Pitajte u vezi zdravlja

Trebala bi mi pomoc! Cezar,labrador od 9 meseci,vakcinisan,ociscen od parazita,chipovan.
E pa pojavljuju mu se rane :S
Posto je u dvoristu,nasli smo mu nekoliko krpelja i buva sto je normalno.Koristili smo prasak Bubi i Ektanon da to sredimo.Jos se cese,i sad mu se pojavljuju rane.Ne zanam sta da radim,nemam para trenutno za veterinara.
Juce je bila jedna rana,a danas tri. Mazem ih povidonom makar da procistim. Molim za savet,pomoc,ali samo proveren!

cezar-1.jpg

Ako se on češe, onda nije neočekivano da ima i rane, trebali bi pokušati spriječiti ga. Ni buhe, a pogotovo krpelji, nisu bezazleni, i to ostavlja traga. Moguće da nije ništa jako opasno, ali ne bi bilo dobro da se u kući igrate doktora, otiđite nekako veterinaru jer životinja je živo biće čiji govor mi ne razumijemo baš, a ona se oslanja da ćemo joj pomoći

U pitanju je hronični proliv...čim je crvena zadnjica....onda medicinski ugalj....kasnije za obnavljanje crevne flore "Liobif"......

Medicinski ugalj vezuje toksine i bakterije..........
Prvo medicinski ugalj....zaustavljanje lekovima može biti i opasno....jer se organizam od bakteriske infekcije brani prolivom....meni je uginulo jedno mače u pokušaju da zaustavim proliv lekom...

Još bih samo dodala da treba ponoviti terapiju protiv glista za 15 dana.

Trebala bi mi pomoc! Cezar,labrador od 9 meseci,vakcinisan,ociscen od parazita,chipovan.
E pa pojavljuju mu se rane :S
Posto je u dvoristu,nasli smo mu nekoliko krpelja i buva sto je normalno.Koristili smo prasak Bubi i Ektanon da to sredimo.Jos se cese,i sad mu se pojavljuju rane.Ne zanam sta da radim,nemam para trenutno za veterinara.
Juce je bila jedna rana,a danas tri. Mazem ih povidonom makar da procistim. Molim za savet,pomoc,ali samo proveren!

cezar-1.jpg

Nabavi Flogocid mast i maži njom rane, trebalo bi da je efikasna i protiv upalnih procesa i protiv eventualno prisutnih mikroorganizama. I još jedna jako važna stvar: dok mu te rane ne zarastu, ne vodi ga nigde na kupanje. Inače, Bubi je preslab, Ektanon je otrovan, bolje skupi malo novca za Scatox prašak, neku bolju ogrlicu ili neki spot-on preparat, ima malo niže tema Buve, krpelji i ostala gamad pa pogledaj kad budeš imala vremena.

U pitanju je hronični proliv...čim je crvena zadnjica....onda medicinski ugalj....kasnije za obnavljanje crevne flore "Liobif"......

Medicinski ugalj vezuje toksine i bakterije..........
Prvo medicinski ugalj....zaustavljanje lekovima može biti i opasno....jer se organizam od bakteriske infekcije brani prolivom....meni je uginulo jedno mače u pokušaju da zaustavim proliv lekom...

Nema tu mnogo kasnije, mače još malo mora u novi dom!

Ništa vetan onda nego ugalj... To sam odmah mislila da mu dam... Ok, danas ću mu dati!

Aj kad sam već ovde da pitam: je l' je moguće da mi Amba (pas - 3m i 3nedelje stara) ima buvu iako ima frontline na sebi koji smo stavili pre dve ipo nedelje tako nešto?! :dontunderstand:

Nema tu mnogo kasnije, mače još malo mora u novi dom!

Ništa vetan onda nego ugalj... To sam odmah mislila da mu dam... Ok, danas ću mu dati!

Aj kad sam već ovde da pitam: je l' je moguće da mi Amba (pas - 3m i 3nedelje stara) ima buvu iako ima frontline na sebi koji smo stavili pre dve ipo nedelje tako nešto?! :dontunderstand:

Mi smo presli na ogrlice jer je Lara 2-3 puta imala buve bez obzira na frontline koji je redovno stavljan :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Prvo da vas sve pozdravim i da vas zamolim za pomoc u vezi macica !!! Naime oci kod malih macica ( oko mecec starih ) se zatvaraju i imaju neku zutu kao krasticu koju kad probam da isperem kamilicom imam utisak da napravim samo gore !!! Nekima to pomogne a neke baz imaju problem !!! Ali se vremenom to ponovo vrati pa ima jedno koje skoro i ne vidi !!! Zna li neko kako da resim problem!!!??? Unapred hvala !!!

