove venere. (Ovo dajem samo radi malo bolje 'orijentacije' :D)
Pa, zanima me da li je ovo prvo od ikakve koristi? :D

I jos nesto..Negde sam procitala da je 'idealni' partner onaj koji ima 'poklapanje' stepena mog neptuna i njegog datuma rodjenja u bilo kom mesecu (npr neptun na 20-om stepenu a datum rodjenja 20.07.)
Pa, ima li u tome istine? :)
Hvala.

Back