Pitajte u vezi zdravlja

E hvala ti, pa vidi bio je u "srbovet"-u pa je posle dolazio par puta Maksimovic Bozidar. Oni uspeju da mu zalece to malo ali je kratkog daha, jako brzo mu se to navrati. Dobro je zasticen od tih parazita i zivi u stanu. Da kontaktiram Zorana? Imam njegov broj.

Najsigurnije od svega ti je da ga odvedeš na Institut da mu Kazo uzme bris ili isečak, šta proceni da treba pa sa tim možeš kod bilo koga, samo je jako bitno da mu ne skrate terapiju jer se od toga navraća. Mislim da je Zoran odgovorniji od Boža po pitanju ugovorenog vremena a sa antibiogramom može bilo ko da ga izleči.

Imam problem zbog Leinog ponasanja!
Naime, kada se sretne sa nekim psom ili taj pas pridje meni ona rezi na njega, to je radila i ranije, ali je to bilo samo ako ona stoji pored mene, znaci mislim da je to ljubomora jer to neradi ako je neki pas slobodan pa mu pridje!
Ja ne znam gde gresim, jer cak i sa psima sa kojima se igrala u parku pre teranja to radi, u kuci je sa Snupijem i Ogijem normalna!
Ne znam kako da je oducim od toga, a opet to ne radi svim psima, samo nekim!!!
E da ima i jedan pekinezer koga ona ne voli, jednom dok se igrala sa drugom zenkom-tad je bila stene, taj pekinezer je napao tu zenku i Lea je pocela da je brani, bez napada na njega vec je samo nju terala od njega, i od tada kad god ga vidi rezi na njega al ne napada!

Sta dati psu da sto pre povrati?
Elem, Dzipsi ima jako osetljiv stomak i ako pojede nesto sto njegovom stomaku smeta, odmah mu je lose.
Onda krene panicno da lize parket,zidove....i stoji obicno ispred vrata jer hoce napolje. Napolju pojede kilo trave i onda povrati. Tako 2-3 puta i onda mu je dobro.
E sad mene interesuje,dal postoji nesto sto bi mogla da mu dam da brze povrati,jer se ovako bas muci. Negde sam cula da je neko spominjao hidrogen,ali koliko procentni to ne mogu da se setim.

Devojci se desilo da je njen pas pojeo neku kobasicu za koju smo prespostavili da je otrovna jer je neko ubacio u dvoriste pa smo mu odmah stavili hidrogen ali bas puno, ne znam koliko si mu dala ali nemoj stedeti ako hoces sto pre da ti povrati. I povracace vise puta ne samo jednom...

nasla sam jako malo mace , tek su mu zubi izasli... ima mnogo buva.... a i same buve su mnogo vellliiikkkkeee za tako malo mache..... koji preparat protiv buva mogu da stavim tako malom machetu????

Pet sampon, koliko ja znam, mozes sigurno. Otrove nemoj, jer ih ne preporucuju mladjim zivotinjama od 6 meseci.

Najeftiniji sampon koji sam nasla je sampon nekog naseg proizvodjaca i kostao je oko 250 din, a imas ga za dosta upotreba. Ako te interesuju detalji o samponu - mogu ti ih poslati na pp, jer na forum sam podatke vec stavljala.

Hej, ne znam da li je ovo pravo mesto za moje pitanje al mozda ce neko i znati da mi pomogne... Ari, koker od 7 meseci, konstantno laje bez prestanka kad ga izvodim i kad se vracamo... Zivim u stanu u zgradi, i pokusala sam da idem liftom - laje, peske, stepenicama - laje... Pokusali smo svasta da bi ga naucili da prestane - vikali fuj i sh, sopali novinama po guzi svaki put kad zalaje, vezivali brnjicu, davali mu da nesto ima da jede u ustima dok silazi, davali mu igracku ili neku flasicu da nosi... al on laje i ne prestaje.

