Pitajte u vezi zdravlja

Da, da bas to kao epruveta. Pas je prava maza i dobrica tako da s tim necu imati problema:) Kazi mi samo sta mislis za sta da trazim da mi urade-bakterije, gljivice ili nesto trece?

Mislim da je MM u pravu sto se tice logicne procedure analize i sigurno je strucnija od mene.

E, sad, ne znam tacno kako se u laboratoriji odredjuje koje analize treba da se rade kada je muski polni organ u pitanju. Pretpostavljam da postoji neka sema, a znam da se neke bakterije i gljivice mogu javiti na raznim mestima.

Iskreno, ja bih uzela bris, odnela ga u laboratoriju u koju zelim (moj vet je nosio jedan bris macke u laboratoriju "Jevremovac"), rekla da je bris sa muskog polnog organa i pitala za predlog analiza. Ako ne moram, ne bih mnogo detaljisala, mada bi ih pitanje verovatno malo slognulo, sto bih prezivela za dobrobit vaznije stvari :cool:.

U krajnjoj liniji, uvek mozes reci da te je poslao vet, a laboratoriji je svakako stalo da uradi analizu i uzme pare. Nemam to iskustvo ni sa zivotinjama ni sa ljudima, pa bih morala da improvizujem, ali mogu da pokusam da saznam neko strucnije misljenje, ako hoces. Pitacu otvoreno, pa sta bude... :eek:

Ili nazvati laboratoriju, reci...znate moj decko, muz...ovo, ono... sta treba od analiza da uradim. I to je jedna od mogucnosti. Mastovitih, rekla bih...:roll:. Ali, mozda bude uspesna, a to je cilj :ok:.

Hm..ali zanimljivo je sto i dalje povraca iako su mu dali inekciju protv povracanja, antibiotik, infuziju i povecali su mu secer, a on jadnik povraca sav se ulepio koliko povraca...

Kakvu su mu infek. utvrdili da ima ? Da li mislis da bi trebala da konsultujes jos nekog veta ? Da li infek. moze da se utvrdi analizom krvi ? Da li je u pitanju infek. ili nesto sto nema veze sa istom ?

Novi vet mi je rekao da zivotinja moze u pocetku tretmana pokazivati znake pogorsanja, ali i taj pocetak mora da se okonca... Cim maleni toliko povraca, on stalno gubi tecnost. Moguce je da ga i antibiotik iritira.

Izvini, ako te plasim ovim pitanjima, ali znam kako je meni strasno kad vidim da mojim zivotinjama nije ok. Onda kopam i rukama i nogama dok ne dodjem do resenja, ako je moguce, a onda mi sve i svasta pada na pamet samo da im pomognem.

Mozes da probas da mu dajes malo Lividina (prasak u kesici, razmucen u vodi, malo, na spric). Sluzi za ublazavanje tegoba kod poremecaja funkcije creva i varenja. Zadnji put kada sam imala stomacne tegobe (povracanje, dijareju) to mi je lekar preporucio. Upotrebljavaju ga i deca. Probala na svojoj srednjoj maci i bilo je ok, a vet-u odnela da pokazem sta je to, da bi znao zbog svojih pacijenata.

Imas i Orosal 65 - prasak (nadoknada izgubljene tecnosti usled dehidratacije), za decu i odrasle. Nisam ga probala na macama, za sad, ali hocu ukoliko bude neophodno, opet u maloj kolicini kao i Lividin. Postepeno.

Kad god mogu, idem logikom da ako nesto deca mogu da upotrebljavaju, onda verovatno mogu i moje mace, ali sam uvek oprezna i koristim malu kolicinu ili pitam veterinara ako su ozbiljni lekovi.

Infuziju mozes i sama da dajes. Kupis fizioloski rastvor, stavis u spric i das zivotinji direktno u usta, po malo, a cesto, da ne bi povracala. To sam radila Dzekiju (mali crno - beli macor), koji, nazalost, ostavi zivot pod tockovima automobila...

