Pitajte u vezi zdravlja

Imam par pitanja....
Macic, star malo preko 3mjeseca, prije 20 dana povracao i kakio bijele velike gliste-crve?! Dali mu vitaminthe pastu, opet povracao i kakio gliste, posle 15 dana mu opet dali pastu i sad posle 3 dana od drugog davanja paste ima temperaturu 40,9, povraca i opet kaki gliste, njuskica suva...Dali mu injekciju synolexa 0,01, temperatura pala na 40,4 :/ malo je bolje, ali sad odbija hranu :/
Nabavila sam cestal cat tbl, ali sam cula da 'protivparaziti' ne smiju da se daju dok je temperatura povisena... Sta da radim???

PS:Imam 6 macadi iz 2 legla, majke prvorotke, 2 stara 2ipo mjeseca , a 4 stara 2 mjeseca...Pojavio im se spontano problem sa zadnjim sapicama tj, jednom zadnjom sapom, kod nekih desnom, kod nekih lijevom...Iz cista mira, normalna, ziva macad, zajaucu i pocinju da hramaju na jednu zadnju sapu...*Iskljucena mogucnost povrede!* Dajem im beviplex prashak, ad kapi i kalcijum, calo pastu, mljeveno meso, piletinu, dehidrat za macice, vodu, jogurt...Majka od jednog legla isto danas kakila gliste kao i ovaj macic stariji, ali je kastrirana prije par dana pa ne znam sta da radim???
Je li moguce da je problem sa hodom od parazita???Fino se ponasaju, jedu, piju, piske, kake, igraju se, samo sepaju...i da, prije 20tak dana, neki od njih su povracali i imali proliv, pa smo im davali sirup cefalexin i posle 3 dana prestalo...Sad ostao problem hramanja...Pomoc, molim...

Tačno, mora prvo da mu se spusti temperatura i izleči upala pluća (gliste je izazivaju) pa tek onda da se čisti. Treba obe majke i oba legla da očistiš istovremeno, problemi sa zglobovima mogu da se jave zbog upale krajnika koja je više imunološki proces, zbog toga što stvaraju limfocite koji se na drugim mestima u organizmu bore protiv upala-u crevima, jetri i plućima. I normalno da mače pod temperaturom odbija hranu, gledaj da ne dehidrira, daj joj domaće supice ako ikako možeš, u njoj ima i vitamina i minerala.

...hvala:hvala:neznam dali kod nas ima veterinar...//:confused:

Sigurno ima veterinar, samo je pitanje da li i koliko radi sa malim živtinjama. Gde živiš?

Imam par pitanja....
Macic, star malo preko 3mjeseca, prije 20 dana povracao i kakio bijele velike gliste-crve?! Dali mu vitaminthe pastu, opet povracao i kakio gliste, posle 15 dana mu opet dali pastu i sad posle 3 dana od drugog davanja paste ima temperaturu 40,9, povraca i opet kaki gliste, njuskica suva...Dali mu injekciju synolexa 0,01, temperatura pala na 40,4 :/ malo je bolje, ali sad odbija hranu :/
Nabavila sam cestal cat tbl, ali sam cula da 'protivparaziti' ne smiju da se daju dok je temperatura povisena... Sta da radim???

PS:Imam 6 macadi iz 2 legla, majke prvorotke, 2 stara 2ipo mjeseca , a 4 stara 2 mjeseca...Pojavio im se spontano problem sa zadnjim sapicama tj, jednom zadnjom sapom, kod nekih desnom, kod nekih lijevom...Iz cista mira, normalna, ziva macad, zajaucu i pocinju da hramaju na jednu zadnju sapu...*Iskljucena mogucnost povrede!* Dajem im beviplex prashak, ad kapi i kalcijum, calo pastu, mljeveno meso, piletinu, dehidrat za macice, vodu, jogurt...Majka od jednog legla isto danas kakila gliste kao i ovaj macic stariji, ali je kastrirana prije par dana pa ne znam sta da radim???
Je li moguce da je problem sa hodom od parazita???Fino se ponasaju, jedu, piju, piske, kake, igraju se, samo sepaju...i da, prije 20tak dana, neki od njih su povracali i imali proliv, pa smo im davali sirup cefalexin i posle 3 dana prestalo...Sad ostao problem hramanja...Pomoc, molim...

Za to sa nogama pročitaj ovde... Bolesno mače (virusna infekcija)

Ako neko zna, neka mi pomogne.
Juce sam pronasla macu koju je udario auto. Dala sam joj antibiotike i komleks vitamina, nabavila sam lekove protiv bolova itd. Nema ni jedan prelom, imala je krvarenje iz nosa ali je prestalo. Jedini problem koji me muci, je da ne mogu da utrvrdim da je mace oslepelo od udarca.
Ako neko zna vise o tome, makar samo da me uputi bila bih zahvalna.
Hvala.

Imam jos jedno pitanje, prije 3 dana vodili smo macke na operaciju, 2 zenke i 1 muzjaka...Zenkama su uklonjene materice i jajnici, a muzjaku testisi...Ok se ponasaju, jedu, piju, piske, s tim sto dvoje od njih nisu kakili od operacije, tj.vec 2 dana... Zvala sam veterinarku koja ih je operisala i rekla mi je da ce sve biti ok. da cekam i da ce im samo po sebi doci, ali mene je uhvatila frka...Ima li neko iskustva s tim?