Mogu da shvatim kad izlazi pa je uzbudjen, al zasto laje kad se vracamo u stan ne znam? Lavez prestaje kad izadjemo iz zgrade ili kad udjemo u stan, al taj proces silazenja/ penjanja postaje mucan. Totalno sam nemocna i ne znam kako da resim, tata preti da ce ga izbaciti a mogu da shvatim i zasto ipak u mom ulazu zivi puno penzionera i nije bas prijatno kad krene da se dernja rano ujutro, tokom poslepodnevne dremke ili kasno u noc....

Anyone help!?

Ne znam koliko ce biti pametno/glupo ono sto te budem pitala, ali rizikovacu:

1) Ima li nesto od hrane sto ne voli, ali ne moze da mu skodi, pa kad krene da laje ti mu namazes njusku, na pr ?
2) Ima li neki postupak koji ne voli, a koji ne moze da ga povredi, kojim mozes da ga "kaznis" zbog lajanja u nevreme ?
3) Da li si pokusala da konsultujes nekog dresera ?
4) Ima li sanse da ga naucis da kad ne laje u nezgodno vreme - dobije nagradu i obratno ?

Mozda da pokusas sa trikom koji je koristan kad treba razvaditi pse koji se tuku, a to je voda. Ovako: nosis sa sobom u flasi hladnu vodu, pa kad zalaje naglo mu pljusni vodu u lice, naglo, jakim mlazom. Kolicina tako prosute vode nije velika, otprilike za jednu casu, oko 2 dcl. Ovo je dovoljno da i najagresivniji psi prestanu sa tucom, pa se nadam da ce i tebi pomoci da pas prestane da laje. A s druge strane, ne moze povrediti psa, samo malo utice na njegovu "sujetu"...
Ja sam dugi niz godina imala kokera i znam da oni znaju da budu prilicno tvrdoglavi ...:evil:

Ne znam koliko ce biti pametno/glupo ono sto te budem pitala, ali rizikovacu:

1) Ima li nesto od hrane sto ne voli, ali ne moze da mu skodi, pa kad krene da laje ti mu namazes njusku, na pr ?
2) Ima li neki postupak koji ne voli, a koji ne moze da ga povredi, kojim mozes da ga "kaznis" zbog lajanja u nevreme ?
3) Da li si pokusala da konsultujes nekog dresera ?
4) Ima li sanse da ga naucis da kad ne laje u nezgodno vreme - dobije nagradu i obratno ?

1. haha ne, prozdrljivi koker.. aposlutno SVE jede...
2. sve pokusala... nista ne ferma... :(
3. ne poznajem nijednog
4. pokusavala sam i to... nije uspelo

Mozda da pokusas sa trikom koji je koristan kad treba razvaditi pse koji se tuku, a to je voda. Ovako: nosis sa sobom u flasi hladnu vodu, pa kad zalaje naglo mu pljusni vodu u lice, naglo, jakim mlazom. Kolicina tako prosute vode nije velika, otprilike za jednu casu, oko 2 dcl. Ovo je dovoljno da i najagresivniji psi prestanu sa tucom, pa se nadam da ce i tebi pomoci da pas prestane da laje. A s druge strane, ne moze povrediti psa, samo malo utice na njegovu "sujetu"...
Ja sam dugi niz godina imala kokera i znam da oni znaju da budu prilicno tvrdoglavi ...:evil:

I tako mokrog da ga izvodim napolje na minus pingvin? :)

moj Aki je bio alergican na novine, kad krenem da mu sustim novinama odmah prestaje s tim sto radi i sklanja dupe u stranu da ga ne sljepim
a sa vodom probaj, mozda uspe, posle je dovoljna i asocijacija na to i bice dobar
a moguce je da mu se svidja eho u zgradi kad laje???

Nikako psa nemojte prskati a ni plasiti vodom, mi smo tako Snupija pa sad i kad mu sipam vodu on bezi, cak i kad ga kupamo on se trese od straha, a veterinarka mi je cak porucila i da ga ne kupam jer bih ga samo potresala jos vise!!
Ako ne zelite da pas laje, mozda zvuci glupo ali kupite pistolj na vodu, pa kad zalaje vi vodu u usta, to ce najbolje pomoci!!!
Iz iskustva!!!

Back