Poslednja izmena:
Imam problem zbog Leinog ponasanja!
Naime, kada se sretne sa nekim psom ili taj pas pridje meni ona rezi na njega, to je radila i ranije, ali je to bilo samo ako ona stoji pored mene, znaci mislim da je to ljubomora jer to neradi ako je neki pas slobodan pa mu pridje!
Ja ne znam gde gresim, jer cak i sa psima sa kojima se igrala u parku pre teranja to radi, u kuci je sa Snupijem i Ogijem normalna!
Ne znam kako da je oducim od toga, a opet to ne radi svim psima, samo nekim!!!
E da ima i jedan pekinezer koga ona ne voli, jednom dok se igrala sa drugom zenkom-tad je bila stene, taj pekinezer je napao tu zenku i Lea je pocela da je brani, bez napada na njega vec je samo nju terala od njega, i od tada kad god ga vidi rezi na njega al ne napada!
Dal neko ima neki savet!!!
Interesuje me da li moja Lea postaje agresivna ili je to samo zato sto je bila u teranju!!!

vidim da ti je bas frka, a niko ti ne odgovara. mislim da je moguce da je u pitanju teranje, ali sacekaj da prodje nedelju dana posle teranja, pa ces videti sta joj je na umu. samo polako. znam da ti nisam od velike pomoci, ali da ne mislis da te ignorisu. mozda ima samo gadan period. pusti da vidis, i oni imaju faze, isto kao i mi. bez panike.

Imam problem sa mackom.... Star je 3 meseca, odbija hranu, povraca nesto svetlo zeleno providno, nosim ga veterinaru svaki dan kaze da je to neki virus koji vlada medj mackama, daju mu infuziju, i neke anitbiotike, ali jos uvek nece da jede i vidim da mrsavi polako.
Sta mogu biti simpotmi? Hoce li uginuti?
Suviše je rano za FLUTD , da nije nešto pojeo , otrov neki ?Možda je neku biljku pojeo pa mu škodi?

Mislim da je MM u pravu sto se tice logicne procedure analize i sigurno je strucnija od mene.

E, sad, ne znam tacno kako se u laboratoriji odredjuje koje analize treba da se rade kada je muski polni organ u pitanju. Pretpostavljam da postoji neka sema, a znam da se neke bakterije i gljivice mogu javiti na raznim mestima.

Iskreno, ja bih uzela bris, odnela ga u laboratoriju u koju zelim (moj vet je nosio jedan bris macke u laboratoriju "Jevremovac"), rekla da je bris sa muskog polnog organa i pitala za predlog analiza. Ako ne moram, ne bih mnogo detaljisala, mada bi ih pitanje verovatno malo slognulo, sto bih prezivela za dobrobit vaznije stvari :cool:.

U krajnjoj liniji, uvek mozes reci da te je poslao vet, a laboratoriji je svakako stalo da uradi analizu i uzme pare. Nemam to iskustvo ni sa zivotinjama ni sa ljudima, pa bih morala da improvizujem, ali mogu da pokusam da saznam neko strucnije misljenje, ako hoces. Pitacu otvoreno, pa sta bude... :eek:

Ili nazvati laboratoriju, reci...znate moj decko, muz...ovo, ono... sta treba od analiza da uradim. I to je jedna od mogucnosti. Mastovitih, rekla bih...:roll:. Ali, mozda bude uspesna, a to je cilj :ok:.

Ja sam uzorak sa sape psa nosila u Konzilijum i kad sam zvala da pitam koliko kosta i da li uopsre rade to sa psima, sve onako se snebivajuci :pa, znate...ovaj...da li moze...koliko bi kostalo...sapa je u pitanju...pas:rumenko: Oni rekose aaaaaa pa radimo mi to stalno sa zivotinjama, slobodno donesite:mrgreen: Tako da mi nije frka da odnesem (vise:D), pa cu onda i pitati sta savetuju da se uradi.
Hvala i tebi i mm:)

To je i meni palo na pamet za biljku...

Moj prvi (licno usvojeni) macor je imao problema zbog "ljubavi" prema difenbahiji. Dobio je povracanje od klopanja iste i posle toga se "odljubio". Inace, kucno cvece je, izgleda, neodoljivo mackama, pa ga vise skoro ni nemam u stanu.

Srecom, rezultati trovanja mog Cice (pravo ime za decka, je l' :roll:) kratko su trajali i proslo je ok.

I meni je sumnjiva boja sadrzaja koju macic povraca i o'ma bih trazila misljenje drugog veta. 'Ajde javi nam kako se junacki borite :heart:.

Ja sam uzorak sa sape psa nosila u Konzilijum i kad sam zvala da pitam koliko kosta i da li uopsre rade to sa psima, sve onako se snebivajuci....

Hvala tebi na poverenju i molim i drugi put :heart:. Konzilijum i sama koristim (za sad zbog sebe), a vidim da ga i lekari cene. Bar oni iz mog DZ-a.

Nisam jos prosla "vatreno krstenje" sa nosenjem uzoraka za analize zivotinja :roll:, ali razmisljam i o tome jer nekad zaista zatreba.