Pisano je nadugačko i naširoko o očnim infekcijama već više puta ali osnovno pravilo je NIKAKO KAMILICOM! Kupi u humanoj apoteci 3% bornu kiselinu i gazu, time im čisti oči 2-3 puta dnevno i onda im odmah posle ćišćenja kapni u svako oko po jednu kapljicu gentokulina, najblažeg koji nađeš. Pitaj u apoteci koliko dana sme gentokulin, pa onda pređi na Hloramfenikol mast za oči.

Neka narkoman buva.....drogira se fronlajnom...
Možda ste loše stavili frontline...nije sve otišlo u kožu....
Ma jok, veterinar joj je stavio... Pitah ga juče, bili smo na nekoj kontroli i on kaže mora se novi staviti, jer je prošlo skoro ceo mesec... A ja sam mislila da nije, ali jeste, 29.06. je stavljen, kada je i vakcina data... Stavili smo juče ponovo... Jel postoji ikakva mogućnost da su "naše" buve imune na FL? :rumenka:

Ma jok, veterinar joj je stavio... Pitah ga juče, bili smo na nekoj kontroli i on kaže mora se novi staviti, jer je prošlo skoro ceo mesec... A ja sam mislila da nije, ali jeste, 29.06. je stavljen, kada je i vakcina data... Stavili smo juče ponovo... Jel postoji ikakva mogućnost da su "naše" buve imune na FL? :rumenka:

Postoji, kao i mogućnost da su vetu uvalili bofl fl. ALi ako je onaj vet o kom su Val i Anti pisali, ne bi trebalo, pre će biti ono prvo.

Mah, čovek predamnom otvorio kutiju. Dugo se poznajemo, kao doktor-pacijent. Više se nije češala, danas npr ni jednom... A nisam ni ja našla buvu... Jel može duowin kad napuni 4 ipo meseci?

Bolje da smo o ovome na onoj temi, ali dobro, još ovo i neću daviti više!

I još jedna stvar, glupave novosadske apoteke nemaju med ugalj. Kažu da uzmemo za ljude, da je to isto... Jel dakle mogu dati maci od nekih 2.5 - 3 meseca med. ugalj za ljude? grrr...

Juce sam primetila da su na ocima macica one mrezice ali samo malo vise nego sto bi trebalo malo malo vise :) to se kad tad po malo povuce ali danas opet uzgred on je imao juce dva puta proliv a danas nema,,njegov bratic je povracao celih 15 minuta mozda 5 put a ovaj trevi je u redu,,nego dajte mi neki savet sta da radim sa ocima,prolivom,i povracanjem,,,,,,najgore su oci proliva i povracanja nema danas ali za svaki slucaj kazite mi nesto za to,,,za oci imam fizioloski rastvor,,bornu kiselinu 3% i mast hloromefinkol ili kako neznam pocinje sa hlor :),,,

Pročitaj malo uvis, Tazzica je imala problema sa prolivom kod mačića. Oči čisti gazom natopljenom bornom kiselinom 3x dnevno od sredine lica ka krajevima, i onda stavi po malo Hloramfenikola, mada njega možeš komotno i samo dva puta, ujutru i uveče. Istisneš trunčicu u oko i onda protrljaš kapke da se to razmaže unutra, ne znam da li sam dobro objasnila. U svakom lsučaju, New folder se bolje snalazi sa mačićima.

U humanim apotekama ga ima, a primena, zavisi u kom je obliku. Pitaj apotekare, kaži da je za mačiće, objasniće ti. Za povraćanje već ne znam šta da ti kažem, tu bi klometol pomogao ali nema ko da ih šprica, sećam se tvoje priče o vetu. Mada, medicinski ugalj bi trebalo to sve da sredi.

Pozdrav svima. Moji roditelji imaju macora koji, po mom skromnom misljenju, jede kao konj, a opet je mrsav, i lici na macku, pre nego na macora.
Ima dve godine. Jede bukvalno 10 puta na dan, budi moje nocu po 3 puta da mu daju da jede. Mnogo je razmazen, jede samo macecu hranu (i to ne onaj "kikiriki", vec one roze kesice), ali i njih bira. Jede pacetinu jedan dan, pa drugi dan nece, tako da mu se menja meni :) A kada nece nijednu vrstu te kesice, onda mu ovi moji koji ga vole vise od mene :) bare specijalno za njega piletinu, pljeskavice itd.

Sta moze da bude, zasto nije onako veliki kao svi macori? Unapred hvala.

Back