Pitajte u vezi zdravlja

Kod nas veterinari samo kazu dajte mu to i to. Jednom sam lepo objasnio da on jednostavno ne moze da primi, a oni mi kazu "sta da ti ja radim". Tako da nece oni da daju. Moram da pitam za injekcije. Svakako cu ga voditi. Hvala svima.

Ako su crevni paraziti a neće lek, rešenja ima. Stavite macana u zatvoren prostor,dajte mu samo vodu i držite ga tamo dva dana. Nakon toga poješće svaku hranu sve sa lekom i tražiće još!

A možda ga more i ljubavni jadi, moj se od toga bio ofucao. Dakle, ponoviti terapiju protiv glista, Caliburn je postavljao vrlo detaljna uputstva i odlične video-klipove kako to uraditi što bezbolnije i za mačku i za vlasnika, ali daj da pokušam i ja sad. Namamiš ga u krilo klopom (moj Bili došao na neki dimljeni vrat, i on je bio izbirljiv do zla Boga), imaš unapred pripremljenu polovvinnu tablete, maziš ga po glavi onom rukom kojom ćeš da ga držiš i onda ga obuhvatiš oko glave tako da možeš da mu ovoriš usta (dlan treba da ti je na njegovom čelu, usta otvaraš palcem sa jedne i kažiprstom sa druge strane), ubacuješ tabletu što dublje u usta, zatvaraš mu usta i trljaš nos dok ne proguta. Za sve to vreme mu telo fiksiraš podlakticom one ruke kojom mu otvaraš usta tako da stvarno nema gde. Malo vežbe treba ali sa dvogodišnjim mršavkom nije problem, i moj je bio baš takav. A što reče neko, možda i da mu proveriš šećer? Ili da ga jednostavno kastrirate, naš Bili bi sigurno bio živ da sam uspela da ubedim muža da to uradimo.

Ne, za kastraciju nikad nije kasno. Jeste da bi nastavio da skita ali bi se barem manje trošio i ne bi zaboravljao da jede svaki put kad se zaljubi. Veruj mi, moj Bili je zbog toga i stradao, u nekoliko dana su potrovali njega i još dvojicu njegovih vršnjaka, mačora-kasnih pubertetlija.

Kasno je sada za kastriranje. Navikao je da jurca napolje. Vise se i ne mazi toliko, samo dolazi da jede i da spava :) Zalosno bi bilo da ne juri macke, a vec je napravio jedno dete :)

Nije kasno, moj macor je kastriran sa tri godine. Ako nije zbog glista onda je vrlo moguce da je tako mrsav zbog konstantnog jurcanja za mackama, to ume prilicno da ih iscrpi, pogotovo ako imate u okolini puno macaka.

Nosi je kod veterinara što pre, ako treba da je vakciniše, ako treba da je leči, čisti od glista... Prvo bi bilo idealno da se malo oporavi od ovoga, dan-dva, onda da je očistiš od glista, onda posle 3-4 dana da primi vakcinu protiv zaraznih bolesti, onda 15 dana od prvog čišćenja od glista to da ponoviš pa posle 15 dana još jednom, a revakcinu 4 nedelje posle prve. Vet će da proceni i koliko je staro mače.

Imam par pitanja....
Macic, star malo preko 3mjeseca, prije 20 dana povracao i kakio bijele velike gliste-crve?! Dali mu vitaminthe pastu, opet povracao i kakio gliste, posle 15 dana mu opet dali pastu i sad posle 3 dana od drugog davanja paste ima temperaturu 40,9, povraca i opet kaki gliste, njuskica suva...Dali mu injekciju synolexa 0,01, temperatura pala na 40,4 :/ malo je bolje, ali sad odbija hranu :/
Nabavila sam cestal cat tbl, ali sam cula da 'protivparaziti' ne smiju da se daju dok je temperatura povisena... Sta da radim???

PS:Imam 6 macadi iz 2 legla, majke prvorotke, 2 stara 2ipo mjeseca , a 4 stara 2 mjeseca...Pojavio im se spontano problem sa zadnjim sapicama tj, jednom zadnjom sapom, kod nekih desnom, kod nekih lijevom...Iz cista mira, normalna, ziva macad, zajaucu i pocinju da hramaju na jednu zadnju sapu...*Iskljucena mogucnost povrede!* Dajem im beviplex prashak, ad kapi i kalcijum, calo pastu, mljeveno meso, piletinu, dehidrat za macice, vodu, jogurt...Majka od jednog legla isto danas kakila gliste kao i ovaj macic stariji, ali je kastrirana prije par dana pa ne znam sta da radim???
Je li moguce da je problem sa hodom od parazita???Fino se ponasaju, jedu, piju, piske, kake, igraju se, samo sepaju...i da, prije 20tak dana, neki od njih su povracali i imali proliv, pa smo im davali sirup cefalexin i posle 3 dana prestalo...Sad ostao problem hramanja...Pomoc, molim...

Back