E pa ovako...Imam macu koja se okotila se pre tri nedelje..Imam sad dva maceta,mnogo slatkih,jako su napredni i do pre nedelju dana oba macete su progledala.Medjutim jednom macetu su poceli da se stvaraju krmelji na okicama do te mere da uopste ne moze da ih otvori! ...ovo drugo je potpuno zdravo i zivahno, ali to mace nikako da progleda "ko covek"!trudim se da joj cistim okice fizioloskim rastvorom,ali rezultati su kratkog daha...progleda nesto polovicno i posle pola sata opet ne moze da otvori oci...Bilo bi mi jako krivo da je to neko felericno mace pa cu da se potrudim da ga lecim koliko god je to u mojoj moci!Hvala unapred na odgovoru! :(

Imala sam slican problem, najpre probaj da im cistish oci vatom nakvasenom mlakom kamilicom ili mlakom vodom i kupi neke antibiotske kapi za oci u ljudskoj apoteci i kapaj im po jednu kap ujutru i uvece 5-7 dana :)

Moguće da je ima privremeno slepilo od udarca....ili je dezjorentisana....
Ipak treba kod veterinara da se pregleda.....samo oprez...neki veterinari imaju običaj da prelože uspavljivanje kad vide da je životinja slepa....
Nadam se da će biti sve uredu....nemoj davati lekove protiv bolova jer možda ima unutrašnje krvarenje...antibiotik nije potreban jer nije bolesna...

Onaj mačkić je imao dijareju, dala sam med. ugalj, prošlo na dva dana pa ponovo, ali ne onako jako, dala sam juče ponovo. Čitam na kutijici da se daje po potrebi ukoliko se ponovi dijareja... pa sam eto ponovo dala, gledaću sad kako će biti... Šta ću ako ponovo dobije? Još nije udomljen zbog toga, a trebalo jeee... Grrr, ljudi čekaju, još će i odustati...

Meni jedno mace danas iz cista mira posizilo kao da je imalo neki napad...i izgubilo je snagu u lijevoj strani tijela.Slicna situacija je bila sa sestrom njenom, trajalo par dana pa proslo, veterinarka kaze da je od toksina i parazita :( dala sam joj 1/4 cestala, ne znam sta jos da ukljucim...Ima apetit, ali ne moze nikud...Neki savjet...Neki preparat, odredjena hrana, bilo sta?

Nadam se da jeste, imam 8 machica trenutno, ljudi chekaju da ih uzmu, a ja ne mogu da ih dam u ovom stanju...nadam se da ce biti ok. pa makar mi i ostali, shta cu, zenke operishem i rijeshen problem :) samo da ozdrave, to mi je najbitnije...jedan amer sa fejsa me zowe crazy cat lady :P

Pročitaj pre udomljavanja...Saveti za mačke

@New folder...Jako korisno, hvala, mada ovo su mi vec ko zna koje leglo, ranije nisam imala problema, ali sada su majke prvorotke...

Imam problem sa ovim macetom sto je izgubilo osjecaj u lijevoj strani...trazi da jede, da pije, kad oce da piski ja je stavim u veliku posudu sa pijeskom i ona to nekako obavi, ali ne znam kako ce uspjeti da se pokaki, jer ne moze da se uzasloni i napregne i nije kakila vec drugi dan :/ U lezecem stavu piski, a kako ce ovo drugo ne znam :( Ako ima neko neku ideju, savjet, molim Vas da mi kazete...

@New folder...Jako korisno, hvala, mada ovo su mi vec ko zna koje leglo, ranije nisam imala problema, ali sada su majke prvorotke...

Imam problem sa ovim macetom sto je izgubilo osjecaj u lijevoj strani...trazi da jede, da pije, kad oce da piski ja je stavim u veliku posudu sa pijeskom i ona to nekako obavi, ali ne znam kako ce uspjeti da se pokaki, jer ne moze da se uzasloni i napregne i nije kakila vec drugi dan :/ U lezecem stavu piski, a kako ce ovo drugo ne znam :( Ako ima neko neku ideju, savjet, molim Vas da mi kazete...

Uh, najbolje je da je pogleda vet.
To je neurološki problem. Možda će morati da joj pomognu klistiranjem (što se tiče kakanja).
Moj mačak je posle jednog velikog napada (epilepsija) imao slabost s jedne strane, to je prošlo posle 4-5 dana.

Uh, najbolje je da je pogleda vet.
To je neurološki problem. Možda će morati da joj pomognu klistiranjem (što se tiče kakanja).
Moj mačak je posle jednog velikog napada (epilepsija) imao slabost s jedne strane, to je prošlo posle 4-5 dana.

@Valeria:Hwala :)

Kakila je :) uz moju malu pomoc i mikrolax gel...nisam widjela crvice, chas ih ima chas ih nema :/ Veterinarka kaze da im dajem cestal svakih 15 dana dok skroz ne prestanem da im nalazim crvice u kaki :/

@Valeria:Hwala :)

Kakila je :) uz moju malu pomoc i mikrolax gel...nisam widjela crvice, chas ih ima chas ih nema :/ Veterinarka kaze da im dajem cestal svakih 15 dana dok skroz ne prestanem da im nalazim crvice u kaki :/

Da, nemaš druge. :( Mačići i štenci se još u materici napune glista od majke i jako ih je teško skroz iščistiti, pa zato njima mora da se ponavlja na 15 dana. A maleckoj sa nervnim simptomima pokušaj da daješ nekako po malo B kompleksa.

Back