Kad zavrsis "posao" javi nam sta se desava...:)

vidim da ti je bas frka, a niko ti ne odgovara. mislim da je moguce da je u pitanju teranje, ali sacekaj da prodje nedelju dana posle teranja, pa ces videti sta joj je na umu. samo polako. znam da ti nisam od velike pomoci, ali da ne mislis da te ignorisu. mozda ima samo gadan period. pusti da vidis, i oni imaju faze, isto kao i mi. bez panike.
Hvala ti!!!
Ona inace neda ni jednom psu da je njuska, sve ih tera, al hoce da se igra, ni jednog psa ne napada!!!
Nekako sve mislim da ce se posle sterilizacije i ona malo smiriti!!!

Mislim i ja da ima veze sa hormonima i da će se srediti posle sterilizacije koju je ionako planirala. Odgovorila sam joj na O svemu po malo. Tek danas i posredno. :rumenko:

Moj prvi (licno usvojeni) macor je imao problema zbog "ljubavi" prema difenbahiji. Dobio je povracanje od klopanja iste i posle toga se "odljubio". Inace, kucno cvece je, izgleda, neodoljivo mackama, pa ga vise skoro ni nemam u stanu.

Srecom, rezultati trovanja mog Cice (pravo ime za decka, je l' :roll:) kratko su trajali i proslo je ok.

I meni je sumnjiva boja sadrzaja koju macic povraca i o'ma bih trazila misljenje drugog veta. 'Ajde javi nam kako se junacki borite :heart:.

Da, interesantno da je ogromna većina kućnog cveća, naročito onog sa velikim, mesnatim listovima otrovna. Čak sam za sanseverije čula da su kancerogene kad se dugo drže u kući. Uopšte, treba biti jako pažljiv oko izbora sobnog cveća ako imaš kućne ljubimce i malu decu.

Vet kaze da je u pitanju crevni virus ili tako nesto uglavnom da je to sad akutelno kod mladih macica, on ima infekciju creva, dobija i antibiotike i infuziju jer ne jede ni ne pije nista,..on manje povraca nego inace sto je dobro tako kaze Vet, i da to moze da traje 11 dana. On je veceras poceo da mijauce stalno, jednom je povratio samo, i hladan je...rep mu je hladan i usi iako je unutra....

Kakvu su mu infek. utvrdili da ima ? Da li mislis da bi trebala da konsultujes jos nekog veta ? Da li infek. moze da se utvrdi analizom krvi ? Da li je u pitanju infek. ili nesto sto nema veze sa istom ?

Novi vet mi je rekao da zivotinja moze u pocetku tretmana pokazivati znake pogorsanja, ali i taj pocetak mora da se okonca... Cim maleni toliko povraca, on stalno gubi tecnost. Moguce je da ga i antibiotik iritira.

Izvini, ako te plasim ovim pitanjima, ali znam kako je meni strasno kad vidim da mojim zivotinjama nije ok. Onda kopam i rukama i nogama dok ne dodjem do resenja, ako je moguce, a onda mi sve i svasta pada na pamet samo da im pomognem.

Mozes da probas da mu dajes malo Lividina (prasak u kesici, razmucen u vodi, malo, na spric). Sluzi za ublazavanje tegoba kod poremecaja funkcije creva i varenja. Zadnji put kada sam imala stomacne tegobe (povracanje, dijareju) to mi je lekar preporucio. Upotrebljavaju ga i deca. Probala na svojoj srednjoj maci i bilo je ok, a vet-u odnela da pokazem sta je to, da bi znao zbog svojih pacijenata.

Imas i Orosal 65 - prasak (nadoknada izgubljene tecnosti usled dehidratacije), za decu i odrasle. Nisam ga probala na macama, za sad, ali hocu ukoliko bude neophodno, opet u maloj kolicini kao i Lividin. Postepeno.

Kad god mogu, idem logikom da ako nesto deca mogu da upotrebljavaju, onda verovatno mogu i moje mace, ali sam uvek oprezna i koristim malu kolicinu ili pitam veterinara ako su ozbiljni lekovi.

Infuziju mozes i sama da dajes. Kupis fizioloski rastvor, stavis u spric i das zivotinji direktno u usta, po malo, a cesto, da ne bi povracala. To sam radila Dzekiju (mali crno - beli macor), koji, nazalost, ostavi zivot pod tockovima automobila...

Vidi ja nista ne dajem sama mackama barem ne sto se tice inekcija i infizije,...

Back