zdravo svima,
imam dve male mace koje od pre 4 dana dele zivotni prostor. zhenka je duze kod nas, vec skoro mesec dana i stara je oko 10ak nedelja, a Medica ima svega 5nedelja i novi je chlan porodice.
odmah su se zavoleli i poceli da se igraju, na moje iznenadjenje. ipak sam ocekivala malo ljubomore sa njene strane (iako sam strogo vodila racuna da se nimalo ne osteti zapostavljenom), ponarocito s obzirom na to da je nezgodne naravi (bila je potpuno divlja kada smo je uzeli, ali je uspesno 'izlecena' uz mnogo truda).
medjutim, moze se reci da se ona cak lepse ponasa nego mali 'pitomi' decko, koji ne prestaje da se igra satima (zasto li kazu da macke spavaju po 16 sati?!), a glavna zanimacija mu je da gricka i grebucka Lunu koja je vidno jacha i krupnija, dok ona, cim joj se ucini da je malo agresivnije odgovorila - ne prestaje da ga lizhe i 'izvinjava se'. cini mi se da je pomalo majcinski nastrojena prema njemu.
izvinjavam se zbog ovako dugog uvoda, odmah prelazim na problem:
danas sam ih prvi put ostavila same, na svega 1sat, i kada sam se vratila Luni su oci bile jako crvene, zenice suzhene (ili se ne vide zbog zakrvavljenosti, nisam sigurna), i videlo se da je istaumirana (mada ne tako strashno kako zna da bude zbog neuporedivo sitnijih 'ataka' na nju, ponekad je dovoljno da podignem glas a da ona pocne jezivo da se drhti!). Supruga, koji je naisao i prisao da ih razdvoji, je izuzetno jako ugrizla za prst, sto joj se nikada ranije nije desavalo.. U medjuvremenu se nije budila, osim da pojede svega par zalogaja. moram da napomenem da joj iz ociju nije curila krv. Stavila sam joj malo hidrociklina, sto sam i ranije cinila po potrebi, posto ima izuzetno osetljive okice, i stanje se malo poboljsalo.
upomoc, sta mi je dalje ciniti? koliko to moze biti ozbiljno?
ako je ikako moguce, izbegla bih posetu veterinaru..